banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2003, 10:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
NA HTV 3 je nekidan pocelo emitovanje novog serijala ST-a. Kakvi su vasi utisci?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zasad ne izgleda loše. Dosta je gledljivije nego ono sa Kirkom, bar meni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
kao pasionirani ljubitelj star trek serijala, moram priznati da serija mene nije zadovoljila. svi su nekako umjetni, los kapetan i uopste losa gluma, a bogami i scenario uopste nije na nivou.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 12:15 
Majstor
Majstor

E upravo u tom je po meni i stos. TNG na neki nacin puca od superiornosti Flote u skoro u svakom pogledu. I to je jedna od glavnih karateristika i kvalitete tog serijala. Enterprise je izgleda serijal koji ce pokazati kako bi izgledali prvi koraci u takvim putovanjima. Dakle realno je ocekivati nesavrsenost jer je ipak to prvi brod, prvi kapetan i prva posada na takvom zadatku. Oni nemaju nikakva iskustva ispred sebe, ni svoja, ni tudja. Sve je bukvalno novo. Ima neke drazi u tome...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 15:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2002, 23:10
Hehe palo mi je na pamet da juce otvorim ovu temu, ali poslije poslije samo prve dve serije izgledalo mi je da imam previse negatian stav prema novoj seriji, pa sam odlucio da pogledam treci nastavak, kad evo teme :)
Uhh definitivno je tesko naviknuti se na nove serije i ovako "zastarjelu" tehnologiju :) Smijesno je kad se kaze zastarjelo za onakva torpeda i fazore :) Mislim prebrz prelaz sa voyagera, transwarpa, visefaznih torpeda. Malo igranja sa fazorom i Riker iz buducnosti probija shiled bez problema ;)
Citiraj:
Dosta je gledljivije nego ono sa Kirkom, bar meni.

Da, kod Kirka su uglavnom u fazonu bile kratke suknjice, koje su trebale da odvuku paznju sa dosadnih konzola sa elektrniskim cijevima. :) Ali te serije imaju posebno mjestu u star treku.
Citiraj:
realno je ocekivati nesavrsenost jer je ipak to prvi brod

Dio o nesavrsenosti me uglavnom jedino i drzi prikovanim za seriju. Medjutim cini mi se da ce se ubrzo uhodati u sve to... Mislim vec su kontaktirali prvog puza :) Jadan puz, morali su da ga ofarbaju, ako je uopste ziv.
Citiraj:
Oni nemaju nikakva iskustva ispred sebe, ni svoja, ni tudja.

Svoja iskustva nemaju ali vulkanka im definitivno pomaze da se odrze na okupu... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 18:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
prve cetiri epizode sam skinuo jos prije vise od godinu dana pa sam imao vremena da se razocaram
ipak jedina stvar koja mi se svidja jeste malo vise realnosti (pustuje se shatlom a ne teleportom, na citavom brodu puno monitora a ne nekih cudnih konzola koje rade 1000 stvari sa samo 4 tastera itd.)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 18:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Meni se dopala. Počeci Zvjezdane flote, nemaju pojma ni da li im sve radi kako treba....
Ako ćemo pravo, meni je išlo na živce ono: "Imamo problem, ali mogu da ga riješim tako što ću da modulišem zraku tahionskog zračenja..." Ma dajte, nisam još vidio problem koji nije mogao da bude modulisan... pardon, riješen. :)
Meni su ovi baš realniji, mislim da je Voyager, npr., bio izvještačen preko svake mjere.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2003, 02:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nazalost nisam gledao nijednu epizodu iz ovog Star Trek serijala ali sam od prijatelja cuo da je jako dobar ....

Uopste sto se tice Star Trek serijala imam samo rijeci hvale .... Nikada mi nije bilo dosadno gledati nove nastavke serijala/filmova nebitno da li je u pitanju "stari" ili "novi" enterprise ili Voyager :)

Elem da prosirimo malo temu ... koji vam je najgotivniji lik u ST serijalu ... moj favorit je Data :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2003, 03:02 
Početnik
Početnik

Citiraj:
"Imamo problem, ali mogu da ga riješim tako što ću da modulišem zraku tahionskog zračenja..."

