banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2011, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Шајин je napisao:
да ми је знати ко је тај идиот инкасант и ти у суду који су уопште донијели овакву одлуку...
па ја када бих дошао у тако сиромашну породицу са задатком да им отмем прасе, јебо ме свак, ако се не бих вратио и купио прасе из свог џепа

а читам шта ова мајмунчина каже: "Tvrdim da su i RTRS i sud postupili po zakonu! Naime, svaka firma nastoji da naplati ono što joj se duguje, pa tako i RTRS. Ne smatram da je greh što je u ovom slučaju zaplenjena svinja, jer dug je dug, pa makar on iznosio i jednu marku - kaže šef Službe RTV takse RTRS-a Luka Raković."

па идиоте један, дабогда ти неимао ништа у животу па то долазили узети задње свињче са којим планираш прехранити себе и своју породицу.

одо сад да шаљем протестне мејлове овима из РТРС-а и да им се буквално наебем милосне...

Nazalost poznajem i sudiju i ovog lika iz suda koji je popisivao sta ce da se plijeni. Sudija je musliman i razvio sam teoriju da zbog toga zapljenjuju samo prasice a ne i jagnjad. Na stranu sto je govno od covjeka.

Ovaj drugi je samo upadljivo glup al' to je najmanje bitno u prici.

Ne mogu da vjerujem kakva je to stoka, zanimljivo je da ni jedan ne smatraju da su nesto lose uradili.

Svinja je zvanicno zaplijenjena u sedmom mjesecu ali je ostavljena kod te bake i tamo se nalazi i dan danas.

Sad se postavlja par pitanja... Svinja vise sigurno nema 30 nego najmanje 40-45kg, kako ce sad da naplate dug? Mozda da odnesu samo butkice?

Drugo, da li ce neko jadnoj babi da nadoknadi njene troskove uzgajanja praseta 3 mjeseca?

Najbolja je ideja (a to je smislilo par lokalnih djilkosa, tako da me ne bi cudilo ni da urade)- da se prase odnese i ostavi u sudu kao izmirenje duga a da se babi kupi drugo.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
da i ja sam cuo da je sudija muslis kad su plijenili ove 2 ikone.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Čitam sam prije neka 2 mjeseca na hrvatskim forumima kako su ljudi pronašli neku rupu u zakonu i nisu dozvoljavali da im oduzmu TV ako nisu platili pretplatu iako skoro pa nemaju signala HRT-a. Zatim je bio slučaj da je lik htio onda odjaviti televizor tako da ne plaća pretplatu ali i tu su pravili probleme i čak kada je konačno odjavio televizor opet su mu slali račune za pretplatu ali je uspio na kraju nekako izaći na kraj s njima. Mislim da ih je na kraju tužio i dobio tužbu.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
zna li se koje su svetce zaplijenili
jel ima neka tabela koji koliko kosta
ono
trifun 20 maraka
savo 40 maraka (on je nas )
djordje 10 maraka (ima ga puno na lageru )
nikola 10 maraka (isti slucaj ko sa djokom )
verige 30 maraka
petka 50 maraka (zenske su vazda skuplje)
haralampije 100 maraka ( deficitarna roba)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 11:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Okt 2011, 15:03
Zalosno je i jadno sta se sve desava...to samo kod nas ima....
Pitam se samo dokle cemo svi samo prepricavati na forumima i sprdati se ozbiljnim stvarima???
Svi se kao nesto bunimo, pljujemo po vlastima i j....im sve sto nam ne daju da zivimo ko normalan svijet....a svi cekamo da Pero, Mirko, Slavko, Ivica ili Marica nesto urade.....umjesto da se pocnemo zauzimati za sebe!!!
Je li nam vise pun kofer svega, pa nemamo ni snage ni volje da se bunimo, pa postajemo ko ovce u toru?

