indijanka je napisao:
kad dodje ono malo bezgresno bice koje ne moze da zivi od ljubavi pitacu te hoces li se onda bojati
Zar je po Bozijoj volji da se kotimo ko zecevi

Ako se Boga bojis onda znas i da je Bog Bog rada i reda.
Brine se Bog o vrapcu ali nije time htio reci: ajte ljudi ruke u dzepove, djece neka bude pa kako ispadne

:
ah. draga moja "indijanko"...
sve sto ja pokusavam ovim rijecima je da te ohrabrim, da bi mogla donositi pravilne odluke.
u pravu si kad kazes, da je on i Bog reda i rada
ili kad kazes da nije htio reci, "ajte ljudi ruke u dzepove i djece neka bude, pa kako ispadne".
da u pravu si.
ali zar si stvarno procitala da sam ja napisao "netrebate raditi" ili "stavite ruke u dzepove" i "neka bude djece pa kako ispadne".
to nekazem, nego kazem....
nesikiraj se o tome od cega ces zivjeti, ali radi svoj posao, i zivjeces!
nesikiraj se o tome sta ce biti sa tvojim djetetom, nego ga rodi i voli ga, a sa njim ce onda biti ono sto treba da bude.
ljudi kazu..."nepada nista sa neba", a neznaju da je SVE sneba.
dobro, tesko je vjerovati u nesto sto nevidis. necu to ni traziti. bice sasvim dovoljno ako upamtis moje rijeci, pa kad dodje pravo vrijeme povjerovaces u njih.
Citiraj:
Zalosno je kada neki ne sazriju ni sa 30 godina. Zalosno je kada se vjera pogresno shvati.
Rio odrasti vec jednom i izadji iz duhovnog svijeta. Trebas da zivis u realnom svijetu ali da imas duhovnost u sebi. Ne obratno

ah...
ja nisam zreo a necu to biti ni sa 40 ni sa 50 ni sa 60...
moja zelja nije da sazrim, vec da zrim!