banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Smatrate li da su oba entiteta zastupljena podjednako na ''državnoj'' televiziji
Glasanje se završava 24 Feb 2007, 13:23
DA 16%  16%  [ 6 ]
NE 84%  84%  [ 32 ]
Ukupno glasova : 38
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2011, 19:27 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2011, 19:01
Eno sad, ako je BHt televizija jednog entiteta onda sam ja....Srbin
Mislim ono nidze veze, sve na cirilici, voditelji svi Srbi i Hrvati, ali eto bar se trude koliko-toliko da budu objektivni. A kada gledam PTPC, to je komedija :D kako nastoje predstaviti Federaciju, vela havle.
A za zastavu se ne sikiraj, kako je skinuta, tako ce biti i vracena, makar Inzko dosao u Banja Luku da je sma stavi :D (i nije kretenska)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Valentin_Inzko je napisao:
Eno sad, ako je BHt televizija jednog entiteta onda sam ja....Srbin
Mislim ono nidze veze, sve na cirilici, voditelji svi Srbi i Hrvati, ali eto bar se trude koliko-toliko da budu objektivni. A kada gledam PTPC, to je komedija :D kako nastoje predstaviti Federaciju, vela havle.
A za zastavu se ne sikiraj, kako je skinuta, tako ce biti i vracena, makar Inzko dosao u Banja Luku da je sma stavi :D (i nije kretenska)
Gleda se uređivačka politika a ne ćirilica ,latinica i slične nebitne stvari.A što se tiče zastave što ne dođeš ti da je vratiš ? :D

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 11:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
morali su je skunuti, VARTA zaprujetila tužbom

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
јебеш заставу на којој број звјездица зависи од величине заставе :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
blus je napisao:
morali su je skunuti, VARTA zaprijetila tužbom

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
blus je napisao:
morali su je skunuti, VARTA zaprujetila tužbom

:lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 17:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Valentin Inzko,
Jel ti pušiš il se bodeš? Kakve veze ćirilica i voditelji sa uređivačkom politikom reci ti meni? Pa na BHTV egzodus Srba iz Krajine (za koji zna cijeli svijet da je egzodus) se zove "redarstvena akcija RH" i "takozvani egzodus" protjerivanje više od 200 000 ljudi???? Kako bi bilo da RTRS nazove Srebrenicu "humanitarnom intervencijom" ili "deratizacijom"??? A zastava je sprdnja koju je nacrtao propali advokat iz Španije sigurno mjenjajući Varta baterije na daljinskom.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 01:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Kao sto sam vec jednom pisao - kljuc u bravu.

Citiraj:

Dugovanja BHRT-a dostigla 21,5 miliona maraka
Datum: 26.07.2011 22:00
Autor: Svjetlana Tadić

SARAJEVO - Radio-televizija BiH (BHRT) prošlu godinu završila je sa gubitkom od 1,23 miliona maraka, a uz to državi, radnicima, domaćim i inostranim dobavljačima, te bankama duguje više od 21,5 miliona KM.

Navodi se to u Izvještaju o radu i poslovanju BHRT-a za 2010. godinu, koji se nalazi na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

- Ukupni prihodi BHRT-a za 2010. godinu iznose 45,3 miliona maraka, dok su rashodi 46,6 miliona KM, pa je ukupni gubitak BHRT-a sa 31. decembrom 2010. godine iznosio 1.236.833 marke - navedeno je u Izvještaju.

Navodi se da je BH Radio 1 premašio plan trošenja za oko 90.590 maraka i to povećanjem materijalnih troškova.

- BH Radio 1 je ukupno potrošio 2,55 miliona maraka, od čega 73 odsto na troškove zaposlenih - navodi se u Izvještaju i dodaje da je i sektor PEP premašio odobreni budžet za oko 58.000 maraka.

BH TV je potrošila 12,74 miliona maraka, od čega je na programske troškove otišao 7,21 milion KM, a na materijalne i troškove zaposlenih 5,52 miliona maraka.

