banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Okt 2011, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Politicarima je u cilju da se nastavi nacionalisticka retorika, jer tim se prikriva njihova nesposobnost da vode drzavu sa ekonomskog aspekta. A to ne mozemo promjeniti, jer mi smo govna veca od njih :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 13:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
mene samo zanima zašto masu ovakvih tema komentarišu ljudi koji ne žive u BIH? (ne mislim na forum) šta bi trebali i kako uradit, a posle 7 dana odu u EU ili gde sve ne. MI što ostanemo nemamo vremena da se zamajavamo sa ovakvim Temama jer se borimo da preživimo.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
skeva, nisu oni toliko nesposobni, koliko je kradja laksi put do para...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 14:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Okt 2011, 07:42
Pola BiH živi u bijedi ali glavna tema tih bjednika nije kako naći posao i dobro živjeti već geneza "nesrpskih poturica" ili "srbizirani Vlaha"!

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 14:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Becks je napisao:
Pola BiH živi u bijedi ali glavna tema tih bjednika nije kako naći posao i dobro živjeti već geneza "nesrpskih poturica" ili "srbizirani Vlaha"!

Pa jedini ti i tvoj kolega Behar ovdje politiku potezete, ne treba vam dugo da svoj prikrevni ultrasovinizam pocnete izrazavati uvredema, prvo krene kao "ma ja ba ljudi smo, mora se zivjeti", pa se onda dodje kako je bolja unitarna država BiH , i na kraju redovno pljuvanje po Srbima sa temom koja je vezana za život, samo naprijed ide vam ta multikultralnost.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Biće još gore.
Nije šala.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 14:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Okt 2011, 07:42
LemiGO je napisao:
Becks je napisao:

Pa jedini ti i tvoj kolega Behar ovdje politiku potezete, ne treba vam dugo da svoj prikrevni ultrasovinizam pocnete izrazavati uvredema, prvo krene kao "ma ja ba ljudi smo, mora se zivjeti", pa se onda dodje kako je bolja unitarna država BiH , i na kraju redovno pljuvanje po Srbima sa temom koja je vezana za život, samo naprijed ide vam ta multikultralnost.

Ma nemoj!!! Hajde vidi naslov teme koju je nedavno otvorio RSboljapolovina pa mi pojasni na koga se odnosi i šta implicira??

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mislis o poturicama?
u cemu je problem, interesuju me posljedice turske vladavine i u drugim zemljama balkana (a i sire)... sto, to sad kao nije bitna stvar u regionalnoj istoriji i drzavno/politickoj svakodnevici, pogotovo sad kad turska pokusava da se na odredjen nacin vrati ovde kao neki "vodja"?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 14:46 
Veteran
Veteran

@Becks
Pa to je tema na istoriji, idi tamo pa pisi, ovde je tema o siromastvu.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 15:00 
Veteran
Veteran

Dobro, dobro, na politici koga briga uopste, nema veze sa ovom temom.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drugim rijecima, nema razrjesenja bijedne situacije dok se lijepo ne razdruzimo svi. BiH je nefunkcionalna i jedan je od primjera propalog eksperimenta zapada; mi Srbi necemo pod unitarizam, muslimanima ne odgovara ni RS niti im odgovara ogroman kantonalni aparat, Hrvate da ne pominjem... mirno razdruzivanje i kraj price - mozemo biti dobre komsije, al svako u svojoj kuci.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ikpNK4jJie8[/youtube]

Da li možete da zamislite nekog glumca iz Krajiškog narodnog pozorišta kako drži ovakav govor na trgu kod Boske i napada vladajuću kamarilu ? Ja ne.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 19:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
jellyfish je napisao:
Зашто да излази на улицу кад је гласао за њих? Изласком на улицу би показао да је против себе јер би био против онога што је гласао.
Право питање је "зашто мањина која није гласала за ово не изађе на улицу"?
Одговор је: зато што мањина не може ништа против већине која је изабрала и жели овакво стање. Ако 70 посто људи легално жели и изабере овакву власт, шта ту може оних 30 посто што не жели. Ево конкретно ја. Нисам излазио на протесте јер знам да сам ја један који нисам гласао за ову власт, а њих 5 јесте. И шта ја могу против њих 5. Исто као и овде на форуму. Ја сам један што не подржавам национализам, али кад на мене једног има 5 оних који подржавају. И шта један може на 5. Ништа.
И то је разлог зашто људи не излазе на протесте и зашто знају да не могу ништа променити. Па зато што већина грађана то жели и демократски бира на изборима. Друго је у арапским земљама где људи немају право на демократске изборе па онда правду морају тражити силом. Код нас то није случај. Свако има право да изабере шта хоће и то ће бити. Побуне ничему не воде јер и да се сруши власт, на следећим изборима већинска руља ће их опет изабрати. Зато мањина мора да трпи вољу већине и да се не буни или да одлази. Просто као пасуљ.

