banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 16:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2004, 13:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Ako mozete da opisete saobracajne nesrece koje ste vidjeli ili u kojima ste i samo bili ucesnik. Takodje, bi bilo jako dobro da napiste komentare i zamjereke koje imate u vezi saobracaja uopste. Evo, meni recimo smeta katastrofalno iscratana horizontalna signalizacija. Nocu kao i da je nema kad je put mokar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
po mojoj nekoj sreci i nisam ih imao nesto, neko zapinjanje i blagi dodire ne racunam u to..
Takodje mi smeta oznacavanje na cestama. Najveci je isfur kad dolazim u BL i kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku jednostavno ne palima duga svjetla i cim predjem u Gradisku krene blicanje, duga-kratka-duga-kratka..
Jednostavno da je boja kvalitetnija i da ima onaj odsjaj bilo bi daleko bolje .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 14:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Ja sam imao par grebanja i slicnih gluposti i jedan bas, bas ozbiljan udes gdje je jedan covjek smrtno stradao. Upravo dobrim dijelom i zbog nepostojanja tih vidljivih linija. A nisam jednom izbjegao udes iz istih razloga, nocu kad te svijetla zaslijepe iz suprotnog pravca apsolutno se nista ne vidi. Bukvalno to je voznja naslijepo. A mene samo interesuje dokad ce se Direkcija za puteve igrati ljudskim zivotima i trpanjem novca u licne dzepove jer vjerujem da oni onaj krec sto spricaju po asfaltu naplacuju po cijeni nekog pravog materijala. Jebote, sjecam se prije rata da je linija bila debela nekoliko milimetara a sad mozda se mjeri u mikronima. Osim toga imam velike primjedbe na neogranicavanje kretanja velikih kamiona ono bar u toku vikenda i za vrijeme drzavnih praznika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
hajoooj ja sam ih se nagledao bar 30 do sada...

evo mog iskustva slijetanja sa ceste...
krenuo na more u zadar prvi put poslije rata i poslije bihaca nekoliko kilometara neznam kako se tacno zove mjesto uglavnom ima 10-ak jacih krivina (90 stepeni) padala je kisa josh od Novog Grada ona sitna muljava... cesta masna i prljava... pri ulasku u tu krivinu ja sam brzinu smanjnio na 35-40 i cim sam poceo da motam... auto je samo nastavilo da klizi dalje, nisam se uspanicio... pa sam pokusao da ispravim volan pa da ponovo smotam i istovremeno stiskao (pumpao) kocnicu... nista nije pomoglo! zaustavili smo se na bankini a zadrzalo nas je malo drvo debljine 5cm... a da nije bilo tog drveta... otisli bi 3m u provaliju... ubrzo je naisao neki kombi, koji nas je i izvukao pa smo nastavili do granice...

nisam izvadio zeleni karton... pa smo morali nazad u bihac i na povratku... krivinu prije one "nase" vento se zabio covjeku u dvoriste, proletio krivinu iskrivio zastitnu ogradu i zavrsio u dvoristu.....
prolazeci pored mjesta gdje smo mi sletjeli ja sam usporio da bi mogli da vidimo gdje smo mogli da zavrsimo... dole u provaliji sam ugledao stari audi 100 na krovu! ja sam odmah zaustavio auto, ja i brat smo potrcali dole a mamu sam poslao do prve kuce da zove hitnu... kad smo silsli dole nikoga nije bilo u autu... onda nam je mama rekla da su svi u kuci... porodica sa dvoje male djece...

eto to je zanimljivo iskustvo, meni. sve se to izdesavalo za 45min...

imam josh nekoliko iskustava... na svu srecu ne mojih... pa cu drugom prilikom... i ovo bi na brzinu ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Na svu sreću nisam bila učesnik nekih saobraćajnih nesreća, a na nesreću živim u ulici koja je pravac dug cca 2km, pa nam je škripa kočnica i 'bum!' koji slijedi skoro svakodnevni doživljaj.
Ovog ljeta je čova malo-je-reć-pijan sletio sa ulice na trotoar, zakucao drugo auto između parkiranog kamiona i ograde, napravio totalnu štetu na oba auta i ostao nepovrijeđen. Isto tako je skoro lik uletio u auta parkirana ispred lokalnog ugostiteljskog objekta, pa je vlasnik zvao popa da okadi taj prostor ispred, jer se svaki drugi dan dešavao tako neki "unfall". :D

