banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 215 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2011, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Izjava Klintonove: "Ziv ili mrtav" bi u bilo kojoj drugoj zemlji bila za izvesti pred sud...

I onda neko kaze da vise nema Divljeg zapada...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 12:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Vincent Corleone je napisao:
Pocivaj u miru Pukovnice
!
Demokratija a kaze trebalo bi smaketi Gadafija ...a ovi pobunjenici se raduju zbog par miliona dolara polako sustice ih sad sve...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Borio se do zadnjeg trenutka, umro je u borbi, što sam nekako i očekivao da će da se desi. Znao sam da neće furnuti negdje u egzil već da će ostati tu do kraja. Ovako je bar osigurao sebi besmrtnost u očima istorije i sasvim je moguće da ćemo dočekati vrijeme kad ga krenu slaviti kao mučenika. RIP

Vrh

Tema posta: Re: Ubijen Gadafi???
PostPoslato: 21 Okt 2011, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Meni je prva asocijacija bila kao i za Bin Ladena - penzionisao se.
Bilo bi mi zaista žao ako je poginuo.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
shakal je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Izjava Klintonove: "Ziv ili mrtav" bi u bilo kojoj drugoj zemlji bila za izvesti pred sud...

I onda neko kaze da vise nema Divljeg zapada...

Sada znam šta je ona gledala na svom mobilnom, njegovo nemontirano ubistvo, kao što je gledala ubistvo Bin Ladena, ali onda je bila šokirana.

Kada ubiješ jednog čovjeka ubica si, kada ubiješ dva, onda si serijski ubica, a ako ubiješ 30 000 onda si junak.