Moja stara iz revolta nije htjela da placa pretplatu kad je cula da od 6km 3 idu u BHtv. Nakon godinu ili dve dosla sudska sa nalogom da se uplati dug za 2008 ili ce biti zaplijena. Stara uplati dug gunjdjajuci! Od tada pocinje redovno placati rtv taksu uz telefonski racun. Godinu dana iza toga dolazi opet sudska sa spiskom neplacenih racuna za 2009. godinu. Kako stara nije bila kod kuce mjesec dana, a stari neupucen on ode i plati dug u sud! Kad sad doslo za 2010. neki dan.......staroj puko film!!! Sad ce fino da skupi sve racune od telefona koji redovno placa i ode u sud da im se malo naj..... svega! I sta mislite koliko oni puta isti dug naplate???
Koliko ima ljudi koji ne cuvaju racune, pa ne mogu dokazati da su platili, pa placaju dva puta.......a oni kontaju ako prodje, prodje!!!
A ne rade to samo oni, vec i mtel, i elta kablovska......
Sve je to gamad lopovska!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 11:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Okt 2011, 15:03
Zalosno je i jadno sta se sve desava...to samo kod nas ima....
Pitam se samo dokle cemo svi samo prepricavati na forumima i sprdati se ozbiljnim stvarima???
Svi se kao nesto bunimo, pljujemo po vlastima i j....im sve sto nam ne daju da zivimo ko normalan svijet....a svi cekamo da Pero, Mirko, Slavko, Ivica ili Marica nesto urade.....umjesto da se pocnemo zauzimati za sebe!!!
Je li nam vise pun kofer svega, pa nemamo ni snage ni volje da se bunimo, pa postajemo ko ovce u toru?

Moja stara iz revolta nije htjela da placa pretplatu kad je cula da od 6km 3 idu u BHtv. Nakon godinu ili dve dosla sudska sa nalogom da se uplati dug za 2008 ili ce biti zaplijena. Stara uplati dug gunjdjajuci! Od tada pocinje redovno placati rtv taksu uz telefonski racun. Godinu dana iza toga dolazi opet sudska sa spiskom neplacenih racuna za 2009. godinu. Kako stara nije bila kod kuce mjesec dana, a stari neupucen on ode i plati dug u sud! Kad sad doslo za 2010. neki dan.......staroj puko film!!! Sad ce fino da skupi sve racune od telefona koji redovno placa i ode u sud da im se malo naj..... svega! I sta mislite koliko oni puta isti dug naplate???
Koliko ima ljudi koji ne cuvaju racune, pa ne mogu dokazati da su platili, pa placaju dva puta.......a oni kontaju ako prodje, prodje!!!
A ne rade to samo oni, vec i mtel, i elta kablovska......
Sve je to gamad lopovska!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dežulović : Medijske svinje
Autor: Boris Dežulović
Objavljeno: 13.10.2011 u 05:56

Svijet je, eto, obišla vijest iz Dervente, gdje je Opštinski sud po tužbi Radio televizije Republike Srpske riješio da osamdesetogodišnjoj starici Dušanki Adžić, zbog deset godina starog dugovanja za televizijsku pretplatu od ukupno dvanaest maraka, bude zaplijenjeno nekoliko mjeseci staro, trideset kilograma teško i četiri stotine maraka vrijedno - prase

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Imam, kaže, varijaciju jednog starog. Ajde, reko, barem je varijacija.

Elem, zaposlili se Mujo i Haso na Radio-televiziji Republike Srpske kao inkasatori, kad došao ferman da se dužnicima što ne plaćaju pretplatu plijeni imovina: automobili, televizori, frižideri, kompjuteri, kokoši, konji, krave, ovce, svinje, bilo što.

Konfiscirali tako Mujo i Haso stoku po krajiškim selima, kad došao red i na Banju Luku. Pa ih poslalo da plijene imovinu u Palači Predsjednika Republike Srpske, gdje po evidenciji RTRS-a pretplatu nisu podmirili od Nove godine. Parkirao Mujo pred Palačom Predsjednika, a Haso otišao u pljenidbu, kad izašao on uskoro praznih ruku.

- Kažu da je predsjednik na sastanku s patrijarhom - objasnio Haso kratko. - Pa da sačekamo petnaest minuta.

- Šta ba predsjednik, šta za petnaest minuta? - zbunjeno će Mujo. - Šta si im ti uopšte reko?

- Ništa - okrenuo se Haso. - Da smo iz Televizije i da smo došli po svinju.

Svijet je, eto, obišla vijest iz Dervente, gdje je Opštinski sud po tužbi Radio televizije Republike Srpske riješio da osamdesetogodišnjoj starici Dušanki Adžić, zbog deset godina starog dugovanja za televizijsku pretplatu od ukupno dvanaest maraka, bude zaplijenjeno nekoliko mjeseci staro, trideset kilograma teško i četiri stotine maraka vrijedno - prase!

Nesretna je Dušanka tako zbog deset godina starog duga ostala bez praseta. Nije u Republici Srpskoj dug za televizijsku pretplatu ratni zločin, pa da zastarijeva. Istina, veli ona, razmišljali su inkasatori i da joj plijene invalidninu od stotinu pedeset maraka, ali ispravno su zaključili kako je invalidnina u Srpskoj relativna kategorija - sad je ima, sad je nema - dok je svinja jedna kategorija vrlo nerelativna i vrlo fizička. Sad je nema, sad je - hop! - ima.

