KRIVI I DUŽNI Greškom kladioničarima omogućili odlične dobitke, pa ih nevoljko isplaćuju HATTRICK_AFERA2-071211.1
Više desetaka kladitelja nazivalo je našu redakciju kako bi ukazali na problem koji imaju s kladionicom “Hattrick” koja im, kako redom svi svjedoče, ne želi isplatiti desetke tisuća kuna dobitka, koje su ostvarili u klađenju uživo u ponedjeljak u 20.20 sati, na utakmici ženskog rukometa sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.
Kako “Hattrick” u Hrvatskoj nema puno svojih prostora, njegovi se “klijenti” klade preko aparata po kafićima. Desetak ljudi koji su se kladili u jednom splitskom kafiću, a koji su s nama razgovarali pod punim imenom i prezimenom, prevareno je i javno su nam ispričali u čemu je “kvaka i caka” zavlačenja od strane “Hattricka”. - Pogriješio je njihov bookmaker, točnije bookmaker firme “Bet radar”, od koje preuzimaju live klađenje.
Riječ je o meču Tunis-Francuska, gdje je koeficijent u svim kladionicama u svijetu na pobjedu puno jačih Francuskinja bio 1,03. “Hattrick” je, međutim, na live klađenju postavio suludo velike koeficijente na neke mogućnosti s te utakmice, koji su doslovce omogućili ljudima da, ni krivi ni dužni, strpaju novac u džep!
HATTRICK_AFERA-071211.1
Naime, na opciju da će, inače pet puta bolja Francuska, prva dati 20 golova ili na opciju da će Francuska prva dati 25 golova na toj utakmici koeficijent je bio 5,25. Dakle uložiš tisuću kuna i, ni kriv ni dužan, dobiješ 5250 kuna - prepričavaju nam prevareni igrači Davor Varkaš, Nino Mrša i Ante Juričić, koji kažu da nisu krivi za činjenicu da se ono što je trebalo ponuditi na Tunis greškom ponudilo na Francusku.
Kladiteljska “berba” trajala je od pete minute utakmice, kod rezultata 1:4 za Francusku, a “žetva” je trajala punih pet minuta do rezultata 2:7, s time da je u tih pet minuta koeficijent padao s 5,25 do 3,65, a onda se vratio u realne okvire.
- Ljudi su uplaćivali onoliko novca koliko su imali kod sebe, petsto-šesto kuna - prepričavaju naši sugovornici.
- Prvih petnaest minuta nakon završetka utakmice aparat je isplaćivao dobitak. Dovoljno je na aparatu bilo ukucati pin s dobitnog listića i gazda ili konobar bi ti isplatili novac. A onda je aparat, točnije organizator klađenja “Hattrick”, ponudio samo vraćanje uloga, ali ne i isplatu dobitka.
Tada je naravno krenula pobuna, koja traje, evo, i do danas. Razmišljali smo o odlasku na policiju kako bismo podnijeli kaznenu prijavu zbog prijevare, što ćemo i učiniti ako nam se novac ne isplati. Samo nama i našim poznanicima “Hattrick” duguje nešto više do 30 tisuća kuna, ne znamo situaciju po drugim kafićima u Splitu i Hrvatskoj - kažu igrači. Juričić čeka 1800 kuna isplate na dobitak o kojemu govori, Varkaš 1700 kuna, a Mrša tisuću kuna. Naš četvrti sugovornik, Joško Banovac, igrao je u jedinom fizičkom prostoru “Hattricka” u Splitu, u cafe baru “Bett”, na splitskom nathodniku.
- Igrao sam dva tiketa, jedan na to da će Francuska prva doći do 25 golova, a drugi da će Francuska pobijediti s tri gola razlike u tzv. hendikepu. Na prvom tiketu na hendikep ulog mi je bio 150 kuna uz dobitak od 1071 kunu, a na drugom je ulog bio deset kuna, a dobitak je 44,76 lipa.
No “Hattrick” ne isplaćuje danima, a njihovi operateri kažu da stavljaju koeficijent jedan, odnosno vraćaju mi samo ulog i pozivaju se na pravilnik 18, u kojemu piše da se oklade ne prihvaćaju iz razloga koji nemaju veze s ovim slučajem. Drže me kao da sam retardiran, kao da sam majmun i kao da nikada nisam bio ni u kakvoj školi - rezigniran je Banovac.
No srećom po njih, 'Hatrricik' je od sreijede poslijepodne, točnije od 16.30 sati počeo isplaćivati dobitke. U kladionici smtraju da nisu prekršili nikakvu odredbu ili propis, jer ionako se svi dobici moraju isplatiti u roku od 30 dana.
Najviše je dobitnika s područja Splita
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
|