Haha da tu si u pravu. Ali mislim da je jos bolje kad ih kapetan/ica pita za koliko mogu da odrade posao i oni im odgovore za 1h. Odgovor kapetana glasi: Imate 10min. I oni to uvijek odrade na vrijeme u tih 10min. :)
Ali kao sto sam negdje procitao. Star Trek serijal ima ubjedljivo najgoru publiku. Tako da reziseri i producenti moraju pazljivo da rade a da slucajno ne propuste neku glupost koja ce kasnije biti placena zestokom kritikom i negodovanjem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2003, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Meni je bezzeze. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2003, 14:42 
Majstor
Majstor

Citiraj:
Da, kod Kirka su uglavnom u fazonu bile kratke suknjice, koje su trebale da odvuku paznju sa dosadnih konzola sa elektrniskim cijevima.
Ja tebi uze temu iz usta a ti meni rijec :)
I ja sam planirao spomenuti te suknjice :D Uostalom tavih nogu vise nema vidjet ;)
Citiraj:
Haha da tu si u pravu. Ali mislim da je jos bolje kad ih kapetan/ica pita za koliko mogu da odrade posao i oni im odgovore za 1h. Odgovor kapetana glasi: Imate 10min. I oni to uvijek odrade na vrijeme u tih 10min.
Ali kao sto sam negdje procitao. Star Trek serijal ima ubjedljivo najgoru publiku. Tako da reziseri i producenti moraju pazljivo da rade a da slucajno ne propuste neku glupost koja ce kasnije biti placena zestokom kritikom i negodovanjem.

Najgoru u smislu da ne valjamo ili u smislu da uvijek trazimo dlaku u jajetu :lol:

Od likova najgotivniji su Q i Pikard, pogotovo kad su zajedno u kombinaciji.

A inace sto se novog serijala tice, mislim da su likovi blizi svima nama. su Tu masne psovke (cega ranije ni u snu nije bilo), nerviranja, neuracunljivost, strah, provale svakave vrste (da li ste ranije mogli zamsiliti kapetana broda koji puzi po podu kabine trazeci nekakv cudni zvuk, fol mu nesto skripi, cak i pred clanovima posade) I nema pretjeranog moralisanja.

Hocu reci, likovi su takvi kao da su, recimo, skupili nas sa foruma, istrenirali i strpali u nekav svemirski brod da se sami dalje snalazimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2003, 22:04 
Početnik
Početnik

Citiraj:
skupili nas sa foruma, istrenirali i strpali u nekav svemirski brod

Haha forumasi u svemiru... :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Najgoru u smislu da ne valjamo ili u smislu da uvijek trazimo dlaku u jajetu

Da je bar dlaka u pitanju ... :D

O kojoj se godini zapravo radi? Mislim da je u pitanju negdje 2150 ili nesto slicno? U TNG, film sa Borgom, su jednom prilikom izjavili da nemaju plate i novac te da svi rade za cjelokupan napredak drustva... Posto je Pickard u 24 vijeku, znaci 2300+, brine li se Archer za platu ??? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 09:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

da dobra kombinacija su zaista Q i Picard
Q: I`m God!
Picard: I refuse to beleive that you are God.
Q: Blasphemy! I can smithe you...or something
:P

Q je zakon. Ipak kad je samo posada u pitanju....Data i Worf

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 19:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2001, 01:00
Sto se Tice ST: Enterprisea najvise me nervira amerikanizam(folirancija, oholost, mi mozemo sve itd.) I TOS(Kirk) je imao vise produhovljenosti nego ovi, a serije su snimane u sezdesetima.
Ipak, mislim da cemo se prilagoditi nakon desetak epizoda(nadam se).

Bez obzira sto je to "tek" 2151. zna se kako se mora ponasati oficir.
Ali eto, recimo da je vulkanka OK i Phlox(ili kako se vec doktor zove)... inzinjer mi isto nije los(mada i njemu fali koja daska), pilot je dobar, ali kapetan bez imalo harizme i leadershipa.

I ja mislim da su htjeli prikazati nesavrsenost i relativnu nesprenost ljudi za putovanje svemirom, ali mislim da su malo pretjerali. Mislim da bi se mi forumasi bolje snasli haha, naravno ja bih bio kapetan hehe.
Previse imaju predrasuda, a kao lafo su iskorijenili bolesti i ratove.
Bas to iskustvo sa problemima na Zemlji je isticano u ST: Next Generation.
I to iskustvo su primjenjivali u kontaktima sa drugim bicima.

