banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 19:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ili kad mu izbrsla gomilu onih stvari na japanskom i onda slijedi zavrsni komentar "Do you understand?" :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2003, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Film je nevidjeno dobar. Naravno da ga neki ne mogu svarit zato sto su navikli na tupave ameriske filmove tipa "ja se sad svetim al cu te postedit jer sam inace pozitivac u filmu pa ne mogu bit tako okrutan". Ovde je sve prikazano onako kako treba da bude, nema nepotrebnih srceparajucih scena, kad treba da se sveti onda se sveti i to bez pardona. Naravno tu je odlican crni humor.

Sve u svemu Tarantino nije razocarao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2003, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Odličan film. Sjajan. Najupečatljiviji u zadnje vrijeme. Dosta bolji nego što sam očekivao.

Priča (nemilosrdna osveta, osveta i samo osveta) nije originalna (što i nije neka mana) ali je prikazana na fantastičan način. Odlična muzika tokom cijelog filma odlično uklopljena u scene. Soundrack obavezno nabaviti. Priča ne ide linearno nego skače po "blokovima", malo sadašnje vrijeme, malo prošlost, a to mi se sviđa, i još je to odlično urađeno. Onaj dio koji je prikazan u obliku crtanog filma je takođe dobro urađen, simpatičan i neuobičajen skok sa igranog na crtani film.

Ko je gledao vjerovatno je primjetio kod one najveće borbe sa mnogo protivnika kako je nestalo boje, film je bio crno-bijeli, i nije bilo boje dok nije ostalo samo nekoliko protivnika, onda je Uma Turman blinknula okom i boja se vratila ali odmah je neko ugasio svjetlo pa je uz blaže pozadinsko svjetlo sve opet više manje bilo crno-bijelo, bez boje. Lično dajem 97% da je to samo zbog krvi. Ta scena borbe je najkrvavija u filmu i vjerovatno bi bilo nezgodno (a možda i zabranjeno) da su to prikazali u boji, sa pljuštanjem litara i litara krvi na sve strane. A možda im je do tog trenutka i ponestalo crvene boje. Ovako u crno-bijeloj slici ta "tečnost" djeluje kao neodređena tečnost, maltene kao voda (bar je mene tako asociralo vjerovatno jer sam na vodu kao tečnost najviše navikao). Baš me zanima koliko su sa pljuštanjem krvi na mjestima odsječenih ruku i glava pretjerali ili bi to tako nekako i bilo, najvjerovatnije je da su pretjerali.

Filmu ne manjka ni humor što je za pohvalu. Zanimljiva je scena kad pomoćnik u baru ne želi praviti čaj i sake mušteriji jer gleda sapunice (Japanci lijenčine :D) i što se svađa sa šefom a u drugoj sceni se vidi da je "šef" zapravo majstor borilačkih vještina i pravljenja mačeva a pomoćnik ponizni i pokorni sluga. Navodi na zaključak da je njihovo prepiranje u baru samo maska za masu. Fantastično prikazano.

Ne manjka ni ogavnih perverzija (kakvih ne sumnjam da ima) kao što je "iznajmljivanje" osobe u komi za seks za 75 $. Primjetiti da je "iznajmljivač" nosio krst oko vrata. To je dobro prikazano.
Ona je izlupala "iznajmljivača" vratima po glavi ali se ne sjećam da je prikazano da ga je ubila. Šteta bi bilo da nije.

Zanimljivo je prikazano mentalno pokretanje mišića, pomjeranje palca na nozi.

Što se tiče "sjeckanja" katanama ono je potpuno realno, katane su ekstremno oštre (sjeku maramicu pod uticajem težine same maramice) i svaki mali dodir izaziva posjekotine i odsijecanja. A što se inače tiče realnosti filma ne vidim mnogo toga što je nerealno, meni je možda najnerealnije što ona preživi istovremenu borbu protiv onoliko protivnika sa maskama. I naravno, nerealno je što je preživjela ona kojoj je prije te borbe odsjekla ruku, ona je (pogotovo kako su prikazali šikljanje krvi) trebala iskrvariti dosta prije kraja borbe. I nerealno je onoliko šikljanje krvi. Ostalo je više-manje OK.

Ono što nisam znao i što vidim da niko ni ne pominje na ovoj temi je da je ovo tek pola filma, kad je film sniman vidjeli su da bi bio predugačak pa su ga presjekli na pola, isto kao Matrix 2 i Matrix 3.

Jedva čekam nastavak. Ostala su još dva protivnika i Bill.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2003, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kao sto Vader rece, ne tako originalna prica odradjena na fantastican nacin popracena odlicnom muzikom koja nimalo ne odskace od ambijenta.

Sto se tice samog filma meni je najupecatljivija scena posjeta Hattori Hanzo-u. Po meni taj dio ima poprilicno dubog psiholoski smisao .. Hattori Hanzo se zbog Ume odrice zavjeta kojeg se pridrzavao 28 godina, sto govori da su njeni razlozi za osvetom poprilicno dobri ... Scena u kojoj se vrsi sam cin predaje maca je takodje jako dobra, kada Hattori Hanzo govori o samoj osveti i mogucnosti da se covijek izgubi u njoj. Uz sve to ide fantasticna numera Zamfir - The Lonely Shepherd ...

Sve u svemu, cim prije se u kinima pojavi vol2 tim bolje :)

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 22 Dec 2003, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Samo da dopunim ovo sto je Vader rekao o onim crno-bijelim scenama. Pretjerana krvavost (?) je jedan od razloga sto su te scene borbe crno bijele. Drugi je omaz starim borilackim filmovima koji su takodje imali slicne crno bijele scene. Spojeno ugodno s korisnim :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 10:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zaboravih da kazem da imam zamjerku na losu "premijeru" jer me je 20-ak minuta tusila "muzika" nekog zenskog benda ali mora se priznati da "pjevaljka" ima dobar "gepek" :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Za moj ukus malo je previse krvi i ako je od tarantina previse je .Samo mi fali tarantinovskih dialoga koji i cini njegove filmove dobrim .Film je dobar ali sam ja ocekivao vise .

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2003, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BISCANIN2 je napisao:
Za moj ukus malo je previse krvi i ako je od tarantina previse je .Samo mi fali tarantinovskih dialoga koji i cini njegove filmove dobrim .Film je dobar ali sam ja ocekivao vise .

Eh, već od početka snimanja se znalo da ovo NIJE tipičan Tarantinov film, trebalo je više da pratiš vijesti iz svijeta filma :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2003, 09:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Iskreno, vijesti iz filma me bas puno ne zanimaju osim onako povrsno .Da znam sta je izaslo i kritike onako u grubo.Najvise vjerujem svojim osjecajima i svom ukusu .Iz iskustva govorim .

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 24 Dec 2003, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Slazem se sa V@njom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2003, 09:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
u svakom slucaju...zanimljiv film!
cijelo vrijeme gledanja filma, nisam se mogao oteti pitanju..."kakv je taj covjek tarantino?", "kakav um je mogao smisliti taj film?"

krvave scene su namjerno napravljene pretjerano, a zasto, to je za analizu...
isto tako, muzika odlicno naglasava emocije, koje su takodje prenaglasene.

film mi ,ukratko, izgleda kao kritika "meksickih sapunica" i "savremenih akcionih filmova".

nadam se da se neko zapitao kuda to ide kinematografija?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2003, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
konacno sam i ja pogledao film... i odusevio se!!!

nisam slusao ni citao kritike za film pa nisam ni znao kakav je ... jedino da je tarantinov :) onda sam samo upitao Harvestera kakav je film a njegovo bogato iskustvo sa filmom mi je reklo: fantastican, ja sam ga gledao 3 puta i josh cu 3!!!
pa sam morao i ja da ga pogledam...

film jednostavno prikazuje stvarnost... mislim... radnja kao radnja je fikcija... ali scene su stvarne... znaci nema tu milovanja i cili mile... vec odma po glavi... sa puno krvi.. bez cenzure.... fantastican... pravo osvjezenje... kao sto neko rece...

morat cu ga josh jednom pogledati...

p.s.
Harv ocemo zajedno??? javi na PM

postao je umoran

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2003, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SKORO bez cenzure. Bilo bi mnogo ljepše bez onih crno-bijelih scena (tj. da su i one bile u koloru) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2003, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

iss sad ako ti je do krvi... odi do mesare...

meni se one scene sa masakriranjem i nisu nesto pretjerano svidjele...

jako mi je dobra pjesma "Bang Bang" od nancy sinatre... pa svakome preporucujem da je skinu sa neta :)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2003, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Vader je napisao:
I naravno, nerealno je što je preživjela ona kojoj je prije te borbe odsjekla ruku, ona je (pogotovo kako su prikazali šikljanje krvi) trebala iskrvariti dosta prije kraja borbe. I nerealno je onoliko šikljanje krvi.

e ovako nebulozne scene koje pretjeruju po pitanju realne mogucnosti i kompatibilnosti sa zivotom ...me momentalno odvrate od filma...
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2003, 01:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa to je samo film... fikcija... "bolesnog" qventinovog uma ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2003, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nema baš mnogo bolesnog u filmu, tj. ima bolesnih scena ali nisu nerealne. Odsijecanje udova i glava u borbama mačevima je više-manje uobičajeno (zavisi od mačeva, onim tankim iz musketara se samo probada). U ovom filmu je pretjerano sa krvi, ko zna zbog čega, možda samo zbog nekog efekta a možda i zbog neke poruke. Krvoprolića na zemlji zaista ima mnogo.

Meni se svidjela scena kad na početku Uma Turman ubije onu crnkinju i dolazi crnkinjina kćerka i Uma joj kaže nešto u smislu: "ako se kad odrasteš i dalje budeš osjećala loše zbog ovoga ja ću te čekati". Uma uzima sebi za pravo da se osveti a isto to pravo daje drugima i protiv sebe same.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2003, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moj prosli post se odnosio bash na to krvoprolice... ali sam i dalje stava da je film FANTASTICAN!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2003, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

niko nista nije rekao za sountrack filma??? jel ima gdje da se kupi...
ja sam sa neta skinuo "bang bang" i jaako cesto je slusam :)

jel iko slusao druge pjesme pa da javi ako ima sta vrijedno skidanja da se skine ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2003, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Soundtrack sam kupio u Metrou.
"Bang bang" je odlična. Dobra je i većina ostalih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]