Pretprošle zime trojica ljudi su noću išli lijevom stranom ulice, jer snijeg po trotoaru nije bio očišćen, u istom pravcu je čova preticao drugo auto, prešao skroz lijevo i pokupio ih s leđa. Jedan je ostao nepovrijeđen, drugi sa lakšim povredama, a treći je letio tridesetak metara i na mjestu ostao mrtav. I tako gledaš s prozora kako mrtav čovjek leži u snijegu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
krivina (90 stepeni) padala je kisa josh od Novog Grada ona sitna muljava... cesta masna i prljava...

da, to zaboravih ... nas 4 prije nekih 3-4 godine u Yugu, krivina iz Novog prema Prijedoru, blaga isuvishe ... brzina smanjena na ispod 60.. i lagano bochno klizanje .. i PAFFFFF u staru ladu koja se poslije udara pomjerila 10cm :)

a tog je dana poceo padati snijeg, toliko malo za lance a toliko dovoljno za klizanje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2004, 23:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2003, 19:00
Клизање и окретање зна бити забавно кад нема никога и кад имаш простора :D

Хм, ја сам једном возио кроз неку уску улицу у Добоју, стварно је улица била тотално уска јер су аута била паркирана са обадвије стране тако да за пролаз има таман нешто мало.
И возим ти ја тако, кад ни пет ни шест с лијеве стране неко из паркираног БМВа отвори врата и баш мени врата пред хладњак, хехе, ја помало нешто улупао, ништа страшно, а он остаде без врата.

И наравно полиција (која се смилила доћи после дууугог времена) је утврдила одмах и стручно да је онај крив! Наравно! А ко би био други!

:drinking:

Босна, 1992.:
- Хоће л' бит' оно рата?
- ...ма јок!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 00:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
kefalo znam dobro tu krivinu u Izacicima :-?

Januar 2000. smo krenuli tim putem za Crikvenicu. Snijeg je padao kao lud. Jedva smo se popeli uz tu krivinu ( iskreno govoreci ja sam zmirila :lol: ). Kad smo dosli na granicu ovi se nisu mogli nacuditi da smo se popeli bez lanaca i naravno.... vratili nas u Bihac po lance :evil:

Sto se tice saobracajki imala sam cast da se zabijem policajcu u civilki direkt u gepek 8)

Na TV-u cesto prikazuju udese koji se desavaju sirom Njemacke i onda se svaki put zaklinjem da necu brzo voziti... Do prve prilike kad sjednem za volan :oops:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 01:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
6 godina koliko vozim nisam imala niti jedno grebanje, niti jedno udaranje, nista slicno.. da kucem u drvo :wink: ...a nema dana kad ne sjednem u auto ...

ali sam zato bila u autu dok su drugi vozili...

uglavnom svi smo dobro prolazili..i nsimo imali dosta udesa iako sam jako mnogo provela na tockovima...

osim sto sam jednom bila bash kontuzovana u modricama i pod jakim stresom jer je pijani ludjak proshao kroz crveno pa se zabio u moja (zadnja bocna) vrata ..shookkk :o :o auto se okrenulo za 180 stepeni i vjestinom vozaca nismo zavrshili na krovu... na svu srecu... :roll:

onda nam je zamalo upao srndac kroz prednju sajbu jer je skocio iz poljane u sred bijela dana pa na auto ispred nas, pa preko tog auta u viss pa pufff u nashu sajbu, pa preko krova i otrca opet u livadu...sajba slupana , krov ostecen..sva sreca da nije upao u auto ... :roll:

pa je onda jedan ludjak sa kamionom takoje sjekao krivinu da se pola kamiona sljunka istreslo na nas tj. po autu...odvaratan osjecaj vidish da kamenje pada na tebe a nigdje ne mozesh....od silnog cuda polupani samo farovi, sve ostalo netaknuto na svu srecu zbog nas a i toga jer je auto bio star samo 1 godinu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 04:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
...vratili nas u Bihac po lance

