banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2012, 17:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
To stoji jer se u vanrednim situacijama vraćaju na scenu njihove plemenske podjele i želja da nakon rata njihovo pleme bude na vrhu. Mada po tom pitanju ni mi nismo mnogo bolji.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
ја се извињавам, али који је извор ове приче да амери одлазе са космета, а турци долазе?
нисам успио да нађем линк...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 17:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... osova.html

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

хвала.
ха баш не вјерујем да ће тек тако отићи. превише је уложено ту, и превише послова рађено...

шта би влајки рекао на овај одлазак амера, а долазак турака? хехехех

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 17:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nema veze koliko je uloženo, mnogo više su zaradili stvorivši banana državu koju mogu kontrolisati i preko koje se obavlja sav tranzit narkotika za EU.
To je vojni objekat, dok ima strateški značaj i donosi dobit vojska će se tu zadržati, a čim se ukaže potreba za premještanjem na drugu lokaciju ili povlačenje objekat uništiš ili pokloniš onima od kojih očekuješ korist u budućnosti.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da, vjerovatno si u pravu.
mehanizam kontrole je vec odavno uspostavljen.
kao što kaze ona siptarka iz ankete: ja sam za to da na referendumu izglasamo da kosovo bude 51. američka država" :D

uostalom, vidjećemo da li će doći turci, i da li će uopšte biti kako javljaja ovaj izvještaj sa rts-a
mada, meni bi bilo logično da se tu sad turci instaliraju

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Stubborn je napisao:
da, vjerovatno si u pravu.
mehanizam kontrole je vec odavno uspostavljen.
kao što kaze ona siptarka iz ankete: ja sam za to da na referendumu izglasamo da kosovo bude 51. američka država" :D

uostalom, vidjećemo da li će doći turci, i da li će uopšte biti kako javljaja ovaj izvještaj sa rts-a
mada, meni bi bilo logično da se tu sad turci instaliraju

Ne bi nimalo valjalo da su tako blizu da se preko noći instaliraju u unutrašnjost Balkana!

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 08:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nemamo mi para da pomognemo Kurde, cisto ljudski da ih obucavamo pa da dole dekaju po Turcima, kao sto su oni Siptare obucavali. Mada sve je to u domenu naucne fantastike, jer mi ni sami sebi ne moRemo pomoci.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1023930/%22Potkovica%22+iskovana+u+Sofiji.html

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2012, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ПРИШТИНА – Портпарол Еулекса Николас Хотон потврдио је данас наводе руских истражних органа у руским медијима да се међу жртвама илегалне трансплатације органа у клиници Медикус на Косову налазе и држављани Русије.

Хотон је за Радио Дукађини рекао да је тачно писање руских медија да су двојици држављана Русије у клиници „Медикус” на Косову уклоњени бубрези.

„Могу да потврдим да су у оптужници у случају Медикус, две особе из Русије идентификоване као жртве у овом случају. Њима су уклоњени бубрези и тај случај је део истраге тужилаштва”, рекао је Хотон.

Портпарол Еулекса је такође потврдио изјаву другог секретара руске канцеларије у Приштини, Сергеја Жарког који је изјавио за Радио Дукађини да су управо званичници Еулекса информисали Москву о илегалној трансплантацији органа извађених Русима на Косову.

„Еулекс и тужилаштво су били у сталном контакту са властима у Москви да би обезбедили правну помоћ о овом случају”, рекао је Хотон.

Московски лист „Комерсант” навео је да су руски истражни органи званично саопштили да се међу жртвама илегалне трансплатације органа у клиници Медикус на Косову налазе и држављани Русије, као и да је руска истрага потврдила умешаност врха косовске власти у нелегалну трговину органима.

Према писању тог листа, суђење оптуженим за та дела је при крају, а руско тужилаштво располаже доказним материјалом из сопствене истраге који према захтеву руског Министарства спољних послова треба да буде упућено Еулексу који води истрагу.

Представник Истражног одбора Русије Владимир Маркин навео је да су двоје руских држављана званично признати као жртве у овом случају, којима су током 2008. године извађени бубрези, а обећану новчану накнаду никада нису добили.

Жртвама, међу којима су и држављани Србије, Турске, Молдавије, Казахстана и Белорусије обећано је по 15.000 евра за сваки извађени орган, али им је исплаћена далеко мања сума, иако је утврђено да су њихови органи за трансплатацију продати на црном тржишту по цени од 80.000 до 100.000 евра.
Танјуг

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 07:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Уганда признала Републик Косова.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
још једна велесила. :angry1:

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FJyyvAq4vj4[/youtube]
Više nego što se skupilo u RS i SRB zajedno :( A jesmo ovce...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Уганда признала Републик Косова.