Saznali smo tako za neobičnu praksu Radio televizije Republike Srpske. Kažem praksu, jer Dušankina svinja nije usamljena u njihovom stočnom fondu. Nekom čovjeku, na primjer, isti je sud u Derventi oduzeo i RTRS-u dodijelio trideset godina staru, tri stotine pedeset kilograma tešku i četiri hiljade maraka vrijednu - kobilu!

- Šta će vam moja kobila, aman zaman? - pitao očajan čovjek "inkasatore" iz RTRS-a.

- Ne znamo mi ništa, pitaj Kadrovsku - odgovorili mu ovi kratko.

Čuli smo, eto, za svakakve načine zapošljavanja na bosanskohercegovačkim televizijama, i one uobičajene, preko veze, ili uz pomoć mita, i one alternativne, neuobičajene, preko javnih natječaja, ali nije se do sada čulo da je netko na televiziju došao - pljenidbom. Nijedan opštinski sud u Bosni i Hercegovini nikad nije naredio nekome da zbog duga ide na Televiziju.

Znalo se dogoditi, to je točno - a nije zapravo ni bila neka rijetkost - da su na televiziji ostali nekome dužni, pa mu uzmu nećaka u upravni odbor, ili barem redakciju informativnog programa. Toga je, ne kažem, bilo. Ali nikad nije bilo da je televizija nekome uzela svinju jer je on njima bio dužan.

Umjesto da tako daju oglas u novinama, kako to već ide, "Radio televizija Republike Srpske raspisuje konkurs za, štajaznam, upražnjeno radno mjesto direktora programa, bla bla, opći uvjeti komunikativnost, organizacijske sposobnosti, visoka inteligencija i najmanje tri mjeseca iskustva" - sa RTRS-a poslali inkasatore babi Dušanki.

I prije se, naime, znalo da kojekakve stoke ima u medijima, ali se sad točno zna i koje. Stara kljusad i mlade svinje.

A ne plijene stoku zbog dugova samo u Republici Srpskoj. Lijep primjer svinjskog izvještavanja vidjeli smo tako prošlog tjedna na Federalnoj televiziji, koja je osvetnički pohod Željinih Manijaka - nakon što je nekoliko stotina kretena iz Torcide Psihijatrija na Grbavici herojski napalo par navijača Željezničara - prikazala otprilike kao novu opsadu Sarajeva. Razulareni Torcidaši po dvojica-trojica krstarili su gradom i nasrtali na grupe od jedva stotinjak golorukih sarajevskih branitelja, sve im glavama i rebrima lomivši bejzbol palice i pajsere, a jedan je brojčano nadmoćniji navijač Hajduka glavom porazbijao valjda sve kamenje po gradu - drhtavim glasom javljali su ratni reporteri FTV-a.

Nisu, jasno, samo domaći mediji takvi, a nisu - jasno - ni samo televizijske kuće. Balkanska Al-Jazeera u Sarajevu je, recimo, zaposlila novinarku koja misli da su homoseksualci bolesnici. Svinjarija je to, naravna stvar, ali mlada dama uskoro će vidjeti da ima i mnogo većih. Pa na vlastiti užas otkriti da bolesnika ima i među heteroseksualcima.

Ne zna se, eto, tko je Avazu ostao dužan pretplatu, ali ove su nas novine počastile možda i najsvinjskijom od svih svinjarija što su se u proteklo vrijeme pojavile u bosanskohercegovačkim medijima. Rečena se mlada televizijska novinarka, žena i majka, naime, zaljubila u kolegu s posla, pa se njen suprug - nekakav, kako sam shvatio, lokalni pjevačić - tužan, nesretan, razočaran i prevaren i ispovijedio Avazu. A novinar, sretan kao krme u blatu, sav se uvaljao u najintimnije, privatne ženine mailove, sms-poruke i dnevničke bilješke, pa ih onako radosno roktajući prepričao čitateljima.

Vama je to, eto, svinjski - kad čovjek ovako pogleda, tako i ispada - ali velika je to stvar za sekularnu Bosnu. Otkad se, naime, Fahro posvađao s reisom, u Avazu - kako vidimo - mogu raditi i svinje.

