JivanMukta je napisao:
Samo sto je kod nekih prostitucija brzi nacin zaradjivanja, ali ima i nekih koji i ne znaju za nista bolje. Stoga sam rekao da je ne osudjujem. Cijenim ljudski izbor. I to mi je dovoljno.
cijenis ljudski izbor?
ja nikad nebih cijenio izbor tvoje sestre da se prodaje stotinama nepoznatih muskaraca, za bilo kakav novac.da li bi ti cijenio njen izbor?
Citiraj:
Sto se tice toga da branim sebe, joj, to je bilo zanimljivo od Ria.
Stvarno nemam potrebu da se branim na ovom postu. Ja volim sex i kao takav volim da eksperimentisem, klasican sex ja na njoj ona ispod mene, stvarno me ne zadovoljava i mogu reci da me isfurava.
ja nemislim da se ti Jivan branis na forumu,vec u svom cjelokupnom zivotu.branis se od promjene.branis se od zrtve.zelis u sebi da zadrzis jedan dio svoje licnosti koji ti donosi slad i uzitak.
sigurno da je lijepo uzivati u "neklasicnom sexu" i izbjegavati stvari koje te "isfuravaju", kako ti to pjesnicki rece, no, Jivan, donosi li ti to dobra?
kako mislis dostici i kad, nirvanu, jureci za tjelesnim strastima?
u sljedecem zivotu?
kad se reinkarniras u bezosjecajnu amebu?
kad te nebudu isfuravale stvari vezane za seks?
bas se pitam sta ti cinis da dostignes nirvanu.nebih rekao da je trcanje za prostitutkama, zato sto "imaju dobre kontove", put u nirvanu.
JivanMukta je napisao/la:
Citiraj:
Ako vidis uzrok i posljedicu onda ti je jasno da ama bas nista ne mozes da napravis kada je 6 milijardi ljudi protiv tvog misljenja.
uvjerio sam se u suprotno Jivan!
evo primjer...
i ja sam bio jedan od onih koji su se fascinirali "damama noci" i nisam vidio u tome nista lose.i tada je bilo 6 milijardi ljudi protiv mene, ali gle...
sad sam drugaciji!
pobjedio sam 6 milijardi ljudi i postao potpuno nezavisan od prostitucije.
kako je to moguce Jivan?
nisam promjenio drustvo Jivan, ali promjenio sam SEBE.kud ces veci uspjeh za jednog covjeka od toga da promijeni svoj unutrasnji svijet!
Citiraj:
Iso tako znas, da je Bozij plan veoma savrsen, i ko si ti ili ja ili bilo ko drugi da ga mijenja?
zasto mislis da ja mjenjam njegov plan?
pa njegov plan bas i jeste bio da se ja promjenim.to je bila njegova zelja za mene a Jivan, mili, istu zelju on ima i za tebe.i bice veoma zalostan ako mu tu zelju neispunis.da bas TI!
mogao bi On sve nas svojom silom prevesti u dobro,no iz ljubavi, zeli da mu se vratimo NASOM SLOBODNOM VOLJOM.
pokazujes li ti Jivan tu volju?
nemoj miriti dobro i zlo u sebi.ako hoces pravi mir,...OSLOBODI SE ZLA!
samo cistoca donosi mir.tek je bijelo platno..mirno.stavis li ma i jednu kap boje na njega, dbijes nemir i kretanje.
Citiraj:
Mozes jedino da mijenjas sebe, ali zasto onda potreba da to razglasujes na sve trube kako si ti pravovjeran i ispravan. Ako jesi dovoljno je to sto ti to znas. I ne treba ti nitko drugi.
ovo je dobar dio tvog posta...
da, mozemo promjeniti sebe, a potreba za razglasavanjem toga...
pa to vidim kao kad bi Suncu rekao "Sunce,dobro si, ali zadrzi tu dobrotu za sebe,nemoras nas sve grijati".
Ljubav je takva Jivan, da se tezi siriti i ispunjavati.bezuslovno!
nemogu ja zaustaviti svoje rijeci u sebi, osim ako imaju neku skrivenu i podmuklu namjeru.no moje su riejci ciste.kao momak zaljubljen u djevjku i nemoze da suti o tome, vec PJEVA!
nemoj traziti od mene jivan da usutim.nemogu.
Citiraj:
Bilo pa proslo. Kao da sada sudis iz iskustva koji je bio. Sada ono vise nije zivo. (ovim ne zakljucujem niti donosim sud)
naravno da sudim iz iskustva koji je bio.pa sve sto covjek cini u sadasnjosti plod je njegove proslosti, pa tako i sud.
mojih 27 godina bezboznistva je i te kako zivo...u meni kao neprijatno sjecanje, a u svijetu kao prijatna sadasnjost ili zadivljujuca buducnost.
nezelim nikom ono sto sam ja imao 27 godina, vec ovo sto imam u protekle 4.
Citiraj:
Jivan.daleko sam ja od Bude.
Citiraj:
jednom je Budu presreo neki prosijak. I on se krenuo nakloniti zivom mudracu. No, buda ga je zaustavio i On se njemu naklonio.
Kada ga je prosijak pitao zasto je to ucini. Buda mu je odgovorio. Ja se klanjam buducem Budi.
Ili jednom je kod Zen majstora dosa drugi zen majstor. Ovaj prvi je cesto pio dok se drugi pridrzavao pravila.
Prvi ga ponudi picem sto ovaj odbi.
Onda mu prvi rece: Ko ne pije nije covjek.
Na sta drugi odreagova: Sta hoces reci da ja nisam covjek. Pa sta sam onda?
BUDA, odgovori prvi.
To je bilo da ti ne objasnjavam koju si glupost rekao. Sorry.
nema potrebe da se izvinjavas.neide zlo na mene tako lako.
bolje bi bilo da mi pokusas objasniti kako tvoje 2 price imaju veze sa mojom konstatacijom da sam ja daleko od Bude.
zaista mislim da sam daleko od Bude.nebih se uputio u dzunglu sam medju divlje zvjeri.takav duhovni stadij jos nisam dozivio.polako.