banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2012, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
old fashion men je napisao:
Ajde cile ne kenjaj, muzej u godini dana ne proda tri karte toliko ljude to zanima, ta neka pozorišta isto tako zjape prazna i sve je tako, a sa druge strane svi se ubiše podržavajući te pizdarije, pa ljudi idite onda u pozorišta, muzeje, izložbe, književne večeri o ostalo, kupujte karte zaq te stvari i kultura će biti samoodrživa ko fabrika duvana ili pekara i neće im biti potreban budžet da prežive.
Svi seru o pozorištu, a niko tamo ne želi da ide msm WTF :roll:

Što se mene tiče to pozorište je u današnje digitalno vrijeme, vrijeme filma, jednako besmisleno kao slanje poruka putem goluba pismonoše u doba mobilnih telefona.

Ja bih se poslije ovakve izjave uhvatio za uho i skočio u ladnu Moravu.. :confused2: :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne boli uvijek.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I stvarno danas, u vrijeme ovakvog protoka informacija i ljudi, govoriti o sputavanju od strane okoline je malo...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
cicak je napisao:
ajkula je napisao:
Banja Luka je oduvijek bila mahala u kojoj je svako svakoga znao, nisi mogao prdnuti a da se to sutradan ne sazna. Oduvijek su babe virile iza zavjesa da bi vidjele kada je cija cerka sa kojim momkom dosla kuci. Oduvijek su se osudjivali pojedinci koji nisu plivali uz masu, ogovaralo se uzduz i poprijeko... Busalo se u prsa samo zato jer si BanjOlucanin, momci su se prepoznavali po autu/motoru koji voze a djevojke po "cestitosti" ili po tatin uspjesima. Ako si imao "zvucno" prezime onda si bio glavni baja jer si zivio na slavi djedova ili roditelja.. itd, itd.

Banja Luka jeste zatvorena i ucmala sredina sa tendencijom da se u skorijoj buducnosti nista ne promijeni. Na zalost.

+ Mostar.

I bilo koji grad slične veličine. U Austriji,Francuskoj,Hondurasu ili Maleziji. Nije to ekskluzivitet za ove prostore.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
:puke: :puke: :puke:

Nego, kad vec spomenuste Mostar... Tako je jedna cura sto je isla sa mnom u srednju bila ogorcena Banjalukom i njenom "zatvorenoscu", pa je u drugom razredu odlucila da ode u Mostar, kao kulturniji, raskosniji i otvoreniji grad :confused2:

Takvi ljudi bi se i u sred Njujorka, Londona, Pariza, osjecali zatvoreno i sprijeceno.
:puke: :puke: :puke:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
Tako je jedna cura sto je isla sa mnom u srednju bila ogorcena Banjalukom i njenom "zatvorenoscu", pa je u drugom razredu odlucila da ode u Mostar, kao kulturniji, raskosniji i otvoreniji grad

Reci mi da se salis....htio sam pisati nesto u vezi temi ,al kad sam ovo procitao zaboravio sam i sta sam htio napisati nisam se mogao prestat smijati :lol:

Poslednji put menjao insp_CaLLahan dana 24 Jan 2012, 10:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Preseravanje osoba koje sebi i svojim djelima daju prevelik značaj.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ako ja sad kažem da je Mostar otvoreniji grad od Banjaluke, nebitno šta to značilo... Po kojoj osnovi je to netačno ili smiješno? Ne mora biti Mostar u pitanju, može biti i Trebinje, i Brčko...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
MonaLisa je napisao:
Ako ja sad kažem da je Mostar otvoreniji grad od Banjaluke, nebitno šta to značilo... Po kojoj osnovi je to netačno ili smiješno? Ne mora biti Mostar u pitanju, može biti i Trebinje, i Brčko...

nemam pravo da kudim BL jer nisam iz BL i ne poznajem je toliko dobro.
ako se nadovezem na neki kometar vezan za BL, to je ustvari komentar za moj rodnii grad, a ne za BL.
da ne kazem ista g....

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
giometar je napisao:
Takvi ljudi bi se i u sred Njujorka, Londona, Pariza, osjecali zatvoreno i sprijeceno.

