banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Banjalučki geto
PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
I mog su oca tako pokupili pa je zavrsio u Malom Logoru.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_зока je napisao:
Протјеривање није етничко чишћење? Онда претпостављам да Хрвати нису етнички очистили РСК?

Etničko čišćenje predstavlja ubijanje/tjeranje apsolutno svakog ko je drugačiji, jel tako?
E pa u mojoj zgradi tri muslimanske porodice bile, ništa im se nije desilo, osim što su jednu pokušale neke izbgjelice da izbace, što im nije uspjelo. Opet, da se ograničim, ne kažem da ljudi nisu ubijani, tjerani, ali to nazvati etničkim čišćenjem? Ko je onda po Šeheru i Mejdanu živio?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
ferdinand je napisao:
Ko ne zeli popis u BiH?

Daj mali, ti ne znas ni gdje si supalj - a raspravljao bi o "politici"

Znas li ti sta poslije popisa slijedi ... promjena zastupljenosti nekog/nekih "naroda" u organima upravljanja ...
Znaci popis - legalizuje i "opravdava", u neku ruku - rezultate etnickog ciscenja u cijeloj BiH.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
zoka iz BL su ljudi sami odlazili i cak i placali samo da odu,koji su njihovi razlozi bili ne znam,vjerovatno strah,rat,anarhija koja je vladala u ta ratna vremena,niko nije bio siguran
osim 1995 kad je stigao narod iz visoke krajine,pa su silom istjerivali iz kuca,medjutim,ko god je od tih ljudi koji su izasli iz svojih kuca podnio tuzbu vracen je u posjed,znam jedan takav slucaj

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
vjerovatno strah,rat,anarhija

... Ili zolja na kucu. U BL se jeste vrsilo sistematsko zastrasivanje, najbolje sada braniti te horde Wendiga :roll:

Poslednji put menjao Hristov dana 21 Dec 2011, 11:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:59 
Pripravnik
Pripravnik

Džontra je napisao:
_зока je napisao:
Протјеривање није етничко чишћење? Онда претпостављам да Хрвати нису етнички очистили РСК?

Etničko čišćenje predstavlja ubijanje/tjeranje apsolutno svakog ko je drugačiji, jel tako?
E pa u mojoj zgradi tri muslimanske porodice bile, ništa im se nije desilo, osim što su jednu pokušale neke izbgjelice da izbace, što im nije uspjelo. Opet, da se ograničim, ne kažem da ljudi nisu ubijani, tjerani, ali to nazvati etničkim čišćenjem? Ko je onda po Šeheru i Mejdanu živio?

Pa svjedoci smo da su neki prezivjeli i streljanje a kamo li ... "protjerivanje" svih drugih.
Sem toga bilo je i onih "drugih i drugacijih " koji su bili obuceni i borili se za one "prve i one koji nisu drugaciji :roll: " ...

Kozarac i Prijedor bili su nesto sto se moglo desiti i Banjaluci, ali srecom Banjaluka kao najveci grad u RS bila je uvijek na oku medjunarodnim organizacijama. To se u Banjaluci radilo u "rukavicama" i izmedju ostalog crvenim kombijem i bejzbolkama - a nocu, nocu je letilo u vazduh ...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Džontra je napisao:
_зока je napisao:

У мојој згради је било десет муслиманских породица. Остале су три. Све старији људи. Ниједан мој друг муслиман,а имао сам их барем пет-шест није остао. Ни један муслиман из мога разреда није остао. Довољно или треба да набрајам и Хрвате?

Poslednji put menjao _зока dana 21 Dec 2011, 11:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2011, 15:33
Cilj velikosrpskog političkog sistema je bio pobiti i protjerati sve nesrbe sa područja pod kontromom srpske vojske te uništiti njihove tragove postojanja (kulturno-historijsko i vjesrko naslijeđe)!!
Skoro svi iz političkog i vojnog vrha te strukture su javno davali izjave da na području pod srpskom kontrolom "NE SMIJE BITI VIŠE OD 5 % NESRBA"!
U tom pravcu se i djelovalo!!
Sa područja koje danas nosi naziv RS još uvijek je preko 500.000 ljudi prognano i raseljeno!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Džontra je napisao:

Sta to treba da znaci?? Ako iz tvoje zgrade nisu protjerani ljudi, automatski znaci da u BL se nije desilo etnicko cistcenje??. S Mejdana, iz moga komsiluka, i cijeloga naselja(a svi smo se jako dobro poznavali) je sigurno namanje protjerano 90%, ukljucujuci mene i kompletnu familiju. Sve dzamije su porusene bile, ubistva su bila svakodnevna, postoje tacni podatci, ljudi sa imenom i prezimenom, koji su ubijani u svojim kucama.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:02 
Administrator
Korisnikov avatar

glavonja je napisao:
Cilj velikosrpskog političkog sistema je bio pobiti i protjerati sve nesrbe sa područja pod kontromom srpske vojske te uništiti njihove tragove postojanja (kulturno-historijsko i vjesrko naslijeđe)!!
Skoro svi iz političkog i vojnog vrha te strukture su javno davali izjave da na području pod srpskom kontrolom "NE SMIJE BITI VIŠE OD 5 % NESRBA"!
Sa područja koje danas nosi naziv RS još uvijek je preko 500.000 ljudi prognano i raseljeno!
У Сарајеву је убијено 8000 Срба. Шта кажеш о томе?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

S druge strane, to što su ljudi odlazili, ne mora značiti da su bili protjerani. '93-e, moju mater zve njena kuma iz Novog Sada, i poziva nas četvoro da se preselimo kod nje. Da je mater moja to kojim slučajem prihvatila, i da smo otišli, da'l bi mi bili žrtve etničkog čišćenja, ili neko ko je napustio ovo sranje u potrazi za boljim životom? Takav je slučaj i s muslimanima bio, jer da su oni željeli da odu od zlih ćetnika, otišli bi u Federaciju, a ne u zemlje Sjeverne Evrope.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2011, 15:33
_зока je napisao:
glavonja je napisao:
У Сарајеву је убијено 8000 Срба. Шта кажеш о томе?

