banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 06:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 17:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Старјешино, ти си чо'ек залуџен којекаквијем књигама и не мореш говорит ко сав нормални свијет. Ти си чоек који сам себе меће међ свеце и мисли да му је глава у облацима, а заправо му је облак у глави. Ако желиш да збориш са нам, онда се спусти на Земљу, к нама, јер ми к теби горе високо не можемо.

Пост скриптум: добро је што постиш.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Not now, John! je napisao:
Старјешино, ти си чо'ек залуџен којекаквијем књигама и не мореш говорит ко сав нормални свијет. Ти си чоек који сам себе меће међ свеце и мисли да му је глава у облацима, а заправо му је облак у глави. Ако желиш да збориш са нам, онда се спусти на Земљу, к нама, јер ми к теби горе високо не можемо.

A ovo sam dobio na private
Citiraj:
Tema Zagadjivaci ljudi - p ataj Starjesina stvarno nije neki normalan tip- kako moderatori ne mogu da ga jednostavno iskljuce?

Zar treba jos dokaza moderatoru ? (Vader ? ) ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Starjesina je nevidjeni king! Taj nacin izrazavanja, taj stav...ti si moj idol covjece! Dovodis me do suza jebote :lol: :cry: Smrt gologuzima! Tako treba, osini po guzici nek se crveni!

:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
indijanka je napisao:
njegovo misljenje vec svima poznato, zar ne????

Kako? Pa čovjek ima tek 21 post.
Osim ako je stvarno već pisao pod drugim imenom.

misk0 je napisao:
A ovo sam dobio na private
Citiraj:
Tema Zagadjivaci ljudi - pa taj Starjesina stvarno nije neki normalan tip- kako moderatori ne mogu da ga jednostavno iskljuce?

Zar treba jos dokaza moderatoru ? (Vader ? )??

Ne kontam?
Šta si htio reći?

Možda se varam pa mi iskreno recite da li sam u pravu ili nisam, mislim da ste se digli na Starješinu velikim dijelom zbog stvari koje je (nekad) pisao na drugim temama a ne isključivo zbog stvari koje je pisao na ovoj temi? Da li vaše mišljenje o njemu (pa onda i onome što piše) izvire i iz nekih ranijih "neraščišćenih računa" i mišljenja koje ste ranije stekli o njemu? Da li je tako? Ako nije onda OK, osjećaj me vara.

Jer čudi me da tako reagujete samo zbog onoga što je napisao na ovoj temi jer iako se možda ne slažete sa onim što on ovde želi reći sumnjam da biste tako reagovali da je to isto napisala osoba koja se tek pojavila na forumu.

A ako me taj osjećaj ne vara onda niste fer. Trebali biste se potruditi svaku temu posmatrati kao jedan poseban svijet. Nije lako ali se treba potruditi. Ako se sa nekim ne slažete na nekim temama a na nekim slažete onda to slaganje treba iznijeti, ili bar ostati neutralan, a ne na svim temama tražiti ma i malu packicu za koju biste se uhvatili i iskoristiti je za zajedljivu repliku a sve zbog toga što se sa dotičnom osobom niste slagali na nekoj desetoj temi, po nekom desetom pitanju.

Što se tiče onoga o čemu je autor teme mislio ovde pisati u suštini se slažem sa onim što je rekao. Samo što nisam načisto sa tim da li treba uvoditi neke sankcije za one koji se ponašaju nemoralno (neko bi rekao: po čijim i kojim normama je nešto nemoralno). Ima ko će brinuti da svako dobije šta je zaslužio. Ima razloga zašto je stanje na svijetu po tim pitanjima takvo kakvo je i na neki način i treba da bude tako, ne da treba u smislu da je to dobro već da ima razloga zašto je možda potrebno da sada bude tako. Jedan pojedinac tu neće ništa moći primijeniti dok ne dođe vrijeme da se to promijeni. Zato treba gajiti ličnu duhovnost, moralnost, čistoću misli, želja, namjera, pobuda. Ko to ima izgrađeno u sebi njemu neće smetati što mnoge djevojke paradiraju polugole ne zato što im je toplo već iz želje da budu viđene i da se za njima okreće a sve radi hranjenja lične sujete.

