banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2011, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
mrkvica je napisao:
Joj Bože, izgubih se u ovim vašim postovima... Nego neko reče da je ok žaliti se na nekog službenika a nije ok žaliti se, eto primjera radi, na neljubaznu prodavačicu, koja jadna ima platu 500KM i odbija joj se ovo ono... E pa ovako, moja majka radi kao opštinski radnik, ima manju platu od 500KM, sama kupuje koverte, plaća poštarine za dokumenta koja šalje negdje, sama kupuje papir za štampač, toalet papir, sredstva za čišćenje, sama pere kancelariju, usisava itd, itd, da ne dužim. Dakle, ne znam ko je to napisao, ali valjda će skontati da mu se obraćam, u redu je žaliti se, evo u konkretnom slučaju, na moju majku,a nije na prodavačicu koja se izdere na tebe zbog 10 jebenih kifli?!

Ja se uvijek nekako pokušam staviti u situaciju i jedne i druge strane, ali to da se neko na mene uzdere iako sam mu pristupila sasvim ljubazno, za mene nema objašnjenja. Ako imaš problema, kakvih god, ostavi to ispred praga prostorije u kojoj radiš. Kraj priče! Ko ne može to, neka ne radi taj posao! I doviđenja!

Jednom sam u DM-u imala prilike da budem u redu iza neke nadrndane babe koja izmaltretirala prodavačicu. Žena sve fino ljubazno sa njom. Ja došla na red, nešto se nasmijala, kaže ona: "Jao, Vi ste prva osoba koja se danas nasmijala!" pa se i ona oraspoloži. Zar to nije ljepše nego da se smrkla i pogledala me preko neke stvari?

Inače, imam riječi hvale za Konzum na Bulevaru. Uvijek su svi ljubazni, nisam još nikakvih problema imala.

Vjerovatno tvoja mama placa struju i vodu koju potrosi u opsitnskoj kancelariji?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Hercegovac je napisao:
Мислим да су услови рада у маркетима и пекарама толико лоши да је много себично са наше стране што им замјерамо ...

tek sada procitah tvoj post. :lol:
zamisli situaciju. tvoja porodica ustaje, vreme za dorucak, tvoja majka ode brzinski do pekare da kupi neko toplo pecivo za dorucak. vraca se sokiranog izraza, ti je pitas sta se desilo. isprica ti kako je sa osmehom narucila, a prodavacica se izgalamila na nju jer je eto htela da kupi pecivo.

a ti onda, naravno kazes:" mama, ne budi tako sebicna. kako mozes da joj zameras, sram te bilo, kada znas da su njeni uslovi rada jako losi. ´ajde se sada vrati, neka te jos ispickara, opsuje celu familiju, po mogucnosti jos i udari, ne bi li jadna isresla iz sebe tu gnev zbog losih uslova rada." :wink:

siki2086 je napisao:

Vjerovatno tvoja mama placa struju i vodu koju potrosi u opsitnskoj kancelariji?

jesi li ti placao na svom radnom mestu?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Ti si meni djelovala kao neko tipa: "Majko moja sto ne volim ove seljake sto su spremni da galame i zbog 10 kifli. Je8em je nesposbnu sto radi taj posao. Iskuliracu kozu sta drugo."
Samo me to iznenad'lo, nista vise. Mislim, sve si u pravu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stigmata je napisao:
siki2086 je napisao:

jesi li ti placao na svom radnom mestu?

Sta da li sam placao?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
siki2086 je napisao:

Hoćemo se praviti ludi???
To što ti ne prihvataš činjenicu da nečiji problemi ne treba da budu uzrok neljubaznosti na bilo kom radnom mjestu je tvoj problem.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Jedno je mrki pogled, drugo je da se neko krene dernjati na tebe zato što mrzi svoj posao...

Pa normalno. Izgalamiti se na nekog zbog 10 kifli... :roll: Još ćemo se trebati najavljivati dan ranije da ćemo doći kupiti 10 kifli da je ne bi našli nespremnu...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
To što ti ne prihvataš činjenicu da nečiji problemi ne treba da budu uzrok neljubaznosti na bilo kom radnom mjestu je tvoj problem.