LOL

gipsy_girl je napisao:
pa je onda jedan ludjak sa kamionom takoje sjekao krivinu da se pola kamiona sljunka istreslo na nas tj. po autu...odvaratan osjecaj vidish da kamenje pada na tebe a nigdje ne mozesh....od silnog cuda polupani samo farovi, sve ostalo netaknuto na svu srecu zbog nas a i toga jer je auto bio star samo 1 godinu

jel bar naplatio stetu za farove???

moj brat je napravio zanimljiv sudar ;) naime vozio je oko 120km/h pa je usao u krivinu na lijevo... no od silne brzine igubio je kontrolu nad autom pa je naletio na vagu za kamione koja je bila sa lijeve strane puta... da bi zatim letio nekih 10-15m i zabio se ispod kamiona koji je tu bio parkiran... o siline udara odigao je kamion!!! ljudi koji su tu stajali samo su se krstili... sto je najbolje njemu nije bilo nista! ode on kuci po starog... dosao tetak... kad je vidio sta je ovaj napravio umalo se slogirao... udje u auto kad ono rucna kocnica podignuta... heh... kad se zabio ispod kamiona onda je potegao rucnu da mu auto ne bi otislo negdje :lol: :lol: :lol: on i njegov rodjeni brat sto su napravili udesa ja mislim da to niko nije!!! svaki bar 5... ali pravih udesa, ne ono krz krz... ludo, mlado i pijano! za manje od godinu dana su stucali 2 nova punta ... oba totalna steta!

evo sta se desilo mom starom... jednom prilikom dok se vracao iz srbije taman poceo da pada snijeg... cesta mokra...ali nema snijega na cesti... u Lisnji kod prnjavora na pravcu se jednostavno okrenuo na cesti... najvjerovatnije zahvaljujuci kolotrazima koji su bili duboki... i isao jedno 50m unazad svojom trakom, stisnuo kocnicu i volan i vozi se unazad 50m da bi se samo spustio niz bankinu u neku njivu... kombi bez ogrebotine... i tek kad su ga izvlacili onda su zagrebali i ulupili srednja vrata... koja se poslije bez popravke limara nisu mogla otvarati... eto sta je sreca...

na autoputu BG-NIS iza bubanj potoka sam cekao jednom u koloni 3h zbog sudara.... toliko sam bio daleko od mjesta nesrece da sam samo vidio labudicu i slep kad su vozile bus i auto... da bi tek sutradan na TV vidio sta se desilo... peugeot 406 karavan se zabio direktno u mini bus... bili su radovi na putu pa se saobracaj odvijao samo jednom stranom autoputa... na licu mjesta su bili mrtvi muz,zena,djevojcice 11,13 i 1godine zivota u busu 8 lakse i 1 teze povrijedjeno... brrrrhhh najezi se sav

rasprica se ja ... pitam se hoce li ovo iko procitati ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 15:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Ajd kefalo kad smo vec kod pobocne rodbine da i ja pomenem nesto o svojoj sestri. Eno je lezi u krevetu, slomljena potkoljenica, gips do po butine.
A zasto? E pazi sad..

Desilo se to za jutrenje, sad prije par dana. Isli klinci iz Hall-a u crkvu i na pjesackom tu kod parkinga ispod kastela prelazi njih 10-tak ovamo prema pijaci. I ide debil u crvenoj suzi iz pravca bulevara. I sad kako to obicno biva, njih troje je zaostalo za coporom. I kad su prelazili ulicu i kad se lik pojavio to dvoje je procjenilo da moze proci i potrcali, a sestra je krenula nazad. I tu ju je lik pokupio, odletila je 3 metra, a on.. on je zamisli pobjegao. Iza je naletio neki bmw, koji je sve to vidio i uhvatio da ga ganja, medjutim ovaj mu je pobjegao. Ali.. Od udara mu je otpala tablica, a kad se vratio po nju tu je vec bila murija i gomila tog njenog drustva. I kad je stao ta njena raja ga izvukla iz auta i krenula da ga bije, a znas sta je bio njegov izgovor? "zurio sam, cekala me sestra" c c c..

