nemz je napisao:
Више кружних токова. Код Чајевца, према болници, на транзиту. На булевару Ц. Душана, код пијаце, Леснине, код Пежо сервиса (ПИМ универзитета), итд...
Jesi li ti normalan? Bez uvrede, nemoj me pogrešno shvatiti ali kružni tok je kod nas najopasnije mjesto za vožnju u gradu.
Prije neko jutro, bio sudar na kružnom kod Gimnazije. Nije bilo ništa opasno, ali brate, stvorilo se takvo grotlo da je to bilo strašno. Zamisli takve situacije na svim prometnim raskrsnicama.
Kad bi se spoljna traka koristila samo za skretanje u sledeću desno, to bi imalo smisla, ovako, ne. Uđe baja u spoljnu i i ide 3 izlaza u njoj ili se čak i vrati u istu stranu, i naravno, ne bi te pustio da izađeš iz unutrašnje, nema šeme.
Brat je jednom nekoliko minuta čekao da ga puste da se izađe iz unutrašnje na kružnom kod Gimnazije pošto nema dupla traka za izlaz kad se krene ka Hisetima.
Ja sam jednom mogla da poginem pri pokušaju izlaska iz unutrašnje trake jer je šleper ušao u spoljnu traku na istoj strani na kojoj sam ja izlazila. To što sam dala žmigavac prije skretanja nema nikakve veze. Naravno da nije sačekao da ja izađem ili zakočio da me propusti.
Bolje je napraviti velike i pregledne bulevare, po mom mišljenju bar. Ili ako već hoće kružne, onda kružne sa jednom trakom jer ovo je ludilo.
Ту је полција да реагуије. Треба поставити полицајца на сваком кружно току неко вријеме а онда камере. Нека се баје мало науче возити у кружном току. Значи баја не зна возити и онда нам кружни ток и не треба, а свег због баја. Нек се баја научи мало и биће свима боље и лакше.