sinip je napisao:
Шта је нетачно? Ако држе дистрибуцију и са чим већим од 90цм онда су те антене или тотално неподешене, или су ЛНБ-ови у *рцу или за спајање користе онај исти "кабл за веш" какав уваљују корисницима.

Шта је од тога?
SVE je netacno!
sinip je napisao:
Шта је нетачно? То да имам слику и кад је 30% антене покривено снијегом? Зваћу те да видиш...
Netacan je drugi dio, da su antene 90cm, da su stari lnb-ovi, los kabl itd...
sinip je napisao:
Извини, овааааај, а ко је помињао ОФСЕТ антену???? Ја како рекох имам 120цм офсет, и ако у току ноћи завали снијег - боли ме уво. Кад се наспавам, устанем, попијем кафу, узмем метлу и ометем антену ако нема слике. То може да буде и у подне. Ако кабловском дистрибутеру снијег завије опрему преко ноћи а они је омету тек у 10 ујутро, е то је већ проблем. Уосталом ако држиш дистрибуцију и узимаш паре људима за то, онда није битно имаш ли офсет, прајм фокус, хорн или кавез за пилиће, битно је да СЛИКЕ МОРА ДА БУДЕ!!!! Да не говорим да имају и хемикалије које спрјечавају да се снијег хвата на антену, али ко ће још на то да "баца" паре, ко *ебе кориснике, нек се стрпе мало...
Pa sta bi bilo da se stavi prime focus antena?? Zato i potenciram offset!!! Dalje, da li si ti gledao tu noc kablovsku u BL pa vidio da je slika nestala navece u 10, a dosla sutradan u 10?
sinip je napisao:
Ја како видим, овде су Бањалучини спомињали фамилију овима са Елте, што ће рећи да снијег и није баш био очишћен за 10 минута. јелте... Уосталом, за снијег који се лијепи - види горе шта се ради. Моје поређење ДО-БЛ се односило на чињеницу да И у Добоји И у Бања Луци, нестаје слике на САТ каналима кад су лошије временске прилике, што можеш да порекнеш само ако забијеш главу у пијесак, може и у снијег... У БЛ постоји конкуренција, у ДО не, ако једном коначно Блиц не повуче оптику. А онда ћу да са задовољством гледам како ће да их одува са тржишта. Телеком им већ полако штрпка ТВ колач.
Znaci ipak nisam bio u pravu, iz DO se vidi BL golim okom, mjere se antene i gleda kablovska.... Al' u .....
sinip je napisao:
"Синко", не волим да се хвалим, али ја сам за ове мороне у Добоју
измислио аналогну ТВ...

Kao sto rekoh sviranje .... u flautu, povlacim se iz rasprave.