banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RTV taksa
PostPoslato: 22 Nov 2011, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
bitno je samo da je obratno.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
mangia je napisao:
Čova to ti je 2 dana zatvora... Naspavaš se kao čovjek a njima lupiš plesku... Tako bih ja uradio samo da mi daju ukućani....

Pa to bi dosta ljudi uradilo.
Ne bi platili pretplatu i otišli bi par dana u zatvor...

Ali, mislim da je prva opcija kojom se služe je prinudna naplata (putem izvrštelja), što uključuje i oduzimanje frižidera, plazmi, šporeta...
ili čak konja i svinja :confused2:

Poslednji put menjao Choban dana 22 Nov 2011, 16:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 16:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Dobro, ako sam skontao svakako moram plaćati taksu. Budući da mi ne dolaze nikakvi računi, kome da se obratim da to sad riješim, da ne bi bilo problema u budućnosti kad mi pokuca raja iz RTRSa na vrata...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 17:08 
imas tamo kancelariju kod djuric pekare u toj ulici, gdje je bio sluzbeni glasnik nekada i onaj zubar pecanac, tamo mozes da odes i platiti i uzeti racune, prijaviti adresu da ti dodje inkasant, odjaviti tv i slicno.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2011, 17:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Zna li neko do kada je cijena rtv takse bila 6.95 a od kada je poskupila na 7.15?Pitam zato sto hitno moram da izmirim dugovanja za posljednja tri mjeseca 2009. godine i ostatak do oktobra ove godine.Hvala.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2011, 17:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa ako baš hoćeš da platiš odeš do njih i pitaš koliko si dužan. Moraju ti dati neki izvod neizmirenih troškova inače nema pravnog osnova da potražuju novac ako ni sami neznaju kolika su tvoja dugovanja.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2011, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jedno pitanje. Da li je RTV taksa uracunata u iznos koji placam za Open duo, 39.95+ PDV?

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2011, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Naravno da nije.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2011, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Jedno pitanje. Da li je RTV taksa uracunata u iznos koji placam za Open duo, 39.95+ PDV?

koliko ti je brzina neta?

Ja išao da se prebacim na taj paket ali glupi mtel-ov ugovor dozvoljava samo jednom godišnje da otkažeš internet...

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2011, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
shakal je napisao:

Nije, plaćaš posebno, M:tel nema potpisan ugovor za rtv taxu na OPEN pakete

dtkbl mislim da je protok na ovom paketu 2560/256

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 01:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
dtkbl je napisao:
shakal je napisao:

koliko ti je brzina neta?

Ja išao da se prebacim na taj paket ali glupi mtel-ov ugovor dozvoljava samo jednom godišnje da otkažeš internet...

Ne znam, tek u ponedjeljek to rjesavam, al' kao sto rece Barsa, obecavaju 2560/256 ali vidjecemo sta ce biti.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Imam ja taj paketi jeste ta brzina na speed testovima, ali prilikom pravog DL je manja od deklarisane (skida brzinom od 265kb/s)...Zasto je to tako ima na drugim temama, na pocetku puste tvoju brzinu i poslije 10-15 sec (koliko otprilike traju speed testovi) i onda se smanji na ovu sto sam napisao.
Sto se tice RTV takse ona ne dolazi na racunu, a ni ovi iz RTRS ne dolaze kuci, tako da ja necu da placam ono za sta nemam racuna...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 08:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Nov 2011, 08:23
TV PRETPLATA

Ovo bi trebalo biti objašnjenje i uputstvo za sve u Republici Srpskoj:

Po Zakonu o radiodifuziji, pretplatu za RTRS plaća onaj ko je prijavio prijemnik (nebitno da li gledaš RTRS ili ne i nebitno za šta koristiš prijemnik - možda za gledanje filmova preko DVD-a dok je povezan sa računarom?).

