banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opera
PostPoslato: 03 Avg 2011, 20:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Pošto vidim da nisi pročitao cijeli tekst, da skratim: cijela priča je lažna :D

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2011, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Moja greška, samo sam preletio na brzinu početak i jebiga. Brzopletost :D

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Da li neko zna zasto ne mogu da izvrsim update Operu 11.51, stalno mi izbacuje Invalid folder name. Error code: 1 !

Googlao sam bezuspjesno.

Skinuo sam novu operu, ali ne mogu da je instaliram, dugme za "instal" nije u funkciji, ne mogu da pokrenem instalaciju Opere, sve drugo je ok.

Nisam za deinstalaciju postojece jer imam dosta bookmarkovanih stvari i speed diala pa mi se ne gubi vrijeme da to opet sredjujem :(

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 16:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Koristiš li opera link? Ako ne registruj se i na svakom računaru trebaš samo da uneseš user/pass i imaš svoj speed dial, bookmarks, lozinke i ostalo. Takođe možeš sinhronizovati sa telefonom pa kad nisi kući ideš preko opera mini.
Zgodno i nakon reinstalacije sistema, promjene računara ittntt.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
A moze jednostavno bekapovati bookmarke export funkcijom jer Opera ima tu opciju, kasnije ih samo importuje. Moze bekapovati i speed dial i ostalo tako sto ce sacuvati fajlove gdje se oni nalaze.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Koristiš li opera link? Ako ne registruj se i na svakom računaru trebaš samo da uneseš user/pass i imaš svoj speed dial, bookmarks, lozinke i ostalo. Takođe možeš sinhronizovati sa telefonom pa kad nisi kući ideš preko opera mini.
Zgodno i nakon reinstalacije sistema, promjene računara ittntt.

Ovo je korisno, cak i iz predostroznosti, hvala. :)

Vader je napisao:
A moze jednostavno bekapovati bookmarke export funkcijom jer Opera ima tu opciju, kasnije ih samo importuje. Moze bekapovati i speed dial i ostalo tako sto ce sacuvati fajlove gdje se oni nalaze.

Za bekap speed daila nisam znao, hvala na info!

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E sad se ne moze ni uninstal... :s

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Si siguran da nisis zeznuo sistem, a ne browser? Da li si nesto brisao "pjeske"?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
http://www.opera.com/press/releases/2011/12/06/
Zezaju se na račun Yuga :)

Citiraj:
The gift that changes everything: A new browser
Opera 11.60 satisfies holiday techno-lust
Oslo, Norway — December 6, 2011

Just in time for the holiday season, Opera Software is proud to release Opera 11.60, the newest version of Opera’s desktop browser. Almost 50% of the world’s population has never tried a new browser — people in your own town, maybe even someone you know. Why not help them discover something better this year? A new browser is a gift that keeps giving all year round.

“It’s better to give than to receive, so why not give that special someone a new browser,” says Jan Standal, VP of desktop products at Opera Software. “People spend more time working with their browser than they do with their car, so it makes sense to shop around and consider their options. If your best friend drove a Yugo, you’d help them find something else, right?”

Using yet another clever car analogy, Standal continues: “If we were a car, this browser would be an extremely potent, yet comfortable, four-by-four. Sleek and stylish, and with no CO2 emissions whatsoever. Your neighbors will envy you.”

Millions of people have never stepped out of the comfort zone of their computer’s default browser, so we produced a list of 10 reasons why now is the perfect time to move away from the boring browser that came with your computer and try something new, Opera perhaps.
You clean everything to prepare for the holiday, why not your computer?
No assembly required; it’s all in the download package.
It is free, a deal year-round, rather than a Black Friday doorbuster.
Unlike socks, this fits everyone.
We tried not to say it, so we misspelled it: IT’S FSAT.
Justin Bieber doesn’t use it.
It’s supported by science since version 10 (at least): http://www.youtube.com/watch?v=tYEUFwJXVvw.
Your kids won’t wake you up at the crack of dawn Christmas morning; they’ll be too busy with the browser.
See #6.
Your current browser is so fat it can’t slide down the chimney.
Not convinced yet?

