banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 13:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2011, 23:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2011, 16:54
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Na press konferenciji koja je danas održana u Banjaluci član Predsjedništva PDP-a Miroslav Brčkalo upozorio je da je stanje u Olimpijskom centru Jahorina alarmantno.

"Stanje je rezultat neodgovorne politike, odnostno proizvod unutarstranačkih sukoba unutar SNSD-a. Sukob sa republičkog nivoa prenijet je na lokalni nivo što nanosi veliku štetu OC Jahorina, pred predstojeću turističku sezonu. Zamolio bih odgovorne da sjednu za sto i dogovore svoje konačne stavove po pitanju OC Jahorina i da snose odgovorsnost za iste", rekao je Brčkalo, koji je i predsjednik Skupštine opštine Pale.

"Zabrinjavajuća situacija jeste dokument koji se naziva "Restrukturiranje OC Jahorina", koji ima 13 stranica i koji je prema nezvaničnim informacijama plaćen 20.000 KM, a u kojem se teška situacija u Olimpijskom centru namjerava riješiti otpuštanjem velikog broja radnika i prodajom imovine OC.

Jahorina ne smije biti poligon za obračune unutar SNSD-a, na Jahorini su uložena velika sredstva od strane Vlade RS, lokalnih zajednica i privatnog sektora, da bi se neko danas poigravao sa ovako važnim stvarima. Postavlja se pitanje, kako je ranije Olimpijski centar bez ijedne uložene marke, izvršavao sve svoje obaveze, poslovao pozitivno i uredno isplaćivao plate. Danas kada je uložen veliki novac, radi se za minimalac, prijeti se otpuštanjem radnika i trpe se veliki gubici", izjavio je Miroslav Brčkalo.

Nedostatak snijega, nedostatak smještajnih kapaciteta, milioni maraka uloženi, divlja gradnja uz same staze, sumorna je slika onoga kroz šta Jahorina prolazi.

Baš mi je drago da čuh šta Brčkalo reče.Kako se nije sjetio dok je SDS bio na vlasti da ih kritikuje zbog loših uslova i katastrofalnih međuljudskih odnosa,tipa Banjaluka-Pale na Jahorini.Ja nisam član SNSD-a,niti ih branim,ali sam na svojoj koži osjetila politiku u vrijeme SDS-a.
Nije problem u kapacitetu ,jer vikendice drežde prazne ,već je problem što uglavnom svi gosti žele doći u vrijeme praznika,dječijih raspusta,a da pri tom budu smješteni na samoj stazi.Ako se bude gradilo na stazama, onda se može pozdraviti sa Jahorinom.
Niko neće da bude smješten u Palama ,čak i kad im se svakodnevno nudi prevoz.Logično je valjda da se Jahorina ostavi za skijanje,a Pale za smještaj,ali navikli mi da budemo pet metara od žice ili od mora.Takvi smo.
Nedostatak snijega,uloženi novac,divlja gradnja uz samu stazu,pa čak i na njoj, prati Jahorinu više od deset godina.
Još tada su govorili o rušenju bespravno izgrađenih objekata,pa šta su uradili.Morali bi onda dirnuti i jahorinske bosove,a ko to smije.
Zašto se Brčkalo ne bavi malo i tim problemom?
Jadna Jahorina sa političarima. :naka:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
sto je najgore u dosta stvari je u pravu...jahorina ima najveci problem sa snijegom...a i sa rukovodstvom koje je neodgovorno...vidjecete ove godine i ono malo topova na praci sto su stavili koliko ce raditi...glavni problem jahorine je snijeg...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 13:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2011, 16:54
rotor je napisao:
sto je najgore u dosta stvari je u pravu...jahorina ima najveci problem sa snijegom...a i sa rukovodstvom koje je neodgovorno...vidjecete ove godine i ono malo topova na praci sto su stavili koliko ce raditi...glavni problem jahorine je snijeg...

Jeste problem snijeg,ali je problem i kad ga ima a i kad ga nema.
Loše se čiste putevi,ovdje bih svakako dodala"čast izuzetcima"a on će se sam prepoznati.
Autobusi koji dovoze subotom smjene imaju ogromnih problema ako je snijeg veliki.Dolazi do zastoja saobraćaja,pa gosti na samom početku budu iznervirani što je i normalno.Snijeg se treba čistiti čim počne padati kao što je radio jedan čovjek iz "Romanija putevi",i nastaviti čišćenje cijelu noć.
Uvijek je bio problem put od Hotela"Kristal" prema "Pegiju".Tu su strahoviti zastoji jer se ne očisti dobro.
Ima još drugih problema koje mi se neda nabrajati.
Samo šteta je da takva planina nije iskorištena zbog ljudskih gluposti,čije god bile.
Jahorina je rudnik zlata,ali izgleda da nikom nikada nije bilo u cilju da je iskoristi.
Gosti koji su prošli mnoga svjetska skijališta na sva usta hvale Jahorinu i njene staze,samo je treba stalno održavati i čistiti od kamenja.
I ipak se moram dotaći "Elektrodistribucije"koja bukvalno kolje sve ugostiteljske objekte na Jahorini sa svojim vršnim opterećenjem.
Svagdje u svijetu se veliki potrošač stimuliše ,samo kod nas mu se skida koža.Tako se zna desiti da aktivna potrošnja električne energije iznosi 200 KM,a vršno opterećenje 1200 KM,otprilike.
Morala sam ovo reći jer je istina.
Jahorinu treba čuvati kao biser. :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Sta mislite hoce li ove god biti dovoljno snijega za skijanje ? Sad ima 25 cm ... Do kraja nedelje kad se sabere trebalo bi pasti 20 cm ..
(To je prema ovom portalu http://www.jahorina.org/vrijeme.php) S tim da ne pada svaki dan moglo bi se otopiti nekoliko cm ... I + sto ga ovi malo sukunu, da slazu skijase ... Da do sledece sedmice ostane 20 cm bice extra :D Ja sam planirao ici negdje sredinom Januara ...

Jeste li spremili opremu, pokupovali nesto novo? okacite koju sliku ako vam nije tesko ...

Ja sam uzeo nove fisherove skije .. pokusacu naci na netu ... (trebale bi biti )

AJ SNJEGU ispostuj nas ! :D

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 11:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
Imas sve informacije na jahorina.org...a snijega ima oko 35-40cm...topovi u funkciji...mislim da bi trebala praca sigurno raditi jer je pod topovima...sad bumo videli..

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
rotor je napisao:
Imas sve informacije na jahorina.org...a snijega ima oko 35-40cm...topovi u funkciji...mislim da bi trebala praca sigurno raditi jer je pod topovima...sad bumo videli..

Gdje ovo nadje ? JA se ubi trazeci :D

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Imas temu na forumu njihovom.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Evo malo reklame:

http://jahorina.org/apartman/jahorinski-konaci.php

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 21:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
prethodnih par dana je bio nesto najbolje sto jahorina moze pruziti.cijela ce sedmica biti idealna, pa ko je u prilici da ode bar za vikend-nece se pokajati

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
cetvrtak petak i subotu su najavili sneg ali svejedno sam gore za vikend. Vidim da su uslovi idealni

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
ratkop je napisao:
cetvrtak petak i subotu su najavili sneg ali svejedno sam gore za vikend. Vidim da su uslovi idealni

Samo je sve "žara" :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]