banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Meni su neki dan progledali kroz prste zbog neupaljenih svjetala. :lol: Dali mi drugo službeno vozilo, Spark :lol:, kod kojeg je manuelno paljenje svjetala. Moje i službeno i privatno imaju automatkso paljenje svjetala. Naravno da mi nije ni palo napamet da treba da ih upalim. I tako, "Dobar dan-Dobar dan". Kaže plati kafu drugi put. :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Spark ti autom zoves?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Spark ti autom zoves?

:lol: Pa ovaj, ako kažem kanta Coca-cole, Sepet, kozerva, sra*e, gov*o, isl. kako ga zovu, bojim se da ljudi neće znati na šta mislim. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Napisi samo da ima manje od 800 kubika. Sve ce biti jasno.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Phoenix je napisao:
nemz je napisao:
Више кружних токова. Код Чајевца, према болници, на транзиту. На булевару Ц. Душана, код пијаце, Леснине, код Пежо сервиса (ПИМ универзитета), итд...

Jesi li ti normalan? Bez uvrede, nemoj me pogrešno shvatiti ali kružni tok je kod nas najopasnije mjesto za vožnju u gradu.

Prije neko jutro, bio sudar na kružnom kod Gimnazije. Nije bilo ništa opasno, ali brate, stvorilo se takvo grotlo da je to bilo strašno. Zamisli takve situacije na svim prometnim raskrsnicama. :confused2:

Kad bi se spoljna traka koristila samo za skretanje u sledeću desno, to bi imalo smisla, ovako, ne. Uđe baja u spoljnu i i ide 3 izlaza u njoj ili se čak i vrati u istu stranu, i naravno, ne bi te pustio da izađeš iz unutrašnje, nema šeme.
Brat je jednom nekoliko minuta čekao da ga puste da se izađe iz unutrašnje na kružnom kod Gimnazije pošto nema dupla traka za izlaz kad se krene ka Hisetima.
Ja sam jednom mogla da poginem pri pokušaju izlaska iz unutrašnje trake jer je šleper ušao u spoljnu traku na istoj strani na kojoj sam ja izlazila. To što sam dala žmigavac prije skretanja nema nikakve veze. Naravno da nije sačekao da ja izađem ili zakočio da me propusti.

Bolje je napraviti velike i pregledne bulevare, po mom mišljenju bar. Ili ako već hoće kružne, onda kružne sa jednom trakom jer ovo je ludilo.

Ту је полција да реагуије. Треба поставити полицајца на сваком кружно току неко вријеме а онда камере. Нека се баје мало науче возити у кружном току. Значи баја не зна возити и онда нам кружни ток и не треба, а свег због баја. Нек се баја научи мало и биће свима боље и лакше.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:49 
Dosadni postali sa tim zmigavcima i izletanjem iz unutrasnje, opali ga pa cete vidjeti na sudu ko je kriv...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Teoretski, ljubav lepo zvuči. Malčice je drukčije u praksi..."

A šta kad je toliko baja koliko ih ima kod nas? Na koji način misliš da njih sve edukuješ? A svi znamo kakvi su naši policajci i da bi oni tu baš uveli reda... :wink:

Ja bih voljela da mi je svaka raskrsnica kružna. Onda ne bih gledala da li će mi ovaj istrčati, da li će zakočiti na vrijeme da li će ovo ili ono, ali kod nas je sigurnije da su običe raskrsnice nego kružni tokovi.

Situacija u Prijedoru. Na drugom kružnom toku se prestrojavam u unutrašnju traku jer, jelte, idem pravo. I krećem da izlazim iz toka i malo mi nedostaje da se sudarim sa likom unutrašnjoj traci koji mi trubi i hebe sve po spisku. U toku dana sam prolazila tuda pješke, i tek onda skapirala tablu na kojoj stoji da ako ideš desno i pravo, ulaziš u spoljnu a ako ćeš izaći lijevo ili napraviti pun krug, onda tek ideš u unutrašnju. I sad znači ja sam trebala da znam šta piše na toj tabli, kao i na sve i jednoj drugoj tabli pri ulasku u sve i jedan kružni tok koji kod nas naprave jer na svakom vrijede neka druga, i samo za njega, postavljena pravila. Sjajno...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 16:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Сматрам да си свакако требала знати која су правила кружног тога.
Ову ситуацију у Приједору што си имала није би ваш јасно. "Престројила си се у унутрашњу, а онда кад хоћеш право лик из унутрашње се дерња"

Е сад то што има баја, има па шта бих сад. Мора се наћи начин да се стање поправи. Није рјешење рећи "код нас има баја и они не могу то да науче". Зато нам и баје владају, и баје воде коло. Мора се однекле кренути, морашју се едуковати. Ако нећеш да научиш изволи плати казну.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 16:24 
Citiraj:
Situacija u Prijedoru.

