anoniman je napisao:
tebi se to desilo prosle nedenje i 4-5 dana nakon toga si pokrenula temu i poslala mail...
sto nisi odmah reagovala ? zasto joj nisi odmah odgovorila ?
zasto nisi vratila kifle i otisla do pekare ? bar ih u tom delu grada ima...koliko ? desetak pekara sigurno...
mislim stvarno...ne reagovati odmah i jos razmisljati toliko dana i onda posle ovde diskutovati i jos slati mailove nakon toliko dana zbog 10 kifli
ja bih zaboravio na taj slucaj nakon toliko dana... ti delujes kao da nocima nisi spavala i samo razmisljala o toj zbog ko zna cega nadrndanoj mucenici sto ti je odgovorila i nanela ti"dusevnu bol"(pre da ti je povredila sujetu ) zbog 10 kifli od 0.3 marke...
a mogla si joj odgovoriti odmah... nisi smela ? lakse je mailom prigovoriti na rad objekta koji ti je blizu kuce...
sve sam vec napisala i objasnila, ali obzirom da sam danas dobila nesto predivno i mnogo sam happy zbog toga, objasnicu jos jednom, samo za tebe.
htela sam odreagovati odmah, ali sam u prvih par sec bila zatecena (nisam navikla da ljudi dizu ton na mene), a ona je u sl. trenutku nagulila negde. bila sam u frci, nisam je mogla cekati. to gde kupujem pecivo je moja stvar i nema nikakve veze sa temom. taj dan sam imala fetis na kifle iz marketa mozda, sto opet nema apsolutno nikave veze sa temom. ne zanima me koliko pekara ima u blizini. na kraju krajeva mogle su to biti zvake ili bilo sta drugo, ne?
mail je sredstvo komunikacije kao i svako drugo, napisala sam ga kada sam se docepala neta, kada sam zavrsila svoje obaveze, kada sam se setila toga citajuci neku temu koja me podsetila na to. uostalom zar je to bitno? gde zivim i koliko je taj market blizu/daleko od kuce je opet totalno nebitno. ko zna, mozda sam otputovala negde, pa nisam mogla licno otici. mozda ne znam , a i ne zanima me ko je sef filijale, mozda mi je to bilo najbrze. ko li ce ga znati?
ako ti i dalje nesto ne bude jasno, procitaj pazljivo kompletnu temu, sve je do detalja objasnjeno. ako i dalje budes imao istih pitanja i konstatacija, onda jos jednom
ako si navikao i ako ti je normalno da se ljudi izrkavaju na tebe bez povoda, onda nastavi tako i uzivaj u tome, ali pokusaj prihvatiti cinjenicu da isto tako postoje ljudi kojima to nije normalno i koji to osudjuju.
nego, da doticna nekulturna dama nije tvoja mama, sestra ili rodjaka cim toliko opravdavas njeno ponasanje???
stormbringer je napisao:
da veceram u fancy restoranu gde placam 50 KM veceru, i da se neko ponasa ovako, onda bih sigurno rekao da je to uredu. Isto kao sto spominju opstinske radnike, ili koga vec. Poenta je takva, vi u takvom restoranu znate da placate veoma skupo uslugu, dok kifla od .30 feninga ne ukljucuje isti nivo usluge.
meni je novac koji zaradim bitan i cenim ga. cenim sebe i svoje vreme, trud koji sam ulozila da bih ga zaradila.
isto tako cenim i 0.1 i 1001 marku jer sam ih zaradila sa svojih 10prstiju.
da je stvar koju sam kupila kostala 0.3 ili 3003 marke, a prodavacica se tako postavila, ja bih isto reagovala.