Po istom Zakonu o radiodifuziji, RTRS izričito nema ustavna prava i samim Zakonom o radiodifuziji nema zakonska prava da ti ulazi u stan i proverava da li imaš prijemnik ili ne.
Prema Zakonu o informisanju, javni sevis (RTRS) je dužan da prezentuje tačne i istinite informacije. RTRS je slagao da svako mora da plaća pretplatu čime je počinio prekršaj protiv ovog zakona, a prema Zakonu o krivičnom postupku zaposleni u RTRS-u su počinili krivično delo obmane.
Pretplatu mora da plaća samo onaj ko je prijavio prijemnik.
Prema Zakonu o obligacionim odnosima, ne može se potraživati bilo kakva naplata sem ako su obe ugovorne strane saglasne. Dakle ne može se potraživati naplata od onog ko nije pristao na ugovor. Krivično je delo zaposlenih u RTRS-u potraživati novac od onog ko nije pristao na ugovor ili od onog ko nije prijavio prijemnik.
Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, niko nema prava da deli vaše lične podatke drugima sem u slučaju vaše lične saglasnosti. Zajedničkom uplatnicom Telekoma Srpske i RTRS-a, Telekom Srpske je prekršio ovaj zakon, a radnici Telekoma Srpske su počinili krivično delo prikazivanjem vaših ličnih podataka RTRS-u, kao npr vaša adresa stanovanja gde vam je i upućen račun.
Prema Zakonu o krivičnom postupku, onaj ko pristaje na krivično delo smatra se saučesnikom u krivičnoj radnji. Plaćajući račun za telefon i "pretplatu" finansiraš onoga ko vrši krivično delo nad trećim licima (u ovom slučaju svi ostali koji plaćaju račun za telefonske usluge i RTRS "pretplatu", a bez ugovora ili prijemnika).
Pošto su zaposleni u Telekom Srpske počinili krivično delo odavanja ličnih podataka i zaposleni u RTRS-u su počinili krivično delo prinudne naplate, zastrašivanja i laganja nad trećim licima jer hiljade ljudi je prinudno platilo i plaća "pretplatu" i to bez prijavljivanja prijemnika i bez potpisivanja ugovora.
Svako ko je finansirao Telekom Srpske i RTRS svojim "računom za telefon" je saučesnik u zločinu prinudne naplate i odavanja ličih podataka o drugima, sem ako je žrtva istog računa za telefon u kojem slučaju treba da tuži Telekom Srpske i RTRS sudskim organima Republike Srpske.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

Shakal, da li planiraš plaćati RTV taksu?
Kako ovo riješiti?

http://lat.rtrs.tv/rtrs/taksa.php

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 17:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

richa je napisao:
Imam ja taj paketi jeste ta brzina na speed testovima, ali prilikom pravog DL je manja od deklarisane (skida brzinom od 265kb/s)...Zasto je to tako ima na drugim temama, na pocetku puste tvoju brzinu i poslije 10-15 sec (koliko otprilike traju speed testovi) i onda se smanji na ovu sto sam napisao.
Sto se tice RTV takse ona ne dolazi na racunu, a ni ovi iz RTRS ne dolaze kuci, tako da ja necu da placam ono za sta nemam racuna...

Dio iz Člana 1:
Paket integrisane usluge open duo fiksna + Internet (u daljem tekstu: Usluga) omogućava korišćenje usluga fiksne telefonije i ADSLFlat usluge koja je bazirana na stalnom pristupu Internetu, negarantovanih pristupnih brzina i flat rate sistemom tarifiranja bez obzira na ostvareni Internet saobraćaj.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chakyknn je napisao:
TV PRETPLATA

Po Zakonu o radiodifuziji, pretplatu za RTRS plaća onaj ko je prijavio prijemnik (nebitno da li gledaš RTRS ili ne i nebitno za šta koristiš prijemnik - možda za gledanje filmova preko DVD-a dok je povezan sa računarom?).