Ali, tu nije kraj njegovom debilizmu.. Sestra je zavrsila u bolnici na par dana, da bi oni poslali neku medicinsku sestru koja je upala u sobu i krenula da ispituje. Sestra je prvo mislila da je to neka medicinska sestra koju je stara poslala da vidi kako je. i tek joj je sinulo kad je ova pocela ispitivati: "a gdje ti tata radi" i sl. I znas sta se kasnije ispostavilo? Da je stari od tog momka cijelo vrijeme bio u sobi iza sestrinih ledja da ga ova ne vidi i sve to slusao. Poslije naravno saznao broj u bolnici i sad stalno zove i smara da se mi to "dogovorimo" bez suda. A ne zna debil da to ide po sluzbenoj duznosti i da mi nemamo nista sa tim.. A kad god nazove sestra se rasplace od soka.

I sta ces ti sad debilu.. Ja imam osjecaj da ga vidim, ne bih ni sekunde casio razmisljajuci. Posibao bih se sa budalom pa nek razmislja sta je posrijedi..

Eto.. Narazglaba se i ja.. A valjda zato sto je skoro bilo, pa mi je jos svjeze..
Ajte u zdravlje i nemojte da medju vama bude ovakvih kao ovaj gore opisani, IQ ves masine, bezosjecajni pavijan indijanac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
nikako ne opravdavam bjezanje doticnog covjeka, te pokusavanje sredjivanja toga svega van suda. ali ovo me je podstaklo na jedno pitanjce koje me kopka od kad sam polozio vozacki. ne racunajuci ovu svabinu situaciju, da kazem o cemu se radi...naime, skontao sam da kod nas vlada nepisano pravilo da je vozac u svakoj situaciji kriv u odnosu na pjesaka. i kada neko za volanom prodje kroz zeleno, a pjesak kroz crveno, ako pokupi nekog daleko van pjesackog prelaza, opet je kriv, bez obzira na situaciju i brzinu kojom je vozio. takodje, isto tako sam cuo za par slucajeva namjernog izlijetanja na cestu pred vozilo koje se krece, a sve iz prostog razloga sto je nekom zahvalilo para. ovo sam sve cuo iz tudjih usta da ne bude zabune, pa stvarno ne znam da li je to zaista tako kao sto govore. a sudeci prema broju tih usta, mislim da su u pravu. sta vi mislite o svemu ovome?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

strasno!!! a najstrasnije je to sto je sad proganjaju i maltretiraju!!!

najgore nesto sto moze da se desi vozacu je da udari pjesaka!!! samo se toga bojim u voznji.. a puno je nemarnih pjesaka!!!

najgori su u Samcu.... tamo je narod toliko lood da to nije normalno... na bickilima se voze po sred ulice... pjesaci idu po cesti... pored velike bankine... obicno idu desnom a ne lijevom stranom... i kad naidje kamion ili neko vece vozilo ne pada njima na pamet da se sklone... valjda misle da je to cesta njihovog sela... a neznaju da je to regionalni put... tu sam vidio nekoliko nesreca sa biciklistima i pjesacima ucesnicima istih.... ma katastrofa!!!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e, da!

bio sam u BG prije mjesec dana i sto me jako iznenadilo su pjesaci i njihova saobracajna kultura... nisam mogao da vjerujem svojim ocima da ljudi cekaju na semaforu da predju ulicu.... sto u BG nije bio obicaj!! ali sam onda cuo da je kazna za prelazak ceste van obiljezenog prelaza 500-600 din... sta kazna radi :)

kod nas je malo bolja situacija... ali bi se i kod nas moglo to uvesti... kazna 5KM ... pa ti prelazi gdje ti volja... ionako je pun grad "pjesacke" policije... pjesaci su ravnopravni ucesnici u saobracaju.. pa bi i za njih kao i za vozace trebala da se uvede neka kazna!