Citiraj:
AGENCIJE - 21.10.2011 12:10
SIRT - Bivši libijski lider Moamer Gadafi, koji je juče preminuo od posljedica ranjavanja, biće sahranjen prema muslimanskom obredu na tajnoj lokaciji kako bi bilo spriječeno da njegov grob postane mjesto hodočašća, objavila je televizija Al Arabija pozivajući se na Prelazni nacionalni savjet.
Prelazni nacionalni savjet, koji je na vlasti u Libiji, obećao je da će sutra ujutru proglastiti slobodu u zemlji.
Pripadnici novih vlasti uhvatili su juče Moamera Gadafija koji je pokušao da pobjegne iz svog rodnog grada Sirta.
Borbena letjelica NATO-a pogodila je konvoj vozila u kojem se Gadafi nalazio u pokušaju da pobjegne od opsade njegovog rodnog grada Sirta.
Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi umro je od rane na glavi zadobijene u unakrsnoj vatri koja je izbila između snaga lojalnih Nacionalnom prelaznom savjetu (NTC) i njegovih pristalica nakon što je on uhvaćen u gradu Sirtu, rekao je šef prelazne vlade Mahmud Džibril.
UN za istragu o smrti Gadafija
Visoki komesarijat UN za ljudska prava pozvao je danas da se provede istraga o uslovima pod kojim je umro bivši libijski vođa Moamer Gadafi.
"Iako je juče objavljena informacija o smrti Gadafija još nisu jasne okolnosti. Ocjenjujemo da je neophodna istraga", izjavio je novinarima portparol Visokog komesarijata Rupert Kolvil, komentarišući brojne video snimke koji su juče objavljivani u medijima.
On je ocijenio da su dva video snimka na kojima je prikazana smrt Gadafija vrlo zabrinjavajuća.
Kolvil je ocijenio da je smrću Gadafija okončano veliko osmomjesečno nasilje i patnje libijskog naroda.
"Počinje nova era u Libiji tokom koje moraju da se ispune očekivanja naroda, posebno u pogledu ljudskih prava", dodao je Kolvil.
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je da vijest o smrti Moamera Gadafija označava istorijsku tranziciju u Libiji i pozvao pristalice dva tabora da polože oružje.
Mnogo povrijeđenih u slavlju širom Libije
Dan nakon burne proslave pada Sirta, posljednjeg uporišta bivšeg režima i objavljivanja da je svrgnuti vođa Muamer Gadafi mrtav, u Libiji je jutros mirnije u
isčekivanju zvaničnog proglašenja da je čitava zemlja oslobođena.
Bivši libijski vođa, koji se od pada Tripolija u avgustu nalazio u bjekstvu, juče je uhvaćen u rodnom Sirtu nakon što je taj grad oslobođen poslije dvodnevnih borbi sa preostalim snagama lojalnim Gadafiju.
Gadafi koji je teško ranjen ubrzo je prema tvrdnjama zvaničnika Prelaznog nacionalng savjeta, podlijegao povredama, ali okolnosti pod kojima je uhvaćen i pod kojima je kasnije preminuo i danas su vrlo nejasne.
Vijest o njegovoj smrti izazvala je talas veselja širom zemlje a na desetine, a ponegđe i na stotine hiljada ljudi se okupljalo na trgovima gđe se pucalo iz lakog i teškog oružja sve do kasno u noć.
U toj pucnjavi povrijeđeno je najmanje 63 ljudi, javila je libijska televizija Al-Ahrar, mada se strahuje da ima i mrtvih.
Vojni savjet Tripolija jutros je pozvao "sve građane da prestanu da pucaju u vazduh, bez obzira na tip oružja i bez obzira na povod".
Prelazni nacionalni savjet najavio je da će danas ili sutra zvanično objaviti da je čitava Libija oslobođena, čime su nakon osam mjeseci okončani krvavi sukobi u kojima je poginulo 30.000 ljudi.
NATO operacije završene
NATO operacije u Libiji se mogu smatrati završenim sada, kada je Moamer Gadafi mrtav i kada je novi režim preuzeo kontrolu nad cijelom zemljom, izjavili su danas predsjednik Francuske Nikola Sarkozi i ministar spoljnih poslova Alan Žipe.
"Jasno je da se operacija približava kraju", izjavio je Sarkozi, pozivajući na pomirenje, oproštaj i jedinstvo u Libiji.
Sarkozi je kazao da Gadafijeva smrt nije razlog za slavlje, uprkos zločinima koje je počinio.
"Nikada se ne treba radovati smrti čovjeka, bez obzira na to šta je učinio", kazao je francuski predsjednik.
Ministar Žipe je, u izjavi za Radio "Evropa 1", rekao da je sudbina Libijaca sada u njihovim rukama, prenio je AFP.
"Mislim da možemo da kažemo da je vojna operacija završena, da je cijela teritorija Libije pod kontrolom Nacionalnog prelaznog savjeta", kazao je Žipe i dodao da će NATO operacije biti završene kada se sprovedu još neke mjere u cilju tranzicije tokom sljedeće sedmice.
"Operacije moraju biti završene jer je naš cilj, koji je bio da pomognemo snagama Nacionalnog prelaznog savjeta u oslobođenju njihove teritorije, sada dostignut", rekao je francuski šef diplomatije.
Žipe je istakao da cilj NATO-a nije bilo ubistvo Gadafija, nego da ga primora da napusti vlast, dodajući da je na Savjetu bilo da ga uhvati i da mu sudi.
Akcije NATO-a protiv Gadafijevih snaga započete su 31. marta, od kada je izvedeno skoro 1.000 vazdušnih napada.
Neimenovani NATO zvaničnik izjavio je ranije da bi vrhovni komandant NATO snaga u Evropi admiral Džejms Stavridis trebalo da izda preporuku "za okončanje operacija, vjerovatno u petak".
Drugi zvaničnik rekao je u četvrtak da će vojni planeri uskoro preporučiti - ili da se potpuno prekine misija, ili da se obustave napadi a nastavi nadgledanje narednih nekoliko sedmica.