Po istom Zakonu o radiodifuziji, RTRS izričito nema ustavna prava i samim Zakonom o radiodifuziji nema zakonska prava da ti ulazi u stan i proverava da li imaš prijemnik ili ne.
Prema Zakonu o informisanju, javni sevis (RTRS) je dužan da prezentuje tačne i istinite informacije. RTRS je slagao da svako mora da plaća pretplatu čime je počinio prekršaj protiv ovog zakona, a prema Zakonu o krivičnom postupku zaposleni u RTRS-u su počinili krivično delo obmane.
Prema Zakonu o obligacionim odnosima, ne može se potraživati bilo kakva naplata sem ako su obe ugovorne strane saglasne. Dakle ne može se potraživati naplata od onog ko nije pristao na ugovor. Krivično je delo zaposlenih u RTRS-u potraživati novac od onog ko nije pristao na ugovor ili od onog ko nije prijavio prijemnik.
Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, niko nema prava da deli vaše lične podatke drugima sem u slučaju vaše lične saglasnosti. Zajedničkom uplatnicom Telekoma Srpske i RTRS-a, Telekom Srpske je prekršio ovaj zakon, a radnici Telekoma Srpske su počinili krivično delo prikazivanjem vaših ličnih podataka RTRS-u, kao npr vaša adresa stanovanja gde vam je i upućen račun.
Prema Zakonu o krivičnom postupku, onaj ko pristaje na krivično delo smatra se saučesnikom u krivičnoj radnji. Plaćajući račun za telefon i "pretplatu" finansiraš onoga ko vrši krivično delo nad trećim licima (u ovom slučaju svi ostali koji plaćaju račun za telefonske usluge i RTRS "pretplatu", a bez ugovora ili prijemnika).
Pošto su zaposleni u Telekom Srpske počinili krivično delo odavanja ličnih podataka i zaposleni u RTRS-u su počinili krivično delo prinudne naplate, zastrašivanja i laganja nad trećim licima jer hiljade ljudi je prinudno platilo i plaća "pretplatu" i to bez prijavljivanja prijemnika i bez potpisivanja ugovora.
Svako ko je finansirao Telekom Srpske i RTRS svojim "računom za telefon" je saučesnik u zločinu prinudne naplate i odavanja ličih podataka o drugima, sem ako je žrtva istog računa za telefon u kojem slučaju treba da tuži Telekom Srpske i RTRS sudskim organima Republike Srpske.

Ako bi ovo potvrdio neki pravnik mislim da bi se mogla podići kolektivna tužba protiv navedenih.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chakyknn je napisao:
TV PRETPLATA

Ako bi ovo potvrdio neki pravnik mislim da bi se mogla podići kolektivna tužba protiv navedenih.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 23:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
ja i dalje u nedoumici,druga godina ugovora uveliko tece, desetak komsija ima iptv, svima dolazi inkasator, meni ne,,,najgore sto se moze desiti jest da me kasnije klepi cifra sa svim rtv taksama, tj ukupan dug pa da se natezem sa njima...a pravna pomoc bi bila stvarno dobrodosla jer u ugovoru sa mtelom nema niti rijeci o taksi..

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine na 57. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 17. maja 2005.godine, i 47. sjednici Doma naroda, održanoj 5. oktobra 2005. godine, usvojila je

ZAKON O JAVNOM RADIOTELEVIZIJSKOM SISTEMU BOSNE I HERCEGOVINE

Član 1.
( Predmet Zakona)
(1) Ovim zakonom uređuju se Javni radiotelevizijski sistem u Bosni i Hercegovini (u daljnjem tekstu: JRTS Bosne i Hercegovine) i odnosi tri javna RTV servisa i zajedničkog pravnog subjekta unutar tog sistema, kao i njegova djelatnost i organizacija.
(2) U okviru JRTS Bosne i Hercegovine realizirat će se principi i obaveze predviđeni ovim zakonom i drugim važećim zakonima u oblasti javnog emitiranja.........

Član 17.
(Taksa za posjedovanje prijemnika)
(1) Svako domaćinstvo i pravno lice na teritoriji Bosne i Hercegovine koji posjeduju radio ili televizijski prijemnik dužni su plaćati mjesečnu taksu za posjedovanje tog prijemnika (u daljnjem tekstu: RTV taksa) pod uslovima određenim ovim zakonom.
(2) Prihod od RTV takse može se koristiti samo za finansiranje osnovne djelatnosti javnih RTV servisa.
(3) Prihod od RTV takse ne podliježe poreskim obavezama.