Ima muškaraca koji se (uglavnom iz vjerskih razloga) moraju natjerati da ne gledaju takve polugole djevojke i koji se moraju truditi da nemaju neprikladne misli i želje. Ali ima i muškaraca (i među duhovnima i među neduhovnima) koji se uopšte na to ne moraju natjerati (ne, nisu homoseksualci) već im je to da ne sline za polugolim djevojkama nekako...prirodno, normalno, takvo ponašanje jednostavno izvire iz njih i uopšte se ne moraju natjerati na to. Potpuno su predani jednoj djevojci (ženi): srcem, dušom, mislima. I ovim drugima je mnogo bolje nego onim prvima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 00:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Kako? Pa čovjek ima tek 21 post.
Osim ako je stvarno već pisao pod drugim imenom.

Mozda su mnogi besmisleni obrisani a? postoji li ta mogucnost ?

Vader je napisao:
Da li vaše mišljenje o njemu (pa onda i onome što piše) izvire i iz nekih ranijih "neraščišćenih računa" i mišljenja koje ste ranije stekli o njemu? Da li je tako? Ako nije onda OK, osjećaj me vara.

Jedino se ti mozes praviti lud i ne prepoznati osobu, ali to je opet tvoj problem.

Vader je napisao:
Trebali biste se potruditi svaku temu posmatrati kao jedan poseban svijet.

Vidi, u jednom svijetu zivimo, a ti svijetovi u tvojoj i slicnoj tvojoj glavi nek ostanu unutra.

Vader je napisao:
Ako se sa nekim ne slažete na nekim temama a na nekim slažete onda to slaganje treba iznijeti, ili bar ostati neutralan, a ne na svim temama tražiti ma i malu packicu za koju biste se uhvatili i iskoristiti je za zajedljivu repliku a sve zbog toga što se sa dotičnom osobom niste slagali na nekoj desetoj temi, po nekom desetom pitanju.

Pa to upravo ti radis a sad solis pamet :) pocni od sebe pa onda druge koriguj. Ti se hvatas za rijeci a ne za smisao. Ali ... "i ja sam nashao crkvu u kojoj cu se Bogu moliti" - narodna izreka / poslovica, oznacava 'dzaba pricas' (da se neko opet ne bi rijec dohvatio i raspredao)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 00:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Hvala mišku za potvrdu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 16:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jan 2002, 01:00
Vader je napisao:

Ima muškaraca koji se (uglavnom iz vjerskih razloga) moraju natjerati da ne gledaju takve polugole djevojke i koji se moraju truditi da nemaju neprikladne misli i želje. Ali ima i muškaraca (i među duhovnima i među neduhovnima) koji se uopšte na to ne moraju natjerati (ne, nisu homoseksualci) već im je to da ne sline za polugolim djevojkama nekako...prirodno, normalno, takvo ponašanje jednostavno izvire iz njih i uopšte se ne moraju natjerati na to. Potpuno su predani jednoj djevojci (ženi): srcem, dušom, mislima. I ovim drugima je mnogo bolje nego onim prvima.

Ovih drugih , kojima hormoni ne prorade zbog malo zenskog dekoltea ili golih nogu , je srecom vise. Bez obzira da li imaju jednu djevojku (zenu) kojoj su predani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Anaconda je napisao:
Ovih drugih , kojima hormoni ne prorade zbog malo zenskog dekoltea ili golih nogu , je srecom vise. Bez obzira da li imaju jednu djevojku (zenu) kojoj su predani.

da, bas srecom ... jer ne bi se onda razlikovali od zvijeri .....

Vrh

Tema posta: za Vadera
PostPoslato: 19 Dec 2003, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
vaderu sta rece 21. post ?? :lol: :roll:

a selonacelnik???

aj uporedi ova dva lika i stil pisanja

kad vece nece Misko da ti kaze eto ja cu ti reci :drinking:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2003, 02:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Citiraj:
mislim da treba otvoriti temu 'halucinacije, paranoje, prividjenja, otkrovenja' i slicno gdje bi on i par forumasa mogli tipkati svoje dnevne tripove.