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tek sad sam vidio tvoju poruku siknes...

pa u zakonu stoji da je vozac duzan da propusti pjesaka do 100m udaljenosti od pjesackog prelaza... kod nas problem nastaje sto nema kazne za pjesake... kao sto sam rekao u proslom postu...

nisam siguran da je vozac uvijek kriv... ako je vozio propisnom brzinom i onda udario pjesaka jer se nije mogao zaustaviti... mislim da onda nije kriv... ali ako je jurcao kroz grad i pokupio nekoga... e onda je kriv definitivno...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2004, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SiCkNeSS je napisao:
.naime, skontao sam da kod nas vlada nepisano pravilo da je vozac u svakoj situaciji kriv u odnosu na pjesaka. i kada neko za volanom prodje kroz zeleno, a pjesak kroz crveno, ako pokupi nekog daleko van pjesackog prelaza, opet je kriv, bez obzira na situaciju i brzinu kojom je vozio. takodje, i

Vidi, to su priche .

Ako ja prolazim na moje zeleno a pjesak istrcava na crvenom i ja ga pokupim, jer ne mogu ukociti on je kriv,
cak mogu i ja da ga tuzim zbog toga.
Ako vozis normalno po gradu i izleti ti pjeshak na auto, on je kriv.

pjesaci su stoka, misle da su uvijek u pravu i onda se tako ponasaju.
Na pjesackom je on u pravu .. znaci kad se priblizavas pjesackom, moras usporiti, jer tu pjesak ne mora previshe da obraca paznju
medjutim na ostalim dijelovima mu je zabranjeno prelaziti cestu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
jel bar naplatio stetu za farove???

ha ha nasmijavash me :D :D pa taj nije ni primijetio da mu se istreslo pola kamiona sljunka, bolje reci sitnog kamenja (onaj za naspianje puteva i temelja :roll: ), a kamoli da se zaustavio.....

a sto se tice pjeshaka...jeste da sam pjeshak jako cesto, ali stvarno ima ljudi da ti mozak stane..a tek biciklistaa :o :o :o ma uzas jedan..a sve zbog toga sto nemamo djelotvornu policiju koja bi to sankcionisala ...

a dobar je natpis sto sam procitala jednom momku u autu 8) :
u slucaju bilo kakve opasnosti drz'te se za vozaca :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 19:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
a sam cuo za slucaj u Rosuljama gdje lik sa nekom starom sklopocijom u ulici ceka druge da se nepropisno parkiraju pred prodavnicu da bi "nabrzinu uletili i kupili nesto" i onda se namjerno zaleti u njih da bi poslije izvukao neke pare.. Jer sa strane zakona, on je na kraju krajeva u pravu. Sem ako se ne dokaze da je to uradio s namjerom.. Sto je kod nas opet malo vjerovatno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2004, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ha ha nasmijavash me pa taj nije ni primijetio da mu se istreslo pola kamiona sljunka, bolje reci sitnog kamenja (onaj za naspianje puteva i temelja ), a kamoli da se zaustavio.....

kakve to veze ima... mom ujaku je kamen koji je pao sa kamiona razbio sajbu... i on je otisao u policiju i sa policajcem u firmu ciji je kamion... prije toga je vidio natpis na kamionu i zapisao reg. i dobio fino 150KM za stetu koliko sajba i vrijedi

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2004, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:

kakve to veze ima... mom ujaku je kamen koji je pao sa kamiona razbio sajbu... i on je otisao u policiju i sa policajcem u firmu ciji je kamion... prije toga je vidio natpis na kamionu i zapisao reg. i dobio fino 150KM za stetu koliko sajba i vrijedi

da znam da je najvaznije zapamtiti broj reg. tablice pootovo kad pobbjegne sa mjesta nesrece...
ali ovo je bila uzasna krivina, juio je sa kamionom da se nismo uspjeli ni okrenuti, dok smo se oslobodili od kamene kishe :roll: njega vishe nije bilo....

moj decko je imao prije god dana udes gdje ga je lik udario bocno, jer nije stao na znak stop, i onda je pobjegao, ali ostala reg. tablica na mjestu nesrece prcccc :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]