banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
dtkbl je napisao:
Trebala bi znati da, BG iako 10 x veći od BL, te samim tim ima više prostora za umjetnike i kulturu, takođe produkuje 100 x više nekulture, primitivizma i šunda nego ista ta Banjaluka.

a bg ima i 10x vise snobova od bl...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
dtkbl je napisao:
fiki ovdje ljudima smeta što je djevojka koja je napisala par tekstova, već smatra da je pozvana da daje prijeki sud o gradu u kojem je živjela sve ove godine. A pogotovo što je to izgleda shvatila tek kad je otišla u BG. Trebala bi znati da, BG iako 10 x veći od BL, te samim tim ima više prostora za umjetnike i kulturu, takođe produkuje 100 x više nekulture, primitivizma i šunda nego ista ta Banjaluka.

To me podsjeće na čovjeka što je vozio Peglicu pa poslije par godina kupio Mercedesa, pa gleda sviju sa visine i sa prezirom.....

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Smećarska "Buka" je, na žalost, sa svoje tendencioznosti naglasila manje bitne rečenice, i usmjerila čitaoca po svom, a ne Tanjinom nahođenju. Mada, ja nisam nigdje osjetio "pogled sa visine", snobizam, ili čak neka loša osjećanja spram Banjaluke. Osim ako je iskrenost loša. Ali opet ostaje ono suštinsko - ko nije kriv, ne bi trebalo ni da osjeća potrebu da se brani, pogotovo ne "šta fali što smo govna, i ostali su" odbranom. A mnogi ovdje očigledno imaju tu potrebu, i meni nije jasno zbog čega.

Što se tiče "ružna cura, nejebica" priča, to čak nije ni ružno koliko je glupo.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Ono što sam primjetio je da Buka zadnjih 10 intervjua (koje radi sa mladim umjetnicima iz BL i RS) radi na isti kalup. Znači pitanja im već sadrže poluodgovore i samo čekaju da se popljuje sve što u istoj rečenici sadržava riječi "kulturu" i "Banjaluke". Dal debeljko mora da opravda nekom lovu koja mu redovno pristiže ostaje da se procijeni...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Popokatepetl je napisao:
Smećarska "Buka" je, na žalost, sa svoje tendencioznosti naglasila manje bitne rečenice, i usmjerila čitaoca po svom, a ne Tanjinom nahođenju.

Vrlo moguće da su reakcije na intervju takve zbog naslova, to je jedna rečenica u intervjuu, mogla je proći nezapaženo da 6yka nije svoje odradila... :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

6yka postala ko Kurir.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo što bi oni podržali Anđu vjerovatno...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

to si dobro rekao. Taj debeljko ide na živac više nego Čeda, Kandić i Biserko zajedno.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Radi istine, ja nisam prenio tekst sa 6yke, već su taj intervju prenjeli desetak portala i naravno svako iz svog ugla.

Ja tu djevojku ne osuđujem, a razumijem i ogorčenost i reakciju ostalih na njen intervju, ja sam više začuđen njenim stavom, kao da je pronašla struju.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
Citiraj:
Ali svakako jeste sredina sa mogućnošću izbora i hvala Bogu, svako ko ima barem malo u glavi sebi može da štima. Ja šitmam da mi sve bude potaman.

Sredina sa vidno limitiranim izborom gdje izbor cesto puta nije izbor vec prinuda...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A naslov kao da je sa S-x.com

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 00:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Radijski intervju sa Tanjom Sljivar koji je ona dala za Internet radio Celinac 18.12.2011:
http://www.4shared.com/mp3/44YUjyDY/Zut ... 81220.html

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Meni i dalje nije jasno zašto je pljujete. To je njeno viđenje sredine u kojoj je odrastala. Vi drugačije gledate na stvari i sve pet. Čemu hejt? :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 01:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nema šta potvrdila je bar 5-6 puta temu iz naslova. Nisi niko dok ne vidiš nešto vani, ovo je geto, prerasla sam tu sredinu, progledala sam kad sam otišla bla,bla.
I previše smo pažnje dali, zato joj ćao od mene, do nekog sljedećeg umjetnika koji bude imao šta pametnije poručiti...

Poslednji put menjao dtkbl dana 25 Jan 2012, 02:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 01:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa ako cemo vec vagati rijeci onda treba pomenuti i pozitivan stav prema Banja Luci koji je recen na kraju radijskog intervjua kao zakljucak posto je to ocigledno postala okosnica cjele ove price.
Tanjin stav je njen, znaci ne mora niko ovdje da se slozi ili ne ali za hejtovanje ili pohvalu ( realnu, pravu) potrebni su dokazi.
Ova stavka da to sto je neko 88 godiste a ponasa se kao 30 je za mene neutemeljena. Znam neke koji su umrli a u glavi imali 15 god. Nidje veze.
Mihizova nagrada je prestizna nagrada ( ako ne i najprestiznija) koja se dodjeljuje za dramsko stvaralastvo u Srbiji. Tanja Sljivar je najmladji dobitnik te nagrade otkako se ona dodjeluje.Ovdje niko nije pomenuo njen rad. Niko nije procitao te drame pa na osnovu toga da se povede rasprava.
Doduse nisam ni ja, pa odoh:)

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 02:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hehe moram se opet vratiti kad reče pozitivan stav na kraju. 60 min preseravanja i onda jedna rečenica u fazonu "dobra je i Banjaluka, dok je bilo Cedubala izlazila sam"

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 02:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
na neki mazohisticki nacin,svidja mis e ovo sto slusam...al ne kontam onaj dio sa srebrenicom?wtf

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 02:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@dktbl Pa ti onda nazovi Turisticku agenciju pa slusaj 60 min ispredane price.
Ovo je samo stav pojedinca a ovdje izgleda nikoga ne boli sto neko kara Banja Luku i ta njena sela.
Po meni, ovdje je problem sto je neko uspjesan ili je na putu uspjeha. Ali i ovo je stav.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

klauss je napisao:
Mihizova nagrada je prestizna nagrada ( ako ne i najprestiznija) koja se dodjeljuje za dramsko stvaralastvo u Srbiji. Tanja Sljivar je najmladji dobitnik te nagrade otkako se ona dodjeluje.Ovdje niko nije pomenuo njen rad. Niko nije procitao te drame pa na osnovu toga da se povede rasprava.
Doduse nisam ni ja, pa odoh:)

Naslov teme nema veze sa njenim radom, članak nema veze sa njenim radom. Za raspravu treba da se uputi pismo zahvalnice magazinu 6yka koji je ponovo pokazao kakav je i kakvu uređivačku politiku vode, recimo njima je izgleda bitnija ta jedna rečenica i kakva je Tanji Banja Luka bila dok je živjela tamo nego to što je osvojila prestižne nagrade. E kad 6yka prestane tako da tretira sve informacije koje dobiju i prestane pokušavati u prvi plan da stavlja samo kritiku društva, a ne da ohrabri ljude da nešto urade onda će moći da daju sudove o nečemu, a sada samo mlate praznu slamu...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovde niko ne kritikuje bilo cije profesionalne sposobnosti, pa tako ni njene.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]