Ima pravo lik,ne mozes ti njemu tek tako ulecati u traku, kad ste oboje u kruznom toku gledaj na to kao da idete pravo...

Edit:

Citiraj:
Сматрам да си свакако требала знати која су правила кружног тога.
Ову ситуацију у Приједору што си имала није би ваш јасно. "Престројила си се у унутрашњу, а онда кад хоћеш право лик из унутрашње се дерња"

Lik je mozda isao pravo ili nebitno gdje, a ona je htjela izaci iz kruznog toka (direktno iz unutrasnje) ne obaziruci se na njega i na to sto je on u (vanjskoj pretpostavljam) traci...

I opet edit:
Citiraj:
I sad znači ja sam trebala da znam šta piše na toj tabli, kao i na sve i jednoj drugoj tabli pri ulasku u sve i jedan kružni tok koji kod nas naprave jer na svakom vrijede neka druga, i samo za njega, postavljena pravila. Sjajno...

Na sve i jednom kruznom toku vrijedi pravilo da ako ides pravo mozes ici vanjskom, glupo je da moras ulaziti u unutrasnju i odmah cim udjes trebas izaci iz nje, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
The_new_Statesman je napisao:
Napisi samo da ima manje od 800 kubika. Sve ce biti jasno.

:angry4: momek pazder ti sta izjavljujes :angry1:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka

tensa po stoti put pravilo je prve dvije vanjska druge dvije unutrasnja

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 17:09 
Nisam ja ni rekao nista suprotno od toga sto ti kazes, sem toga pise sve na asfaltu...

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Lik je mozda isao pravo ili nebitno gdje, a ona je htjela izaci iz kruznog toka (direktno iz unutrasnje) ne obaziruci se na njega i na to sto je on u (vanjskoj pretpostavljam) traci...

Колико ја схватам из њеног текста закључујем да су се обоје налазили у унутрашњој траци, зато ми је нелогично:
Цитирам: Na drugom kružnom toku se prestrojavam u unutrašnju traku jer, jelte, idem pravo. I krećem da izlazim iz toka i malo mi nedostaje da se sudarim sa likom unutrašnjoj traci koji mi trubi i hebe sve po spisku
Тај ми дио није јасан.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 17:41 
Ja sam pretpostavio da je bio u vanjskoj i da je ona njemu presjekla put kada je izlazila iz kruznog toka, pricekacemo nju...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne, greškom sam napisala. Ja u unutrašnjoj, on u vanjskoj. :oops:

Vanjska traka bi trebalo da se koristi samo za skretanje desno, a unutrašnja za sve ostale pravce. I ako ja želim da izađem iz unutrašnje trake, i dam fino i uredno žmigavac da želim da izađem iz nje, taj ko je u spoljašnjoj ne bi trebalo uopšte da me propušta jer on izlazi na toj istoj raskrsnici. Ali ako već ide spoljnom trakom više od jednog izlaza, treba da me pusti da izađem.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Phoenix je napisao:

Vanjska traka bi trebalo da se koristi samo za skretanje desno, a unutrašnja za sve ostale pravce. I ako ja želim da izađem iz unutrašnje trake, i dam fino i uredno žmigavac da želim da izađem iz nje, taj ko je u spoljašnjoj ne bi trebalo uopšte da me propušta jer on izlazi na toj istoj raskrsnici. Ali ako već ide spoljnom trakom više od jednog izlaza, treba da me pusti da izađem.

Noup. Ti bi trebala okruziti jos jedared pa onda probati izaci.

Kao sto Cile rece prve dvije vanjska, druge dvije unutrasnja.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka

Phoenix je napisao:

pretpostavljam da u ostalim trakama skreces lijevo

ako nije to i ako si mislila da je vanjska samo za prvo skretanje onda da ponovim po 101 put vanjska prva 2 skretanja druga 2 skretanja unutrasnja (majku mu ko da cirilicom pisem)
;)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka

pretekao me tasko
evo za sve koji nisu sigurni kako i zasto
http://www.rulesoftheroad.ie/rules-for- ... bouts.html

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aha. Mogu ja tako kružiti i do zore, nije nikakav problem. Samo mi još to treba. :angry3:

Chils, naravno da sam mislila na skretanje desno na prvom izlazu. :wink:

E sad, vi i ja smo očigledno čitali različita pravila. :angry3: Ono što sam ja čula od mog instruktora i čitala negdje nekad, je da je ta spoljna samo za skretanje na prvom izlazu, odnosno prva desno. A unutrašnja za sve ostale pravce. U tom slučaju, ne dolazi ni do kakve zapetljancije.

S druge strane, u kt važi pravilo lijeve strane. Samim ti, lijevi ulaz ima prednost, ali isto tako i unutrašnja traka jer je to lijeva traka.

Sve u svemu, luda kuća. :lol: Kažem ja, vratite raskrsnice. I semafore. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]