banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 215 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ubijen Gadafi???
PostPoslato: 24 Okt 2011, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
jellyfish je napisao:
Najcudnije mi je sto ti diktatori nemaju milost prema drugima, a "vjeruju" u Boga.

Jesi li čitao Sveto Pismo?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 19:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2011, 18:56
Evo sad čuh na dnevniku da su ga silovali pre ubistva. Navodno su mu razvalili pakšu sa nekim štapom ili nekom cevi,nemam pojma...

Optimizam je samo nedostatak informacija.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
danijell je napisao:
Gadafi&Co. kada su srušili monarhiju to su uradili sa 40 i nešto metaka. Sada je izginulo preko 30000 ljudi.

Ma govorio sam uopste o vladarima, nije bitno je li bio Gadafi ili neki drugi. Gadafi je jos napravio bolju vlast nego sto je bila i vjerovatno nego sto ce biti. Govorio sam o nacinu dolaska na vlast.

Sad cujem na vijestima da nove libijske vlasti hoce da uvedu serijat. Ako je to istina, Gadafi je bio demokratija prema onom sto im se sprema. Mislim da ce mnogi zaliti za vremenom Gadafijeve vladavine kao mi za Titom ili Iranci za prethodnom vlasti.
Zestoko su najebali. Ali zasluzili su, nema sta, isto kao i mi sto smo htjeli vise pa dobili manje.

Vader je napisao:
jellyfish je napisao:
Najcudnije mi je sto ti diktatori nemaju milost prema drugima, a "vjeruju" u Boga.

Jesi li čitao Sveto Pismo?

Da, citao sam neke dijelove Svetog Pisma. Vjerovatno mislis na poredjenje kako su starozavjetni vladari ubijali na neistomisljenike, ili mozda mislis na prorocanstva kako ce se svasta desavati. Da, moze biti i to. Samo hocu da kazem kako je cudno da ljudi ne samo vladari, nego i obicni ljudi, tako cesto spominju Boga, a cine suprotno onom sto Bog nalaze.
Ne kazem da sam i ja bolji ili da bi bio da sam na njihovom mjestu, samo je cudno da svi misle kako cine "Bozju volju", pa cak i kad su djela zla. Ali interesantno da se u Svetom Pismu moze naci izgovor i za jedno i za drugo, samo zavisi koje stihove uzmemo za koju situaciju. Slicno je vjerovatno i sa Kuranom, i to sam malo citao, ima zaista mudrih stvari, ali ako ih iscupamo i zamijenimo prilike za koje je odredjeni stih pisan i umetnemo sadasnje prilike, cesto dobijamo potpuno suprotan efekat od onoga za koji je dati dogadjaj opisan u svetim knjigama. I onda to dovodi ljude da cine neke stvari suprotne religiji misleci da cine pravu stvar. A nekad mozemo trazeci izgovor i iskoristiti te stihove. Recimo, neki se pozivaju na svete ratove opisane u Starom Zavjetu ili Kuranu i to im sluzi kao izgovor da su Bozji ljudi nekad ratovali za vjeru i da to treba da cine i danas. Tako da je to relativno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Citiraj:
AFRIKA U ŽALOSTI: GADAFI SIROMAŠNIMA DAO MILIJARDE DOLARA

Kada bi bio u poseti nekoj državi Gadafi bi odgurnuo telohranitelje i rukovao se sa ljudima na ulici, čak i sa prosjacima. Drugi šefovi država bi samo prošli svojim limuzinama, kažu Afrikanci

Slika

BAMAKO - Dok su zapadne sile pozdravile odlazak Moamera Gadafija, veliki broj Afrikanaca okupio se u džamijama u svojim zemljama posle vesti o smrti bivšeg libijskog vođe koji je siromašnim državama u Africi dao desetine milijardi dolara.

