banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2011, 11:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
angelo_gabriel je napisao:
nevezano svaki dan kuburim sa carinicima tako da ovo moljenje bogu i nije tako stršno, koliko oni dangube na poslu. od 8h radni koliko bi trebali da odrade, 9h se muvaju oko i naokolo...

BRAVO MAJSTORE!!
To je glavni problem u naše ionako glomazne administracije.
Ljudi su se nakačili na budžetsku žilu i crpe li crpe a opis radnog mjesta i obaveze su u drugom planu.
Ako ovaj lik iz uvodne priče nakon tih nekoliko minuta molitve se vrati svojim obavezama i agilno ih obavlja, ako je kolegijalan i ne šljepa u timu. Neka se moli, skidam kapu!
Ali ako je smotan i ako kasni u svojim radnim obavezama, onda mu treba nogu u dupe!
Radio sam na građevini sa likom koji je obavljao molitvu i radio je to vrlo kratko.
Kako je objašnjavao postoje tzv. olakšice za takve situacije.
Radilo se o vrlo uzornom radniku i dobrom kolegi. Nikom nije smetalo.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47
filozof sa vrbasa je napisao:
Hordaš je napisao:
Ma da on ima blizu dzamiju sigurno bi isao u dzamiju da klanja 70 puta veci sevap(dobro dijelo) klanjati u dzematu(zajednici)...Tako da sumnjam da u blizini ima dzamija.

Pa barem bi ti trebao znati da obični vjernici i vehabije ne idu u iste džamije, iako razlike nema. Zar nije tako u Sarajevu i pođeđeđe?

A džamiju za vehabije u BL može čekati još 100 godina.

Nije tacno, klanjamo u istim dzamijama, stojimo u istim redovima(safovima), razlika je smao sto mi klanjamo po henefijskom mezhebu, oni ne, malo razlike prilikom dizanja ruku itd. Osnova je ista, tako da se zajedno klanja, oustalom koja god dzamija je pod IZ u njoj imami(efendije, hodze) moraju klanjati po hanefijskom mezhebu.

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 19:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa što IZ diše frku jer im vehabije "preuzimaju" džamije? Kad je sve isto,čeku hajka na njih?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
polako 3 oka, prevazices i mene u nacionalizmu :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Hordaš je napisao:
Osnova je ista, tako da se zajedno klanja, oustalom koja god dzamija je pod IZ u njoj imami(efendije, hodze) moraju klanjati po hanefijskom mezhebu.

Slika

Čuj svi oni zajedno klanjaju, tctctc

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Barsa je napisao:
Hordaš je napisao:
Osnova je ista, tako da se zajedno klanja, oustalom koja god dzamija je pod IZ u njoj imami(efendije, hodze) moraju klanjati po hanefijskom mezhebu.

Slika

Čuj svi oni zajedno klanjaju, tctctc

ma to je smislio neki foot-fetishista, ono kad se problize glavom zemlji, nos im je 5mm od tudjeg stopala :)
ne znam da li je smijesno ili zalosno...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 21:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A sto se pravite da sve znate, eto ja ne znam s kim klanjam. Nisam jednom klanjao u dzamiji kralja Fahda, raspitajte se, to se smatra leglom vehabizma. Klanjao sam potpuno normalno, i niko mi nista nije kazao, u mom dzematu ima nekoliko vehabija, regularni likovi, popricam sa njima. Ne morate mi vjerovati, ali tako je. A IZ zajednica dize frku, jer imaju efendije problema sa vehabijama, cesto zahtjevaju od efendije da klanja po njihovom mezhebu, sto naravno efendija ne smije, a buduci da su vehabije strasni radikalisti, zna se desiti da ne dozvoljavaju da se klanja, dok se ne bude klanjalo po njihovom mezhebu. Ali hvala Bogu to je prava rijetkost, uglavnom su manjina, te bez problema se asimiliraju nama i klanjamo zajedno. A RSboljapolovinaBIH, hvala sto cijenis moju vjeru toliko, i samo cu ti kazati da po nasem vjerovanju "kad se priblizimo glavom zemlji" kako ti kazes, tada smo najblizi Bogu.

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Dosta vise , smoriste sa vehabijama ,efendijama, kurcima ,palcima, religijom i dzenazama,dzenetima....da je normalno Hordas ,kao sto nije , ti bi sad razmisljao kako ces naguzit onu malu plavu koju si vidio na tribini na zadnnjoj tekmi.Ostavi se ti Kurana, mekteba, i kralja Fahda...zivot je pred tobom.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 21:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A brate moj ne sikraj se ti, mislim ja i na to :D ali me nervira cuj mi idemo na "sedzdu" da bi miriali jendi, drugima noge. Pa to jednaci sa debilizmom. I ne seri da nisam Hordas, eto te gori si od onog gore vehbije, sto odlucuje ko je vjernik a ko ne. Nisi mjerodavan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]