banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Nov 2010, 22:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Nov 2010, 20:18
Pozdrav svima na forumu! Zanima me da li se moze sa laserskom korekcijom smanjiti ili neutralizovati strabizam? Dioptrija -3,75 levo i -3,00 desno oko,uz urodjen nistagmus. Znam da bez detaljnog pregleda necu znati ima li mogucnosti korekcije vida,al me interesuju iskustva i da li je neko imao ovakav problem?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 00:16 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Nov 2010, 00:08
[quote="alf74"]Pozdrav svima na forumu! Zanima me da li se moze sa laserskom korekcijom smanjiti ili neutralizovati strabizam? Dioptrija -3,75 levo i -3,00 desno oko,uz urodjen nistagmus. Znam da bez detaljnog pregleda necu znati ima li mogucnosti korekcije vida,al me interesuju iskustva i da li je neko imao ovakav problem?

Prvo odes na pregled i kazu ti jel se moze dioptrija skinuti debljina roznjace je valjda bitna. a nistagmus ja imam, ne smeta operaciji samo daju inekciju da se malo smanji, ali nista ne boli zato sto kapaju kapi protiv bolova. Operacija je malo samo neobicna, nije fino da ti diraju oko ali nema bolova, nista ne boli. Eto, nadam se da sam pomogao, pozdrav

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 16:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Jul 2011, 16:31
Mene interesuje kako je zivjeti sa tom bolescu? Imam dijete od 4 godine koje ima nistagmus i astigmatizam a za sada ne poznajem nikoga ko ima slicne probleme! takodje ima dioptriju u minusu. Jeste li imali normalno djetinjstvo i skolovanje?

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2011, 16:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Jul 2011, 16:31
miki.ob je napisao:
alf74 je napisao:
Pozdrav svima na forumu! Zanima me da li se moze sa laserskom korekcijom smanjiti ili neutralizovati strabizam? Dioptrija -3,75 levo i -3,00 desno oko,uz urodjen nistagmus. Znam da bez detaljnog pregleda necu znati ima li mogucnosti korekcije vida,al me interesuju iskustva i da li je neko imao ovakav problem?

Prvo odes na pregled i kazu ti jel se moze dioptrija skinuti debljina roznjace je valjda bitna. a nistagmus ja imam, ne smeta operaciji samo daju inekciju da se malo smanji, ali nista ne boli zato sto kapaju kapi protiv bolova. Operacija je malo samo neobicna, nije fino da ti diraju oko ali nema bolova, nista ne boli. Eto, nadam se da sam pomogao, pozdrav

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012, 22:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
da osvjezim malo temu..ja 15.februara imam termin, konacno sam odlucila i jeste prpa me ali hocu da vidim konacno bez ikakvih pomagala!!
idem u ocnu kliniku u Bratislavi koja je jako poznata ovdje, a cijene su duplo manje nego u Austriji. Jedan drug je bio i on je zadovoljan, ne nosi vise naocare.

Uglavnom s jedne strane jedva cekam a s druge strane imam strah, sumnje itd ..ali nema nazad :)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Koliko košta operacija u Bratislavi?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 11:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

1640 EUR ukupno,sa nekim kapima,naocarima,pregledi prije poslije itd plus oni rade sa najnovijom tehnologijom i brzim laserom..znaci roznjaca (?) se ne skida manualno i ne sjece se nista, sve laserom se radi
jedna poznanica je isto bila jucer mi pricala,kaze da joj je kvalitet zivota bolji duplo nakon ovog zahvata. Imala je -5 i -4,5 ,kaze da se nakon 2 mjeseca stabilizirao vid i da je tada izgubila i osjetljivost na svjetlo , prvih mjesec dana je uvijek nosila naocare kada ide van
Prva tri dana je peckalo (prvu noc najvise) i osjecaj kao da sjeces luk ali nista tako strasno
Vidjela sam da i kod nas u BL rade isto, ali u ovoj klinici su imali do sada jako puno zahvata i dugo rade, ja mislim vec 15 godina i dosta su poznati.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 11:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zašto Bratislava? Zar ti nisi u Austriji?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
_зока je napisao:
Zašto Bratislava? Zar ti nisi u Austriji?

jer je jeftinije,ja znam ljude koji su kod Stambuka u Njem isli na pregled a dosli u BL na operaciju,mislim da kod Kozomare radi,
ja sam uglavnom cula pozitivna iskustva,ja da se mogu rijesiti dioptrije bar na 2 god ja bih platila vrlo rado operaciju
breskvice sretno!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 11:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Kontam ako je do cijene da je onda još povoljnija poliklinika Svjetlost u Zagrebu,a isto imaju decenijsko iskustvo u tim zahvatima....Ono,nisam siguran da su jeftiniji ali mislim da jesu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 12:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zoki a sto ne, bratislava je udaljena 50 km , jeftinije je dosta a kvalitet isti ako ne i bolji
u Becu je ,ovisno gdje se radi, od 2500 pa do 5000 eur
sigurno i kod nas ok rade, ali ipak nisam htjela. Vise nema klinike Kozomara ili? sada su u okviru Svjetlosti, Dr Nikica Gabric.
Uostalom zelim da je klinika blizu u slucaju kontrola, ili ako nesto ne bude kako treba i sta znam
Glupo mi je sto ovi iz Svjetlosti i prije Kozomara imaju stalno akciju 50% kao, valjda da navuku ljude, jos kad sam gledala prije 2 godine napisali mi da samo sada imaju 50% popusta a vidim jos uvijek aktuelno u cjenovniku. Sa tom akcijom kosta oko 1000 eur

