banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:36 
Kada idem na neke bookmarkovane tranice dole mi pise da se konektuje na searchlivestyle.info????

Prilicno mi uspori otvaranje stranice, kako se to moze maknuti?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Da ti nisi popaso kakav spyware?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:40 
Ne vjerujem, avast je tu i ne prijavljuje nista (mada sam ga tek juce instalisao)...

Ne znam je li do mozille (tj. da li se i vama to pojavljuje) ili je do kompa, meni je lako reinstall kompjuter opet...

EDIT:
Kurkan, evo ga i na chrome-u... 8) :mad: :mad:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Spyware.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
tensSa je napisao:
Ne vjerujem, avast je tu ..

Vjeruj :)

Instaliraj Malwarebytes' Anti-Malware, odradi update i sa njim skeniraj ..

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:53 
Evo skeniram sa avastom i za sada 2 zarazena fajla...sumnjam na vray od 3d maxa, iskljucio sam ga u procesima i sada se ne pojavljuje taj link.

@Danijell
Lakse mi formatirati kompjuter nego se zezati sa tim antispywareom, za sat do sat i po vremena odradim reinstall i sistem kao nov, samo moram sada skenirati da vidim gdje sam pokupio zarazu...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam šta da ti kažem. Quick Scan i od takvih gluposti često očisti računar za manje od 5 minuta.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Kakav reinstall pobogu?! Avast (pretpostavljam free verzija) ne prepoznaje jer to nije njegov domen (virusi i sl.) več spyware i spam.

Malwarebytes, update, skeniranje, čišćenje te manuelno prepravljanje default-nih vrijednosti home stranica i search engine-a u browserim-a... maksimalno 15-20 minuta posla...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 08:20 
Rijesio je avast problem (bar sada nakon skeniranja nemam probleme), svchost.exe stvarao probleme (oko 6-7 komada nasao istih, tj u njima je zaraza bila), takodje bio zarazen i messenger.exe.

Sada imam tuto kompleto avast, nije free verzija, ako bude opet problema radim reinstall (kaos to sam rekao nijemi problem buduci da mi treba oko sat vremena da mi sistem bude kao i prije). :D

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 04:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A ja od update-a Firefox 5 imam problem i još uvek ga nisam rešio. Naime, dešava mi se kad gledam nešto što koristi flash player da mi mozilla zaledi i ništa ne mogu do restartovati kompjuter, ako pritišćem puno dugmića on počne pištati, na ekundu se pojavi plavi ekran sa nešto žutih slova i sam se restartuje. Jednom, jedva sam uspeo izaći na end now i pisalo mi je da je error plugin contain. Malo sam tražio po google i naša da mnogo ljudi ima taj problem još od verzije 3.6.4, ali je postojalo rešenje i našao sam upustvo za mozilla 4 i 5 kako rešiti problem, ali meni to ne pomaže za mozillu 6 i 7, a navodno radi se o ovome:
http://www.technogadge.com/stop-plugin- ... ment-41267
Znači, meni to ne pomaže, sve sam to tako uradio i ne vredi. Pa vas molim za pomoć ako neko zna!???

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Rijesio je avast problem (bar sada nakon skeniranja nemam probleme), svchost.exe stvarao probleme (oko 6-7 komada nasao istih, tj u njima je zaraza bila), takodje bio zarazen i messenger.exe.

Sada imam tuto kompleto avast, nije free verzija, ako bude opet problema radim reinstall (kaos to sam rekao nijemi problem buduci da mi treba oko sat vremena da mi sistem bude kao i prije). :D

Napraviš image sistemske particije pa imaš sistemkao i prije za par minuta :)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
A ja od update-a Firefox 5 imam problem i još uvek ga nisam rešio. Naime, dešava mi se kad gledam nešto što koristi flash player da mi mozilla zaledi i ništa ne mogu do restartovati kompjuter, ako pritišćem puno dugmića on počne pištati, na ekundu se pojavi plavi ekran sa nešto žutih slova i sam se restartuje. Jednom, jedva sam uspeo izaći na end now i pisalo mi je da je error plugin contain. Malo sam tražio po google i naša da mnogo ljudi ima taj problem još od verzije 3.6.4, ali je postojalo rešenje i našao sam upustvo za mozilla 4 i 5 kako rešiti problem, ali meni to ne pomaže za mozillu 6 i 7, a navodno radi se o ovome:
Znači, meni to ne pomaže, sve sam to tako uradio i ne vredi. Pa vas molim za pomoć ako neko zna!???

