banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vehabije u BL
PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47
A ko to kaze?? TI???
Jel to pise u pravilniku neke firme, ustanove?? Zakonu, Ustavu BIH??
Jel se ne smijes prekrstiti na poslu??
A drugo, ne mozes porediti Islam i druge religije, sto se tice toga, u nekim je potrebno samo nedlejom da se sjetis Boga, a u Islamu 5 puta dnevno ;)

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hordaš je napisao:

Sad da smo u Jugoslaviji(koju su vodili Srbi), sad bi covjek dobio otkaz, ali hvala Bogu modernim svijetom ne upravljaju Srbi, tako da postoji nesto sto se zove ljudska prava i slobode, izmedju ostalog i sloboda vjerskog izrazavanja.

U toj Jugoslaviji ti si na prvom mjestu bio čovjek,a sada ti je osnovno obilježje musliman. Sad ti vidi kakva ljudska prava su vrijedila tamo,a kakva vrijede sad....
I da,Ivo Lola Ribar,Tito,Kardelj,Mika Špiljak,Raif Dizdarević.....Sve Srbi,j3bo im ti mater.....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hordaš je napisao:
A ko to kaze?? TI???
Jel to pise u pravilniku neke firme, ustanove?? Zakonu, Ustavu BIH??
Jel se ne smijes prekrstiti na poslu??

Zato sam i rekao u nekim razvijenijim drzavama...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Hordaš je napisao:
u nekim je potrebno samo nedlejom da se sjetis Boga, a u Islamu 5 puta dnevno ;)

Prodje ti zivot u sjecanju na Alaha...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
a sada ti je osnovno obilježje musliman.

Bosnjak molim lijepo.

Elvis Presley"
Zato sam i rekao u nekim razvijenijim drzavama...[/quote]

E pa brate mi smo u Bosni, tako ti je, kome se ne svidja bujrum razvijene zemlje ;)

[quote="Simpatizer je napisao:
Prodje ti zivot u sjecanju na Alaha...

Upravo to je smisao vjere

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Hordaš je napisao:
_зока je napisao:

Bosnjak molim lijepo.

Musliman. :wink: Ono,i ja mislim da sam Džedaj ali mi se ljudi samo nasmiju u lice kada to kažem....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hordaš je napisao:
Upravo to je smisao vjere

Meni to djeluje besmisleno, ali dobro, svako ima neki hobi.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Hordaš je napisao:
Sad da smo u Jugoslaviji(koju su vodili Srbi), sad bi covjek dobio otkaz, ali hvala Bogu modernim svijetom ne upravljaju Srbi, tako da postoji nesto sto se zove ljudska prava i slobode, izmedju ostalog i sloboda vjerskog izrazavanja. Tako da covjek ima pravo da se moli Bogu do sutra, a ako zbog toga bude ispastao njegov rad, onda imaju pravo da ga kazne, ali ako covjek svoju puš ili piš pauzu iskoristi da bi klanjao, ne mogu mu nista :)

Evo jedna slikica :)
Slika

Cime vas hrane kad vam toliko mozak ispiraju...

Vama muslimanima za sve su krivi Srbi (velika vecina muslimana upravo ovako razmislja), i ja sam se uvijek pitao, kad smo vam toliki krivci za sve vase nedace zasto jos uvijek insistirate da zivimo zajedno u jednoj drzavi? Zar ne bi bilo lakse da odete vi od nas i da vam onda procvjetaju ruze i da zivite po modernom sistemu (jer kako ti sam rece mi Srbi nismo za modernog drustva, tj. divljaci smo)?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Hordaš je napisao:
_зока je napisao:

Bosnjak molim lijepo.

Musliman. :wink: Ono,i ja mislim da sam Džedaj ali mi se ljudi samo nasmiju u lice kada to kažem....

"Podsjećajući se na Osnovna načela usaglašena u Ženevi 8. 9. 1995. godine i u Njujorku 26. 9. 1995. godine, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (u zajednici s ostalima), i gra-đani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine"

Ustav BIH

Ja ovdje nigdje ne vidim muslimane, samo bosnjake, a jbg vi se falite da postujete ovaj nametnuti ustav. Sto bih ja rekao oktroisani.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaj je ozbiljan. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Hordaš je napisao:

"Podsjećajući se na Osnovna načela usaglašena u Ženevi 8. 9. 1995. godine i u Njujorku 26. 9. 1995. godine, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (u zajednici s ostalima), i gra-đani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine"

Ustav BIH

Ja ovdje nigdje ne vidim muslimane, samo bosnjake, a jbg vi se falite da postujete ovaj nametnuti ustav. Sto bih ja rekao oktroisani.