Hvala azdajice :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 12:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Da,Kozomara je sada u sastavu Svjetlosti....Nisam kontao da ti je Bratislava tako blizu,ja to posmatram iz ove perspektive :lol: U svakom slučaju sretno!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 12:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hvala zoka
nije mi svejedno,malo prpa ovo ono..ali ne smijem kukati, sramota ovolka zena ko od brda odvaljena :D

javicu kako je bilo..i ne mogu vjerovati da cu moci bez ikakvih pomagala, nosim naocare/sociva od 15te godine, znaci 14 godina vec. Zadnjih par godina vise naocare, jeste onako moderne i ok mi stoje ali nije to to. Svaki put ludim zimi kad udjem iz vana u toplu prostoriju ili kada pada kisa, a nije zanimljivo ni kada kuhas pa otklopis lonac otvoris rernu itd :)
jedino da imaju neke naocare sa ugradjenim brisacima, onda bi razmislila o laserskom zahvatu :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mislim da se ipak laserom stanjuje rožnjača. U svakom slučaju želim ti uspješan ishod operacije i da to što prije i bezbolnije prebrodiš i bez đozla tipkaš na forumu. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Zelim ti i ja svu srecu! Ja sam coro, nosim sociva i rado bih otisla kod Kozomare, znam nekoliko ljudi koji su to ovdje odradili i za sad su zadovoljni, radili su mozda prije nekih godinu dana. Operacija je trajala desetak minuta, narednih par dana se koriste kapi i poslije je sve bilo ok. Ako ima jos neko ko je odradio ovdje, nek se javi da cujemo utiske, ja bih stvarno ozbiljno razmislila o tome da se rijesim sociva. A sto se tice cijene, mislim da su ovi nasi dosta jeftiniji od svih ostalih u regionu, u Bg je oko 1500 eura kostala proslog ljeta.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

talija jeste da se stanjuje malo, ali zato valjda roznjaca mora biti neke odredjene minimalne debljine. Tamo se od 9 ujutro do 14 h prave raznorazne kontrole i testovi da li skidanje dioptrije uopste dolazi u obzir, ako je sve OK onda se odmah poslijepodne uradi zahvat.
Jednu zenu iz Salzburga su vratili kuci i rekli da ne mogu uraditi zahvat, valjda je imala neku ranu na roznjaci ili mjehuric sta li vec nemam pojma. I nisu htjeli rizikovati. Kod njenog muza je bilo ok i uradili su zahvat i on je zadovoljan.

Jel neko zna koliko brzo se u Bl moze dobiti termin? kod nas bi bilo sigurno 500 eur jeftinije sto je velika razlika, ako isto dobro i kvalitetno rade. Pa ipak razmisljam hmmm..nemam pojma :-?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Ovde u BL su termini uglavnom krajem svakog mjeseca, kako sam ja skontao.
Bila je na forumu neka cura iz Kozomare pa odgovarala na pitanja pa ce se mozda javiti.

Moj otac je radio i sve OK i sve preporuke za Kozomaru.
Pregled ide dan ranije, pa ako je OK, sutradan operacija.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

evo samo da javim da sam prezivila :D vidim jos malo mutno znaci nije se jos izostrio vid, ali bice bolje tako kazu, ponekad se onako na momente bas izostri pa malo slabije bude i mutnije i sve tako. Prva dva dana nisam mogla gledati koliko me smetala svjetlost. Koristim skroz neke kapi , umjetne suze itd.
Da se stabilizuje vid traje do 3 mjeseca cak, kod vecine je oko 2 nedelje do mjesec dana..
Suncane naocare pola godine preko dana, bez obzira jel ima sunca ili ne
Kod mene je bila neka novija metoda C-Ten sa novim brzim laserom (oko 30 sekundi po oku) , bez manualnog rezanja roznjace kako je standardno kod LASIK metode

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
:thumbright: svaka čast, čestitamoo!
Nego, što oporavak traje tako dugo, ili to kažu 3 mjeseca u najsporijoj varijanti? imaš li još neka ograničenja osim što moraš nositi sunčane cvike?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 23:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pa prvih 7 dana bez dodira sa vodom zbog moguce infekcije
sminkanje nakon 10-14 dana
kapi kako je propisano, naredna tri mjeseca kapati

e sad sto treba tako dugo, em je individualno em zavisi vjerovatno kojom metodom se skida dioptrija. Kod klasicne LASIK metode gdje se roznjaca reze onako se otklopi , i opet vrati nakon lasera tu se prije vidi ostro ali ova metoda je vise rizicna, nazalost desava se da roznjaca nikad vise ne "zaraste" kako treba, da oko bude suho uzasno, da dodje do nekih komplikacija itd
A kod ove metode se samo laser koristi i ne sjece se roznjaca, sad nisam se skroz detaljno raspitivala kako sta, samo stisnula zube i usudila se napokon. Nakon zahvata se nose zastitna sociva 3 dana. A kazu da i mozak treba skontati da sad mogu da gledam bez ikakvih pomagala, znaci da sve to dodje na svoje, da se oko oporavi itd itd
Uglavnom kad stavim svoje stare cvikere, sve je skroz mutno znaci nema vise dioptrije. I vec je bolje, nekad ostrije nekad malo mutnije. A kazu da traje DO 3 mjeseca da se skroz stabilizuje , a kod nekog samo 1 nedelja ,sve zavisi..u prosjeku nakon 2 nedelje do mjesec dana max. se izostri vid

jedino mi je bilo gadno prva dva dana, nisam mogla oci otvoriti koliko me svjetlost smetala, ma uzas. mama mi je sve pomagala ja sam samo spavala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]