banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2011, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Imao je koncert u Banjaluci '84/'83, ako se ne varam.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Danas sam saznao neke interesantne činjenice, sad koliko su tačne. Služio je vojsku i ovdje je imao neku djevojku , muslimanske vjeroispovesti. U stvari, zašto da objašnjavam......
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5b5j4hk36uA[/youtube]
Možda je jedan od razloga. opet, ako neko zna više, neka napiše :).

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ма да, служио је војску, а сад - да л је имао ђевојку, појма немам...

Popokatepetl je napisao:
Iako nisam Đoletov navijač, moram se "snažno ne složiti", što bi rekli kolege sa bibisija. Kad je riječ tretiranju jezika u pop-glazbenom tekstopisanju, odabiru riječi, njihovom kombinovanju i žongliranju, Đoletu je malo ko ravan na bivšim ju prostorima. Kad čujem stihove poput "na durske akorde se paučina hvata", poželim da sam ih ja napisao.

Има једна нефабрикована Балашевићева пјесма, зове се "7/8", изведена је само на неким концертима. И као што је Попокатепетл пожелио да напише горњи стих, тако сам ја пожелио да да напишем "Одгурну волан к'о супу врелу..." из поменуте пјесме :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 10:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
nepokoreni je napisao:
DaVinci je napisao:
Slušam Balaševića, ali ću na njegov koncert otići samo ako dođe u Banjaluku...

neće doći....za njega je BL obična provincija,

Neće doći jer ga niko ne zove. Ako ga neko zovne,doći će,tako je rekao.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 22:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Feb 2009, 21:01
Djole voli da se uvlaci publici u supak, tako da sam na to navikao i ne smeta mi. Realno svako se danas prodaje, samo sto je njemu preslo u naviku.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Popokatepetl je napisao:
Stratovarius je napisao:
Nemojte se cuditi tome sto ce ici ljudi iz BL na njegov koncert.
Znam ih ja bar 10-ak koji su vec kupili kartu ili ce je kupiti uskoro, jbg.....
Ja ga iskreno nikad nisam gotivio, pjesme su mu precijenjene niti je on sad neki veliki tekstopisac kako se prica tako da gledano sa te strane Balasevic je suvi prosjek i ne bih dao ni marku za njegov koncert ali ko voli nek izvoli..... :)

Iako nisam Đoletov navijač, moram se "snažno ne složiti", što bi rekli kolege sa bibisija. Kad je riječ tretiranju jezika u pop-glazbenom tekstopisanju, odabiru riječi, njihovom kombinovanju i žongliranju, Đoletu je malo ko ravan na bivšim ju prostorima. Kad čujem stihove poput "na durske akorde se paučina hvata", poželim da sam ih ja napisao.

Može on biti dobar i tekstopisac i svašta nešto al džaba mu kad je đubre od čovjeka ...
Mislim koji su to primitivni razlozi da nas sve mrzi zato što mu se žena švalerala sa nekim našim ronjgom i vozala skuterom po ns njemu pred nosom, a njemu se sav ns smijao ... glupo

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
stefo123 je napisao:
Djole voli da se uvlaci publici u supak, tako da sam na to navikao i ne smeta mi. Realno svako se danas prodaje, samo sto je njemu preslo u naviku.

Pa nije da mi ne smeta, ali pomiren sam sa tim da je čovjek ljiga. To međutim ne mjenja činjenicu da je fantastičan kantautor i odličan showman. Da dođe u Banjaluku definitivno bih otišao na koncert, ili u Novi Sad, Beograd i slično, ali u Sarajevo ili Zagreb da odem, stvarno ne bih mogao slušati kako im se uvlači, izvinjava i šta ja znam šta sve.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
borke je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Stratovarius je napisao:
Nemojte se cuditi tome sto ce ici ljudi iz BL na njegov koncert.
Znam ih ja bar 10-ak koji su vec kupili kartu ili ce je kupiti uskoro, jbg.....
Ja ga iskreno nikad nisam gotivio, pjesme su mu precijenjene niti je on sad neki veliki tekstopisac kako se prica tako da gledano sa te strane Balasevic je suvi prosjek i ne bih dao ni marku za njegov koncert ali ko voli nek izvoli..... :)

Može on biti dobar i tekstopisac i svašta nešto al džaba mu kad je đubre od čovjeka ...
Mislim koji su to primitivni razlozi da nas sve mrzi zato što mu se žena švalerala sa nekim našim ronjgom i vozala skuterom po ns njemu pred nosom, a njemu se sav ns smijao ... glupo

Upravo suprotno - zaboli me briga što je đubre od čovjeka, dok god piše dobre pjesme (ovo se ne mora odnositi samo na Đoleta). Pa nije da želim da mi bude prijatelj ili kum, pa da me interesuju njegovi ljudski kvaliteti. Ili ti, prije svake pjesme koju slušaš, knjige koju čitaš, filma koji gledaš, detaljno proučiš kakvi su bili ljudski kvaliteti autora?