Član 18.
(Način naplate)
(1) Način naplate RTV takse određuje i uspostavlja Odbor Sistema.
(2) Organizacione jedinice zadužene za taksu sva tri javna RTV servisa prate naplatu RTV takse i o tome obavještavaju Odbor Sistema.
(3) Naplatu RTV takse mogu vršiti javni RTV servisi putem vlastitih službi ili taj posao na ugovornoj osnovi povjeriti drugim pravnim licima (javna preduzeća, agencije i sl.).
(4) BHRT vrši naplatu RTV takse na području Brčko Distrikta BiH, RTFBiH na području Federacije Bosne i Hercegovine i RTRS na području Republike Srpske. Naplaćena RTV taksa raspoređuje se u skladu s članom 23. ovog zakona.
(5) U svim ugovorima, koji se odnose na prikupljanje RTV takse iz stava 3. ovog člana, svaki javni RTV servis bit će ugovorna strana.

Član 19.
(Pretpostavka o posjedovanju)
(1) Smatra se da jedno lice u svakom domaćinstvu i svako registrirano pravno lice u Bosni i Hercegovini imaju radio ili televizijski prijemnik.
(2) Pretpostavka iz stava (1) ovog člana može se osporiti pismenom izjavom nosioca domaćinstva, odnosno lica ovlaštenog za zastupanje pravnog lica.
(3) Pismena izjava dostavlja se javnim RTV servisima i istovremeno podrazumijeva pristanak da ovlašteni predstavnik javnih servisa izvrši neposrednu kontrolu tačnosti navoda iz izjave. U slučaju nedozvoljavanja neposredne kontrole, pismena izjava ne proizvodi pravno djelovanje.

Član 20.
(Broj prijemnika)
(1) Svako domaćinstvo dužno je plaćati RTV taksu za samo jedan prijemnik bez obzira na njihov ukupan broj u domaćinstvu. Samo jedan član domaćinstva može biti evidentiran kao obaveznik plaćanja RTV takse.
(2) Svako pravno lice, osim onih navedenih u stavu 3. ovog člana, dužno je plaćati RTV taksu za svaki prijemnik koji posjeduje.
(3) Javne zdravstvene institucije, javne obrazovne institucije, institucije za socijalnu pomoć, radiotelevizijske stanice i pravna lica koja se bave proizvodnjom, servisiranjem, instalacijom, prodajom ili iznajmljivanjem radio ili televizijskih prijemnika plaćaju jednu taksu po instituciji, prodavnici, odnosno poslovnici ili ispostavi.

Član 21.
(Obaveza prijavljivanja prijemnika)
(1) Svako domaćinstvo ili pravno lice dužni su javnom RTV servisu prijaviti nabavku radio ili televizijskog prijemnika, u roku od 30 dana, ako se tom nabavkom za njega stvara obaveza plaćanja RTV takse utvrđena ovim zakonom.
(2) Svaki pretplatnik dužan je prijaviti javnom RTV servisu promjenu adrese stanovanja, odnosno sjedišta pravnog lica.
(3) Obaveza plaćanja RTV takse nastaje od prvog dana narednog mjeseca od dana nabavke radio ili televizijskog prijemnika.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 21:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
charles je napisao:
ja i dalje u nedoumici,druga godina ugovora uveliko tece, desetak komsija ima iptv, svima dolazi inkasator, meni ne,,,najgore sto se moze desiti jest da me kasnije klepi cifra sa svim rtv taksama, tj ukupan dug pa da se natezem sa njima...a pravna pomoc bi bila stvarno dobrodosla jer u ugovoru sa mtelom nema niti rijeci o taksi..

bolje gledaj da platis. Mom puncu je doslo postom da ima dug od dva racuna iz 2009. prvo nije htio da plati al kad mi je doslo upozorenje da ce prinudno naplacivati, otisao covjek i platio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]