Da li taj neko treba da dobije otkaz zbog 10 kifli?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ti i dalje ne kontas poentu, ha?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:
mrkvica je napisao:

Ako joj se to desilo jednom neće sigurno dobiti otkaz. A pošto je dobila otkaz, to samo potvrđuje da stigmata nije jedina koja se žalila.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 15:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
mrkvica je napisao:
siki2086 je napisao:
mrkvica je napisao:

Ako joj se to desilo jednom neće sigurno dobiti otkaz. A pošto je dobila otkaz, to samo potvrđuje da stigmata nije jedina koja se žalila.

mozda je upravo dobila otkaz zbog tih 10 kifli...radio sam na mestu gde su ljudi dobijali otkaze i zbog manjih stvari...radnici su obespravljeni i gonici robova to iskoristavaju,a oni koji trebaju da ih zastite( Ranka Misic i sl.) kupuju"krpice" od po par stotina maraka i setkaju se Gospodskom...da li je ta radnica jos zgresila ili ne ne znamo,ali ovde je sve moguce pa je moguce i dobiti otkaz zbog 10 kifli...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 15:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Koliko postova ok 10 kifli....Mislim da trgovac ne treba da licne probleme koristi kao izgovor za neljubaznost, i da je p
ogresno kriviti stigmatu sto se zalila, jer, kao kupac, ima pravo za uslugu koju placa.
Medjutim, gledano s neke ljudske strane, treba znati razlikovati usluge koje se placaju i koje treba da budu na visokom nivou i ove ostale. Sta hocu da kazem, neko ko je malo hladnije glave bi jednostavno iskulirao, jer kao sto je neko rekao malopre, nije zena nista opsovala ili nesto ruzno rekla. Povisen ton nije u redu, svakako, ali treba izvagati prekrsaje i zakljuciti koje su odgovarajuce mere. Takodje, da veceram u fancy restoranu gde placam 50 KM veceru, i da se neko ponasa ovako, onda bih sigurno rekao da je to uredu. Isto kao sto spominju opstinske radnike, ili koga vec. Poenta je takva, vi u takvom restoranu znate da placate veoma skupo uslugu, dok kifla od .30 feninga ne ukljucuje isti nivo usluge.
Ja licno verovatno nikad ne bih se pozalio na ovo, ali to je moj licni stav. Ima osoba koje to mnogo vise vredja, pa ce odluciti da se zale.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 16:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
stigmata je napisao:
:lol: :lol: :lol:
jel´ ne razumes ili ne citas?

ne radi se o kiflama. ali ako ti je smesno sto ne dopustam i sto se zalim ako se neko izdrka na mene jer zelim nesto kupiti, onda super za tebe. :D

tebi se to desilo prosle nedenje i 4-5 dana nakon toga si pokrenula temu i poslala mail...
sto nisi odmah reagovala ? zasto joj nisi odmah odgovorila ?
zasto nisi vratila kifle i otisla do pekare ? bar ih u tom delu grada ima...koliko ? desetak pekara sigurno...

mislim stvarno...ne reagovati odmah i jos razmisljati toliko dana i onda posle ovde diskutovati i jos slati mailove nakon toliko dana zbog 10 kifli :confused2:
ja bih zaboravio na taj slucaj nakon toliko dana... ti delujes kao da nocima nisi spavala i samo razmisljala o toj zbog ko zna cega nadrndanoj mucenici sto ti je odgovorila i nanela ti"dusevnu bol"(pre da ti je povredila sujetu ) zbog 10 kifli od 0.3 marke...

a mogla si joj odgovoriti odmah... nisi smela ? lakse je mailom prigovoriti na rad objekta koji ti je blizu kuce...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja se pitam zasto nije to sa njom raspravila, na licu mjesta a ne hinjski upravi slati mail. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zašto je čudno to što je djevojka ostala u čudu kad se ova iskovriježila na nju?! Ostaneš bez teksta! Dok ti dođe u glavu šta bi, ona se već okrenula i otišla.
anoniman je napisao:
mozda je upravo dobila otkaz zbog tih 10 kifli...radio sam na mestu gde su ljudi dobijali otkaze i zbog manjih stvari...radnici su obespravljeni i gonici robova to iskoristavaju,a oni koji trebaju da ih zastite( Ranka Misic i sl.) kupuju"krpice" od po par stotina maraka i setkaju se Gospodskom...da li je ta radnica jos zgresila ili ne ne znamo,ali ovde je sve moguce pa je moguce i dobiti otkaz zbog 10 kifli...