Meni je Bora Čorba, recimo, gadan, i ne vidim veliku razliku između njega i Thompsona (osim što je potonji malo, ali samo malo eksplicitniji), ali volim da slušam pjesme Riblje čorbe.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 01:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
@Popokatepetl,
1) Strasno me zanima ta teorija po kojoj nema neke principijelne razlike izmedju Bore Djordjevica i Thompsona?

2) Svaka tebi cast kad mozes slusati to djubre, bez da su ti u malom mozgu njegovi lik i djelo, van scene i studija. Ja da mogu to da odvojim, ja bih prvi isao na njegov koncert. Za nase pojmove, tip je vanserijski umjetnik. Ali je za milimetar vece djubre no sto je umjetnik. Kako bi se divno proveo Jevrej u Izraelu koji bi se konstantno uvlacio Arapima znas gdje, da je ne znam kakva zvjezda. Ili tamo neki Ilhan u Istanbulu, kad bi se slizao sa Kurdima. Sreca pa se mene ne pita, ali bio bih presretan kad bi tom genetskom otpadu neko oduzeo drzavljanstvo Srbije, i kupio mu kartu u jednom pravcu.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 01:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Kakvi su Tomson i Bora ljudi, ne znam, Ali principijelne razlike u njihovim javnim istupima nema - obojica se furaju na iste stvari, domoljublje/patriotizam/nacionalizam, ali na onaj prizemni, gadni način, koji podilazi masama. Razlika je u tome, što je Borin talenat svjetlosnim miljama daleko od Tomsonovog, pa mu to daje finu nijansu koja može da zavara. E sad, ta nijansa čini da se Borino stvaralaštvo može slušati, kad je iskren i kad ne sere.

Ovo nije novo pitanje, da li je moguće stvaraoca odvojiti od njegovog djela, tj. posmatrati ih zasebno. Ja smatram da je moguće.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ima par pjesama koje mi se sviđaju ali po svemu ostalome mi je jako antipatičan..

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bio dobar koncert. Suprotno tradiciji - Balašević uopšte nije pričao na koncertu. Samo je pjevao. Sad lijepo zamislite koliko je pjesama stalo u 4 sata svirke (počeo tačno u 21, završio tačno u 1 poslije ponoći). Malo mi je bilo zlo kada je počeo da kenja o Vukovaru, ali je sve izvadio kad je u po koncerta u čast Banjaluke, sve spominjući je, otpjevao "Nevernika", dok su okolo lepršale zastave Tuzle, Zenice, Tešnja, Kladuše...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 12:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
LJetos u Puli,poslusajte...
http://youtu.be/pb1QneP5Vvk

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
Ne volim ga kao čovjeka,smrdo onaj pravi,međutim hrjeli to priznati ili ne kao muzičar je fenomenalan.Zato ako ikada sretnem Miladina Šobića iznapadat ću ga i izružiti :D što se prestao baviti muzikom,jer bi mu Đole mogao lijepo štimati gitare,a on da bude taj koji će puniti dvorane širom Juge... :)

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ko je bio na koncertu, pao je na dupe ..... Ja nisam, ali sam pricao sa nekoliko odusevljenih ljudi .....

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prije Sarajeva sam bio na četiri Balaševićeva koncerta i ovaj u Zetri je muzički bio najlošiji. Klavir i bas gitara su se jedva čuli, bend je ostao bez gitariste Dude Bezuhe, kojeg je mijenjao solidni, ali neprimijetni Nikša Bratoš, violina je izašla tek na pola koncerta, tamburaši su bili malko neuvježbani, dosadni... U odnosu na koncerte kada je promovisan album KAO RANI MRAZ ovaj koncert u Sarajevu je muzički fijasko. Ali, dobro, pjevao je puna četiri sata, ne mogu se sjetiti neke važne ili malo manje važne pjesme a da je nije otpjevao. Plus 17.000 ljudi. Ne može to da omane kao koncert, ali primjećuje se jedan laganini raspad u bendu...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Ima li gdje za skinuti film "Kao rani mraz"?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Daljac je napisao:
Malo mi je bilo zlo kada je počeo da kenja o Vukovaru, ali je sve izvadio kad je u po koncerta u čast Banjaluke, sve spominjući je, otpjevao "Nevernika", dok su okolo lepršale zastave Tuzle, Zenice, Tešnja, Kladuše...

sta je dipr za vukovar?jel naglasio da pjeva nevjernika za bl?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
Daljac je napisao:
Malo mi je bilo zlo kada je počeo da kenja o Vukovaru, ali je sve izvadio kad je u po koncerta u čast Banjaluke, sve spominjući je, otpjevao "Nevernika", dok su okolo lepršale zastave Tuzle, Zenice, Tešnja, Kladuše...

sta je dipr za vukovar?jel naglasio da pjeva nevjernika za bl?

Za Vukovar je rekao da zna koji su danas dani ("obljetnica" Oluje), pa je pjevao "Ne lomite mi bagrenje". Jeste, naglasio je da je "Nevernik" za Banjaluku.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 18:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2011, 17:44
Koncert je bio fenomenalan.
Covjek je pjevao, pricao tuzne price, spominjao je i BanjaLuku i otpjevao je pjesmu Nevjernik. Organizacija fuj, guzva, nije moglo da se dise.
Sve u svemu, ovo ce se pamtiti do kraja zivota.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]