Ukupne kratkoročne i dugoročne obaveze BHRT-a iznose 21.583.708 maraka.

Ovaj javni servis ima dugovanja i za doprinose na plate za 2008. godinu u iznosu od 810.220 KM, te 395.110 KM kamata po inspekcijskom zapisniku za neplaćene obaveze prema Poreskoj upravi.

Kratkoročne obaveze su veće od 21 milion, od čega BHRT dobavljačima duguje oko 13,1 milion, a neka od tih dugovanja su čak iz 2002. godine.

BHRT za poreze i doprinose duguje 3,66 miliona, a za neto plate i ostale isplate radnicima ima dug viši od milion maraka.

BHRT je za kredit BOR banke prošle godine platio više od 249.000 maraka, a po lizing aranžmanu sa Uni Credit leazing imao je obaveze od 177.135 maraka.

Ukupni programski troškovi BHRT-a lani su iznosili 7.213.614 maraka, od čega je na sportske događaji iz inostranstva otišlo 3.746.686 KM, licencna prava za filmove i serije 1.362.988, gotovi programi inostrane produkcija plaćeni su 749.962 KM, a prenos sportskih događaja u zemlji 498.794 maraka.

Nabavka programa od RTV FBiH koštala je 358.523 marke, a od RTRS-a 8.277. Nagrade učesnicima u emisijama plaćene su 35.365 KM.

Troškove su premašili i sektori zajedničkih funkcija i muzičke produkcije sa diskografijom.

Iako je tokom 2010. godine generalni direktor bio v.d., to ga nije spriječilo da njegova uprava probije odobreni budžet za 57.000 KM i ukupno potroši 2,11 miliona maraka.

- Zbog akumuliranih obaveza prema satelitima Eutel Sat Paris, BHRT je isključena sa satelita krajem 2010. godine, a prestao je sa radom STP Donje Moštare, dok prema EBU Zeneva BHRT izmiruje mjesečno 40.000 evra obaveza, što je veliko opterećenje za likvidnost firme - naveli su iz BHRT-a.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH je sa tri glasa "za" i dva "protiv" prihvatila Izvještaj BHRT-a, te predložila da Predstavnički dom donese zaključak kojim ocjenjuje da je ključni problem BHRT-a rad menadžmenta.

Predsjedavajući Komisije Petar Kunić potvrdio je "Glasu Srpske" da su dva člana Komisije iz Republike Srpske glasali protiv Izvještaja o poslovanju BHRT-a.

- Poslovanje BHRT-a je velika enigma, a zaključci Parlamenta BiH iz 2007. godine još uvijek nisu realizovani - istakao je Kunić i dodao da je Parlament donio odluku o finansijskoj racionalizaciji i konsolidaciji, a da u tom pogledu nikada ništa nije urađeno.

- Prema predsjedniku Upravnog odbora BHRT-a Ahmedu Žiliću osnovni problem u poslovanju i gubitku od oko 20 miliona, jeste menadžment BHRT-a. Upravljačka struktura je u stvari u zavadi sa UO i to tako traje - istakao je Kunić i dodao da upravljačka struktura donosi odluke, iako to ne bi smjela.

- Osim toga, marketinški monopol pripada jednoj agenciji, koja u saradnji sa drugim subjektima znatno utiče na poslovanje BHRT-a - kazao je Kunić i dodao da upravljačku strukturu servisa štite politički subjekti iz FBiH.

Ostatak na http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... araka.html

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ma kako je sve loše po nas Srbe krenulo, ne bi me začudilo da se sete da to iskoriste za gašenje RTRS-a i usput FTV pod obrazloženjem da samo tako BHT može finansijski opstati. A po njihovom mišljenju BHT mora opstati jer je to prava i prioritetna državna televizija koja mora potojati, a za naše mišljenje ih zabole ona stvar.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
dukicas je napisao:
Ma kako je sve loše po nas Srbe krenulo, ne bi me začudilo da se sete da to iskoriste za gašenje RTRS-a i usput FTV pod obrazloženjem da samo tako BHT može finansijski opstati. A po njihovom mišljenju BHT mora opstati jer je to prava i prioritetna državna televizija koja mora potojati, a za naše mišljenje ih zabole ona stvar.