Citiraj:
Član 1.
Republika Bosna i Hercegovina je suverena i nezavisna država
ranopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine -Muslimana, Srba,
Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Ne mogu ja svaki put kad vi odlučite da promjenite ime mijenjati navike.....Recimo Semir stvarno otkrije piramide,hoćete biti Staroegipćani,šta li?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

richa"Cime vas hrane kad vam toliko mozak ispiraju...

Vama muslimanima za sve su krivi Srbi (velika vecina muslimana upravo ovako razmislja), i ja sam se uvijek pitao, kad smo vam toliki krivci za sve vase nedace zasto jos uvijek insistirate da zivimo zajedno u jednoj drzavi? Zar ne bi bilo lakse da odete vi od nas i da vam onda procvjetaju ruze i da zivite po modernom sistemu (jer kako ti sam rece mi Srbi nismo za modernog drustva, tj. divljaci smo)?[/quote]

To bi bilo najbolje, mi se ne borimo da vi zivite sa nama, ali ne damo Bosnu, da mi Srebrenica bude u tudjoj drzavi?? Pa nema sanse.

[quote="_зока je napisao:
Ne mogu ja svaki put kad vi odlučite da promjenite ime mijenjati navike.....Recimo Semir stvarno otkrije piramide,hoćete biti Staroegipćani,šta li?

20 godina je proslo od kada se taj Ustav primjenjivao i ti se jos uvjek koristis njime, jel vidis koliko si zaostao?
Uvjek smo mi htjeli biti Bosnjaci ali nam nisu dali, nisi se mogao izjasniti kao Bosnjak, samo kao musliman, a musliman zna se nije nacija nego vjera, samim tim Bosnjacima se nije dozvoljavalo da imaju naciju, jednom rjecju srpska politika, nazor moram biti Srbin i ako necu, e vidis da ne ide tako (Slovenija, Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Kosovo...)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Čitaš li ćirilicu?

Slika

Slika

Slika

I za kraj jedna latinična :
Al ja zato, Alah-ikber,
Čvrsto s' držim svog mezheba,
A mezheb mi ništ' ne smeta,
Da srbujem kako treba

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
:lol: :lol: :lol:
Ma ko vam nije dao da se izjašnjavate?
Niste se toga sjetili do 93', čuj nije im dao, pa jedva ste čekali u NDH da se izjasnite ko hrvati islamske vjere, pa kad je NDH ispušila tada ste vagali gdje ćete, pa vam se učinilo da je bolje da budete Srbi islamske vjere kako bi se dodvorili i umanjili pokolje koje ste činili nad Srbima.
Za mene i 90% Srba biti ćete ono što ste kroz istoriju uvijek i bili, ono što ste bili za mog čukun čukunđeda, čukunđeda, prađeda, đeda, oca, a to je poturice i turci, to ćete biti i za djecu moje djece, svidjelo se to vama ili ne, ono ste što ste i ne možete pobjeći od toga, zato i mrzite Srbe jer smo tu da vas podsjećemo ko ste i što ste, a priču o bošnjacima pričajte Šveđanima, njima je ionako svejedno.

Poslednji put menjao old fashion men dana 07 Nov 2011, 18:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Da se razumijemo,ne smeta meni što ti misliš da smo mi sada različiti narodi...U neku ruku i ja mislim tako.Odrodili smo se.Krivi su i Srbi koliko i Muslimani....Smeta mi što pokušavaš da mi prodaš muda pod bubrege i da prikažeš da su vas Srbi ugnjetavali stalno kroz istoriju.....O istoriji znam puno više od tebe i na svaki tvoj pokušaj da nešto takvo plasiraš ovde ja ti mogu odgovoriti adekvatnim istorijskim dokumentom. Mani se ćorava posla.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
@Zoka, ovaj covjek je vjerovatno mlad i ne sjeca se bivse Jugoslavije. Jer da se sjeca nikad nebi rekao da je ovo sranje sad bolje od bivse Yu. Ja znam vise muslimana koji kazu da je Yu bila bolja 100 puta od BiH. Stavise, vise Muslimana ce to reci nego Srba. Tako da ovo o Srpskoj Yu ne stoji.

@Hordas Vjerovatno si mlad pa si zaveden nacionalizmom slicno kao i ovi srpski ekstremi sto su bili u pelenama kad je bio rat a sad nesto srbuju. Tako i vi i vehabije. Ti da si zivio u bivsoj Yu vidio bi da je tamo Muslimanima (Bosnjacima) kao i drugima bilo puno bolje nego sad. Musliman se pisalo velikim slovom jer je to bila narodnost kao i Srbin i Hrvat. Znam da vam je draze da vas zovu Bosnjaci, ali to je isto samo se u Yu zvalo Muslimani. Dakle postoji razlika izmedju "Musliman", sto je bila narodnost, i "musliman" sto je bila religija. Musliman u bivsoj Yu je danasnji Bosnjak, tako da je to isto.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 18:58 
Administrator
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Musliman u bivsoj Yu je danasnji Bosnjak, tako da je to isto.