:lol: :crazyeyes: :2gunfire: :silly: :bad-words:

To! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2003, 19:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
hm...
zasto mnogi misle da ovde samo trebaju citati razmisljanja koja ih podrzavaju?
kad god procitaju nesto sto je suprotno njima, odmah pisca teksta proglasavaju za bolesnika :o

mislim da to nije u redu.forum je javno mjesto i trebamo se svi naviknuti da citamo razmisljanja koja su potpuno drugacija od naseg.
praksa da se proglasavaju neistomisljenici, ludacima...vodi nas u fasizam.

sto se tice "starjesininog" pisanja, ja licno nenalazim nista lose u njemu.
moral nam je u padu.nastojimo sebi opravdati svaku zelju ma koliko ona bila nemoralna.
a to, kako da se rijesimo te moralne necistoce, tesko je pitanje.

rekao bih...
kad je u pitanju covjek i filozofija, postoje dva tipa ljudi.
prvi tip, koji nastoji izgraditi filozofiju oko sebe,
i drugi tip, koji sebe gradi oko filozofije.

daleko je vise ljudi koji ce oko sebe izgraditi filozofiju, ili drugim rijecima receno, naci opravdanje za sebe i svoj zivot, samo da bi izbjegao promjenu.covjek je staticno bice i bjezi od promjene....zato svijet nastoji sebi prilagoditi.rezultat toga je cinjenica da neprestano opravdavamo nase slabosti.tu nam maste nenedostaje.

drugi tip je rijedji...
to su ljudi koji grade sebe, oko neke filozfije koju su prihvatili i nastoje sebe uzdici na nivo te filozfije.drugim rijecima, to su ljudi koji teze svojoj licnoj promjeni.

prvi tip nikad nemoze dostici vecu moralnu cistocu.
a drugi tip....za njega ima nade, ako je filozfija koju prihvate...cista!

pozdrav svima, uz jos jednu molbu da se suzdrzimo od nazivanja nekoga ludim, jer to nebi ucinio ni psihijatar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2003, 02:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Citiraj:
moral nam je u padu.nastojimo sebi opravdati svaku zelju ma koliko ona bila nemoralna.
a to, kako da se rijesimo te moralne necistoce, tesko je pitanje.

Pa možemo probati otvoriti onu predloženu temu gdje bi ostavljali naše moralne nečistoće pa živiti bez njih (nek se pati sa njima onaj ko ih čita).
:)

Citiraj:
prvi tip nikad nemoze dostici vecu moralnu cistocu.
a drugi tip....za njega ima nade, ako je filozfija koju prihvate...cista!

Ima tu istine mada ja prvi put čujem za ovakvu podjelu ljudi i ne bih se složio sa njom (ali dobro ja sam i inače protiv tih podjela).
Ali ako za nečije mišljenje koje se kosi sa tvojim kažeš da nije "čista" filozofija to je samo pristojnije i liberalnije iznošenje od onog da neko nije normalan (mislim da je to prije uzrečica nego dijagnoza ludila).
"Oblak u glavi" je još pristojnije od "nečista filozofija".

Ljepota koju ja vidim u svemu ovome (mislim na forum) je što sam našao baš svakakvih ljudi (živi i zdravi bili). Pa nek se piše...
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 08:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Skoro sam siguran da je Starješina u stvari Selonačelnik od prije.
Čovjek ima svoje poglede na svijet i ni za kog nije opasan a ni uvredeljiv čini mi se i ne vidim nikakav razlog da ga se protjeruje.
Ne slažem se sa njegovim pristupom problemu, ali branim njegovo postojanje. Uostalom, tema koju je pokrenuo ima i te kakvog smisla mada je ja nikad ne bih postavio na ovaj način.
Neka razmisle veliki demokrate i intelektualci, koji se sebi umislili da žive u "realnosti" negirajući sve što sami ne vide, a ponašaju se u stvari inkvizitorski kao i najzadrtiji fanatici, i žele da to nametnu i tamo gdje (hvala Bogu :D ) nemaju za to ovlaštenja.
To što neko ne može da trpi ovakve ljude kao što je Starješina, koji je u neku ruku pjesničko-politička ali zaista zabrinuta duša, a može da trpi mnogo bolesnije stvari oko sebe i prihvata ih kao normalne, dosta govori o njemu samom.
Ovaj čovjek se bar otvoreno buni protiv onog što mu smeta i nije baš tako bezveze ono što govori kao što se intelektualnim pametnjakovićima čini.
Doći će vrijeme da se to uvidi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 10:33 
Majstor
Majstor

moral nam je sigurno u krizi!
iako to odbijamo da sebi priznamo.