I kada je bio u poseti, ekscentrični lider je zadobio divljenje zbog davanja novca prosjacima na ulicama, podseća agencija AP. "Drugi šefovi država bi samo prošli svojim limuzinama. Gadafi bi se zaustavio, odgurnuo telohranitelje i rukovao se s nama", rekao je danas žitelj Malija koji prodaje ptice blizu hotela čiju je izgradnju finansirala Libija.

"Gadafijeva smrt je dotakla svakog Malijca, baš svakog od nas. Svi smo uznemireni", dodao je on. Mnogi Afrikanci su se okupili u džamijama, izgrađenim novcem koji je dao Gadafi, kako bi oplakali smrt čoveka kojeg smatraju mučenikom u borbi protiv zapadnog imperijalizma i kao dobročinitelja.

Kritičari s druge strane navode da je ta slika Gadafija u neskladu s njegovom podrškom nekim od afričkih najbrutalnijih pobunjeničkih vođa i diktatora. Neki analitičari procenjuju da je Gadafijev režim investirao više od 150 milijardi dolara u inostranstvo, većinom u siromašne afričke države.

"Gadafi je bio istinski revolucionar koji se usredsredio na poboljšanje života u nerazvijenim zemljama", rekao je šeik Mual bin Muslim iz Gadafijeve džamije u prestonici Sijera Leonea koja je finansirana sredstvima iz Libije. Muslimanski vernici tamo planiraju celonoćno bdenje u čast ubijenog libijskog vođe.

U Bamaku, prestonici pustinjske države Mali, velika džamija izgrađena je pored američke ambasade uz pomoć iz Libije, dok je u Ugandi Gadafi izgradio džamiju koja može da primi više od 30.000 ljudi. U Ugandi kompanije finansirane iz Libije i koje se bave svim i svačim - od mobilne telefonije da pravljenja kolača - vrede 375 miliona dolara i zapošljavaju više od 3.000 ljudi.

Prilikom svake Gadafijeve posete na ulicama bi se okupili đaci i vernici. Gadafi je pomoću novca od libijske nafte pomogao i stvaranja Afričke unije 2002. godine i bio je jedan od njenih rotirajućih predsednika. Tokom pobune protiv Gadafija, Afrička unija je osudila vazdušne napade NATO-a. Bivši libijski vođa je ostavio trag i u Južoj Africi.

Podržavao je Afrički nacionalni kongres u vreme borbe protiv rasističke vlade, a ostao je blizak Nelsonu Mendeli kada je on postao prvi crni predsednik Južne Afrike. Aktuelni predsednik te države bio je jedan od najglasnijih kritičara vazdušnih napada NATO-a u Libiji i rekao je novinarima da je Gadafija trebalo uhvatiti živog i suditi mu, a ne pogubiti ga.

Za mnoge Gadafijeve pristalice, vojna operacija u Libiji je još jedan primer mešanja Zapada i neokolonijalizma protiv kojeg se borio. Učiteljica is Konga F. Mbosa je rekla da je bila šokirana "arogancijom Zapada". "Očigledno je da Francuska i drugi nikada iskreno nisu želeli nezavisnu Afriku i to je razlog zašto nikada nisu okolišali da ubiju sve koji se zalažu za snažnu i ujedinjenu Afrike.

Ali za Afriku, Gadafi ostaje mučenik", rekla je ona sa suzama u očima. Istoričar Stiven Elis rekao je za Gadafijev Svetski revolucionarni štab, koji se nalazio blizu Bengazija, da je bio "Harvard i Jejl za celu generaciju afričkih revolucionara". Tokom 1980-ih tamo su bili Čarls Tejlor iz Liberije, Fodaj Sankoh iz Sijera Leonea, kao i bivši predsednik Konga Loren Kabila.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
23.52 - Можда и прекасно за лов на Сејфа ал Ислама. Судански медији тврде да је Гадафијев син већ стигао у ту државу и да је под заштитом Калила Ибрахима, лидера једне од група локалних герилаца, са блиским везама са породицом Гадафи.

Jedna dobra vijest, ako je istinita.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
executioner je napisao:
Evo sad čuh na dnevniku da su ga silovali pre ubistva. Navodno su mu razvalili pakšu sa nekim štapom ili nekom cevi,nemam pojma...