Nije.....Popis će pokazati da još uvijek postoje Muslimani. U Bosni zbog rata u manjoj mjeri nego što je to u Srbiji ili Crnoj Gori ali postoje....

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 19:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Halali brate ali ja se ne mogu patiti da ovo procitam na cirilici, jos uvrnuta slova, ako imas na latinici, bio bi ti jako zahvalan, zanima me ovo da procitam ;)
A taj da je bio neki musliman znao bi da se pise Allahu Ekber, ni po kojem osnovu se Allah ne smije pisati sa jednim l, tako da predpostavljam da je to neka budala teska, izgubljena u svom nacionalnom identitetu, kojem su komunisti popili mozak, nesto slicno Mevlidu ;)

Opet musliman narodnost, pa jebemu kako to? znaci ti si pravoslavac po narodnosti??
Ne mozes mjesati vjeru i naciju, a jesam mlad, rodio sam se 10 dana pred pocetak rata, a zoka, ne treba meni nikakav historicar sve se vidi, ako c es ti knjizevnike uzimati kao pisce historije, mani se toga, evo onda i za tebe jedna.
Jedanput ide stari Amidza
Ko neki sedi mandarin -
A za njim tapka, trci, skakuce
Junacke krvi najmladji sin.

Vasar je bio - a na vasaru
Sablje, pistolji, arapski hat;
Tuniske kape, srebro i zlato,
Mletacka svila, zenevski sat.

A sta ces sine da kupi babo? -
Deteta sklonost kusase svog;
'Oces li sablju tu britku, sjajnu,
Il' volis hata misirskog?

Il' mozda zelis od svile ruho?
Neka ti bude svileno sve|
Govori sine| govori brze,
Da kupim one toke zlacane?

Dete se ceska rukom po glavi,
Kao da ne zna sta bi od sveg -
- Ah, babo, babo, kupi mi, babo,
Pecenja kupi jareceg...

Sad se i babo cese po glavi,
Gledajuci dugo sina svog -
- E, ja sam volo sablje i koplja,
A sin mi jarca pecenog|

Đura Jaksic

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Hordaš je napisao:
richa je napisao:
Cime vas hrane kad vam toliko mozak ispiraju...

Vama muslimanima za sve su krivi Srbi (velika vecina muslimana upravo ovako razmislja), i ja sam se uvijek pitao, kad smo vam toliki krivci za sve vase nedace zasto jos uvijek insistirate da zivimo zajedno u jednoj drzavi? Zar ne bi bilo lakse da odete vi od nas i da vam onda procvjetaju ruze i da zivite po modernom sistemu (jer kako ti sam rece mi Srbi nismo za modernog drustva, tj. divljaci smo)?

To bi bilo najbolje, mi se ne borimo da vi zivite sa nama, ali ne damo Bosnu, da mi Srebrenica bude u tudjoj drzavi?? Pa nema sanse.

_зока je napisao:

20 godina je proslo od kada se taj Ustav primjenjivao i ti se jos uvjek koristis njime, jel vidis koliko si zaostao?
Uvjek smo mi htjeli biti Bosnjaci ali nam nisu dali, nisi se mogao izjasniti kao Bosnjak, samo kao musliman, a musliman zna se nije nacija nego vjera, samim tim Bosnjacima se nije dozvoljavalo da imaju naciju, jednom rjecju srpska politika, nazor moram biti Srbin i ako necu, e vidis da ne ide tako (Slovenija, Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Kosovo...)

Daj mi neki dokument ili bilo sta gdje ste vi to trazili da se izjasnjavate kao tzv. Bosnjaci, a neko vam zabranio... Niko vam nije kriv sto ste od postanka svog (tvoj cukundeda) prelivode i uvlaciguzi pa nikad niste imali svoj nacionalni identitet sve do ovog rata, odnosno niste se mogli prikloniti ni Srbima ni Hrvatima pa ajd da izmislimo neku naciju "Bosnjak" i jos povrh svega toga pokusavate nametati tu istu naciju ostalim narodima... Dobro ti OFM rece...

Poslednji put menjao richa dana 07 Nov 2011, 19:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hordaš je napisao:
A taj da je bio neki musliman znao bi da se pise Allahu Ekber, ni po kojem osnovu se Allah ne smije pisati sa jednim l, tako da predpostavljam da je to neka budala teska, izgubljena u svom nacionalnom identitetu, kojem su komunisti popili mozak, nesto slicno Mevlidu ;)

E nije ni Allah vec - الله, ako vec hoces da budes dosljedan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]