evo primjer...
prije 2 dana gledao sam na TV razgovor sa "prvom srpskom zecicom"!
izvjesna gospodjica Stanislava, postala je prva srpkinja koja se pojavila u playboyu.
i neznam sta je gore...
za gospodjicu Stanislavu stanje njenog morala, ili za cijelo nase drustvo to sto javno propagiramo i podrzavamo nesto sto je nemoralno.

cini mi se da je najgore i najzastrasujuce to sto velika vecina ljudi uopste nema svijest o tome da je javno obnazivanje zapravo nemoral.

ja, kad kazem, da je to nemoral, nailazim svugdje na cudjenje i prezir, a ako pohvalimo taj vid nemoralnosti, nailazimo na divljenje i pohvale.
tuzno :(

mozda najznakovitije su rijeci same gospodjice Stanislave..."ko je izmislio taj moral!?"...pita se Stanislava javno, i dodaje kako nema apsolutno nista nemoralno u njenom radu.

svi neprestano bjezimo od moralnih ogranicenja i nastojimo zivjeti nase zivote mimo zakona.moral shvatamo, cesto, kao prepreku ostvarenju nasih sloboda (a zapravo ostvarenju nasih strasti).a sam moral izbjegavamo sagledati vec ga negiramo i pokusavamo zivjeti bez njega.
zato smo izmislili pojmove kao sto su "ljudska prava i slobode", kao da je toboze covjek naizad dosao do tog nivoa svijesti da mu moralni zakon vise nije potreban i da ga on samo "sputava u njegovom samoostvarenju".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 14:30 
Početnik
Početnik

aharon je napisao:
To što neko ne može da trpi ovakve ljude kao što je Starješina, koji je u neku ruku pjesničko-politička ali zaista zabrinuta duša, a može da trpi mnogo bolesnije stvari oko sebe i prihvata ih kao normalne, dosta govori o njemu samom.
Koje bi bile... ?
aharon je napisao:
Ovaj čovjek se bar otvoreno buni protiv onog što mu smeta i nije baš tako bezveze ono što govori kao što se intelektualnim pametnjakovićima čini.
Doći će vrijeme da se to uvidi.

Pa? I drugi se otvoreno bune protiv onog sto im smeta i nije bas tako bezveze ono sto govore...

Ah, zaboravih da ipak nije isto ako osoba x i osoba y urade potpuno istu stvar :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 14:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Najprije bi trebalo riješiti filozofski problem "da li je moral univerzalna i nepromjenjiva kategorija ili ljudi kreiraju moral", pa nešto što je prije bilo nemoralno, sada nije. Ja vjerujem da je tačno ovo prvo, kao što sam spominjao kada smo razgovarali o homoseksualizmu.

Ukoliko ljudi kreiraju moral, onda moral i ne postoji. U tom slučaju, pitanje je vremena kada će i posljednja moralna barijera biti uklonjena i sve će biti dozvoljeno i prihvatljivo.

Što se tiče ove "zečice" koju Rio spominje...
To je nekako na "granici".
Prije nego čovjek počne da odobrava takve stvari treba da se zapita da li bi odobravao da mu se ćerka pojavi na Playboy duplerici.
To se može shvatiti i kao "blaga prostitucija", jer te djevojke dobijaju veliki novac da se skinu i svima pokažu svoje tijelo.
S druge strane, to se može shvatiti i kao umjetnost, tj. kao umjetnička fotografija. Klasična i moderna umjetnost je puna ženskih i muških aktova. U veličanju ljepote ljudskog tijela u umjetnosti ne vidim ništa nemoralno.
Problem većine "moralista" je što negiraju ljudsku tjelesnost i sve vezano za nju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 15:57 
Majstor
Majstor

Citiraj:

Citiraj:
Koje bi bile... ?

Promiskuitet kao mit i preziranje onih koji ga odbacuju i homoseksualizam npr.

