злочина је било на све три стране и свако ко каже да није било тако, он лаже. нажалост и у мојој близини су се десили неки злочини иако сам читав живот провео овдје у Бањалуци. био је рат убијало се свугдје и јебига, никад више не поновило се! у свему томе мене нервира само овај шабан што рече да су Срби систематски то одрађивали, а други нису...ма дај. и таква је прича свугдје сви тако причају.
него када сте већ споменули Травник и бјежанију Хрвата, то је одлично описао Шлагер. Давно је он то писао, али веома добро се сјећам тог поста и дан данас.
ево вам само онај дио о Хрватима, остало је у вези фудбалског савеза и селектора
1994 godine smo u rejonu Police na Vlašiću imali direktan dvodnevni fajt sa brigadom " El Mudzahid",sastavljene isključivo od mudzahedina iz arapskih zemalja,i vjerujte mi na riječ da uopšte nisu toliko nepobjedivi koliko vas plaše sa njima,jako ih je lijepo gledati kako bježe,a ono "Alahu Ekber" veoma brzo utihne kad udare na tvrdo,vjerujte mi,a neki i znaju o čemu pričam

...Samo mi je žao što su nas 1995 povukli odatle pa su oni uspjeli da se obračunaju sa našim "radničkim bataljonima" i teritorijalcima,ali to je već negdje na drugom mjestu odlučeno da mora biti tako,vjerovatno....kad već pomenuh Vlašić i taj dio,navešću jedan jako slikovit primjer.Godine 1993 su muslimani napravili akciju,totalno razbili Hrvate u Travniku i ova sela prema Komaru i Turbetu,i kad su ih muslimani željeli sve poklati i pobiti zbog nekih odmazdi,nama stiže naredba da preko Vitovlja propustimo nekoliko hiljada hrvatskih civila i vojnika,dalje prema Banjaluci,Savi i hrvatskoj,da ih Muslimani ne bi sve pobili!! I tako i bi,sve ih pustismo,otpratismo do Hrvatske,iako smo tad bili u ratu sa njima,i istog dana su nas udarili sa leđa na Svilaju

Ali nije to toliki problem,mada je nelogično pomagati neprijatelja,problem je što to niko ne pominje!! A da su imalo korektni,više bi trebali imati emisija o tome nego o ovome Vukovaru koga veličaju cijeli dan,jer bi i pokolj Hrvata bio daleko veći od onih 200 na Ovčari,mjerio bi se hiljadama,vjerujte,da nije bilo Srba...a nikako ni da pomenu to,sram ih bilo,pa bar jednu emisiju da su posvetili tome...I možda bih se onda i ja osjećao ponosno,a ovako se osjećam kao budala.Doduše.satisfakcija mi je što bar ti hrvati koji su preživjeli znaju šta je bilo i siguran se da će paliti svijeće i moliti se za Srbe dok su živi! Ne treba meni lično emisija na HRT o tome,valjda je normalnom čovjeku dovoljna satisfakcija spasiti par hiljada ljudi,ali da su imalo korektni,zbog ukupne relaksacije odnosa medju narodima,pustili bi nekad i to,a ne samo,Vukovar,Škabrnja;,Četnici,Vukovar,Škabrnja,Četnici...