banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: TV programi
PostPoslato: 20 Nov 2011, 11:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:54
Posto znam da postoji tv prijemnik koji "hvata" hr programe interesuje me da li postoji takvo nesto i za srbijanske programe.
Smatram da se mtel-u, blicnetu, eltakabelu, itd, ne isplati davati svaki mjesec. (nude tonu nepotrebnih programa)

Potrebno mi je da imam neke srbijanske i hrvatske programe, kao i, recimo, national geographic, discovery...

Vrh

Tema posta: Re: TV programi
PostPoslato: 20 Nov 2011, 12:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Te hrvatske kanale možeš "hvatati" zbog neposredne blizine Hrvatske i činjenice da je između nas i njihovih predajnika ravnica pa nema prepreka za prijem dosta oslabljenog (ali upotrebljivog) digitalnog signala. Na prijem programa iz Srbije putem klasičnog predajnog sistema zaboravi jer je jednostavno nemoguće upravo zbog udaljenosti. Jedino da probaš koristeći satelitsku antenu, to bi funkcionisalo.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Samo satelitsku, ili jos neke dodatke?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 23:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

a jel se ta antena naziva dvbt?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 00:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
DVB-T сигнал хваташ обичном антеном,само ти је потребан тјунер за њега да би га могла гледати.
Citiraj:
DVB-T је скраћеница за Digital Video Broadcasting — Terrestrial односно „земаљско - дигитално видео емитовање“ и представља DVB стандард Европског конзорцијума за емисиони пренос дигиталне земаљске телевизије. Овај систем преноси сабијен дигитални звук, видео и друге податке у MPEG преносном току, користећи COFDM модулацију.
[уреди]
Основе DVB-T

Уместо преноса података на једној радио фреквенцији носиоца, OFDM дели дигитални ток података на валики број мањих дигиталних токова, који сваки дигитално модулише скуп блиско одвојених суседних фреквенција за пренос.

У случају DVB-T, постоје две могућности за број носилаца познатих као 2K-мод или 8K-мод. То су заправо 1705 или 6817 носилаца који су приближно 4 kHz, односно 1 kHz, одвојени.

Citiraj:
DVB-C je kratica za Digital Video Broadcasting - Cable, Europski DVB standard za slanje digitalnog televizijskog signala u kabelskim mrežama. Ovaj sustav za prijenos slike i zvuka koristi MPEG-2 ili MPEG-4 uz QAM modulaciju sa kodiranjem kanala.
Citiraj:
DVB-S je izvorni DVB standard za kodiranje i modulaciju satelitske televizije i primjenjuje se od 1995. za satelitske prijenose koji pokrivaju područja na svim kontinentima svijeta. Za transportno kodiranje DVB-S koristi MPEG-2, a radi u frekvencijskom opsegu od 11/12 GHz.

http://hr.wikipedia.org/wiki/DVB

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 00:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne, antena je ista, a dvb-t ti je konverter/dekoder (zavisi kako ga ko krsti) koji ti sluzi da kanale koje hvatas u digitalnom obliku mozes da gledas na svom tv prijemniku

edit: Zoka me preduhitrio

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajmo zargonski...

sta trebam kupiti za recimo rtl, novu, hrt, ove nase, mozda i srbijanske...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:19 
Administrator
Korisnikov avatar

За хрватске ти треба дигитални тјунер,мало антенског кабла,раздјелник и један "мушки" антенски џек. За србијанске ти ттеба нека кабловска. Јеси ли ти из Бањалуке?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

O da, jesam. Joj izgleda da je najbolje kupiti neku plazmicu ili slicno

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Odeš fino u TehnoMag na Malti,kažeš im šta hoćeš,a oni ti kažu šta ti treba i objasne ti kako to napraviti...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
a sto bas u tehnomag? :D

ima i srpskih radnji u banjaluci..poslom sam obisao citavu bih i slicne radnje od sirokog brijega do bihaca,ali jedino mjesto gdje sam se osjecao nedobrodoslim,je kad sam bio u centrali tehnomaga u domaljevcu kod orasja...u bilo kom drugom dijelu bih sa hrvatskom vecinom sam se osjecao skoro kao u banjaluci,ali ovi :( :( ......doduse,bili su jako povoljni za sony program,mislim da su i neka vrsta zastupnika,ali moja marka nece u njihov dzep....cak mislim da je to jedina radnja u banjaluci,iz bilo koje branse koja mi je na crnoj listi....