Da li bi možda mogao malo drugačije da se izraziš?! Imaj poštovanja prema mrtvima, a i prema nama.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Joj sada kada oni milioni afrikanera koji su hljeb zarađivali u Libiji i od Libije krenu trbuhom za kruo'm brodicama prema staroj kurvi Europi, koja će to komedija da bude :D

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
eto im jeftine radne snage.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Počelo je počelo :D

Citiraj:
Više od 100 mrtvih i 50 povrijeđenih u eksploziji u Sirtu
Najmanje 100 osoba je poginulo i 50 povrijeđeno u eksploziji koja je odjeknula u skladištu nafte u Sirtu, saopćili su u utorak vojni zvaničnici.
"To je bila užasna eksplozija i izbio je veliki požar. Više od 100 osoba je poginulo i 50 povrijeđeno u sinoćnoj eksploziji", izjavio je komandant libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) Leith Mohamed AFP-u.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 16:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2011, 18:56
Da li bi možda mogao malo drugačije da se izraziš?! Imaj poštovanja prema mrtvima, a i prema nama.[/quote]

A šta to znači potpis?!

Juče sam pričao sa čovekom čijeg su brata od strica ubili gadafijevi vojnici kada je imao 12 godina. Čisto za primjer,ušli su u učionicu i nasumično odabrali 5 dječaka,izveli ih napolje i hladnokrvno ubili.
Tako da neću imati poštovanja prema njemu,a ni prema nikom mrtvom koji je bio govno za života,a sada mrtav. Te fore, ''o mrtvima sve najbolje'' , ja ne j.b.m ni 1 %.

Thank you & have a nice day!

Optimizam je samo nedostatak informacija.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
PROČITAJTE GADAFIJEVU OPORUKU!

Ovo je pismo pukovnika Gadafija upućeno njegovim pristalicama 9. aprila ove godine. U pismu, sada već ubijeni vođa poziva na podršku, spominje svoja nastojanja da ujedini Afriku, te satanizuje NATo, Ameriku i zapadnu demokratiju.

"U ime Allaha, blagotvornog i milosrdnog!

Već 40 godina, ili je možda prošlo i više od toga? Ne sjećam se više - činio sam sve što sam mogao da bi ljudima dao kuće, bolnice, škole. Kad su bili gladni davao sam im hranu. Čak sam i u Benghaziju pustinju pretvorio u žitnicu. Usprotivio sam se i preživio napade onog kauboja Reagana. Kada je ubio moju usvojenu sirotu kćer želio je ubiti mene. Umjesto mene ubio je to siroto dijete. Pomagao sam svojoj braći i sestrama u Africi novčanim potporama za Afričku Uniju, činio sam sve što je bilo u mojoj moći da ljudi razumiju koncept demokracije u kojoj narodni odbori upravljaju našom zemljom.

Ali ni to nije nikada bilo dovoljno - kao što su mi mnogi rekli, čak i ljudi sa kućama od 10 soba, novim ormarima i namještajem, nisu nikad bili zadovoljni. U svojoj sebičnosti uvijek su željeli više. Pa bi Amerikancima i drugim posjetiteljima pričali da im je potrebna "demokratija" i "sloboda", ni u jednom trenutku shvaćajući da pričaju o sustavu u kojem se ljudi kolju, u kojem najveće pseto ždere sve ostale psiće - no oni su i dalje ostajali ošamućeni i zavedeni s te dvije riječi ne shvaćajući kako u Americi nema besplatnih lijekova, da u "slobodi" i u "demokratiji" nema besplatnih bolnica niti podjele besplatnih stanova. Nema čak ni besplatnog obrazovanja, pa ni besplatne hrane osim kada ljudi moraju prositi ili stajati u dugim redovima da bi dobili zdjelicu supe. Bez obzira što ja radio nekima nikada nije bilo dosta, ali drugi, ti drugi su znali da sam ja sin Gamala Abdela Nassera jedinog istinskog Arapskog i Muslimanskog vođe kojeg smo imali još od vremena Salaha al Dina, čovjeka koji je za svoj narod uzeo pa mu darovao Sueski kanal. Tako sam i ja, za svoj narod uzeo i narodu darovao cijelu Libiju. Nasserovim stopama koje sam pokušao slijediti kako bi svoj narod sačuvao od kolonijalne dominacije - od lopova koji su nas željeli opljačkati.

