banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 14:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: O "Oštroj nuli"
PostPoslato: 24 Avg 2011, 16:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
ravnagora je napisao:
Ljudi, čime se vi bavite, dok Srpska propada? Kakva Oštra Nula, ili im pomozite ili ih se manite! Neka ustane kuka i motika! Vi sjeli tu i kuckate, oštra ovo, oštra ono... SRAMOTA! :angry4:

Pa sta ako propada, sve mora jednom propasti. Eto posto si ti brizan i pametan, izvedi nas na pravi put, a ja cu ti biti zahvalan :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 16:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Zar možemo gore da propadnemo :confused2: popili smo ne patos nego podrum :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 16:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Avg 2011, 15:36
štp se onda bavimo tupom nulom, kad je sve propalo!
Možda se ljudi jednostavno ne mogu pomiriti sa tim, ipak su oni dokoni :P

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 16:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Aman ljudi prde u ladnu vodu, koliko su organizovani i spremni vidjeli smo na protestima koje su organizovali...došla tri i po čovjeka :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čekaju ljudi da prođu ove vrućine.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2011, 09:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Avg 2011, 15:36
Ajmo na bazen, tamo ima više ljudi :)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011, 18:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
jellyfish je napisao:
Znaci postali su tupa nula :)

ma dobro, ja znam te ljude pa nisam mogao biti "objektivan" kao ostatak foruma, ali jasno je cemu je to sve vodilo.

ljudi uzmaju sorosu i jevrejima pare,ko onaj debeljko iz buke ...oni koji se bave u srbiji nvo sktorom su teski po par miliona evra svaki,soros dobro placa,posto je sve to profitabilno za ocekivati je navalu nvo sektora i u rs,razni fondovi za humanitarno pravo,helsinski komitetiti,fridrih ebert fondacije,gradjanske inicijative,buke,tupe nule i ostalo

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nakon toga, politički performans održan je ispred zgrade zajedničkih institucija BiH gdje su članovi Alternativnog Savjeta ministara najavili da će sjednice održavati putem interneta, imati redovne sastanke u Sarajevu, te tražiti prostorije za rad od državnih institucija.
Inicijatori akcije, udruženja "Akcija građana", pokret "Dosta", udruženje "Oštra nula" iz Banjaluke i drugi, kao glavni problem ističu da u Ustavu BiH ne postoje pravni mehanizmi koji bi vladajuće političare prisilili da konstituišu vlast i počnu sa reformama.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Os ... 08724.html

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Putin je zakon ... znaci moze NVO u rusiji, al nek te finansira neko iz rusije .... ostali MRŠ ...
tako i ovaj banjalučki čegevara i onaj debeli čupo iz buke ... motiku u ruke i kopaj radi .. mani se palamuđenja

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BL!N INTERVJU/"OŠTRA NULA": 'Svijet je pun primjera i dokaza da je ipak narod taj koji ima moć'
Ponedjeljak | 17.10.2011.
Povodom saopštenja UG "Oštra nula", koje smo objavili na našem portalu, u kojem se navodi da je ova organizacija kažnjena od strane banjalučke komunalne policije sa 1.400 KM zbog postavljanja transparenta i lijepljenja stikera na Trgu Krajine (tokom akcije "Ja samo ne želim da odem odavde, ali...") razgovarali smo sa članovima ove organizacije

Foto: "Oštra nula"

Bl!n: Da li smatrate da je kazna koja Vam je izrečena od strane banjalučke komunalne policije zapravo neka vrsta represije na Vaš rad, te odgovor vlasti na kritike koje im upućujete?

Oštra nula: Teško je sa sigurnošću reći da je ova kazna neka vrsta represije jer ipak, izrečena je na osnovu prekršaja zakona i tu je teško pronaći neko drugo značenje. Međutim, ono što je veoma interesantno jeste da je kazna izrečena tek sada, iako smo i prije imali akcije u kojima smo lijepili naljepnice po gradu. Takođe, ova akcija je direktno skrenula pažnju i na neuspjeh formiranja vlasti na nivou BiH, što je izgleda, nekome, ipak bolna tema...

Bl!n: Da li je do sada bilo pritisaka na aktiviste "Oštre nule" od strane vlasti? Ako da, koje vrste?

Oštra nula: Do sada nismo doživjeli nekakav veći pritisak od strane vlasti. Izuzetak su martovski protesti u Banjoj Luci kada je SRNA pokušala da diskredituje udruženje kroz dezinformacije plasirane svega par minuta prije početka press konferencije.

Bl!n: Kako javnost u RS reaguje na Vaš rad? Koliko su građani zapravo spremni podržati Vas i učestvovati u Vašim aktivnostima?

