banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Nov 2011, 20:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Posto cujem da ce cijena povratne karte biti neznatno skuplja od autobuske,ovoj avioliniji ce se najvise "obradovati" vlasnici autobusa koji voze za Bec :-?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ne vjerujem da će se povećati broj putnika. Opravdanje im je bilo što iz Ljubljane se moglo letiti prema 20 destinacija, a iz Beča prema 120.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 20:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zasto ne vjerujes?

Ogroman broj Srba iz okoline Banjaluke zivi u Becu.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Žive i u Ljubljani i u Salzburgu i u Moskvi i u Bariju...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Da se osvrnem na prethodnu stranu, od dijaspore ne očekujte da krpi gubitke, što se tiče ovih u Evropi (ne računam UK). Poznajem ovdje masu Balkanaca, Švedska je još udaljenija ali rijetko ko ide avionom..

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Nasuprot, poznajem mnoge u Skandinaviji koji su umorni što od duge vožnje kolima kroz Evropu, što od bahatog i primitivnog ponašanja osoblja autoprevozničkih firmi, tako da bi direktna linija BL - Skandinavija bila sigurna karta, bar tokom sezone juni - avgust, a dobra popunjenost bi bila čaki i u maju i septembru.
Neke su firme već probale da lete kružnu rutu Kopenhagen - Geteborg - Štokholm - Sarajevo (odnosno Zagreb ili Beograd), i niko se nije požalio, jedino do Banjaluke nikad nije postojalo ništa slično.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 23:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne tvrdim ja da vi niste u pravu,mozda ce stvarno i ovi avioni zvrjati prazni,ali....Broj nasih ljudi u Becu se ne moze porediti sa brojem u ovim gradovima koje filozof pominje.
Drugo,ako ja autobus do Beca (povratna) platim 70-80 evra,a povratna avionska sa svim aerodromskim taksama bude 100 evra (kako veceras rekose),neka mi neko da neki racionalan razlog da putujem autobusom 8 sati,umjesto avionom sat. Doduse,ovi autobusi staju u Erdbergstrasse,koji je blizi vecini destinacija u gradu nego aerodrom,ali i taj prevoz od beckog aerodroma do grada je par eura....

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
To je opet subjektivno, međutim, uz povremene pauze u dobrom društvu to prođe vrlo brzo. Nego ti živiš ovdje gore?

@Šlager, ne osvrćem se na nas ali ti nisi vidio cicije iz Šumadije, radije bi putovao sat vremena više nego dao deset eura više. Balkanska verzija Slovenaca.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ako karta bude cirka 100-140 EUR ja cu prvi putovati za Bec tako.

Mnogi zaboravljaju da iz Beca leti Niki za skoro sve vaznije destinacije u Evropi, a i AUA leti za citav svijet. Recimo kartu do Sofije, povratnu, sam platio 80 EUR i to 4-5 dana prije leta. Normalno su oko 100-110 EUR za citavu evropu.

Ako se uvede let za Bec mozete za 200 EUR dohvatiti citavu Evropu povratnom kartom poprilicno lako.

Kome se placa voznja busom od 65 EUR i maltretira sa stizanjem u Bec izmedju 9.30 uvece i 3 ujutro neka samo izvoli.

Ova linija za Ljubljanu je katastrofa prije svega zbog cijena Adrie iz Ljubljane i jer ni jedna low cost kompanija ne leti odande za vise destinacija. Pa karta Ljubljana - Bec, povratna je normalno oko 400 EUR.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Danny ^_^ je napisao:
To je opet subjektivno, međutim, uz povremene pauze u dobrom društvu to prođe vrlo brzo. Nego ti živiš ovdje gore?