A baba Dušanka? Ništa, dočula ona da će u Elektroprivredi Republike Srpske zbog golemih gubitaka biti imenovan novi upravni odbor, pa sve drhti i strepi za preostalu prasad. I čim stigne invalidnina, prva u Derventi plaća struju

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: Ma Dezulovic car. Sa kojeg je ovo portala?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

6yka

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A gdje to košta prase od 30kg 400KM :)
Da odmah napravimo posao :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
u Emiratima

trebaju im 2 za zooloski vrt

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Dvije su problem.

Najbolje dvije krmače.
Ako pošaljem krmka i krmaču, onda će se početi razmnožavati i eto im problema u Zoo-u kako se riješiti viška. A loše i za budući posao. Konkurencija.
Ako dva krmka, ko zna šta im može pasti na pamet u zatočeništvu bez krmače. I eto još gore reputacije za njih među emirima.
Dvije krmače najbolja varijanta.

Da sam u RTRS-u ja bih izvadio iz svih novčanih problema. Za svaku TV pretplatu od 12 KM oduzmeš jedno prase, preprodaš i eto para i za digitalizaciju... Pa čak da se i Hršum vrati na RTRS. Samo da i njega ne preprodaju :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dugujem izvinjenje PTPC i savjest me peče jer sam u njihovom linču i sam indirektno učestvovao.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 19:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Šta se koji qrac izvinjavati, treba ih još više nagaziti da žive od onoga što sami zasluže, a ne da budu paraziti koji žive od harača prikupljenog od jadnog naroda. Ako nemogu ključ u bravu i neka ćute.
Dole javni emiteri!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Postaviću prilog kada se pojavi na internetu:

-žena je sama ponudila svinju kao otplatu duga
-njen pokojni muž jeste bio borac VRS, ali poginuo je kod kuće
-njeni dugovi ne datiraju iz 2001.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svejedno javni emiteri bezrazložno rasipaju novac otet od naroda umjesto da naprave reoganizaciju i počnu sami sebe izdržavati. Zar je bitno da li je u pitanju svinja, nešto od tehničke robe ili otimaju od penzije boraca koji su četri godine trunuli u rovu i stvarali ovu jebenu državu?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali u ovom konkretnom slučaju RTRS nije toliko kriva.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Šta nisu toliko krivi? Koliko su? Meni su isti bez obzira za koga rade i uzimaju pare?
Zašto idu po selima koja nemaju prijem signala nijednog javnog emitera i plaše starce kako će im odbiti od penzije, a ko nema da će im odvesti stoku jer ionako nemaju neke vrijedne tehničke robe koju bi zaplijenili? Od čijih para se onoliko vozikaju i svakih dva mjeseca dolaze na prag tim jadnim ljudima? Svaki dan naprave barem 100 maraka troška samo za gorivo i amortizaciju, dodaj na to dnevnice inkasanata i pomnoži sa brojem ekipa koje obavljaju taj posao.
Ko je njima dao za pravo da toliko troše i prepadaju one čiji su sinovi i očevi ugradili živote u temelje Republike Srpske?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O majku im jebem koliko nalagase. Iz prve ruke znam da je donesena odluka da se prase oduzme i da je ODRZANA licitacija za koju oni tvrde da nije.

Popisivaci iz derventskog suda su procijenili na 120KM a posto se na JAVNOJ licitaciji za ovo prase pojavio jedino predstavnik RTRS-a koji je tom prilikom dosao iz BL, ponudio je 10% od procjenjene vrijednosti tj. 12KM.

Donesena je odluka koju je potpisao doticni u ime RTRS-a a u kojoj oni izjavljuju da smatraju dug namirenim.

Prase je i dalje kod gospodje.

1. RTRS tvrdi da licitacije nije bilo iako o njoj postoji sudski zapisnik. I onda jos optuzuju druge da ih blate, kako da ne.

2. RTRS navodi da je to dobrostojece seosko gazdinstvo. Kakvo crno dobrostojece gazdinstvo a imaju samo dva praseta?

3. Ono za sina nije tacno, ne radi nigdje jer nije sposoban. Ne znam kako imaju obraza da to objavljuju.

Ne mogu se jos sjetiti sta su demantovali, al' su oni vece svinje od one dvije u oboru.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 21:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Postavlja se pitanje da li vjerovati Šakalu koji je iz Dervente ili RTRS-u koji je iz Banjaluke....Mislim da je izbor jasan :lol:

On topic
Pa valjda baba ima primjerak tog zapisnika sa licitacije? Ima toliko medija,FTV naprimer,koji bi jedva dočekali da zabiju prst u oko RTRS,ovaj put sa pravom....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]