Citiraj:
Pa? I drugi se otvoreno bune protiv onog sto im smeta i nije bas tako bezveze ono sto govore...

Ah, zaboravih da ipak nije isto ako osoba x i osoba y urade potpuno istu stvar

Ovdje niko nije napadao osobu y niti se zalagao da se ona udalji sa foruma, dok je osoba x baš tako napadnuta. Nepravda.

Citiraj:
Problem većine "moralista" je što negiraju ljudsku tjelesnost i sve vezano za nju.

Sasvim netačno. Ako imaš stpljenja možeš pročitati nešto o tome na temi čiji link ovdje dajem.

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=5997&start=0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 20:30 
Početnik
Početnik

aharon je napisao:
Citiraj:

Citiraj:
Koje bi bile... ?

Promiskuitet kao mit i preziranje onih koji ga odbacuju i homoseksualizam npr.

"preziranje " je suvise teska rijec mogao bi se i drugacije opisati odnos izmedju te dvije grupe ali ok. "Prezir" je , koliko se da primjetiti, obostran.

Kazu da je promiskuitet znak nedovoljne osjecajne zrelosti pojedinca.U doba adolescencije je izvjestan stupanj promiskuiteta fizioloska pojava , da je normalno da mladi ljudi lutaju i traze sebe ali ako covjek u zreloj dobi (kada je to ? ) ostane sklon promiskuitetu onda je to znak
da je njegova licnost ostecena u psihoseksualnom razvitku. Da li je to bolest? I kako pomoci tim "bolesnicima"? Prvenstveno me zanima kako bi im ti pomogao!?
Ljudi su razliciti , nekome su npr. 4 sex.partnera u godini nesto "nenormalno" nekome nesto sasvim "normalno" . Gdje je granica?Gdje pocinje promiskuitet?

Sto se homosexualizma tice i tu me zanima kako bi rjesio taj problem!?
Priomiskuitet i homoseksualitet su "maciji kasalj" prema kreaturama koje lutaju ovim svijetom i nanose veliko zlo drugima npr. pedofili, siledzije i ubice. Trebali bi se prvo pobrinuti za njihov smjestaj i "lijecenje", mislim da to ipak ima prioritet .

aharon je napisao:
Ovdje niko nije napadao osobu y niti se zalagao da se ona udalji sa foruma, dok je osoba x baš tako napadnuta. Nepravda.

Mozda zbog pristupa (ne prvenstveno misljenja) osobe x? Ali nepravda vlada gdje god se okrenes , nista cudno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2003, 08:51 
Majstor
Majstor

Anaconda zahvaljujem na konstruktivnijem tonu.
Slijediću ga jer ni sam ne volim kada je drugačije.
Potpuno se slažem da prezir nikoje vrste nije dobar, i u stvari je prikrivena nezrelost i iskazivanje stava:"oni su papci a mi smo mnogo fini".
Takav stav ne priliči zdravom čovjeku. Ni u čemu. A pogotovo onima koji sebe smatraju vjernicima ili ljudima kojima je stalo do duhovnog.
Ali, ukazati na nešto što nije u redu, to treba, i suprotstaviti se nepravdi pa makar i vladala svugdje (a ja ipak ne mislim tako) takođe.
Ja zaista ne posežem za oštrim rečenicama sve dok neko ne napada nekog drugog, ali ako je neko napadnut i to nepravedno, obično osjetim poriv da mu ustanem u odbranu. Tako je i u ovom slučaju.
Teško je povući neke granice niti postoje toliko kruta pravila (svijet nam nije crno - bijeli i tako baš i treba) i sve zavisi od slučaja i prilike, ali barem u opštim crtama neka pravila postoje i dobro ih je slijediti kao dobre vodiče za iznalaženje sopstvenog životnog kolorita.
Šta je bolest ne može da priča onaj ko ne zna šta je zdravlje, ali ako je neko pronašao i iskusio zdravlje, lijepo je kada može da i druge u to uputi ili im barem predloži, zar ne.
Pogotovo ako uvidi da je bolest mnogo prisutnija nego što iko misli i uzrokom je mnogo problema, ali su se svi na to već navikli pa i ne primjećuju da je tako. Čovjek je čudna sorta i na svašta se može navići.
Kada kažem da promiskuitet nije zdrav niti potreban za istinsko zadovoljstvo i ispunjenje (barem za veliku većinu ljudi), onda vjeruj da zaista znam o čemu govorim.
Samo kao malu ilustraciju dajem francusku poslovicu koja kaže:
"Ko ima jednu ženu, ima ih sve, ko ima sve žene, nema nijednu!"
Potpuno istu poslovicu imaju i Španci, a poznati su kao nacije koje imaju iskustva, zar ne.
Da ne govorimo o Solomonu poznatom po mudrosti koji je imao i mnogo žena i sve što ijednom normalnom čovjeku može pasti na um od materijalnih dobara (jer on nije traćio svoj život na orgijanje i izopačenosti), pa nije našao zadovoljstvo u tome i ostavio je vrlo ubjedljivo svjedočanstvo da smatra da je bolje živjeti kao "mali" porodični čovjek nego kao on, usprkos svemu što je imao. Tu je zdravlje ko može da ga nađe.
A što se homoseksualnosti tiče, da se ne ponavljam, o tome sam pisao na za to određenoj temi.
U svakom slučaju od srca te pozdravljam i molim da ne podliježemo svađalačkim porivima (koji su često prouzrokovani nedovoljnim razumijevanjem) nego da lijepo i u miru raspravljamo i razmjenjujemo poglede. Ovo se odnosi na sve učesnike teme podjednako. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2003, 10:07 
Majstor
Majstor