Danas, ja sam cilj napada najsnažnijeg saveza u vojnoj historiji, moj mali afrički sin, Obama, želi me ubiti kako bi oduzeo slobodu našoj zemlji, kako bi nam ukrao naše besplatne stanove, naše besplatne lijekove, naše besplatno obrazovanje i zamijenio ih američkim lopovlukom koji se naziva "kapitalizam". No svi mi u trećem svijetu znamo što "kapitalizam" zapravo znači. To znači da korporacije upravljaju svijetom a narod trpi i stenje. To također znači da za mene više nema izbora, da se "kapitalizmu" moram suprotstaviti i da ću na tom putu, ako Allah to poželi, morati i umrijeti. Želim da svi znate koji je to put: To je onaj isti put kojim smo zajedno kročili, koji je našu zemlju učinio bogatom, donio joj poljoprivredna zemljišta tamo gdje je nekad bila pustinja, to je put koji nam je dao hranu i zdravlje i čak nam omogućio da u ovoj našoj Libijskoj Džamahiriji zaposlimo našu afričku i arapsku braću i sestre.

Ja ne želim umrijeti, ali ako se to dogodi u nastojanju da spasim našu zemlju i moj narod, mnoge hiljade vas koji ste svi moja djeca, onda neka tako bude.

Neka ova oporuka koju pišem bude moja, možda zadnja, poruka svijetu - poruka čovjeka koji se usudio suprotstaviti križarskim napadima NATO saveza, koji se drznuo suprotstaviti okrutnosti i izdaji, koji se usprotivio Zapadu i njegovim kolonijalnim apetitima i neka se upamti da sam sa svojom afričkom braćom, sa svojom istinskom Arapskom i Muslimanskom braćom bio svjetlo. Dok su drugi gradili dvorce ja sam živio u skromnoj kući i u šatoru, u kojima nikada nisam zaboravio djetinjstvo i mladost provedene u Sirtu. Neka se upamti da nikada nisam uludo trošio nacionalno bogatstvo i da sam poput Salaha al Dina koji je osvojio Jeruzalem na čast Islama, za sebe uzeo jako malo.

Na Zapadu neki me zovu poremećenim i luđakom, no i oni znaju istinu ali nastavljaju sa lažima. Oni znaju da je naša zemlja suverena, nezavisna i slobodna i da nije pod kolonijalnom podčinjenošću. Oni također znaju da su moja vizija i moj put jasni mome narodu i da ću se do zadnjega uzdaha boriti da bi svi mi i naša Libija ostali slobodni.

Neka nam Allah svemogući pomogne da mu ostanemo vjerni i slobodni. Bog je velik!"

