filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Na press konferenciji koja je danas održana u Banjaluci član Predsjedništva PDP-a Miroslav Brčkalo upozorio je da je stanje u Olimpijskom centru Jahorina alarmantno.
"Stanje je rezultat neodgovorne politike, odnostno proizvod unutarstranačkih sukoba unutar SNSD-a. Sukob sa republičkog nivoa prenijet je na lokalni nivo što nanosi veliku štetu OC Jahorina, pred predstojeću turističku sezonu. Zamolio bih odgovorne da sjednu za sto i dogovore svoje konačne stavove po pitanju OC Jahorina i da snose odgovorsnost za iste", rekao je Brčkalo, koji je i predsjednik Skupštine opštine Pale.
"Zabrinjavajuća situacija jeste dokument koji se naziva "Restrukturiranje OC Jahorina", koji ima 13 stranica i koji je prema nezvaničnim informacijama plaćen 20.000 KM, a u kojem se teška situacija u Olimpijskom centru namjerava riješiti otpuštanjem velikog broja radnika i prodajom imovine OC.
Jahorina ne smije biti poligon za obračune unutar SNSD-a, na Jahorini su uložena velika sredstva od strane Vlade RS, lokalnih zajednica i privatnog sektora, da bi se neko danas poigravao sa ovako važnim stvarima. Postavlja se pitanje, kako je ranije Olimpijski centar bez ijedne uložene marke, izvršavao sve svoje obaveze, poslovao pozitivno i uredno isplaćivao plate. Danas kada je uložen veliki novac, radi se za minimalac, prijeti se otpuštanjem radnika i trpe se veliki gubici", izjavio je Miroslav Brčkalo.
Nedostatak snijega, nedostatak smještajnih kapaciteta, milioni maraka uloženi, divlja gradnja uz same staze, sumorna je slika onoga kroz šta Jahorina prolazi.
Baš mi je drago da čuh šta Brčkalo reče.Kako se nije sjetio dok je SDS bio na vlasti da ih kritikuje zbog loših uslova i katastrofalnih međuljudskih odnosa,tipa Banjaluka-Pale na Jahorini.Ja nisam član SNSD-a,niti ih branim,ali sam na svojoj koži osjetila politiku u vrijeme SDS-a.
Nije problem u kapacitetu ,jer vikendice drežde prazne ,već je problem što uglavnom svi gosti žele doći u vrijeme praznika,dječijih raspusta,a da pri tom budu smješteni na samoj stazi.Ako se bude gradilo na stazama, onda se može pozdraviti sa Jahorinom.
Niko neće da bude smješten u Palama ,čak i kad im se svakodnevno nudi prevoz.Logično je valjda da se Jahorina ostavi za skijanje,a Pale za smještaj,ali navikli mi da budemo pet metara od žice ili od mora.Takvi smo.
Nedostatak snijega,uloženi novac,divlja gradnja uz samu stazu,pa čak i na njoj, prati Jahorinu više od deset godina.
Još tada su govorili o rušenju bespravno izgrađenih objekata,pa šta su uradili.Morali bi onda dirnuti i jahorinske bosove,a ko to smije.
Zašto se Brčkalo ne bavi malo i tim problemom?
Jadna Jahorina sa političarima.