Povremene pauze i dobro društvo? Mene što se tiče ja bih najradije da autobus nigdje ne staje i da mi se niko osim carinika ne obrati dok ne dođem do Zagreba. Sve bih dao da imam direktan let recimo iz Ženeve do Banje Luke i da sam kući za maksimalno 4 sata od izlaska iz stana, a ne 20-ak kao sada... :?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ili da je opstao let BL- FFM i da nisu bili nenormalni sa cijenama.. Barem 1x mjesecno bi dolazila. Ovako, truckas se autom minimum 12 sati. Uzas :cry:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sada ćete imati mogućnost uz jedno presjedanje, ako vam se isplati.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sumnjam ja da ce te karte biti povoljne, bar dok neka niskobudzetna kompanija ne udje na nase trziste, a realno ne vidim potrebu za tim, jer su i onako avio kompanije u losim ekononomskim stanjima, a ovde nije isplativo da se ubacuju...

@ajkula
Kolika je razlika (finansijski) u dolasku kolima u BL i dolazak avionom do zagreba pa da te neko saceka i odveze nazad?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Skoro pa nema razlike. Autom do Ffm i nazad skoro 400 km, pa parking ( koji je bezobrazno skup), ko god da dodje po mene trebas mu platiti troskove goriva, putarine.. Skoro pa mu dodje na isto, jedino se ne patis 12-14 sati za volanom.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma to je bezveze, cimanje na 100 strana, ovako bar sednes i od tacke a do tacke b

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJA LUKA: Uskoro uspostavljanje direktne aviolinije za Kuvajt

Petak | 10.08.2012.

Ambasador Kuvajta u BiH Mohamed Fadel Kalaf rekao je danas u razgovoru sa potpredsjednikom Republike Srpske Enesom Suljkanovićem da su pokrenute određene aktivnosti radi što skorijeg otvaranja direktne aviolinije Banja Luka -Kuvajt

Kalaf je rekao da bi otvaranjem direktne aviolinije bio povećan broj turista u RS, kao dio Bosne i Hercegovine koji bi trebali da posjete u sastavu turističkih ponuda, saopćeno je iz Suljkanovićevog kabineta.

Suljkanović je izrazio zadovoljstvo zbog mogućeg otvaranja avio-linije Kuvajt - Banja Luka, jer bi na taj način bili predstavljeni RS i njeni potencijali.

Također je razgovarano o investicijama i zajedničkoj saradnji koju potpredsjednik Suljkanović ima sa “Mostom pomirenja”, kuvajtskom humanitarnom organizacijom.

Ambasador je rekao da će se u narednom periodu Kuvajtski fond za razvoj više uključiti na teritoriji Republike Srpske jer ima dosta segmenata u kojima bi mogli sarađivati.

Dogovoreno je da se u narednom periodu održi seminar u Sarajevu gdje bi se zemljama Bliskog istoka predstavila Republika Srpska sa njenim prirodnim ljepotama, saopćeno je iz Suljkanovićevog kabineta.

Suljkanović je irazio i zadovoljstvo u povodu zajedničkih aktivnosti oko pomoći izbjeglicama na području cijele BiH.

(FENA/em)

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Čubrilović: Pronaći sredstva za zadržavanje međunarodne dozvole
Like 1
SRNA - 26.11.2012 14:38
BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da mora biti pronađeno
3,5 miliona KM za zadržavanje međunarodne dozvole banjalučkog aerodroma.
Čubrilović je nakon sastanka sa direktorima Repoubličke direkcije za civilnu vazdušnu plovidbu, kompanije "Skaj
Srpska" i banjalučkog i trebinjskog aerodroma, rekao da se ta sredstva odnose na dokup zemljišta za aerodrom i
rješavanje njegove ograde, ali da ona nisu ušla u budžet za narednu godinu, iako ih je Ministarstvo predložilo.
On je dodao da JAT nije zainteresovan za liniju prema Banjaluci, jer se ne zna koliko je Vlada Srbije spremna da
je subvencioniše, dok je Vlada Republike Srpske spremna da za nju izdvoji do milion KM.
Čubrilović je rekao da će poslove kompanije "Skaj Srpska", čije je gašenje predviđeno budžetom za narednu godinu, jednim dijelom preuzeti banjalučki
aerodrom, dok će radnici biti zbrinuti u skladu sa zakonom, te da neće biti problema u vezi sa pripajanjem Aerodroma Trebinje banjalučkom.
"Ministarstvo je za ove kompanije tražilo i povećana sredstva za narednu godinu, ali se, zbog ekonomske situacije, moramo zadovoljiti rješenjima u
Nacrtu ekonomske politike", rekao je Čubrilović.
Prema njegovim riječima, postoji potreba za banjalučkim aerodromom i taj saobraćaj se mora razvijati.
"Prošle godine razgovaralo se sa predstavnicima grčkih avio-kompanija o otvaranju linije za Atinu, što neće ići uz subvenciju, ali oni očekuju da se
sredstva za otvaranje te linije mogu pronaći. Pregovara se i sa kineskim investitorima o otvaranju linije za teretni saobraćaj", rekao je Čubrilović.
Vršilac dužnosti direktora "Aerodroma Republike Srpske" Davorin Mihić istakao je da banjalučki aerodrom ima 200 vazduhoplovnih operacija mjesečno,
ali da je riječ o avionima generalne avijacije koji ne zadovoljavaju njegove potrebe, zbog čega je potrebno pronaći redovnu liniju iz Banjaluke.
"Moramo pronaći destinaciju ka aerodromu sa kojeg se može dalje otići bilo gdje u svijet, odnosno sa bilo kog dijela svijeta preko tog aerodroma doći u
Banjaluku. Po svim pokazateljima, to je aerodrom Beč", rekao je Mihić i naglasio da će se učiniti sve da se to ostvari u martu naredne godine.
On je dodao da su kineski investitori zainteresovani za razvijanje kargo saobraćaja, dok su grčki avioprevoznici zainteresovani za uspostavljanje linije u
ljetnom periodu za turističke aranžmane.
"Interesovanje je veliko, grčki investitori će u narednim danima ponovo doći na pregovore i ako nađu zajednički interes sa turističkim organizacijama,
biće i let", rekao je Mihić.
Prema njegovim riječima, u toku ove sedmice banjalučki aerodrom će poslati odgovor na ponudu lou-kost kompanija "Viz er" za letove ka destinacijama
u Skandinaviji, sa kojom su pregovori u završnoj fazi.
Mihić je naveo da će banjalučki aerodrom prihvatiti ponudu za Malme, dok su ponuđene i destinacije Luton kod Londona, Ajndhoven i Dortmund.
"Ukoliko se saglase sa našim zahtjevom za redovno letenje, od prvog januara bismo počeli sa prodajom karata, a ukoliko se prodaja pokaže pozitivnom
sa letovima bi krenuli u aprilu", rekao je Mihić.
Zoran Injac, direktor kompanije "Skaj Srpska", rekao je da Vlada kod kreiranja ekonomske politike nije u potpunosti uvažila činjenice da ovaj prostor u
komercijalnom smislu vrijedi oko 20 miliona evra tarife aviokarti i da produkuje oko 80.000 putnika koji svoje potrebe u najvećoj mjeri zadovoljavaju sa
zagrebačkog aerodroma.
"U prijedlogu ekonomske politike predviđeno je ulaganje u aerodrom od 5,3 miliona KM, ali nismo sigurni da će se postići rezultati koji bi se postigli
usvajanjem prijedloga saobraćaja koji je uputila 'Skaj Srpska' za koji je bila neophodna subvencija od 3,5 miliona, čime bi se pomoglo uvođenje 10
letova sedmično i prevoz oko 30.000 putnika godišnje", rekao je Injac.
On je dodao da će se u narednim danima znati detalji o načinu rješavanja pitanja radnika "Skaj Srpske".
Prema njegovim riječima, u ovom trenutku nijedna aviokompanija ne želi da uspostavi saobraćaj sa Banjalukom, među kojima su i lou-kost kompanije,
zbog čega je trebalo ići u dalje ulaganje u razvoj domaće aviokompanije.
Damir Ćopić, direktor Republičke direkcije za civilno vazduhoplovstvo, rekao je da sistem kontrole letenja ulazi u završnu fazu testiranja, te da je prva
grupa kontrolora završila trening u Beogradu, kako bi od 2013. počela sa prvim uslugama kontrole leta iznad neba BiH.
On je dodao da će se kontrola leta u jednom sektoru vršiti iz Banjaluke i u dva sektora iz Sarajeva, dok u četvrtak počinju trilateralni pregovori sa
Srbijom i Hrvatskom o razmjeni slika i koordinacije.

Jebo Hitrou kakvih ce odje biti linija.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Republika Srpska nije uspjela postići obostrano prihvatljiv dogovor sa mađarskom niskobudžetnom kompanijom "WizzAir", potvrdio je Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS.
Podsjećanja radi, već oko pola godine aktuelni su razgovori između predstavnika Vlade RS, Aerodroma Banjaluka i te kompanije o uspostavljanju letova iz Banjaluke ka barem jednoj evropskoj destinaciji, dok bi, u perspektivi, zavisno od interesovanja, mogli biti uspostavljeni i dodatni letovi.
Kako je rekao Čubrilović, aranžman sa "WizzAirom" nije povoljan, jer, kako je naglasio, ta kompanija traži subvenciju i plaćanje unaprijed.
"Nažalost, mi nismo mogli da prihvatimo uslove koje su oni tražili. Prema tome, nije to tako kao što se predstavlja, ne dolaze oni ništa da daju, nego dolaze da uzmu", rekao je Čubrilović.
On je istakao da bi "WizzAir" letio samo dotle dok avans koji bi dala RS pokriva njihov nedostatak sredstava ili gubitke na samom letu.
"Nije istina da te niskobudžetne kompanije daju povoljne i niske cijene. Oni te cijene nadoknađuju u dogovoru sa državama i kompanijama", rekao je Čubrilović.
Davorin Mihić, direktor banjalučkog aerodroma, rekao je da aerodrom ne bi imao finansijske koristi u slučaju dogovora sa "WizzAirom".
"Oni su vrlo teški oko plaćanja usluga dok smo s njima pregovarali, tako da mi ama baš nikakve koristi finansijske od njih nemamo. Od njih koristi bi eventualno imali naši građani jer bi ljudi dobili mogućnost da lete po niskim cijenama. S te strane bi bilo koristi jer je jedna od svrha aerodroma da građanima omogući da lete. Ali mi kao aerodrom ne bismo imali koristi", rekao je Mihić.
"Banjalučki aerodrom nema finansijske koristi od "WizzAira", kaže Mihić"
Na pitanje kako se isplati da lete iz Tuzle, on je rekao da kanton plaća velike subvencije "WizzAiru" za te letove, što im omogućuje da održavaju te linije.
Mihić je precizirao da su iz "WizzAira" tražili da aerodrom subvencioniše gorivo, jer litar kerozina na banjalučkom aerodromu sada košta oko 1,8 evra, dok je, kako je istakao, "WizzAir" bio spreman platiti 1,2 evra po litru.
Kako je istakao, aerodrom je sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH dogovorio da Ministarstvo odbrane BiH da saglasnost da carinski terminal za gorivo, koji je smješten na aerodromu, može raditi u sklopu aerodroma. To bi, kako je naveo Mihić, omogućilo bescarinsku prodaju goriva, čime bi, kako je istakao, pala i cijena kerozina.
Iz Ministarstva saobraćaja i veza RS su potvrdili da su u toku pregovori da rezervoari za kerozin budu stavljeni pod nadzor carine.
"Smanjenje nabavne cijene goriva bi bilo deset odsto od poreza na dodatu vrijednost, deset odsto carina i 30 feninga za akcizu po litru", naveli su u Ministarstvu.
Iz Ministarstva odbrane nismo dobili odgovor kada bi mogao biti postignut dogovor o skladištu, jer su, kako nam je rečeno, nadležni na odmoru.
(RTRS)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... z2bqkLtSPm