Citiraj:
Ni Uganda nije priznala Kosovo

Uganda nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, niti ima nameru da to učini u budućnosti, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić. To mi je direktno potvrdio ministar spoljnih poslova Ugande, kaže Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Uganda nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, niti ima nameru da to učini u budućnosti.
Vuk-Jeremic.jpg

"Ovo mi je danas direktno potvrdio ministar spoljnih poslova te zemlje Orjem Henri Okelo", rekao je Jeremić u izjavi Tanjugu.

Po sredi je, ukazao je Jeremić, još jedan pokušaj obmanjivanja od strane privremenih institucija u Prištini, kao što je to činjeno i u slučaju Nigerije ili Centralnoafričke Republike.

"Moguće je da je došlo do podmićivanja nekih ljudi bliskih tamošnjim vlastima, ali nema promene stava ovih afričkih država prema poštovanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije", istakao je šef srpske diplomatije.

Jeremić je napomenuo da su prištinski političari pod sve većim pristiskom međunarodnih činilaca da odustanu od svojih rigidnih stavova u dijalogu sa Beogradom i "na ovaj način očigledno pokušavaju da skrenu pažnju domaće javnosti sa te, za njih, vrlo neprijatne činjenice".

Inače, zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli je, na četvrtu godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, rekao da je Uganda priznala nezavisnost Kosova.

Pacoli je tada rekao da mu je preneta "verbalna nota" Ministarstva spoljnih poslova Ugande o priznanju Kosova.

Priznanja koja se nisu desila

Priština je već nekoliko puta tvrdila da su pojedine afričke zemlje priznale nezavisnost.

Poslednja u nizu ovih tvrdnji je slučaj Centralnoafričke Republike za koju se ispostavilo da nije tačna.

U slučaju nekoliko zemalja se događalo da su korumpirani zvaničnici primali novac kako bi zauzvrat priznali Kosovo. Ipak, kako je pre nekoliko dana napomenuo ministar Jeremić u Centralnoafričkoj Republici to nije uspelo.

Prošle godine su i delegacije Omana i Gvineje Bisao, na skupu Nesvrstanih u Beogradu, zvanično potvrdile da nikada nisu priznale Kosovo, iako su to tvrdile prištinske vlasti.

Činjenica koja eventualna priznanja čini još manje verovatnim jeste politička situacija na afričkom kontinentu.

Naime, separatizam je jedan od najvećih problema zemalja ovog kontinenta, pa se većina afričkih zemalja principijelno drži stava o nepovredivosti suvereniteta i teritorijalnog inegriteta.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... osovo.html

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
чеси су испоштовали што се тиче косова макс.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... -u-Jihlavi

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 04:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
E žalosti naša, U Poljskoj i u Češkoj se okupilo mnogo više ljudi na protestima protiv odvajanja Kosova od Srbije nego u Beogradu. :( A ostale srpske gradove i da ne pominjem, a mogli smo bar mi nešto organizovati u BL po tom pitanju. :(

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
E žalosti naša, U Poljskoj i u Češkoj se okupilo mnogo više ljudi na protestima protiv odvajanja Kosova od Srbije nego u Beogradu. :( A ostale srpske gradove i da ne pominjem, a mogli smo bar mi nešto organizovati u BL po tom pitanju. :(

тачно, а могли сте видјети како су их ови велики режимски медији представили. искључиво, као неонацисте и фашисте. или их уопште нису спомињали

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 02:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.kurir-info.rs/vesti/kriza-na ... 185106.php

Inace, kako medini navode barikadu je uklonio srpski MUP.

:angry4:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Dalji tok dešavanja je da će Srbija ponovo popustiti Šiptarima. Taman kada je Srbija zatražila da u fusnoti predstavljanja tzv. nezavisnog Kosova stoji i fusnota koja sadrži i rezoluciju 1244 najnoviji šiptarski prijedlog je da će to prihvatiti pod uslovom da u fusnoti stoji i deklaracija o nezavisnosti Kosova iz 2008. godine. Mada Tadići najavljuje da očekuje da ni ovaj put neće biti kandidature. Znamo svi da se najviše pita Njemačka. Srbija će sve učiniti da zadovolji Njemačku iako bih ja lično volio da Srbija ne dobije kandidaturu od koje i nema neke koristi. Turska ima kanidaturu još od '80-tih godina. Znači kandidatura ne znači ništa posebno. Takođe jedan od zahtjeva Brisela Srbiji mogao bi biti da Srbija odustane od ekonomskih odnosa sa Rusijom ako želi biti članica EU jer sve članice EU pušu u istu trubu tako da bi trebala i Srbija isto činiti.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... aje-Kosovo

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]