http://www.source.ba/clanak/118018367590

TEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEKBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR moj Gadafi!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta je to filozofe, jos ces postati musliman. Salim se malo :)
U pravu je covjek ovo sve sto je napisao, ako je on napisao.
Ostaje samo jedno pitanje, zasto je ubijao nevine zarad cak i ovako plemenitog cilja.
Evo neko je spomenuo djecake koje je ubio u skoli, ali ja znam da je poznat po terorizmu koji se desio u eksploziji bombe u avionu nad Skotskom 1988.
Zasto je morao nevine ubijati ako je bio tako dobar?
Ne razumijem nikako tu islamsku religiju, ubijati radi religije. Ovako plemenito pismo napisati a te grozote raditi. To je bas kontradikcija.
Ne postoji ni jedan cilj na svijetu ma kako bio plemenit koji zasluzuje zrtvovanje nevinih zivota.
Da ironija bude veca ubili su ga muslimani, a ne krizari.
Ne kazem da su svi muslimani losi, ali nisu ni svi hriscani.
Uopste, koristenje religije u politici je lose, bilo koja da je religija. To je bila greska Gadafijevog sistema, a greska je svih arapskih sistema, zato se stalno i tuku. Slicno kod nas je koristenje nacionalnosti.
Libijcima nece ni sad biti bolje jer ce religija opet biti upletena u politiku, a to je veliko zlo. Koliko bi manje zla na svijetu bilo kad bi se arapi rijesili religije, balkanci nacije, a zapadnjaci zelje za naftom.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
jellyfish je napisao:
Ne postoji ni jedan cilj na svijetu ma kako bio plemenit koji zasluzuje zrtvovanje nevinih zivota.

Pa majka mu stara što ti onda toliko podržavaš Zapad???

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne podrzavam ja da mislim da je dobar, nego samo smatram da je zapad manje zlo od Arapa i islama.
Naravno, Libija je bila izuzetak jer je bila relativno normalna drzava i zapad je tu pogrijesio. I ja to priznam.
Ali sto se tice ostalih arapskih drzava, podrzavam zapad samo zato sto je manje zlo od njih koji hoce da stvore svjetski serijat. A to smatram vecim zlom od danasnjeg zapada.
Ako je nesto manje zlo ne znaci da je dobro, i ne znaci da ako podrzavas manje zlo mislis da to nije zlo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
jellyfish je napisao:
Ali sto se tice ostalih arapskih drzava, podrzavam zapad samo zato sto je manje zlo od njih koji hoce da stvore svjetski serijat. A to smatram vecim zlom od danasnjeg zapada.

Nije zapad ništa pogriješio, da oni toliko griješe ne bi vladali svijetom. Stvorili su Bin Ladena, bili ključna pomoć avganistanskim mudžahedinima. Sadam je bio neprijatelj Al-Kaide, koja je bila slabo prisutna u Iraku za njegove vlasti, Ameri ga srušili i ovi se sad nakotili tamo. Sad ista stvar i sa Gadafijem koji je više bio nekakav socijalista-antiimperijalista nego islamista. Ko onda stvara svjetski šerijat nego baš zapad? Zapad tačno zna šta i zašto radi.

Citiraj:
Evo neko je spomenuo djecake koje je ubio u skoli, ali ja znam da je poznat po terorizmu koji se desio u eksploziji bombe u avionu nad Skotskom 1988.
Zasto je morao nevine ubijati ako je bio tako dobar?

Otkud znaš da je to uradio? To je mogla uraditi bilo koja tajna služba kako bi mu napakovala. To što je platio odštetu ne mora da znači ništa (osim da je pogriješio, htio da se uvuče zapadu).

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
jellyfish je napisao:
Koliko bi manje zla na svijetu bilo kad bi se arapi rijesili religije, balkanci nacije, a zapadnjaci zelje za naftom.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
......

To sto ja kazem su zvanicne vijesti, naravno uvijek postoji mogucnost teorije zavjere.
Naidjoh na jedan zanimljiv clanak o tome kako je zapad ovaj put pokazao da nije nista bolji od Gadafija po svojim djelima:

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/2853 ... etu-zivimo

Autor teksta se pita zaista kakav je ovo svijet kad su normalne neke stvari koje su se jos u proslom vijeku smatrale prevazidjenim :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
jellyfish je napisao:
Koliko bi manje zla na svijetu bilo kad bi se arapi rijesili religije, balkanci nacije, a zapadnjaci zelje za naftom.

Dzeli, saljes poruku onima koji vide, a ne cuju.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
jellyfish je napisao:
Rivaldinho je napisao:
......

To sto ja kazem su zvanicne vijesti...

Po zvaničnim vijestim mi smo 90-ih zajebali Hitlera i Džingis Kana zajedno.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pretjerujes.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 215 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]