Nekako sam uvjerena da je to dotična znala i sama. A svejedno si je dopustila neljubaznost i drčnost. Kad bih radila na takvom mjestu ne bih se kockala, znaš. Posao je posao, kakv god, treba ga raditi onako kako treba.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mrkvice, radis li ti negdje?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 17:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Радиш ли ти? Ах,да,не радиш....Силвијо,немој се правити глуп. Трговац нема право да се истреса на муштерији. Купац има право да се жали ако се трговац истресао на њега. Ни један нормалан газда неће дати отказ раднику ако се неко први пут пожалио на њега. Или тој особи то није први испад или је газда Мог Маркета ненормалан....И не пљуште откази у МомМаркету,осим једне особе,сви из Синдија који су прешли тамо,а има их барем шест,још увијек раде. Та једна особа стварно није за трговца.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zorane, otkazi pljuste, provjereno znam od ljudi bliski upravi!

Naravno da ne radim, kad mi ti neces naci posao :P

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Siki je moj novi favorit foruma.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
tebi se to desilo prosle nedenje i 4-5 dana nakon toga si pokrenula temu i poslala mail...
sto nisi odmah reagovala ? zasto joj nisi odmah odgovorila ?
zasto nisi vratila kifle i otisla do pekare ? bar ih u tom delu grada ima...koliko ? desetak pekara sigurno...

mislim stvarno...ne reagovati odmah i jos razmisljati toliko dana i onda posle ovde diskutovati i jos slati mailove nakon toliko dana zbog 10 kifli :confused2:
ja bih zaboravio na taj slucaj nakon toliko dana... ti delujes kao da nocima nisi spavala i samo razmisljala o toj zbog ko zna cega nadrndanoj mucenici sto ti je odgovorila i nanela ti"dusevnu bol"(pre da ti je povredila sujetu ) zbog 10 kifli od 0.3 marke...

a mogla si joj odgovoriti odmah... nisi smela ? lakse je mailom prigovoriti na rad objekta koji ti je blizu kuce...

:lol: :lol: :lol:
sve sam vec napisala i objasnila, ali obzirom da sam danas dobila nesto predivno i mnogo sam happy zbog toga, objasnicu jos jednom, samo za tebe. :D
htela sam odreagovati odmah, ali sam u prvih par sec bila zatecena (nisam navikla da ljudi dizu ton na mene), a ona je u sl. trenutku nagulila negde. bila sam u frci, nisam je mogla cekati. to gde kupujem pecivo je moja stvar i nema nikakve veze sa temom. taj dan sam imala fetis na kifle iz marketa mozda, sto opet nema apsolutno nikave veze sa temom. ne zanima me koliko pekara ima u blizini. na kraju krajeva mogle su to biti zvake ili bilo sta drugo, ne? :wink:

mail je sredstvo komunikacije kao i svako drugo, napisala sam ga kada sam se docepala neta, kada sam zavrsila svoje obaveze, kada sam se setila toga citajuci neku temu koja me podsetila na to. uostalom zar je to bitno? gde zivim i koliko je taj market blizu/daleko od kuce je opet totalno nebitno. ko zna, mozda sam otputovala negde, pa nisam mogla licno otici. mozda ne znam , a i ne zanima me ko je sef filijale, mozda mi je to bilo najbrze. ko li ce ga znati? :D

ako ti i dalje nesto ne bude jasno, procitaj pazljivo kompletnu temu, sve je do detalja objasnjeno. ako i dalje budes imao istih pitanja i konstatacija, onda jos jednom :D

ako si navikao i ako ti je normalno da se ljudi izrkavaju na tebe bez povoda, onda nastavi tako i uzivaj u tome, ali pokusaj prihvatiti cinjenicu da isto tako postoje ljudi kojima to nije normalno i koji to osudjuju.

nego, da doticna nekulturna dama nije tvoja mama, sestra ili rodjaka cim toliko opravdavas njeno ponasanje??? :wink:

stormbringer je napisao:
da veceram u fancy restoranu gde placam 50 KM veceru, i da se neko ponasa ovako, onda bih sigurno rekao da je to uredu. Isto kao sto spominju opstinske radnike, ili koga vec. Poenta je takva, vi u takvom restoranu znate da placate veoma skupo uslugu, dok kifla od .30 feninga ne ukljucuje isti nivo usluge.

meni je novac koji zaradim bitan i cenim ga. cenim sebe i svoje vreme, trud koji sam ulozila da bih ga zaradila.
isto tako cenim i 0.1 i 1001 marku jer sam ih zaradila sa svojih 10prstiju.
da je stvar koju sam kupila kostala 0.3 ili 3003 marke, a prodavacica se tako postavila, ja bih isto reagovala.

Poslednji put menjao stigmata dana 23 Okt 2011, 17:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:
Mrkvice, radis li ti negdje?

Pravi se našao me pitati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]