Elem, meni je STNG najbolji serijal definitivno, uz njega sam odrastao... nakon dosta godina gledanja serija po nekoliko puta, Picard mi je najbolji lik. Svojevremeno to su mi bili Riker i naravno Data.
Svoje komentare o StarTreku mogu pisati danima, pa cu jos samo reci, da je za svoje vrijeme TOS(Kirk i Spock) serijal bio fenomenalan, i predstavlja besmrtni klasik. Voyager mi je bio problematican u pocetku jer su i oni bili malo razuzdani u odnosu na STNG, medjutim Sedma i doktor su izvukli serijal. DeepSpace9 nisam puno gledao tako da je glupo da pricam o tome.

Citiraj:
Q: I`m God!
Picard: I refuse to beleive that you are God.
Q: Blasphemy! I can smithe you...or something

Svi dijalozi Q-a i Picarda su odlicni. Q daje posebnu dubinu citavom Star Treku.

I za kraj...to za zavrsavanje problema za 10min je najbolje radio Scotie... kaze Kirku da mu treba 12 sati da osposobi warp ili transporter... Kirk se na to primi... Scotie to zavrsi za 1h i ispadne heroj i faca.
Beam me up, Scotie!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Q-a sam potpuno zaboravio ... on je fantastican lik, pojavljuje se i u The Next Generation-u i u Voyager-u.
Sto se tice Pikarda .. on je dobar na svoj nacin, ali u neku ruku predvidiv ... uvijek odmjeren, pun visokoumnih rijesenja i slicno .. dok Data iznenadjuje svojim pokusajima da se priblizi ljudskoj rasi .. zbog toga mi je tako interesantan

Sto se tice dijaloga ... smijao sam se 20 minuta nakon sto sam ga procitao ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2003, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Elem upravo sam cuo the strangest thing ... jedan lik mi je rekao da je i Q bio oficir federacije i da je on prihvatio tu rasu (kao sto je to nudio i riker-u) ?? Jeli to istina ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 10:47 
Majstor
Majstor

U novom serijalu primjecujem i poneku nijansu montipajtonovskog humora. Po svoj prilici pisci scenraija su dobili zadatak da se poigravaju sa likovima kao sa malom djecom. Na sta ce to ispasti cuce se...
A sto se tice ST TNG-a to je jedna od najboljih ako i ne najbolja serija ikad snimljena.
Btw. imal iko kolekciju svih ST filmova na DiVX-ima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 11:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh Jedi imas u jednom filmu ST objasnjenje kako je to Scotie radio
Scotie : pa problem je jako ozbiljan. trebace najmanje 8 sati za popravak al` ja to mogu za 2 sata
Kirk : da li ti uvjek mnozis vrijeme sa 4 ?
Scotie : pa kako bih drugacije ispao fenomen ?
:)))

usput ako ti budes kapetan ja bih da radim na taktickoj konzoli :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 13:33 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Scotie : pa kako bih drugacije ispao fenomen

Haha dobar fazon... Ovo mi je promaklo definitivno :lol:

Citiraj:
Btw. imal iko kolekciju svih ST filmova na DiVX-ima?

Bilo bi fino imati tako nesto. U Sputniku imaju vecinu filmova. Mozda im koji fali. Kazu da ce uskoro dobiti i serijal Voyagera na DivX-u...

Citiraj:
jedan lik mi je rekao da je i Q bio oficir federacije

Bila je jedna epizoda u kojoj su Q-a izbacili iz kontinuuma. Inace ih pretvaraju u amebe ali su njega pustili da izabere vrstu u kojoj ce da prozivi ostatak zivota. :) On je izabrao covjeka... Mozda je taj lik mislio na tu jednu epizodu...

Citiraj:
najvise me nervira amerikanizam...

Da u pravu si. Jos jedna od stvari koja mi je zapela za oko...

Ok! Ja biram mjesto blizu jezgre. Znaci inzinjerija... Mr. LaForge se moze smatrati otpustenim :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se tice te epizode pretvaranja u amebe, to sam gledao i ja mislim da se ne radi o tome ... c'mon ppl, talk to me ! :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]