banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Dec 2011, 00:04 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jel postoji neka zapadna banka u S.Koreji, il neki zapadni investitor..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
:lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 00:40 
staromodan
Korisnikov avatar

ma pitam ove sto kazu da je tip bio poput Hitlera, ako mogu da mi odgovore..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 01:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
o čemu ti pričaš? pa hitler je najfinansiraniji vožd u istoriji zapada.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 01:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Jesu li njemu Ameri davali kredite? Ili bi neko drugi.
Zamisli ratujes s nekim i dajes mu novcane kredite.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 01:35 
staromodan
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
o čemu ti pričaš? pa hitler je najfinansiraniji vožd u istoriji zapada.

ne mislimo o istoj tematici, kad sam pitao jel postoje zapadne banke u S. Koreji..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Jako dobar tekst...malo je poduzi, ali vrijedi ga procitati da se koliko toliko uvid u stanje na terenu...

http://www.advance.hr/vijesti/o-sjevern ... ionalizma/

Samo jedan dio iz teksta na kraju:

Citiraj:
Sjeverna Koreja je kompleksna država o kojoj se još uvijek jako malo zna. Suditi cijeloj zemlji na temelju novinarskog senzacionalizma bilo bi u najmanju ruku nespretno.
Aktualno stanje u zemlji, kao i gotovo svim državama današnjeg svijeta, direktno je oblikovano velikim tektonskim poremećajima koje je izazvao Drugi svjetski rat.
Najmoralniji i najpošteniji pristup koji možemo imati je dopustiti sjevernokorejskom narodu da sam odluči o svojoj sudbini, bez ikakvog uplitanja zapadnih (ili istočnih) sila. Ako žele radikalno drugačije društvo, neka ga stvore. Ako žele živjeti u sjeni mitoloških nepogrešivih vođa, neka žive.
Svako uplitanje u unutarnju politiku druge zemlje, bilo vojno ili mirnim putem, je čin agresije – a svaki agresor mora biti osuđen pred očima svakog racionalnog pojedinca.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ташко je napisao:
Jesu li njemu Ameri davali kredite? Ili bi neko drugi.
Zamisli ratujes s nekim i dajes mu novcane kredite.

ne da su mu davali kredite već opremili kompletnu armadu. ukucaj u pretraživač standard oil od rokafelera i dodaj hitler, ili još bolje preskot buša (dedu onog retarda) plus hitler i dobićeš svašta. cilj je bio potpuna destabilizacija evrope da bi onda oni ušli i , kao što vidimo, nikad više izašli odavde.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 01:59 
staromodan
Korisnikov avatar

evo zbog cega pitah jel imaju zapadni investitori i banke u S Koreji..da nastavim sa linka koji je Flave postavio..

"Sjeverna Koreja zasigurno ima velike probleme. Stanovnicima upravlja režim koji ne dopušta radnicima slobodno upravljanje svojim radnim mjestima. Represiju provodi na svoj specifičan način, no kapitalističke ekonomije također radnika drže u robovlasničkom položaju, samo uz drugačiji pristup."

"Vodeće sile današnjeg svijeta odlučno šire ideologiju slobodnog tržišta milom ili silom. Od kolapsa SSSR-a sve države svijeta dobile su mogućnost: prihvatiti slobodno tržište mirnim putem ili snositi posljedice."

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 02:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/CIA ... ji.sr.html

CIA sve dozna, preko vijesti :D

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 06:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Flave je napisao:
Jako dobar tekst...malo je poduzi, ali vrijedi ga procitati da se koliko toliko uvid u stanje na terenu...

Citiraj:
Sjeverna Koreja je kompleksna država o kojoj se još uvijek jako malo zna. Suditi cijeloj zemlji na temelju novinarskog senzacionalizma bilo bi u najmanju ruku nespretno.
Aktualno stanje u zemlji, kao i gotovo svim državama današnjeg svijeta, direktno je oblikovano velikim tektonskim poremećajima koje je izazvao Drugi svjetski rat.
Najmoralniji i najpošteniji pristup koji možemo imati je dopustiti sjevernokorejskom narodu da sam odluči o svojoj sudbini, bez ikakvog uplitanja zapadnih (ili istočnih) sila. Ako žele radikalno drugačije društvo, neka ga stvore. Ako žele živjeti u sjeni mitoloških nepogrešivih vođa, neka žive.
Svako uplitanje u unutarnju politiku druge zemlje, bilo vojno ili mirnim putem, je čin agresije – a svaki agresor mora biti osuđen pred očima svakog racionalnog pojedinca.

Sličnog sam mišljenja i ja. Sinoć sam ostao zgrožen gledajući dokumentarac i žao mi je tih ljudi kroz šta prolaze jer ono je užas jedan šta oni imaju ali mislim da bi oni drugačije bili izgubljeni, tj. da se njima drugačije vlada. Njih zamišljam kao Ameriku prije nego što su tamo stigli Evropljani, zatvoreni od vanjskih uticaja, znaju samo za svoj svijet. Međutim ne mogu se oduprijeti mišljenju da taj narod želi drugi sistem, tj. da želi promjene. Bio bih lud kad bih vjerovao da im se radni logori sviđaju ili da im se sviđa činjenica da gladuju i mislim da je sve tako dobro napravljeno da nema šanse da se stvori neka pobuna ili pokret preko kojeg bi došlo do promjene vlasti. Ovo je vjerovatno jedini slučaj kad podržavam američku intervenciju i uvođenje demokratije ali avaj, S. Koreja ne leži na nafti...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 07:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Panzer je napisao:
Flave je napisao:

Citiraj:

Sličnog sam mišljenja i ja. Sinoć sam ostao zgrožen gledajući dokumentarac i žao mi je tih ljudi kroz šta prolaze jer ono je užas jedan šta oni imaju ali mislim da bi oni drugačije bili izgubljeni, tj. da se njima drugačije vlada. Njih zamišljam kao Ameriku prije nego što su tamo stigli Evropljani, zatvoreni od vanjskih uticaja, znaju samo za svoj svijet. Međutim ne mogu se oduprijeti mišljenju da taj narod želi drugi sistem, tj. da želi promjene. Bio bih lud kad bih vjerovao da im se radni logori sviđaju ili da im se sviđa činjenica da gladuju i mislim da je sve tako dobro napravljeno da nema šanse da se stvori neka pobuna ili pokret preko kojeg bi došlo do promjene vlasti. Ovo je vjerovatno jedini slučaj kad podržavam američku intervenciju i uvođenje demokratije ali avaj, S. Koreja ne leži na nafti...

EDIT: Sasvim slučajno sam u obilasku svojih nolife sajtova naletio na ovo, oslikava situaciju odlično... :lol:
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 08:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ne znam bas...koliko je lepse u ostatku sveta...koji je u blagostanju, ima pare (sto je najbitnije)...a 3. svetski rat samo sto nije izbio. Ljudi im se smeju sto skacu kao histericni i bacaju se po zemlji zbog smrti lidera. Mozda im stvarno prete da moraju. Mozda su i iskreni. Nije tako lako prosuditi, iako bi svi rado rekli da su to zaostali ludjaci koji se ponasaju izvestaceno. Sad ce videti koje blagostanje je demokratija i kapitalizam ''razvijenog'' zapada.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Panzer je napisao:
Međutim ne mogu se oduprijeti mišljenju da taj narod želi drugi sistem, tj. da želi promjene. Bio bih lud kad bih vjerovao da im se radni logori sviđaju ili da im se sviđa činjenica da gladuju i mislim da je sve tako dobro napravljeno da nema šanse da se stvori neka pobuna ili pokret preko kojeg bi došlo do promjene vlasti. Ovo je vjerovatno jedini slučaj kad podržavam američku intervenciju i uvođenje demokratije ali avaj, S. Koreja ne leži na nafti...

Фасцинантан је систем испирања мозга који креће од друге године живота у С.Кореји. Због тога сам ја мишљења да они стварно не желе други систем. Преокрет ће морати направити неко из врха,неко ко је видио да постоји свијет и иза 38. паралеле. Мени је најупечатљивија сцена у докуменатарцу она која приказује ријеку људи која се слива булеварима,а нигдје гласа или смијеха...Катастрофа.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Citiraj:
.... ali avaj, S. Koreja ne leži na nafti...

Ali zato leze na "pokojoj" nuklearnoj glavi ....

Demokratska Narodna Republika Koreja - kako je sluzbeno ime ove drzave, a gospoda napravila svoje privatno carstvo i nasljedju se .... vec evo tri generacije ...
Valjda ce i kod njih nekakvo "korejsko proljece" doci ...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Panzer je napisao:
Flave je napisao:

Citiraj:

Zar stvarno ima ljudi koji jos uvjek vjeruju zapadnim medijima,posle one propagande i demonizovanja kroz koje smo mi prosli devedesetih......
sjmesni su ovi sa CNN juce su napravili bolji gaf od onog sa cestitanjem muslimanima bozica u opkoljenom sarajevu,sire pricu da tamo u S Koreji vlada glad a onda ide reportaza iz velikog modernog supermarketa prepunog razne robe u kome se veliki vodja posljednji put slikao...........a nesto nisu ni oni korejanci sto naricu podhranjeni

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ozna je napisao:
a onda ide reportaza iz velikog modernog supermarketa prepunog razne robe u kome se veliki vodja posljednji put slikao...........a nesto nisu ni oni korejanci sto naricu podhranjeni

Је ли тебе срамота да овако лажеш? У С.Кореји не постоје продавнице. Храну и одјећу добијаш на бонове у магацинима. Што се тиче неухрањености.....Становници Ј.Кореје (значи исти народ) су у задњих педесет година постали 5 цм виши и десет кила тежи од својих сјеверних сународника. Како то?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Sad procitah ... na wikipediji.

prosječan životni vijek sjevernih Korejanaca iznosi oko 67 godina, dok je (za usporedbu) u europskim zemljama ili Japanu često više od 75 pa čak do 80 godina.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:48 
I eskimi rikavaju u 40-oj...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
_зока je napisao:
ozna je napisao:
a onda ide reportaza iz velikog modernog supermarketa prepunog razne robe u kome se veliki vodja posljednji put slikao...........a nesto nisu ni oni korejanci sto naricu podhranjeni

Је ли тебе срамота да овако лажеш? У С.Кореји не постоје продавнице. Храну и одјећу добијаш на бонове у магацинима. Што се тиче неухрањености.....Становници Ј.Кореје (значи исти народ) су у задњих педесет година постали 5 цм виши и десет кила тежи од својих сјеверних сународника. Како то?

nista nije laz,juce su u nekoliko navrata emitovali reportazu iz modernog supermarketa prepunog robe u kojem radnice naricu za sudbinom velikog vodje,i pokazivana je slika pokretnih stepenica na kojim se veliki vodja slikao,vama ispiraju glavu od malena
kako moze da vlada glad ,kad je s.koreja najveci proizvodjac voca i povrca na svijetu,i ogroman izvoznik ,izvozi sve u kinu,iza s, koreje stoji kina ,koja je jedna od najbogatijih drzava na svijetu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]