Four things to look forward to in Opera 11.60:
Like it? Star it: Add your favorite sites to your Speed Dial by clicking the new Star button.
You’ve got a new mail... client: Opera’s email client has been redesigned to keep with the company’s featherweight design aesthetic.
Better compatibility for the Web: Opera includes the new HTML5 parsing algorithm which helps unify code discrepancies among browsers.
Secure pages, faster: New network code establishes secure connections smarter, thus boosting speed on SSL sites.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da li je neko primjetio da u Operi za razliku od mislim svih ostalih browsera kada kursorom pređete preko teksta na web stranici on se ne promijeni u onaj "select" kursor već je stalno u obliku bijele strelice kakav je i kod drugih kada se prelazi recimo preko slike, ali u Operi je stalno takav. Može se i sa strelicom selektovati (markirati) tekst, ali mi se sviđa ta strelica a ne kad prelaziš mišom preko web stranice a on stalno mijenja oblik kursora iz strelice u liniju i obrnuto. Ali sa najnovijom verzijom Opere i kod nje je kursor sada u obliku linije kada prelazi preko teksta :(

Može li se to negdje u opcijama podesiti da bude kao prije (tamo negdje u opera:config)?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jeste da ja ovih dana nisam baš pod vaser vagu, ali nikako da shvatim šta si pitao? Da li hoćeš da ostane stalno strelica ili da se mijenja?
Kod mene je opera 11.60 i prebacuje se iz strelice u liniju, mada nikad nisam ni obraćao pažnju na to.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Neću da se mijenja iz strelice u liniju, hoću da bude samo strelica kako je u Operi oduvijek (ili bar odavno) bilo. Ovo svaki čas prebacivanja iz strelice u liniju nekako zamara, pomjeraš miš preko web stranice a on samo strelica-linija-strelica-linija. Nije mi to suviše bitna stvar ali sviđalo mi se kad je kursor stalno samo strelica, nekako je prijatnije.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Privikavaj se Vaderu: http://my.opera.com/burnout426/blog/201 ... nt69995942

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Trebalo im 7 godina da ubace: http://my.opera.com/community/forums/to ... nt10738852 :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo jednostavno CSS rješenje :)

http://my.opera.com/desktopteam/blog/20 ... nt75408572

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E moglo bi se onda updateovati na 11.60 (sa 11.52) :)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2011, 04:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ja sam upravo nakon par godina opet probao Operu...
Iako sam na njoj bio godinama, pa se prebacio na Firefox/Chrome, povratak na nju mi se ne cini kao opcija.
Sporije renderovanje od Firefoxa, losiji scrolling, a i ne podrzava neke nove standarde - tipican primjer Google homepage, ne prikazuje moju pozadinu, nema Google toolbar na vrhu i nema link za Google plus. Na Gmailu isto ima neko cudno renderovanje tokom kucanja odgovora na mail.

Uz to, i Firefox ima svoju mobilnu verziju koju nekad koristim na telefonu umjesto Android browsera, samo sto ne podrzava Flash, tako da mi nije default browser, ali Opera vise nije jedina koja sinhronizuje stvari izmedju vise sprava.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2011, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Nova verzija opere je odlična, preporuka svima. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 21:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Imam problem sa Operom....Unatrag dva dana kada guglam nešto,uglavnom kada otkucam slovo E otvori mi se neki prozorčić na kojem piše Java Script,zatamni mi se ostatak ekrana i mogu nastaviti kucati samo u njega,tj,mogu ga zatvoriti i nastaviti kucati u google ali samo ako ne koristim slovo E.....

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kako ono da uklonim Opera crveno dugme na glavnom 'baru'?
Na laptopu mi je umjesto njega onaj 'old skul' prikaz (file, edit, itd), medjutim sad kako sam instalirao Operu na desktop nikako da se sjetim kako sam to podesio :? :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]