banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Banjalučki geto
PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
blus je napisao:
Ne mogu vjerovati da je neko bio u ratu u BL a da nije vidio crveni kombi.Crveni Ducato sa bijelim krovom,u njemu hrpa nepismenih bezbolasa,od kojih je prezivio jedan ,dva,tri covjeka.Sijao je strah po BL ulicama,ne samo muslimanima i hrvatima.Zivi sam svjedok,kad su mog komsiju,srbina,izveli iz kafane,nije imao kod sebe "papire",uveli ga u kombi i peglanje.

ja nikad nisam cuo za taj kombi, vise puta sam privodjen od strane vojne policije jer se nisam na vrijeme vracao u jedinicu,odvedu te u pritvor u mali logor ,dan dva a posle te vrate nazad u jedinicu,nikad me niko nije maltretirao,jednom su me izveli i iz kafane nikad nisam vidio taj kombi a isao sam u skolu do 1994 i bio u BL,sa mnom u razredu su bila 3 muslimana,normalno su isli u skolu,porodicu civljak iz filma sam licno poznavo,bili su mi komsije,radi se o albancima sa kosova,katolicima,ljudi su bili zlatari,i radili su normalno citav rat.... ima dosta izmisljotina,prave od muve slona

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2011, 15:33
ozna je napisao:
blus je napisao:
Ne mogu vjerovati da je neko bio u ratu u BL a da nije vidio crveni kombi.Crveni Ducato sa bijelim krovom,u njemu hrpa nepismenih bezbolasa,od kojih je prezivio jedan ,dva,tri covjeka.Sijao je strah po BL ulicama,ne samo muslimanima i hrvatima.Zivi sam svjedok,kad su mog komsiju,srbina,izveli iz kafane,nije imao kod sebe "papire",uveli ga u kombi i peglanje.

ja nikad nisam cuo za taj kombi, vise puta sam privodjen od strane vojne policije jer se nisam na vrijeme vracao u jedinicu,odvedu te u pritvor u mali logor ,dan dva a posle te vrate nazad u jedinicu,nikad me niko nije maltretirao,jednom su me izveli i iz kafane nikad nisam vidio taj kombi a isao sam u skolu do 1994 i bio u BL,sa mnom u razredu su bila 3 muslimana,normalno su isli u skolu,porodicu civljak iz filma sam licno poznavo,bili su mi komsije,radi se o albancima sa kosova,katolicima,ljudi su bili zlatari,i radili su normalno citav rat.... ima dosta izmisljotina,prave od muve slona

Ti nisi čuo!!??
Niko od tebe i ne očekuje da priznaš kako si čuo i vidio kad je vidljivo da kroz svoje druge postove podržavaš sve što se desilo!!

Na svu sreću postoje razumni ljudi koji su to osudili i pišu o tome kako se više NIKAD nebi desilo:

http://bhmedia.se/banjaluka/tekstovi/Ra ... darama.htm

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
BLJAK!!!
Kako neko iz Sarajeva moze o ovome da prica? Ako je postojalo onda to RTRS treba da napravi a ovi iz Sarajeva nek svoj puter skidaju sa glave. Prica je toliko preuvelicana da je nevjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ozna je napisao:

Ja neznam gdje si ti zivio, i na koje Civljake mislis. Civljak Skender i Civjak Azra iz filma, su pronadeni iskasapljeni u svom stanu 1995, dok su za tebe normalno radili, i nije ni cudno da nikada navodno nisi cuo za crveni kombi.

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Kamo srece da je u Sarajevu ubijeno onoliko Srba koliko je u Banja Luci ubijeno muslimna i Hrvata...

Neznam cemu sluze vijecita poredenja sa Sarajevom, Kamo srece da je na Sarajevo palo onoliko granata koliko i na Banjaluku, ciste gluposti.

Svako koje pocino bilo koji zlocin treba biti kaznjen, to je jedino rijesenje.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:18 
Majstor
Majstor

ova radmila mi lici na srbijanske babe u crnom,natasu kandic,sonju biserko..sjetila se da pokupi pare tako sto se siriti lazi i izmisljotine

ono sto se desilo je gradjanski rat kojeg su izavali muslimanski ekstremisti nelegalnim odcepljenjem i proglasavanjm BIH za nezavisnu drzavu,u tom ratnom haosu je bilo svega,i pljacki i ubistava kao i danas sto ih ima

Poslednji put menjao ozna dana 21 Dec 2011, 10:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
glavonja je napisao:
ozna je napisao:
blus je napisao:

Ti nisi čuo!!??
Niko od tebe i ne očekuje da priznaš kako si čuo i vidio kad je vidljivo da kroz svoje druge postove podržavaš sve što se desilo!!

Na svu sreću postoje razumni ljudi koji su to osudili i pišu o tome kako se više NIKAD nebi desilo:

http://bhmedia.se/banjaluka/tekstovi/Ra ... darama.htm

Moj amidza-detektor odjednom poludio :-?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
ova radmila mi lici na srbijanske babe u crnom,natasu kandic,sonju biserko..sjetila se da pokupi pare tako sto se siriti lazi i izmisljotine

ono sto se desilo je gradjanski rat kojeg su izavali muslimanski ekstremisti nelegalnim odcepljenjem i proglasavanjme BIH za nezavisnu drzavu,u tom ratnom haosu je bilo svega,i pljacki i ubistava kao i danas sto ih ima

Ma za tebe po svoj prilici, svako ko ne razmišlja (ravnogorski) kao ti je nečiji plaćenik!
To ti je jedina kvalifikacija s ciljem diskreditacije!!