Ne može niko da ugasi RTRS, osim ako RTRS to ne želi ili svojim poslovanjem bude primorana na to. FTV i RTRS su javni i glavni entitetski emiteri, a BHT 1 je državna tv za teritoriju cijele BiH.
Takav je i način raspodjele rtv takse, najveći dio ide na BHT, pa nama na RTRS, pa FTV

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BHRT UPUTILA OTVORENO PISMO: Rušenje Javnog RTV servisa BiH otvara prostor za medijsku i svaku drugu podjelu BiH

Srijeda | 14.12.2011.

Nakon jučerašnjih izjava zvaničnika Republike Srpske o potrebi ukidanje Radio televizije BiH, pozivanja na neplaćanje RTV takse, iznošenja netačnih i iskrivljeno interpretiranih podataka o naplati i raspodjeli novca od RTV takse, najave jednostranog intervenisanja u postojećim zakonskim propisima o javnim emiterima u BiH, Poslovodstvo BHRT-a obraća se otvorenim pismom državnim i međunarodnim institucijama, medijskim organizacijama i asocijacijama, domaćoj i međunarodnoj javnosti

"Duboko svjesni situacije, uzroka čije su posljedice jučerašnje zapaljive i huškačke izjave predsjednika RS Milorada Dodika i premijera RS Aleksandra Džombića, Poslovodstvo BHRT-a upozorava da ovakve nezakonite pojave i procesi za DRŽAVU i GRAĐANE BIH, MEDIJSKI I JAVNI PROSTOR BIH IMAJU SLJEDEĆE POSLJEDICE:

1. UVOĐENJE PRAKSE NEPOŠTIVANJA ZAKONA I NEKAŽNJENOG RUŠENJA DEMOKRATSKOG AMBIJENTA VLADAVINE PRAVA U BIH, jer se neodgovorno, jednostrano, mimo parlamentarne procedure, argumentom sile i ultimatuma poziva na rušenje Javnog servisa BiH i zakonskih okvira o postojanju i funkcionisanju Sistema javnog emitiranja u BiH;

2. RUŠENJE JEDINSTVENOG MEDIJSKOG PROSTORA JAVNOG EMITIRANJA BiH, RUŠENJE Javnog RTV servisa BiH što otvara prostor za medijsku i svaku drugu podjelu BiH;

3. ZAUSTAVLJANJE BiH NA PUTU PRIDRUŽIVANJA EU, jer je Mapom puta EU za BiH jasno definiran uslov: postojanje, neovisnost i finansijska samoodrživost Javnog RTV sistema BiH;

4. ZLOUPOTREBA JAVNOG MNIJENJA I KORIŠTENJE GRAĐANA ZA DNEVNO POLITIČKE SVRHE jer se POZIVIMA IZ RS NA GRAĐANSKI NEPOSLUH I NEPLAĆANJE ZAKONOM DEFINIRANOG POREZA RTV TAKSE po postojećim zakonskim propisima, za cilj ima samo jedno: finansijski kolaps RTV BiH koja nema zakonsko pravo prikupljanja svog osnovnog prihoda RTV TAKSE

5. OBMANJIVANJE GRAĐANA REPUBLIKE SRSPKE OD NJIHOVIH ZVANIČNIKA, STVARANJE ATMOSFERE ANIMOZITETA PREMA DRŽAVI BiH I JAVNOM RTV SERVISU BiH, A SVE ZBOG SKRETANJA PAŽNJE SA PROBLEMA U RS I PREBACIVANJA VLASTITE ODGOVORNOSTI NA DRŽAVNE ADRESE.