:thumbup:

Otišla mahaluša iz mahale a jedva čeka da se vrati...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam sa 24 bar znao da nista ne znam.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Jebeš Sjevernu Koreju kako smo mi zatvorena sredina. Evo recimo mene guše li guše... Imam toliko toga želje da se izrazim al nemam talenta. Ustvari imam talenta samo me guše. A nizak mi upload pa ne mogu svoja djela mnogobrojna da objavim na netu da im se stranci dive...

Poslednji put menjao Izzard dana 24 Jan 2012, 11:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
cicak je napisao:
MonaLisa je napisao:

nemam pravo da kudim BL jer nisam iz BL i ne poznajem je toliko dobro.
ako se nadovezem na neki kometar vezan za BL, to je ustvari komentar za moj rodnii grad, a ne za BL.
da ne kazem ista g....

čičak, nisam tebi nikakvu kritiku uputila.
Pitam se samo zašto bi Banjaluka morala biti najbolja i najljepša i najzabavnija i najkulturnija i ljudi u njoj najpametniji i svi širokih shvatanja.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evropskijih shvatanja, ne zaboravi.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 11:32 
Administrator
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:

Pitam se samo zašto bi Banjaluka morala biti najbolja i najljepša i najzabavnija i najkulturnija i ljudi u njoj najpametniji i svi širokih shvatanja.

Zato što je to činjenica? Zato što smo mi BanjOlučani stvarno takvi? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_зока je napisao:
I bilo koji grad slične veličine. U Austriji,Francuskoj,Hondurasu ili Maleziji. Nije to ekskluzivitet za ove prostore.

Upravo ovo sam htio da kažem. Ljudi su ljudi, sela su sela, gradovi su gradovi. Sve je to isto, nebitno gdje da odeš, nijanse su u pitanju...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 11:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Skoro čitam u novinama u Njujorku žena prokužila da poštar donosi njenom komšiji pakete relativno često. E,sad,pošto je komšija arapskog porijekla ona je njega prijavila policiji i ovi sa sve SWAT timovima izvršili invaziju na čovjekov stan,njega uvalili u pritvor,stan rasturili na komadiće....Naravno,ništa nisu našli što bi ga moglo inkriminisati...Jbg,čovjek kupovao stvari on line....Toliko o komšinicama koje guraju nos gdje im nije mjesto. Ima toga svugdje...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Citiraj:
ali mi nismo bili u tom ratu i trebalo bi da znamo bolje, da putujemo, putujemo, putujemo, da vidimo i upoznamo druge ljude, kao onda u djetinjstvu, a da nemamo unaprijed utvrdeno mišljenje o njima, nego da ih primimo u sebe, ili ne primimo, ali tek kad smo ih stvarno vidjeli i osjetili.

Daj im para i putovace, budi sigurna u to.

A u vezi zatvorenosti.. Bio sam jednom u BG, i zvonim kod tetke na vrata, niko ne otvara, pokucam na vrata komsija, prvo me zena kroz zatvorena vrata ispitala ko sam i sta sam, i kad se uvjerila da sam sestric od njihove komsinice, otvori zena i drzi noz u rukama :lol: Ta otvorenost je way to go :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
A gdje je to Tanja poredila Banjaluku sa nekim drugim gradom?? Gdje je ona velicala Beograd? Beograd je jos gori po pitanju ljudi, tamo je najveca stoka u rbiji po meni ali eto recimo ona je zavrsila dramaturgiju u Beogradu a sad ja ne znam tacno ali mislim da kod nas nema tog smjera?? A i da ima, mislite li da bi mogla da se probije ovako kao sto je sad u Beogradu?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nisam rekao da poredi, samo kazem za primjer da te zatvorenosti ima svuda, predrasuda ima svuda, nismo mi sad nesto posebno. I zasto da putujemo vani da bismo upoznavali druge narode i ljude, dovoljno je da otputujemo na Laus :lol: Nasi ljudi nisu rasisti, postoji mali strah i rezervisanost kad je u pitanju drugacije, ali nisu rasisti pa da sad moraju ici vani i to. I gdje cura uzela homoe da spominje zatucanost nasu, mislim ako je to najvise svrbi onda stvarno..

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 24 Jan 2012, 12:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]