U tom ratu poginuo je Pukovnik i pola njegove porodice, niko nema pravo da mu bilo šta prebacuje, jer kada se ovo prekopira na Balkan nas su vodile gomile kukavica.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Američki Predator pucao na Gadafijev konvoj

FENA - 21.10.2011 09:16
Američka bespilotna letjelica Predator, zajedno s francuskim lovcem, pucala je na konvoj koji je prevozio pukovnika Moamera Gadafija u trenucima prije njegove smrti, izjavio je u četvrtak zvaničnik američkog ministarstva obrane za TV mrežu Fox News.
Dužnosnik je rekao da su Predator i francuski borbeni avion pucali na "veliki konvoj" koji je napuštao Gadafijev rodni grad Sirt.
Francuski vojni dužnosnik ranije je izjavio da je u konvoju bilo oko 80 vozila, te da vazdušni udar nije uništio konvoj ali su poslije njega borci na terenu presreli vozilo u kojem je bio Gadafi.
Američki predsjednik Barak Obama izjavio je u četvrtak da smrću Gadafija završava "dugo i bolno poglavlje" za libijski narod.
"To obilježava završetak dugog i bolnog poglavlja za libijski narod koji sada ima priliku odrediti svoju vlastitu sudbinu u novoj i demokratskoj Libiji", istakao je Obama.
U posebnoj izjavi, danoj u ružićnjaku Bijele kuće, Obama je naglasio da su Libijci "pobijedili u svojoj revoluciji". "Danas definitivno možemo reći da je Gadafijevu režimu došao kraj", rekao je.

Gadafi je umro od rana zadobijenih tokom njegova zarobljavanja u blizini Sirta, prema portparolu libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC).

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Slika
Citiraj:
Gadafijev sin Saif al-Islam bježi ka granici sa Nigerom

AGENCIJE - 21.10.2011 14:21
TRIPOLI - Sin Moamera Gadafija Saif al-Islam pokušava da pobjegne iz oblasti južno od Sirta ka granici sa Nigerom, izjavio je danas vojni zapovjednik snaga Nacionalnog prelaznog savjeta.
Komandant Abdul Madžid Mlegda rekao je za Rojters da se Saif al-Islam, kako se vjeruje, nalazi u koloni od tri oklopna vozila i bježi od snaga novih libijskih vlasti, koje su u četvrtak osvojile Sirt i ubile njegovog oca.
"Tražimo ga. Borci u regionu su u punoj pripravnosti", rekao je Mlegta.
U Nigeru su sklonište našla 32 pripadnika Gadafijevog režima, među kojima su njegov sin Sadi, trojica generala i bivši šef bezbjednosnih službi.
Agencija AP je sinoć, pod oznakom hitno, javila da je uhvaćen drugi sin bivšeg libijskog vođe Saif al-Islam, koji se smatrao Gadafijevim nasljednikom, a libijski ministar pravde Mohamad al-Alagi je rekao da su pobunjenici uhvatili Saifa, koji je ranjen u nogu i nalazi se u bolnici.
Međutim, ti podaci kasnije nisu potvrđeni, kao ni ranije iznijeti izvještaji o tome da Saif u konvoju bježi iz Sirta i da je taj konvoj napadnut.
Gadafi ima sedam sinova i jednu ćerku, a prema dosadašnjim izvještajima, poginuli su njegov najmlađi sin Saif al-Arab, u vazdušnom napadu 1. maja, i peti sin Motasem, koji je, prema riječima novih libijskih vlasti, ubijen juče, kad i sam Gadafi.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 14:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kako jeftino zvuči ova reklama, sad će na predatore da nalijepe pločicu combat proved i da ih uvale saveznicima. Sve se vrti oko para.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 14:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
"To obilježava završetak dugog i bolnog poglavlja za libijski narod koji sada ima priliku odrediti svoju vlastitu sudbinu u novoj i demokratskoj Libiji", istakao je Obama.
U posebnoj izjavi, danoj u ružićnjaku Bijele kuće, Obama je naglasio da su Libijci "pobijedili u svojoj revoluciji". "Danas definitivno možemo reći da je Gadafijevu režimu došao kraj"