Dalje, ne samo da nije tačno da građani RS, na svoju štetu, finansiraju kroz RTV taksu RTV BiH i RTV FBiH, nego je dijametralno suprotno:

U periodu 2006-2010. na području Federacije BiH ukupna naplaćena RTV taksa je iznosila 152.216.237 KM od čega je prema Zakonu o Javnom RTV sistemu Radio televiziji RS uplaćeno 25% odnosno 38.054.058 KM.

U istom periodu na području Republike Srpske je naplaćeno 97.726.311 KM, što je za 35,79 % manje nego na području Federacije. Na području Federacije BiH RTV taksu uplati 63.711 pretplatnika više nego na području RS.

OVO OTVORENO PISMO POSLOVODSTVA BHRT-a ujedno je i poziv svim meritornim i odgovornim adresama, domaćim i međunarodnim institucijama na konkretno činjenje i akciju u zaustavljanju nezakonitih, nedemokratskih i negativnih procesa i pojava".

(DEPO PORTAL, BLIN/dg)

Stvarno nema potrebe da se Federalci pravdaju, BHT treba ukinuti, a Vožd je danas rekao da traži pravni put kako da izbjegne plaćanje RTV takse. I ja ga podržavam dosta mi je Alijine TV, a treba npraviti čistku i na PTPC.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јбг, морају пропасти, треба финансирати анђелину и џонтру да снимају филмове против срба..
можда смо и сами платили те филмове.. њах.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ja kontam da će džontra i de niro biti na našoj strani.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

онда су требали доћи у БЛ :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja jbt, šta ako na uvodnoj špici Anđinog filma bude stajalo, CBS, CANAL+ i BHT, kako objasniti potomcima.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
3. ZAUSTAVLJANJE BiH NA PUTU PRIDRUŽIVANJA EU, jer je Mapom puta EU za BiH jasno definiran uslov: postojanje, neovisnost i finansijska samoodrživost Javnog RTV sistema BiH;

Kako nesposobnjakovići sa BHRT-a sada posluju i koliko je BHRT u dugovima, ta kuća će propasti uskoro.

A i bez BHRT-a javni RTV sistem će postojati, jer već postoje FTV i RTRS.

BHRT u ovakvom obliku je nepotrebna i preskupa, pogotovo za naše uslove.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Choban je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:

Kako nesposobnjakovići sa BHRT-a sada posluju i koliko je BHRT u dugovima, ta kuća će propasti uskoro.

A i bez BHRT-a javni RTV sistem će postojati, jer već postoje FTV i RTRS.

BHRT u ovakvom obliku je nepotrebna i preskupa, pogotovo za naše uslove.

Мапа пута за шта??? ЕУ???? Јел то оно ђе ми треба да уђемо за неких 20 година, мање више? :) Таман некад прије пријема Турске... :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
sinip je napisao:
Мапа пута за шта??? ЕУ???? Јел то оно ђе ми треба да уђемо за неких 20 година, мање више? :) Таман некад прије пријема Турске... :D

A dobar im je fazon, kao moraju postojati jer, eto, moramo u EU. :lol:
A već imaju dva javna emitera.

Sada, kada im se fotelje klimaju, traže bilo koji razlog koji bi opravdao postojanje njihovih radnih mjesta.
Udobne su fotelje u takvim preduzećima :wink:

OK, neka postoji BHRT, ali neka smanje broj zaposlenih i neka im se smanji budžet. A i uređivačka politika se mora promijeniti, jer su previše okrenuti ka Sarajevu.
I neka postoje samo ako mogu poslovati pozitivno ili "na nuli".

Ovakav BHRT, kakav imamo sada, nikome ne treba!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...pa više je BHRT naša tv nego RTRS

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2011, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
hazoous je napisao:
...pa više je BHRT naša tv nego RTRS

Мислиш, више наших пара иде у БХРТ него у РТРС? Ако тако гледаш на ствари онда - јесте. :) Зато ја и не плаћам ТВ.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]