banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Rjesite se RTV takse
PostPoslato: 20 Dec 2011, 01:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Dec 2008, 20:36
MOSTAR - Poštovani čitatelji, u članku koji slijedi podučit ćemo Vas kako od danas više ne morate plaćati pretplatu za televizijski ili radijski program.

Ne samo da je nezakonita, pretplata je svojesvrsni harač bez osnova i prihvaćena pljačka građana. Ovo se odnosi na Hrvatsku a može se primjeniti i za našu Bosnu i Hercegovinu. Zato dobro pročitajte, nije teško, za razliku koliko je teško izdvojiti kod nas 11+KM , a dok je u RH 70-ak Kn mjesečno. Na kraju godine je to 3 mjeseca besplatan kruh i to svaki dan!

Osim brojnih nameta i silnih poskupljenja kojima smo svi izloženi, dužni su uz to plaćati i TV-pretplatu koja puni proračun HRT-a, BHRT-a, FTV-a...

Televizija ima pravo naplaćivati pretplatu otprilike jednako onako kao što bi gradonačelnik Sarajeva ili Zagrba imali pravo naplatiti građanima zrak koji udišu. Jedan od rijetkih ljudi u Hrvatskoj koji upozorava na ovu i mnoge druge nepravilnosti i nepravde u našem društvu je Stipe Petrina, načelnik općine Primošten.

On je javno objavio legalan način na koji je moguće prekinuti s plaćanjem ovoga poreza za budale! Gdje vrlo jednostavno objašnjava kako to učiniti i sebi ostaviti koju marku ili kunu više u đžepu a ne dozvoliti da vas prevaranti, mutikaše i lopovi potkradaju gdje stignu. E, pa dosta više!

Kako prestati plaćati?

Najprije odjavite TV uređaj dopisom na adresu HRT-a ili ako je za BiH onda slati dopis u sjedište BHRT-a, obavezno sa povratnicom na kojoj će vrlo čitko pisati “odjava TV uređaja te i te marke”.

Dopis bi trebao izgledati ovako: “Ja XY dana (upisati datum) odjavljujem svoj televizor marke (navesti marku) iz razloga jer ne želim više pratiti tv program HRT-a, BHRT-a, FTV-a”.

Slijedeće što trebate učiniti je da odbijete platiti TV pretplatu kad dođe inkasator. Uostalom, zabranite mu da uopće ulazi u Vaš posjed ili stan. Postoji kod nas još i mogućnost i isključivanje fiksnog telefona, preko kojeg nam je do sada dolazila TV pretplata, tako da ona više neće dolaziti ali postoji problem ako TV nije odjavljen i dalje oni Vas vode kao korisnika njihovih usluga, te redovito vas uknjižuju "kao" dužnika. Znači prvo što je i da ne isključujete fiksni telefon je to da odjavite svoj TV prijamnik kako smo već napisali. Idemo dalje!

Uskoro ćete dobiti opomenu, koju naprosto ignorirajte! Ona samo služi da vas zastraši (važno je da imate povratnicu kojom ste odjavili televizor na kojoj se jasno vidi kad je zaprimljena u sjedištu TV kuće).

Ne brinite zbog ovrhe!

Poslije opomene otprilike za mjesec ili dva dobit ćete od javnog bilježnika OVRŠNI PRIJEDLOG, u kojem vam se stavlja na teret da niste platili TV pretplatu. E, poslije ovog treba sjesti za računalo, napisati u roku od 8 dana od dana kada ste primili Ovršni prijedlog PRIGOVOR, kako vam piše u Rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

U prigovoru treba stajati sljedeće: “U zakonskom roku izjavljujem prigovor na naprijed navedeno rješenje o ovrsi budući da sam dana (NAVESTI DATUM) odjavio TV prijemnik pa prema tome nemam nikakve obaveze plaćati televizijsku pretplatu”.

Uz prigovor doznačiti fotokopiju povratnice od dana kada ste odjavili televizor. I eto, stvar je gotova. Sam članak pisan je na iskustvu načelnika Petrine koji je prvi u Hrvatskoj sudski oslobođen plaćanja TV pretplate!

Pretplata i na krevet?

Ovo je jedini legelan način da se ljudi oslobode nezakonitog harača koji se sprovodi od strane TV pretplate.

Stipe Petrina načelnik općine Primošten, koji je u Glasu Primoštena objavio detaljan opis kako sa vrata skinuti dosadne inkasatore:

„ Ovo što oni rade je nezakonito jer oni nemaju ugovoren odnos sa građanima. Na isti način sutra mogu izmisliti plaćanje pristojbe na krevet ili kuhinjski stol, kao što rade s TV uređajem“ - kaže Petrina koji je svojim sumještanima ponudio svu pravnu pomoć, uključujući i potrebno pisanje prigovora.

Jedan naš građanin je rekao kako neće plaćati jer nema TV signala, ali to po zakonu nije dovoljan razlog. On je izgubio spor zato jer je taj birokratski mlin nemilosrdan i kad vas uzme u žrvanj, ne možeš se izvući.

Porez za budale

Što se tiče neplaćanja TV pretplate, većina građana će se zapitati, a kako ću onda gledati TV program ako sam odjavio/la televizor? Jednostavno ćete ga gledati kao i dosad, samo ćete uštedjeti novac koji dajete za TV pretplatu.