Not now, John! je napisao:
Najprije bi trebalo riješiti filozofski problem "da li je moral univerzalna i nepromjenjiva kategorija ili ljudi kreiraju moral", pa nešto što je prije bilo nemoralno, sada nije..

apsolutno univerzalno!
moral je ugradjen zakon u covjeku. za neke stvari nije nam potrebno da znamo pisani zakon drzave u koju zivimo da bi znali mozemo li nesto uciniti ili ne.
na zalost, mnogo je ljudi danas, koji neosjecaju taj urodjeni zakon u sebi pa se onda stice utisak da je nesto sto je ranije bilo nemoralno, sad postalo moralno.
radi se samo o tome da uveliko gubimo osjecaj moralnog.

gospodjica koju sam spomenuo (stanisalva) je samo jedan primjer toga.
ona neosjeca moralnu zabranu u sebi kad radi to sto radi, ali je od te njene moralne neosjetljivosti, strasnije jedino to sto DRUSTVO iz svojih interesa podrzava njenu nemoralnost.

nebrojeno je mnogo primjera gde se moze vidjeti kako drustvo potice i zagovara nemoralnost.na kraju, krajeva, drustvo...to su ljudi.

Citiraj:
Ukoliko ljudi kreiraju moral, onda moral i ne postoji. U tom slučaju, pitanje je vremena kada će i posljednja moralna barijera biti uklonjena i sve će biti dozvoljeno i prihvatljivo..

nazalost, ovo je tacno. zbog toga moral i nije djelo ljudskog uma, vec univerzalan zakon koji ima drugo porijeklo. samo je pitanje koliko osjecamo a koliko ne, taj zakon.

Citiraj:
Što se tiče ove "zečice" koju Rio spominje...
To je nekako na "granici"..

stvar naseg osjecanja.ko jasno vidi, jasno mu je da tu nema nikakve granice vec, da je rijec o dubokoj amoralnosti.
Citiraj:
S druge strane, to se može shvatiti i kao umjetnost, tj. kao umjetnička fotografija. Klasična i moderna umjetnost je puna ženskih i muških aktova. U veličanju ljepote ljudskog tijela u umjetnosti ne vidim ništa nemoralno.

ovo bi nas odvelo u pitanje sta je umjetnost...
a ja cu samo reci, da se ljepota ljudskog tijela nevelica tako sto se tijelo javno izlozi. naprotiv!tako se tijelo ruzi...
cilj ovde nije da se velica ljepota njenog tijela, vec nesto drugo.

kako rece gospodjica Stanislava..."moja hrana je moja publika".
ona zivi i hrani se pohvalama i komentarima svoje publike.

a sto se tice playboya,...motiv je jasan...visemilionska zarada!

dakle, tu nema traga nikakvoj umjetnosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]