Pitanje za ostale:
Dalibor Ponorac je osuđen na osam, a Marko Marić na 13 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u naselju Vrbanja u decembru 1993. godine.
Dali je još ko procesuiran i osuđen za zločine i etničko čišćenje u Banjaluci??

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Bice osudjen, smiri se Bakire. puci ce ti srce.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Bice osudjen, smiri se Bakire. puci ce ti srce.

Nije Bakir, ATIF je!!

I treba te fašiste što prije pohapsiti i pozatvarati!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Banjalucki_Behar je napisao:

Ja neznam gdje si ti zivio, i na koje Civljake mislis. Civljak Skender i Civjak Azra iz filma, su pronadeni iskasapljeni u svom stanu 1995, dok su za tebe normalno radili, i nije ni cudno da nikada navodno nisi cuo za crveni kombi.

Oво је жива истина. Озна ако не знаш написати ништа паметно немој ни лагати.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

glavonja je napisao:

Pitanje za ostale:
Dalibor Ponorac je osuđen na osam, a Marko Marić na 13 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u naselju Vrbanja u decembru 1993. godine.

Pitanje: koje etnicko ciscenje u Banjaluci???

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Citiraj:

:roll:

Ovo tek sad pocinje biti interesantno .....

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ferdinand je napisao:

95 % protjreanih nesrba, sve porusene dzamije, nekoliko porusenih katolickih crkava, oko 400 ubistva itd.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:42 
Administrator
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
glavonja je napisao:

Pitanje za ostale:

Најбоље се правити блесав...Ако тражиш од њих да назову ствари правим именом и крену сређивати своје двориште,ваљда треба бити спреман то урадити и сам.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:42 
Majstor
Majstor

_зока je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:

Oво је жива истина. Озна ако не знаш написати ништа паметно немој ни лагати.

opet lazete,mislim bas na te civljake,ljudi su radili citav rat sasvim normalno,njihove zlatare,i brace koliko ih vec ima,sa pokojnim elvisom civljakom sam odrastao i druzio se sa njim i u ratu,zivjeli su sasvim normalno,koliko se moglo u tim uslovima,civljaci su bili jako bogati ljudi,elvis je radio u stricevoj zlatari,citavo ljeto 1992 i 1993 smo se puno puta kupali na vrbasu mada ovde na filmu kazu da je nesrbima bio zabranjeno kupanje i izlazak,zivjeli su sasvim normalno tokom rata cak i bolje nego srbi,to sto se desilo 1995 desava se i danas,pogledaj crnu hroniku..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Izgleda je za neke dizanje džamija u zrak bio umjetnički performans a ubijanje i etničko čišćenje igra žmurke!!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
ferdinand je napisao:
glavonja je napisao:

Pitanje za ostale:

jao, Ferdinande, ne lupetaj.
Tebi nije ni malo čudno to što je Banjaluka doživjela građevinski bum nakon rata? Razmisli tolike rupe se kopale za neke tamo "temelje". Kao da zgradama trebaju ti "temelji"...Naravno sve je to bila krinka za kopanje masovnih grobnica od etničkog čišćenja koje se ovde izvodilo nad muslimanima.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Glavonja...svojim komentarom ti samo pokusavam poslati poruku...prvo svoj prag cisti pa onda tudji.

Citiraj:
Etničko “čišćenje” je “namjerna politika neke etničke ili vjerske skupine kojom kani civilno stanovništvo ine etničke ili vjerske skupine odstraniti s nekoga geografskog područja nasiljem ili zastrašivanjem”, definira Rezolucija br. 780 Sigurnosnog vijeća Ujedinjenih naroda, usvojena jednoglasno 6. listopada 1992. Tom Rezolucijom se etničko “čišćenje” definira kao zločin protiv čovječnosti i time nezastariv, te se istodobno pravno distingvira od zločina genocida.

Prema tome, da bi se ustanovilo je li negdje bilo etničkog “čišćenja” ili ga nije bilo, dovoljno je pogledati broj odnosno postotak pripadnika etničke ili vjerske skupine u popisu stanovništva prije i poslije ključnog događaja, pa ustanoviti što se zaista zbilo. Jednostavno, zar ne?

Ko ne zeli popis u BiH?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ovaj ozna slabo priča bosanski i srpski. Možda tip bolje razumije engleski:

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:49 
Administrator
Korisnikov avatar

glavonja je napisao:
Izgleda je za neke dizanje džamija u zrak bio umjetnički performans a ubijanje i etničko čišćenje igra žmurke!!

Ти шути.
Džontra je napisao:
[
jao, Ferdinande, ne lupetaj.
Tebi nije ni malo čudno to što je Banjaluka doživjela građevinski bum nakon rata? Razmisli tolike rupe se kopale za neke tamo "temelje". Kao da zgradama trebaju ti "temelji"...Naravno sve je to bila krinka za kopanje masovnih grobnica od etničkog čišćenja koje se ovde izvodilo nad muslimanima.
Протјеривање није етничко чишћење? Онда претпостављам да Хрвати нису етнички очистили РСК?
ferdinand je napisao:
Glavonja...svojim komentarom ti samo pokusavam poslati poruku...prvo svoj prag cisti pa onda tudji.

Изгледа да ја нисам сконтао твој малопређашњи пост.... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]