Svaki zločin treba objelodaniti i rasvjetliti a izvršioce kazniti.
Pa tako i one u sred Sarajeva!!
Samo važno je napomenuti da su zločini u Sarajevu bili izgredi pojedinaca dok su zločini na prostoru današnjeg manjeg bh entiteta bili SISTEMSKI!!

Drži se teme!! Banjalučki geto.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
S druge strane, to što su ljudi odlazili, ne mora značiti da su bili protjerani. '93-e, moju mater zve njena kuma iz Novog Sada, i poziva nas četvoro da se preselimo kod nje. Da je mater moja to kojim slučajem prihvatila, i da smo otišli, da'l bi mi bili žrtve etničkog čišćenja, ili neko ko je napustio ovo sranje u potrazi za boljim životom? Takav je slučaj i s muslimanima bio, jer da su oni željeli da odu od zlih ćetnika, otišli bi u Federaciju, a ne u zemlje Sjeverne Evrope.
Је ли ти вјерујеш сад сам себи?

Poslednji put menjao _зока dana 21 Dec 2011, 11:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E upravo je ovo ono što sam želio da kažem: Ljudi su ubijani/protjerivani na sve strane, ali muslimani su bili sistemski tjerani, a Srbi su bili pojedinačni slučajevi. to je politika koje se muslimani i dalje drže, koju žele da podvaljuju svima.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Hristov je napisao:

Mali Logor je bio vojni zatvor,tu su vecinom bili Srbi,jedan iz moje jedinice je pijan ubio kolegu na ratistu i osudjen je i lezao u malom logoru...
A postojala je i pritvorska jedinica,to je bila ona soba 3x3 na ulazu,tu je vojna policija dovodila vojnike sto samovoljno produze boravak kod kuce i ne vrate se na vrijeme u jedinicu,dezertere koji se nisu prijavili u vojsku i nisu imali nikakve papire,itd eto da ne pomisle ljudi da je to bio neki logor tipa ausvic gde su srbi genocidisali dobre bosnjane

Poslednji put menjao ozna dana 21 Dec 2011, 11:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Džontra je napisao:

Sta to treba da znaci?? Ako iz tvoje zgrade nisu protjerani ljudi, automatski znaci da u BL se nije desilo etnicko cistcenje??. S Mejdana, iz moga komsiluka, i cijeloga naselja(a svi smo se jako dobro poznavali) je sigurno namanje protjerano 90%, ukljucujuci mene i kompletnu familiju. Sve dzamije su porusene bile, ubistva su bila svakodnevna, postoje tacni podatci, ljudi sa imenom i prezimenom, koji su ubijani u svojim kucama.

Za ubistva ne mogu da potvrdim ali vjerujem da se svasta radilo. Znam iz prve ruke da je na kuce pucane ili gadjano zoljama, ja sam za dlaku prezivio takav jedan napad. Srbi koji su dolazili u BL (mijenjali kuce) su isticali srpske zastave da bi ih doticne horde zaobisle. Kod mene su Hrvati ostali jos par mjeseci u kuci kad smo doselili, pa nam je dojavljeno da moraju otici jer ce se i nasa kuca naci na spisku

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik

Džontra je napisao:
Takav je slučaj i s muslimanima bio, jer da su oni željeli da odu od zlih ćetnika, otišli bi u Federaciju, a ne u zemlje Sjeverne Evrope.

Ma jel bi oni to preko Vlasica .... izlazili ...

Koliko je tebi godina ..., moram pitati.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
E upravo je ovo ono što sam želio da kažem: Ljudi su ubijani/protjerivani na sve strane, ali muslimani su bili sistemski tjerani, a Srbi su bili pojedinačni slučajevi. to je politika koje se muslimani i dalje drže, koju žele da podvaljuju svima.

Кога боли патка шта главоња пише? Знамо и ја и ти да су они системски убијали и протјеривали као и ми или као и Хрвати. Због његовог фекалисања по форуму треба и ми да пишемо глупости?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
Hristov je napisao:

Mali Logor je bio vojni zatvor,tu su vecinom bili Srbi,jedan iz moje jedinice je pijan ubio kolegu na ratistu i osudjen je i lezao u malom logoru...
A postojala je i pritvorska jedinica,to je bila ona soba 3x3 na ulazu,tu je vojna policija dovodila vojnike sto samovoljno produze boravak kod kuce i ne vrate se na vrijeme u jedinicu,dezertere koji se nisu prijavili u vojsku i nisu imali nikakve papire,itd eto da ne pomisle ljudi da je to bio neki logor tipa ausvic gde su srbi genocidisali dobre bosnjane

Nije imao papire, nisu mu nista uradili.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Džontra je napisao:

Pa imas ogroman broj muslimana iz Zenice koji je takode izbjegao, i sada tvrdit da u Zenici nije bilo etnickoga ciscenja bi bilo brezobrazno, a znamo da je ga bilo u Zenici.
Izlazak iz BL preko Srbije za Evropu je kostao 500km po osobi, a znamo koliko je to bilo novaca u ta doba. Dok je za Travnik cijena bila nekik 20km, i ogromna vecina je upravo otisla u Travnik, pa su kasnije se snalazili i prebacivali kako je ko znao.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]