Уопште не слажем са твојим мишљењем.
Већина јесте изабрала властодршце, али сигаран сам да већина не жели овакво стање. Овдје се не ради о протесту против владајућег СНСД-а или оних који су у фотељама. Треба протествовати против свих. Јер сви су они у парламенту и сви они одлучују о важним питањима које се тичу грађана ове државе.
Па нека од тих 30 % који нису гласали изађе на улицу 10%, и ових то су гласали нека изађе 15%, ето ти масовног протества.
Да је на власти нека друга странка, исто би било. Сигуран сам да неби било боље. Ко год да дође неће бити боље, док се год народу не почне дизати свијест да треба прозивати, стискати, тражити одговоре, покренути се. Ево сад да ова власт оде и преда је другоме. Јели заиста има оних који вјерују да ће бити боље? Мало сутра. Некидан причам са човјеком и каже досадили му ови на власти. Кажем му "исто ће бити и ако дођу други", а он мени: "само нека ови оду". У овој држави нема никога ко може да покрене ствари осјетно напријед. Ја транутно не видим никог.
Овдје народ није свјестан шта му се ради.
Овдје возачи од министара имају своје возаче, тјелохранитељи имају своје тјелохранитеље, и све је то као нормално. Кад неком кажеш, он одмахне руком. То је само један мали примјер. Ало таквих примјера је у свакој пори овог друштва, и много већих примјера, за које људи, народ не мари. Мора народ да пита, да тражи одговоре, да тражи одговорност.
Све је ово овакво јер је и народ такав. Увијек има изузетака.
Ово све је само моје мишљење.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
Doduse nesto kad razmislim vecini i odgovara ovakvo stanje zato se i ne buni, neradi nista i ono sto dobije nekako prezivi. Vjerovtano se drzi parole nemozete vi mene malo platit kolko ja mogu malo radit.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 19:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

angelo_gabriel je napisao:
Doduse nesto kad razmislim vecini i odgovara ovakvo stanje zato se i ne buni, neradi nista i ono sto dobije nekako prezivi. Vjerovtano se drzi parole nemozete vi mene malo platit kolko ja mogu malo radit.

:D :D :D Јој пароле. Па зато и јесте овако. Гдје ће се нормалан човјек држати такве пароле?
Треба те политачаре уфатити за "муда" и мало провући кроз "шаке" народа. Има да се да до знања ко је газда. Они су узабрани да служе, ако то неће марш у затвор.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
nemz je napisao:
У овој држави нема никога ко може да покрене ствари осјетно напријед.

Ima, ali se ne bave politikom.

nemz je napisao:
Све је ово овакво јер је и народ такав.

Ima i toga.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2011, 21:29 
Veteran
Veteran

Naravno da svako ima odgovornost, ali realno mi smo kao trziste okupirani, sto stranim bankama sto prekomjernim uvozom tresh robe. Dok god ne budem proizvodili nema nam dalje, ima tu jos gomila problema, kao sto je opterecenje penzionog fonda i smanjenje populacije, tako da je iluzorno smatrati da se moze ici naprijed u takvoj situaciji. Generalno lijeni smo ljudi, svi cekamo nesto, tesko da neko sam nesto potegne. A evo manje vise danas svi imaju racunar i internet, to je vec resurs sa kojim se moze zaraditi, al nece ljudi da rade i tako vam je to.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
nemz je napisao:
У овој држави нема никога ко може да покрене ствари осјетно напријед.

Ima, ali se ne bave politikom.

Што опет значи да нема.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
bice i gore kad udjemo u eu, neki dan gledam na tv 1svjetskiekonomskistrucnjak kaze ovdje 90%stanovnistva ima nekretnine u privatnom vlasnistvu to nema nigdje u svijetu! 8) :lol: :lol:

Naravno, treba da 1% stanovništva posjeduje 90% nekretnina kao u civilizovanim i demokratskim zemljama kao što su Kolumbija, Brazil, Čile, Nikaragva, Meksiko....
Citiraj:
Па нека од тих 30 % који нису гласали изађе на улицу 10%, и ових то су гласали нека изађе 15%, ето ти масовног протества

Nemoj pustiti pet dana sapunice na TV pa ćeš da vidiš kako se diže buna na dahije, nevjerovatno ali istinito. Kad je bila neka debata o odvajanju mlak odziv, a kad prije par večeri nije puštena ova nova serija na RTRS informacije su bile zakrčene pozivima koji su tražili broj na koji mogu da im "je8u majku lopovsku!!!" :confused2:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QuT-VsAl2w8[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]