Da li si pokušao prvo da kompletno ukloniš postpjeću verziju Firefox-a. Označi i opciju Remove my Firefox personal data and customizations.
Za svaki slučaj uradi i ovo.

Citiraj:
(Optional) Enable viewing or searching hidden files and folders (details here) then delete these additional files or folders (recommended if you are preparing for a clean reinstall):

The Firefox folder that contains temporary data ( *.mfl files, Cache and Updates), located here: Important: Make sure you delete the Firefox folder under Local Settings or Local. Deleting the wrong folder will remove your user profile data!
Windows 2000/XP: C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox
Windows 7/Vista: C:\Users\<username>\AppData\Local\Mozilla\Firefox
Windows 7/Vista: The C:\Users\<username>\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Mozilla Firefox folder [5] (if it exists)
Windows XP and above: Delete all C:\WINDOWS\Prefetch\FIREFOX* files

Na kraju sa CCleaner-om očisitiš registry, resetuješ i instaliraj ponovo Firefox.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma ne da mi se da je ponovo instaliram. Radije ću gledati klipove na google chrome jer i njega delimično koristim. Ako ima neko rešenje bez reinstala mozille? Čitao sam da su je mnogi ponovo instalirali pa isti im ku*ac bude.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 18:08 
Ja format c i miran...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
dukicas je napisao:
Ma ne da mi se da je ponovo instaliram. Radije ću gledati klipove na google chrome jer i njega delimično koristim. Ako ima neko rešenje bez reinstala mozille? Čitao sam da su je mnogi ponovo instalirali pa isti im ku*ac bude.

Ne da ti se?! Svašta... Jedino što ti eventualno treba su bukmarci, ako ih koristiš. A njih možeš exportovati u html i kasnije importovati nazad. Operacija koja traje maksimalno 40-ak sekundi. Puna deinstalacija Firefoxa-a traje oko nevjerovatno dugih 60 sekundi!!! Čak i da prečistiš malo za njim (recimo CCleaner-om) to je još jedan dodatni minut. Instalacija novog Firefox-a na vrlo sporom računaru traje oko 45 sekundi. Najduža operacija (ubjedljivo) je skidanje instalacije (oko 13,5 MB) što u našim prilikama znači par minuta.

Dakle da zaključimo, ne da ti se odraditi nešto što traje ispod 5 minuta ne računajući skidanje instalacije?!?! Pa duže ti traje kucanje posta ovdje!

A što se tiče problema sa zaglavljivanjem Firefox-a, problem je što da bi u Mozilla timu ubrzali početno paljenje (gdje su bili najtanji) odlučili su da se plugin-container pali tek kasnije kad se pojavi potreba za paljenjem prvog plugin-a. Na primjer, kad je potrebno da se aktivira flash player plug-in, pali se kontejner i Firefox na trenutak zaledi (nije baš trenutak već čak i par sekundi i to je nažalost normalno na malo slabijim procesorima).
Druga vrlo bitna stavka u toj priči je cache u browser-u. Ljudi, naviknite se da je jednostavno potrebno s vremena na vrijeme očistiti cache jer ga vremenom nakupite na tone, a to onda itekako zna usporiti browser.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa neda mi se i eto. I zaboravio si one addonse da moram ponovo tražiti i instalirati, a i ne znam koji mi sve trebaju koji ne trebaju i kako se koji tačno zove da bih ga ponovo našao i zaboravio si i podešavanje options-a, jer sam to još davnooo odradio i sad sve zaboravio, kad bih instalirao novu praznu mozillu ne bih znao đe je šta. I sve to za najverovatnije ni za šta, jer su to mnogi radili pa nije pomoglo. Ne zaledi on meni na sekundu već na večnost, jednom sam ga ostavio 20 minuta i ništa, mrtav ne prdi. A kad puno pritišćem dugmad pojavi se plavi ekran i puffff restart nasilni. A uopšte nemam loš računar RAM-a imam 2x2GB DDR2, Prosecora 4 jezgra po 2400MHz mislim da se zove Q6600.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 22:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
i kod mene se ledi zadnjih mjesec dana to nije normalno.
Instalirao deinstalirao isto mu se vata.
Vracam se na ie9

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 04:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa probaj ti ovo uraditi, možda tebi pomogne:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ]