banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 10:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Hristov je napisao:
Kad bih izdavao sobu, definitivno bih obezbjedio sve, meni je bezveze da očekujem da student dovlači sebi friz, kuvalo, mašinu i ormare šta ti ja znam, pa onda nosi sa sobom kad ode. Jedino za kuvalo nisam siguran, jer nije jeftino a ako ne čisti redovno možeš ga baciti nakon par mjeseci.

Nije problem u tom, to i ja nudim ali ako u velikom stanu sa dva wc i balkona, odvojenom kuhinjom, bukvalno se ne dotiču i ne vide, SKUPO 100 KM po osobi i još ih izađe oko 65 KM dadžbine....hajde u dom pa stanujte petoro u 10 kvadrata, dijeli kupatilo sa još 50 ljudi i divota jedna!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
I moji su izdavali neko vrijeme, bilo je svega, ali uglavnom su ljudi bili ok. Ali i moji su bili vise neko ok, neki su radili sezonski vani, pa se znalo desiti da po 6 mjeseci ne plate stanarinu i onda kad skupe pare - plate, a moji nisu nikada ulazili u kucu, samo kad bi ih podstanari pozvali. I nije bilo ni kaucije ni icega.Jedna je pokusala otici , a da ne plati ( 3 stanarine) , ali smo joj dohakali, nismo joj dali da iznese svoje stvari i na kraju je morala platiti.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Мислим да би могли отворити посебан подфорум за нас станодавце... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
_зока je napisao:
Издајем два стана већ неких десет година...Појављујем се само када треба узети кирију или извршити оправке....Један стан изнамљујем студентима,преко распуста плаћају пола кирије али их на јесен такође чека окречено и очишћено (чишћење некада зна бити катастрофа,знало се десити да по пар дана двоје људи ради генерално сређивање стана,буде као у свињцу).
Хоћу рећи,подстанарски живот може ићи од сјаја до очаја,зависи на каквог газду налетиш.

TI si baš neki korektan gazda. :) De mi reci, plaćaju li oni račune ili daju tebi pa ti poplaćaš?

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Нешто плаћају они,нешто дају мени,а неке рачуне плаћам ја,тј урачунао сам их донекле у цијену кирије,типа воду,гријање,одржавање....
insp_CaLLahan je napisao:
nepokoreni je napisao:
Svastika mog druga sa mužem iznajmila GARSONJERU u Centru, 400 KM plus režije pa izvol'te :x ja kad sam im davao trosoban za 250 da ne zvrji prazan nisu htjeli....eto vam sad :roll:

A sunce ti,izvini sta imaju u garsonjeri? :o Mislim ja jednosoban oko 32 kvadrata vec godinama izdajem za 300 km ,lokacija centar-borik.
Пази ово:

stefan_bl_92 je napisao:
Izdajem dvosoban namjesten stan u centru Banja Luke,ul. Milana Tepica(kod apoteke Prvi maj) na duzi vremenski period.

Slike na linku : http://www.pik.ba/artikal/1766429/dvoso ... anja-luka/

Cijena 650 KM sa svim rezijama

Kontakt telefon 065/497-846

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Treba njima izdati prazan stan pa nek' se snalaze. Ipak je prostor najbitniji, jelte, fuck namjestaj,

Najbolje pored ovog što sam naveo ubacim i masažnu kadu, saunu, vodeni krevet, računar, net, plazmu size 100 cm, PS3 i da im dam još jedno 300 KM džeparca da se nađe....
BTW pitaj Laoce kakve su cijene u Vieni i kako se tamo kotira pa onda napadaj...
A jbg Zoka garsonjere su na cijeni....veći stan manja kirija.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
nepokoreni je napisao:
BTW pitaj Laoce kakve su cijene u Vieni i kako se tamo kotira pa onda napadaj...

Da, mi imamo standard kao i oni. Evo ovaj stan što je Zoka napisao 650KM, pa za 330 evra sličan takav stan možeš naći i u Beču (istina, zavisi koji je blok), samo što je tamo skuplja struja, grijanje. Minimalna plata im 900-1000 evra a kod nas 250KM

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
nepokoreni je napisao:
shakal je napisao:
Treba njima izdati prazan stan pa nek' se snalaze. Ipak je prostor najbitniji, jelte, fuck namjestaj,

Najbolje pored ovog što sam naveo ubacim i masažnu kadu, saunu, vodeni krevet, računar, net, plazmu size 100 cm, PS3 i da im dam još jedno 300 KM džeparca da se nađe....

:lol: Djakuzi i thai-masaža, ne smije da fali, dješ biti nečovjek :D

Inače da se pohvalim da sam imao najboljeg stanodavca na svijetu, čovjek mi za garsonjeru (AT) uzimao 100€ i još me pitao da li mi je puno. A dan danas dobijem poklone od njega i žene mu, kad sam ušao u stan donijeli mi so i kruh i poklone, došli mi na akademsku svečanost, čak očekujem da bi mi mogao pokloniti svog merca :D A prosjek je ovdje kod mene za istu garsonjeru bio oko 300€

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
pa za 330 evra sličan takav stan možeš naći i u Beču (istina, zavisi koji je blok),

Tačno tako, bliže centru i faksu daleko skuplje, e sad ako ima namještaj i kakav....imam rodbinu tamo koji žive pa znam ponešto :wink:
A što se standarda tiče ne određujem ja tržišnu cijenu....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Barsa je napisao:
nepokoreni je napisao:

Da, mi imamo standard kao i oni. Evo ovaj stan što je Zoka napisao 650KM, pa za 330 evra sličan takav stan možeš naći i u Beču (istina, zavisi koji je blok), samo što je tamo skuplja struja, grijanje. Minimalna plata im 900-1000 evra a kod nas 250KM

Evo recimo kod mene u Lozani soba, pazite jedna obična soba, eventualno da ima tuš kabinu i toalet šolju u dva metra kvadratna zna dostići i cijenu do 1000CHF. Otprilike je od 700 do 800CHF što je za običnu sobu preskupo zaista. Recimo najjeftiniji stan bi koštao nekih 1000CHF ako uzimate od stanodavca ali tu treba da se uključe i režije koje se popnu do nekih 500-600CHF mjesečno. Ali srećom kao što sam već naveo ima ljudi koji iznajme čitav stan pa plate za to nekih 500CHF.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Može se u BL staviti i 650 KM i 1000 KM za mjesečnu kiriju ali sve će to da počne padati, isto kao i cijene novih stanova, bile su skočile i do 3500 KM u nekim zgradama i 4000 KM po 1m2, a sada većina stanova u tim zgradama i po 2400 - 2600 KM po 1m2 se može za gotovinu uzeti, samo da se proda

Malo više su cijene naduvane u BL što se tiče stanova

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Prije nekoliko godina,bio si king ako imas poslovni prostor..onaj ko je imao love puno u to je ulagao izmedju ostalog, a sad imas situaciju da mnogi posl.prostori zjape prazni.Mnogim privatnicima je posao propao,a uz to se naredalo stotine zgrada sa posl.prostorima.Tako ce nesto biti i stanovima sto se vise gradi cijena kvadrata ce padat.logicno!
Eh sad je king onaj ko ima kucu u gradu,a da pri tom ima i velik komad zemlje to se sad najbolje unovci jer se neimari tuku za zemljiste,kupi kucu srusi i srukaj zgradu na tom komadu zemlje.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 14:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Da jbt, cijena osrednjeg placa su kućom ide i preko 600 000 KM. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
logicno veca ponuda manje cijene...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Kod nas u Stockholmu 750 eura mjesečno stan od 25 kvadrata, jedna soba (garsonjera), evo kako izgleda

Slika

Udaljen pola sata vožnje podzemnom, u cijenu uključen internet, usisivač, stvarčice za kuhinju, posteljina, grijanje (koje se plaća koliko potrošiš), TV, mikrovalna, plus dodatne režije.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ako sam vec upitan, odgovoricu - cijena stanova u Becu je oko 10-12 € po kvadratu, zavisi naravno od lokacije, starosti stana , a ponajvise od srece. U Becu se moze izdati i shupa, bez problema.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 16:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Za studente i nekako, smatram da nije tragedija da su podstanari samo je bitno da imaju normalne uslove i da održavaju higijenu, ali za porodice ili mlade bračne parove - ne daj Bože, katastrofa je biti podstanar. Po meni, bolje je i sa roditeljima neko vrijeme živjeti pa skupljati za stan ili plaćati kredit prije nego kiriju.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 21:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2011, 12:26
I meni je dobro još dok sam student. Kad se udam pojma nemam šta ću, a i to je blizu :D
Kad sam postavila temu, najviše me zanimao taj odnos stanodavac-podstanar... Evo ja trenutno stanujem u trosobnom stanu i plaćam samo svoju sobu, 150KM, u to su uračunate režije. Ali kao što sam već spomenula, gazda apsolutno ne održava stan. Tj. neke bitne stvari kao što je taj bojler koji se srušio u kadu. Zapravo na cimerku jer se tad tuširala. Jedva je živu glavu izvukla :( Čak joj nije platio ni doktora niti joj je smanjio kiriju. A mogla je 'ladno da mu dovede inspekciju...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 22:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Да, али с обзиром да нисте пријављене и ви чините исто кривично дјело као и он.
Нпр. као што је узимање мита кривично дјело, тако је и давање...

Али да је безобразан, јесте! Треба јој је макар платити медицинске услуге...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 22:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2011, 12:26
Jedino što je uradio, je to da ju je odveo u hitnu taj dan... Cura 20 dana nije radila, pola plate nije dobila. A još nam postavio opet neki stari krš i kao kupio novi bojler koji nam stoji u hodniku već mjesec i po i još uvijek mu je teško da postavi... Nije joj se čak ni izvinio a 100% on kriv jer sam mu ja sigurno 3 puta rekla da su gornje tiple izašle i da će pasti. A on kao pravi znalac "ma kakav, neće ništa se ne sikiraj"... Imao je sreće što je ostala živa i što nije rekla ocu i bratu šta joj se desilo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]