E ako je tako neka su ih odjebali. Vidi molim te da novcem građana ove napaćene države plaćamo nekome egzotične letove do Abudabija i šta ti ja znam.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Republika Srpska nije uspjela postići obostrano prihvatljiv dogovor sa mađarskom niskobudžetnom kompanijom "WizzAir", potvrdio je Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS.
Podsjećanja radi, već oko pola godine aktuelni su razgovori između predstavnika Vlade RS, Aerodroma Banjaluka i te kompanije o uspostavljanju letova iz Banjaluke ka barem jednoj evropskoj destinaciji, dok bi, u perspektivi, zavisno od interesovanja, mogli biti uspostavljeni i dodatni letovi.
Kako je rekao Čubrilović, aranžman sa "WizzAirom" nije povoljan, jer, kako je naglasio, ta kompanija traži subvenciju i plaćanje unaprijed.
"Nažalost, mi nismo mogli da prihvatimo uslove koje su oni tražili. Prema tome, nije to tako kao što se predstavlja, ne dolaze oni ništa da daju, nego dolaze da uzmu", rekao je Čubrilović.
On je istakao da bi "WizzAir" letio samo dotle dok avans koji bi dala RS pokriva njihov nedostatak sredstava ili gubitke na samom letu.
"Nije istina da te niskobudžetne kompanije daju povoljne i niske cijene. Oni te cijene nadoknađuju u dogovoru sa državama i kompanijama", rekao je Čubrilović.
Davorin Mihić, direktor banjalučkog aerodroma, rekao je da aerodrom ne bi imao finansijske koristi u slučaju dogovora sa "WizzAirom".
"Oni su vrlo teški oko plaćanja usluga dok smo s njima pregovarali, tako da mi ama baš nikakve koristi finansijske od njih nemamo. Od njih koristi bi eventualno imali naši građani jer bi ljudi dobili mogućnost da lete po niskim cijenama. S te strane bi bilo koristi jer je jedna od svrha aerodroma da građanima omogući da lete. Ali mi kao aerodrom ne bismo imali koristi", rekao je Mihić.
"Banjalučki aerodrom nema finansijske koristi od "WizzAira", kaže Mihić"
Na pitanje kako se isplati da lete iz Tuzle, on je rekao da kanton plaća velike subvencije "WizzAiru" za te letove, što im omogućuje da održavaju te linije.
Mihić je precizirao da su iz "WizzAira" tražili da aerodrom subvencioniše gorivo, jer litar kerozina na banjalučkom aerodromu sada košta oko 1,8 evra, dok je, kako je istakao, "WizzAir" bio spreman platiti 1,2 evra po litru.
Kako je istakao, aerodrom je sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH dogovorio da Ministarstvo odbrane BiH da saglasnost da carinski terminal za gorivo, koji je smješten na aerodromu, može raditi u sklopu aerodroma. To bi, kako je naveo Mihić, omogućilo bescarinsku prodaju goriva, čime bi, kako je istakao, pala i cijena kerozina.
Iz Ministarstva saobraćaja i veza RS su potvrdili da su u toku pregovori da rezervoari za kerozin budu stavljeni pod nadzor carine.
"Smanjenje nabavne cijene goriva bi bilo deset odsto od poreza na dodatu vrijednost, deset odsto carina i 30 feninga za akcizu po litru", naveli su u Ministarstvu.
Iz Ministarstva odbrane nismo dobili odgovor kada bi mogao biti postignut dogovor o skladištu, jer su, kako nam je rečeno, nadležni na odmoru.
(RTRS)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... z2bqkLtSPm

E ako je tako neka su ih odjebali. Vidi molim te da novcem građana ove napaćene države plaćamo nekome egzotične letove do Abudabija i šta ti ja znam.

Ma nije neka su ih odjebali.... vec neka su nas... :D :D
Gdje ti vidje Abudabi... :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

uskoro do begesa za 55 minuta

http://www.banjalukalive.com/drustvo/do ... inuta.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]