Oštra nula: Mislimo da je teško odgovoriti na to pitanje. Kao i uvijek, postoje glasovi podrške i glasovi negodovanja a mi se nismo upuštali u brojanje tih glasova. Što te tiče spremnosti građana da podrže rad i aktivnosti udruženja, možemo reći da tu imamo pozitivan trend. Na akcijama sve više ljudi nas prepoznaje uz izražavanje podrške a primamo i određeni broj zahtjeva za saradnju i podršku od strane ugroženih grupa i pojedinaca.

Bl!n: Po vašem mišljenju koliko je RS slobodan i demokratski prostor?

Oštra nula: Veoma malo. Mediji su pod kontrolom novca a novac pod kontrolom lokalnih tajkuna i političara. U ovoj igri ličnih interesa, glas naroda rijetko kad dođe u svom originalnom i neiskvarenom obliku do ušiju javnosti. Mali broj neutralnih i objektivnih medija sve teže odoljeva pritiscima sa strane, pod uslovom da ti mediji uopšte i imaju dovoljno velik uticaj na javno mijenje.

Bl!n: Kako će "Oštra nula" odgovoriti vlastima na izrečenu kaznu?

Oštra nula: "Oštra nula" će svoju kaznu, kao pravi savjestan građanin, uredno platiti do zadnje marke, uz još energičniji nastavak našeg rada. Naravno, to ne znači da nismo ogorčeni na drakonski zakon na osnovu kojeg je ona izrečena, te na nerazumijevanje vlasti za naš oblik izražavanja nezadovoljstva.

Bl!n: Kako tumačite pasivnost građana RS glede aktuelne društveno-političke svakodnevice, imamo li na umu sve težu ekonomsku situaciju, te sve veći pritisak odozgo?

Oštra nula: Kako komentarisati nešto što svi smatraju savršeno normalnim a pri tom ne biti linčovan? Ljudi se boje da neće izgubiti i ono malo što imaju, strah od izražavanja nezadovoljstva se izjednačio sa umišljenim osjećajem nemoći a demokratija koja nam se nudi je svedena na cirkusku predstavu. Izbori očigledno ne donose promjene, a kako trenutno stoje stvari, ne donose ni vlast. Ipak, svijet je pun primjera i dokaza da je ipak narod taj koji ima moć. Možda naš narod treba podsjetiti na to? Do tada, odgovornost za sve što se dešava snosimo podjednako mi kao narod, zajedno sa političarima kojima smo dali da nas vode, s tim što oni za razliku od nas, žive mnogo bolje. Dokle će biti tako, na nama je da odredimo...

(BL!N MAGAZIN)

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
znači bilbord je bar 2000 KM da se zakupi ... odgovorite mi ko vam je dao te novce i koji su njegovi motivi ???

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja nisam član Oštre nule, ja ih samo podržavam.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Čuj "ne želi da ode odavde ali", ma idi koga boli qrac, a gdje, ko neko te željan :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Odlicno je ovo.

I to su shupcine,ta ostra 0,ali ipak treba levate na vlasti prozivati na svakom koraku,a ne biti ovca!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ja i nisam protiv da se strancima uzmu pare, ako se vec moze, ali ova ostra nula, to su jednostavno 3-4 covjeka, tek svrsena studenta koji nemaju nikakve snage ni autoriteta.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja nisam član Oštre nule, ja ih samo podržavam.

Kako ti nacionalista, a podrzavas ostru nulu. Sve vise nam se priblizavaju politicki stavovi. Primijetio sam u tvojim postovima zadnjih mjeseci obilje tolerancije i liberalizma za razliku od prije. Svaka cast fili :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam i njima iz Oštre nule rekao da naginjem u desno, ali da podržavam njihovu borbu za bolji život na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam i njima iz Oštre nule rekao da naginjem u desno, ali da podržavam njihovu borbu za bolji život na ovim prostorima.

Ја, рецимо, подржавам сваку иницијативу која указује на мане нашег друштва, а то што волим или не волим ову или ону опцију... баш ме брига. Битно је да се говори о овим проблемима.
РСБПБиХ је добро рекао да они немају неку снагу и ауторитет, али ипак нека их... Свако ко указује на проблеме је добродошао.
Нек се таласа... Са свих страна... И оштре и тупе нуле... :wink:
А сваки паметан човјек ће наћи свој интерес, као и интерес друштва, кад му се понуде разне опције. Најгоре је имати смо једну!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako je.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ма ово је гомила идиота. Видимо ми шта учине те "демократске критичке снаге" кад дођу на власт. Примјера има по цијелом свијету.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]