banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 18:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jan 2012, 19:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Pozdrav,

Šta je sve potrebno da se otvori firma u B. Luci, konkretno agencija za nekretnine?
Koliko vremena, novca, koji su koraci, i uslovi, šta, gdje i kako - sve?

Hvala unaprijed na korisnim informacija

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 18:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Niko ne zna?
Mora da bar neko nešto zna!?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 20:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Kad bih ja otvarala agenciju, forum je zadnje mjesto gdje bih pitala za savjet. Za takve stvari moraš notaru ili advokatu, ne može svako pisati odluke, statute...
Malo mi to djeluje neozbiljno - osam dana od prvog posta a ti i dalje ne preduzimaš ništa već čekaš da ti neko odgovori.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 21:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BMary je napisao:
Kad bih ja otvarala agenciju, forum je zadnje mjesto gdje bih pitala za savjet. Za takve stvari moraš notaru ili advokatu, ne može svako pisati odluke, statute...
Malo mi to djeluje neozbiljno - osam dana od prvog posta a ti i dalje ne preduzimaš ništa već čekaš da ti neko odgovori.

Ево, хвала на савјету :-)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 21:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Ma nije baš i neki savjet, voljela bih da ti mogu više pomoći ali ne ide to tako.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2010, 13:39
Nije vezano za pitanje koje ste postavili ali sam morao da prokomentarisem nadam se da se ne ljutite.
Ne znam samo sta bi radili kao agencija,jer je na trzistu nekretnine zatisje vec dve godine(maltene mrtvo more),ko uspije da dobije kredit od mladih bracnih parova kupuje nove stanove koje direktno prodaju investitori,a u poslednje vrijeme se i oni zale na losu prodaju ,tu agencije nemaju sta traziti,a cijene polovnih stanova su skoro kao novih pa ih niko ne kupuje.
Koliko je kriticno stanje dovoljno pokazuje oglas koji se vrtio u novinama u kojem pise da daje besplatno poslovni prostor prvih 6 mjeseci na koristenje i da se niko ne javi ?!
Lijepo je pokusati ali u ovoj krizi nema smisla otvarati nesto novo kada se i postojece zatvara.I mislim da je tu konkurencija jaka kod agencija za nekretnine.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 22:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

stefan_bl_92 je napisao:
Lijepo je pokusati ali u ovoj krizi nema smisla otvarati nesto novo kada se i postojece zatvara.I mislim da je tu konkurencija jaka kod agencija za nekretnine.

Ја баш нешто нисам сигуран да је конкуренција јака. Не пада ми на умниједна агенција за некретнине, можда пада али није ми нешто звучна, иако сам у задње вријеме трагао за неким некретнинама. Чини ми се да на Интернету нема ниједна озбиљна агенција своју презентацију, и мислим да ту има простора. Е да, јесте криза, е сад се мислим можда је управо баш ту шанса. Када иде онда се отварају агенције и продају станови, нкретнине, али када не иде, ту је умјетност продати стан поред чињеница да су некретнине у БЛ јако, јако, јако скупе (моје мишљење), да је јако тешко добити кредит, да ако узмеш кредит тешко ти је отплаћивати и живјети са остатком плате. Рјетки су они који имају примања добра и могу си приуштити некретнину које желе, или било какву некретнину.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 22:58 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
http://www.ehow.com/how_2104125_start-property-management-business.html

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2010, 13:39
Ako agencije nemaju web stranicu ne znaci da nisu jaka konkurencija.Ako agencije koje rade preko 20 godina u Banja Luci sa nekretninama nemaju posla i po nekoliko mjeseci ne prodaju nista,nije za ocekivati da bi neko sa dobrom web stranicom mogao postici veci uspjeh.A web stranice se ne koriste iz prakticnog razloga kradje informacija,izmedju ostalog kupac vidi kucu na vasoj stranici vidi adresu ,ode sam pogleda kucu, stupi u kontakt sa prodavcem i vi nista ne dobijate.Nije ovo zapad pa da su ljudi korektni,svako gleda kako da ustedi zasto bi vama placao proviziju kad moze sam to obaviti. To vam je neka realnost trzista....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]