Poslednji put menjao Schlager dana 20 Dec 2011, 23:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Antena šop

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 00:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
a sto bas u tehnomag? :D
.

Први ми пали на памет,а да држе све потребно за тај тип активности....

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

meni su inace u tehnomagu na malti preeeeeeljubazni. bila sam jednom. oko slicne stvari se raspitivala. tako da cu otici opet da vidim sad za ovo :) hvala na prijedlogu

Usput, Schlager sta ima u tom Sirokom? Skoro svi uvoznici su tamo, imaju vise skola za obrazovanje odraslih gdje kupujes diplomu...Sve se vrti oko Sirokog o.O

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:13 
Administrator
Korisnikov avatar

TheJole je napisao:
meni su inace u tehnomagu na malti preeeeeeljubazni. bila sam jednom. oko slicne stvari se raspitivala
Ти си онда нека екстра добра риба... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 11:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Usput, Schlager sta ima u tom Sirokom? Skoro svi uvoznici su tamo, imaju vise skola za obrazovanje odraslih gdje kupujes diplomu...Sve se vrti oko Sirokog o.O

koliko sam ja uspio izanalizirati profil tih sirokobrijezana,to je jedna kombinacija prirodne inteligencije,marljivosti i snalazljivosti (dole se kaze,kad vidis skutora da skace u rijeku,odmah skaci za njim :D ),potpomugnuta cinjenicom da je ogroman procenat zaposlen decenijama u njemackoj.....taj kraj je bio zigosan kao ustaski,50 godina im komunisti nisu gradili nista,ni fabrike ni asfalt,ljudi su zbog nemogucnosti napredovanja masovno isli trbuhom za kruhom u njemacku i danas beru plodove toga,tacnije imali su velik pocetni kapital kad je trebalo i zato su sad,kao sto kazes,zastupnici od zvaka do automobila,drze i sarajevo i banjaluku,a kad dodjes u siroki brijeg imas osjecaj da si u californiji.....

ja mislim da je ovo u pitanju,mada ce ti sve i jedan musliman reci da su u pitanju pare od ratnog profiterstva jer su svi konvoji sa pomoci opkoljenim bosancima "carinjeni" na sirokom brijegu 8)

inace,zbog rata sa muslimanima i danasnjih napetosti sa njima jer im muslimani biraju i komsica i federalnu vladu,ne mogu ih smisliti i mnogo su naklonjeniji nama,jako nas cijene za razliku od ovih posavskih hrvata iz tehnomaga koji su cijelo vrijeme rata i danas ostali u bratskim odnosima sa muslimanima i vise vole vidjeti psa nego srbina.....

ps bas nam je prica povezana sa naslovom teme :D :D

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
_зока je napisao:
TheJole je napisao:
meni su inace u tehnomagu na malti preeeeeeljubazni. bila sam jednom. oko slicne stvari se raspitivala

nije nego moj komšo radi, nije izbirljiv a loži se na klinke, 93. i niže :D

Ako ti se ponudi da ti lično unese tv i još pride "naštela" programe, a ti sama u kući... bjež kolko te noge nose.
Inače nadimak mu je Paravinja!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:
TheJole je napisao:

Zar se ljubaznost danas dobija samo na osnovu toga? :)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Schlager je napisao:
Citiraj:

ps bas nam je prica povezana sa naslovom teme :D :D

ala. sta naprica, pa ziv osta'
sve u svemu sirokiRULES :D posjeticu ga u februaru, ja mislim, da bas vidim na sta lici :)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:48 
Administrator
Korisnikov avatar

TheJole je napisao:
_зока je napisao:
TheJole je napisao:

Zar se ljubaznost danas dobija samo na osnovu toga? :)

Ne ali to pomaže :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]