banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2004, 23:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2003, 23:03
Razmisljam nesto i sjecam se svih onih mjesta na koje sam isao sa starcima kao mali.. predivna priroda gdje god da krenes..
I onda se sjetim da su u toku ovog rata majmuni plasirali masu bombi oko sebe i kontam da li je uopste sigurno kretati se u prirodi.. (jos da izuzmemo one fenomene za koje rat jos nije zavrsen :drinking: ).. Da li ste vi bolje informisani o tome??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 02:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
tacno treba se cuvati od tih govana. Ja ponekad odem na pecanje i jednom sam na samo 2 metra od obale u Krupi na Vrbasu nasao tromblon u vodi. Toliko od bezbjednosti a o rijeci Ugar da ne pricam cuo sam da tamo ima svega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 09:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Ne smije se slobodno kretati u nasoj prirodi naravno zbog znaniih i neznanih minskih polja .To sto ste vi nabrojali su igracke u odnosu na minska polja .Ja licno idem samo na provjerena mijesta .Bilo kakvo experimetisanje s ovim stvarima je u najmanju ruku krajnji idiotizam.Uvijek ici samo na provjerena mijesta i hodati samo utabanim stazama .Izbjegavati bilo kakve egzibicije i avanture .Nikad ne ici sam ili ako se nezna teren ici sa nekim ko ga dobro poznaje . Pamet u vugla !!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 12:48 
Početnik
Početnik

ako se vec mora na minska polja.. onda ja sa sobom vodim punicu :lol:

nego zezu na stranu.. ne bi bilo glupo napraviti jednu vrstu karte i obiljeziti "sigurne zone"... ako ih jos uvijek ima..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 19:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
ja kad sam prije par godina isao kod rodbine na Romaniju... ne smijes maketi od kuce 50 metara... :D
brale sve je bilo zapeto... sranje zivo... ali sto smo trazili svi skupa to smo i dobili

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2004, 17:19 
Početnik
Početnik

u pravu si gator... pa hajmo onda sad svi skupa fino, polako deminirati sve to... poribiti rijeke, posaditi drvece i cvijece, da nam se djeca i unucad mogu opet fino igrati u prirodi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2004, 10:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 15:23
Uvid u situaciju sa minama u BiH mozete dobiti nad http://www.bhmac.org, (BH Centar za Uklanjanje mina). Na toj stranici imate adrese Regionalnih Kancelarija u BiH gdje mozete dobiti karte sa oznacenim minskim poljima, naravno to je samo nekih 60% dostupnih informacija o postavljenim miskim poljima. Te karte su dostupne svim gradjanima BiH na zahtjev. Kancelarija u BL se nalazi u ulici Mise Stupara u Boriku (preko puta O.S. "Branko Copic - ne znam da li je ime skole promijenjeno). U slucaju pronalaska ne-eksplodiranih naprava (rucne bombe, trombloni i sl) se podrazumijeva da to sredstvo ne dira, vec da se obavijesti Civilna Zastita. Broj banjalucke kancelarije CZ je 051 307 774, i nalaze se u Pentagonu pored pekoteke "Liles" i kafica "ZZ Top". Takodjer informacije o minama mozete dobiti i od SFOR-a.
Moj savjet je ne kretati se po nepoznatim terenima, ili obratite paznju na ponasanje mjesnog stanovnistva (s obzirom da oni znaju ima li u nekom mjestu mina ili ne). Vjerujte, niko razuman ne zeli postati statistika ili vijest u dnevniku u 19.30. Mine nisu nestale same od sebe nakon rata, ima ih i nadomak B.Luke, a da ne govrim o pogranicnim mjestima ili na prijasnjim linijama konfrontacije. Zvuci dosadno, ali to je nasa stvarnost i buducnost buducih narastaja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]