Nitko vam nema pravo “zapečatiti” vaš televizor, u vašoj kući na vašoj utičnici, a TV kuća ako hoće, neka kodira svoj program isto kao što su kodirani satelitski proglami i naravno ne mogu se pratiti bez pretplate.

Ni inkasator niti itko drugi bez zakonom predviđenih uvjeta (a ovi to nisu!) ne može ući u vaš dom i kontrolirati vas gledate li HRT, BHRT, FTV, RTRS, film preko DVD-a, Eurosport, CNN ili samo igrate Playstation.

Ako već ne možemo utjecati na institucije koje apsolutno ne rade svoj posao onda barem pokažimo trunku dostojanstva i odbijmo plaćati ono što uistinu ne moramo. Na kraju krajeva nije stvar u tih 70,00 kuna ili 11 maraka, a ubrzo vjerojatno i više mjesečno, ali zašto bi netko od nas radio budale.? Kako ono kažu? Možeš varati neke ljude neko vrijeme, ali ne možeš varati sve ljude cijelo vrijeme.

Zato dragi građani Bosne i Hercegovine, pobrinite se za svoj kućni proračun jer ovi lopovi će vas oglođati bez obzira dali ste Hrvat, Srbin ili Bošnjak, jer vas oni ne gledaju tako nego kao broj a znajte da vi niste ničiji broj nego imate svoje ime, prezime, porijeklo i nacionalnost!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 07:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Zanimljivo, stvarno ove volove trebe odjebati sa grbace.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 08:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne plaćam tv pretplatu već godinama. :) (splat okolnosti za kompletno naselje a kasnije odjava fiksnog telefona)

Slična stvar je i sa plaćanjem smeća Komunalnom. Niti imamo sklopljen ugovor s njima, niti oni znaju tačan broj kvadrature kuće/stana (kvadratura se odokativno upisuje) a dužni smo da im plaćamo???

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tv program ne gledas, ali bacas li smece?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
The_new_Statesman je napisao:
Tv program ne gledas, ali bacas li smece?

Tačno. Ako ti odvoze smeće mislim da je red da im se plati. Ja recimo kad sam u BL ne gledam TV, a ni moji nešto previše tako da ih samo muzu bezveze...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 08:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gledam, ali plaćam total tv. RTRS ne gledam preko totala, a preko obične antene nema signala za RTRS. :lol:
Za svaku uslužnu djelatnost bi trebalo da se sklopi ugovor zar ne? U ugovoru bi trebalo da stoji tačan broj kvadrata i njihova obaveza da u mojoj neposrednoj okolini postave kontejner ili kantu za odlaganje smeća.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 08:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Komunalno treba placati.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 08:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne kažem da ne treba, ali je poenta koliko? Komšija plaća za 50 kvadrata a ti za 70 a ista kvadratura?
I kad već plaćam neću da nosim smeće ni više ni duže od 100 metara.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:00 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
clanak je totalno glup jer je kontradiktoran..u sustini ako on ovako nastavi nagovarati ljude jedino ce sudije imati korist, ustvari opet drzava je u prednosti nad narodom...jednostavno moras platiti pretplatu ako ces imati uredjaj....i pored toga aj da kazem da u Hr il Bosni postoji 5 osnovnih kanala koje fatas preko kucne antene nemas pravo po zakonu da ih gledas ako si odjavio tv...i sto se tice tog inkasatora da ne moze bez zakona uci u kucu i provjeriti e tutla malo, naravno da moze i ima pravo da provjeri jel ti koristis tv uredjaj nakon sto si ga odjavio..

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kod komsije petero, a u mene prazan stan?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pozajmljuješ li ključ od tog praznog stana? :)

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Jel RTV pretplatu plaćaš zato što imaš televizor ili zato što gledaš TV program?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Зато што имаш тв пријемник. То је порез на телевизор.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
A šta ako ja televizor koristim da gledam satelitske kanale recimo ili samo koristim da igram na konzolama? :?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ne samo na tv prijemnik nego i na radio prijemnik, jer ako nemaš tv prijemnik imaš radio prijemnik. :P

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Znači, ovo naravno lupetam, ukoliko posjedujem TV isključivo da bi na njemu igrao XboX ili PS3, plaćam pretplatu. (Panzer me pretekao)
Ukoliko imam antenu i TV kartu u računaru te program gledam preko računara, plaćanje takse nije potrebno?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
A šta ako ja televizor koristim da gledam satelitske kanale recimo ili samo koristim da igram na konzolama? :?

Имаш телевизор (радио) = плаћаш тв претплату.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:32 
Mislim da placas ako imas tv karticu (tako cini mi se stoji u zakonu).

Ako imas TV placas bez obzira koja mu je namjena...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Auto radio, tranzistor, kasnije ce dodati mobilne i kompjutere.

Talija, figurativno :) Jbg, nemam BMW.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 09:39 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Auto radio, tranzistor, kasnije ce dodati mobilne i kompjutere.

Talija, figurativno :) Jbg, nemam BMW.

Ово је већ било....Сјећате се допуне од 11КМ и 5 марака пореза на постпејд рачунима за мобилни.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]