Hristov je napisao:
Mislim da nije kriv ateizam ili pausalni antiteizam za zabranu burki, nego stav prema islamu, formiran svim desavanjima u tim zemljama zadnjih recimo desetak godina.
Stav je odbrambeni naravno...jer su zapadne velesile hranile sebi neprijatelj..tipa bin Laden, Husein Gadafi isl..e kad su ga dovoljno uhranile i kad ga je trebalo ninati su ga se odrekle...a Islam i dan danas proglasavaju "sotonistickom religijom" kroz vecinu medija...jer su ovi "monstrumi" bili muslimani.
Taj stav nece donijeti nikom nista dobro...u istoriji je bilo i mnogo vecih ratova izmedju krscanstva i Islama cisto religija protiv religije ... ali religije kako su ga i pocele tako su ga i smirile...narod je nastavio da zivi, oplakuje, trguje, zeni se, putuje ...itd.itd...pitam se hoce li i sad biti tako..uvjek sam misljenja da nigdje nikad nije religija problem, makar i ako dodje do sukoba problem je materijalizam, nacionalizam, fasizam i extremizam...gdje bi Bosna sad bila da nije nacionalizma...mozda mala Svicarska, mozda.
jellyfish je napisao:
O religiji najbolje govori ponasanje ljudi koji u nju "vjeruju".
Jelly ovako ako mjeris "dobrotu religija" jasno mi je sto si se onda u potpunosti osamio i mislis da si na pravom putu...nikad se u najbolje auto ne trpaju najgori pojedinci ili gurpe "vozaci" a nakon udesa da se krivi auto a nikako ti soferi...
Ti jelly uvjek krivis auto, a nikako sofere...
Ti gledas u Islam unazad vjek...Islam a niti ijedna religija se ne gleda cak ni kroz istoriju nego kroz Knjigu.
jellyfish je napisao:
Kad sam vidio da je njima vrednija jedna slicica Muhameda od ljudskih zivota, onda je jasno.
Ti imas problem s shvatanjem pojma svetosti...iako Islam i oficijelan ulema je zabranjivala ubojsta za pomenuti dogadjaj i dogadjaje...
jellyfish je napisao:
Dalje, vijesti iz Afrike(Nigerija, Somalija, Libija, Egipat, Sudan itd.), Azije (Pakistan, Indonezija, Sirija, Jemen, Iran, Irak, Afganistan itd.) dovoljno govore o toj religiji.
Tamo i krscana bijase jel de jelly, tamo i tirana bijase...a ti se okomio samo na Islam....jadan.
jellyfish je napisao:
Ne kazem da je hriscanstvo nesto bolje, ali vecina hriscanskih zemalja pokazuje neku toleranciju, dok skoro ni jednu islamsku zemlju osim Turske i eventualno Kuvajta ne znam da je tolerantna.
Nije istina...odaberi zemlju i ides samnom kakav hoces ti i tvoja familija a ja s svojom ne mogu u svaku krscansku zemlju ...mogu ali pod uslovima nazovi "krscana".
jellyfish je napisao:
Po mom misljenju primarnu ulogu kako ce ljudi shvatati neku religiju ima ponasanje onih koji se izjasnjavaju kao vjernici te religije, a ja u ponasanju iz islamskih zemalja vecine tih "vjernika" ne primjecujem nesto dobro. To se najbolje vidi po stanju u njihovim zemljama gdje iskljucivo vlada religija, a ljudi jedva cekaju da pobjegnu odatle.
Kuwajt
UAE
Arabija
Malezija
Indonezija
pa ajd i ratom porusena Cecenija tamo mi je komsija na radu...

Libija do prije sukoba procitaj koliko je bosanskih i srpskih firmi zaposlavalo gastarbajtere u Libiji
'80 -tih godina Irak
'80 Iran
...
Jelly,Jelly....nista nije onako kako ti TV plasira...nista...a ovamo se povodis za nekim neutralnim misljenjem....nigdje ne cvjetaju ruze...pa ni ovdje na zapadu, a svaka drzava je imala uspona i padova...a da kazes da ljudi bjeze...to nije bas tako...ljudi bjeze i iz Srbije kao pravoslavne zemlje, pa Grcke-mole Boga da vide zapad..ali to je sad...ko zna sta ce se sutra zbiti...
spavac je napisao:
sto se tice burki i zabrana vise je u pitanju security, nego neka mrznja prema islamu
E ovo je jako dobro...malo me podsjeti ...e sad da li ti ili Hristov mozete negdje naci nacrt tog zakona i prevesti...jer stvarno mozda se tamo uopste ne spominju burke a samo je dignuta medijska hajka...
Trreba prvo procitati zakone koji su izglasani u tim drzavama pa vidjeti o cemu se radi....
Dakle Hristove mozes li ti naci neki od tih zakona..bolje poznajes Njemacki a spavac Engleski...???
Da vidimo o cemu se tu prvo radi...jer jos nisam procitao taj zakon od rijeci do rijeci...sve su neka naglabanja i alaudiranja na burke i sl.