A kada ce doci kraj americkom rezimu! Ti svjetski policajci trebaju da ciste smece ispred svoje kuce i da misle o svojoj demokratiji a ne o tudjoj!
Para! Samo para!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ima snimka na YouTube kako popunjenici vode živog Gadafija tako da priča o ubistvu u unakrsnoj vatri kao i pogibiji od vazdušnog napada pada u vodu.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ja jos ne mogu da vjerujem da je mrtav. A ovima koji sada slave bi porucio da ce ubrzo poceti da placu od dobrote i blagodeti koji ce im donijeti demokratski Zapad.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
laoce je napisao:
Ja jos ne mogu da vjerujem da je mrtav. A ovima koji sada slave bi porucio da ce ubrzo poceti da placu od dobrote i blagodeti koji ce im donijeti demokratski Zapad.

potpis

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 16:42 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Neće im ništa donijeti, već odnijeti ono što imaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Vader je napisao:
Ima snimka na YouTube kako popunjenici vode živog Gadafija tako da priča o ubistvu u unakrsnoj vatri kao i pogibiji od vazdušnog napada pada u vodu.

http://www.source.ba/clanak/94382136719 ... ref=ostali

маму им је*ем америчку "демократску"

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
veverushka je napisao:
Nije lepo da uzimam Boga u usta, ali DA BOG DA SVI TI ČMAROVI POCRKALI!

:love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9:
Revan je napisao:
To mi je užasno, vuku ga kao lešinari i slave i čestitaju jedni drugima što su ga ubili. Ne znam vide li samo sebe na šta liče... pa šta god mislili o Gadafiju, ne može biti dobar onaj koji se tako raduje nečijem ubistvu.

imas sijaset klipova,sta "freadom figters"rade zarobljenim vojnicima pogotovo crnim placenicima...pogodi jel i jedna zapadna medijska kuca prikazala te snimke?!
veverushka je napisao:
Setite se i Sadama Huseina i njegovog ubistva. Strašno!

zaboravi ti bin ladena :P
Rivaldinho je napisao:
(ko će još da povjeruje da su oni što ranjavaju sami sebe na svakom drugom snimku vojno nešto mogli uraditi).

:thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DKNwgDJ14Qw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Slavice oni ime Gadafijevo, kao sto se nasi matorci sa radoscu sjecaju Tita.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 22:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2008, 22:25
Sa lica zemlje nije nestao samo Pukovnik Gadafi. Nestao je čovjek koji je odškolovao i odhranio generacije mladih banjalučana koji dana žive od australije do amerike. Čitava naselja, preduzeća, osnovne škole, restorani i odmarališta na jadranskoj obali izgrađena su i kao takva bila dostupna banjalučanima-radnicima koji su radeći i privređujući obezbjedili da se ostvari prihod iz nama daleke ali bratske Libije.
Prema njemu su Tito i veliki Če tek minijature jer on je izdržao teret koji niko pa ni sam Staljin nebi mogao.
Otišao je čovjek koji je izgradio Banjaluku koju poznajemo iz zadnjih godina života zajednice po imenu SFRJ.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Nek mu je rahmet dusi. Zao mi je svakog covjeka, pogotovo kad na ovako ruzan nacin ode. Medjutim , nije mi jasna samo ova mashisterija koja puca mnoge na forumu? Jbte, ko da je lik bio Dalaj Lama ili Gandi, a ne ludi i kontroverzni Gadafi, koji se nazivio, naguzio mladih koka, nacejfio svega i svacega, a da je nama nesto silno valjao i nije...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ERROR je napisao:
bte, ko da je lik bio Dalaj Lama

E od ovoga nema veće pičke ni smeća na cijeloj zemaljskoj kugli.
Gadafi je trenutno najsvijetlije ime koje se izgovara na planeti, heroj.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Svi pominju samo Ameriku, najveći zagovornik bombardovanja Libije je bio Sarkozi, u drugom redu Hilari Klinton, oboje iz istog "plemena". Sada je vladajuća elita u svijetu povezanija nego u srednjem vijeku , toliko su ojačali da više ne idu na marionete nego javno postavljaju svoje sunarodnike na čelnim mjestima širom svijeta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 215 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]