banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 21:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SAM 2011
PostPoslato: 06 Okt 2011, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Шајин je napisao:
овај сајам је јдна велика срамота сваке године!

Svake godine svaki sajam je sramota u Banjaluci.
Mada prednjace sajam automobila i gradjevinski sajam. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 18:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
jedina premijera koju sam primjetio bila je Lada Niva u novoj boji.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Otisao sam samo Velostera da vidim, stvarno cudan koncept, da je malo jaci motor od standardnog 1.6i ne bi skodilo. Sa cijenom od nekih 35.000 KM (18ke feluge, kamera za nazad, panorama krov, komande na volanu, automatik itd), je prilicno ok. I 13.000 jeftniji od ds4. Samo je, koliko mi se ucinilo, nepregledan prema naprijed, mala sajba, a nazad ok. I kopiranje stila srednje konzole nove astre, cruzea i ostalih malo umanjuje utisak.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 06:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ima li DS5?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 07:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Dobar, dobar
:lol: :lol:

Vidio sam Veloster u Beogradu. Bolje izgleda uzivo nego na fotografijama. Taj osnovni motor u ponudi, definitivno, nikako ne prati utisak koji ostavlja dizajn. Tek najavljeni turbobenzinac sa ~200KS ce imati smisla, ali vjerujem da ce onda i cijena biti poprilicno veca.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 10:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Gledao sam bas juce Velostera - pa, simpatican je :) Sa 200KS ce da bude simpaticniji :D

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta znam, meni pored onog sirokog Genesisa izgleda kao igracka...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sajam, ocekivano, tragedija.
Jedine svijetle tacke: i40 (da sam u potraznji za automobilom te klase, lubenicarem, bio bi mi u najuzem izboru, s tim da mu podhitno treba jedan kapacitetniji dizel motor), Veloster (spolja je sjajan, unutra osrednji, cijenom prihvatljiv, motor totalno promasen), DS4 (da je umjesto onog HDI bio 1.6 turbo benzinac, ukrao bih ga 1/1 :lol:) i ona 3 kampera :D
i40 mi je definitivno najpozitivnije iznenadjenje. U odnosu na, npr, 508 karavan (s kojim bi, recimo, trebao da se takmici) djeluje kao da je klasa iznad. Unutra pogotovo.
508 me (ne)kvalitetom unutrasnjosti totalno razocarao. Kontrole na centralnoj konzoli izgledaju kao da ce svakog momenta otpasti :?
Jos jedan momenat koji mi je definitivno bio dno dna -novi Audi A6, ~110 000 KM i na krovu lose nalijepljena imitacija karbona :lol: :?
O tome da A1 sa bezveznim paketom opreme kosta 40 000 KM ne bih trosio rijeci (da je ne znam koliko trendseterski auto ne vidim nijednog opravdanja za toliku cijenu).

I da .. jos jedna stvar .. zbog koje cu vrlo vjerovatno goriti u paklu .. ovaj novi Prius uopste ne izgleda lose (a i cijenom sa sajamskim popustom je znatno povoljniji nego onaj prethodni kvazimodo)
:lol: :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Potpis na sve sto je v@nja rekao uz dodatak da bi ova posjeta sajmu bila katastrofa da on nije platio kartu, kafu i sendvic. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E vidis, meni je upravo 508 karavan ispred i40. U zavrsnoj obradi sam primjetio nekoliko propusta ali... Lubenicar je lubenicar, a ovaj i40 mi dodje kao neka igracka...
Ali svejedno, u pitanju su dva odlicna automobila koja ce uzeti prilican broj kupaca Passata, Insignije i Mondea...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mene je i40 kupio spoljasnjim dizajnom, a onda to dodatno utvrdio unutrasnjoscu. Kvalitet izrade na solidnom nivou, centralna konzola i kontrolna tabla (relativno) mastovitog dizajna, a opet je sve tu na dohvat ruke, poprilicno funkcionalno. Ponuda prostora je sasvim pristojna (ja kada sam podesio vozacevo sjediste iza mene je na zadnjoj klupi mogao sjediti neko visi/krupniji od mene, bez ikakvih problema). Ne znam kakve ce biti cijene u odnosu na konkurenciju (na sajmu je izlozen 2.0 n/a benzinac sa poprilicno bogatom opremom, a cijena od ~45 000 na njemu se odnosila na 1.7 dizel :?), ali mislim da mu je trenutno najveci minus bas slaba ponuda motora. n/a benzinci polako odumiru, a od ova 2 ponudjena jedino jaci ima smisla, s tim da vjerujem da ce i on, tjeranjem u vise obrtaje, biti poprilican potrosac sto mu bas i nece ici u prilog. Ponuda od samo 2 dizelska motora u toj klasi (od kojih najjaci ima 134KS) je, po meni, preslaba.

508 je meni super, i fino izgleda i ponuda Peugeotovih motora je OK i cijenom je cak pristupacan i bas zato sto mi je sve vezano za njega nekako bilo na mjestu sam se i razocarao unutrasnjoscu. Jednostavno, djelovao je prejeftino, i to ne samo za svoju klasu. Cak mi je u jednom momentu bio i dosadan i totalno nemastovit unutra, ali to ide na racun cinjenice da su nasi "izlagaci" jednostavno magarci kojima je jedini cilj uvaljati pokoji sajamski primjerak pa izlazu automobile, ne cak ni osrednjeg, nego osnovnog paketa opreme :? (Bas smo ferdinand i ja to komentarisali na samom sajmu - 2 Citroena C5, razlike 5000KM u cijeni, unutra zbog par sitnih detalja djeluju kao da je razlika barem trostruko veca :?).

Jos jedan automobil koji me je razocarao je bila Fabia "Monte Carlo edition" - s vana djeluje super, cak i meni koji od pocetka imam antagonizam prema ovoj Fabiji, ali unutra je bas, bas, bas jeftinjara.

Sve u svemu, jedino za sta je sajam iole dobar je da se neko, ko ima u planu kupovinu novog automobila, ogrebe za sajamski popust.
To, i da se narod jos jednom uvjeri da su A5/7 sportback jos ruzniji nego sto se na prvi pogled cine
:lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jos nesto, dizel kod Pezoa, vjesanje i upravljanje su mi bolje legli. Jednostavno je dinamicniji. Prostor pozadi je ogroman. Jednostavo se osjecas nekako mali. Jos ako je iznad panorama krov.
Btw. u mom slucaju su testna auta bila u kozi, panoramskim krovom i milion kojecega.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da, a kod nas testna auta, od dodatne opreme, imaju tockove i volan.
I to je to.
:lol:

Koji si HDI imao priliku voziti?
Za nase uslove mozda bi i najbolji bio onaj jaci dvolitras.

I jos nesto, pitao si za DS5 - ima ga, u vidu ogromne platnene reklame koja visi iznad Citroenovog standa :D
S obzirom na to da C Auto (relativno) brzo dobija nove, aktuelne, modele na stanje, nije nemoguce da ce se i DS5 pojaviti u prodaji kod nas kada i u ostatku Evrope.
I zivo me interesuje kako ce u praksi funkcionisati taj njihov Hybrid4 sistem.

PS

Totalno sam zastranio, sad sam i ozbiljno poceo posmatrati dizelske motore kada gledam neki automobil.
'bem ti i zensko i sve.
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slagacu te, ali mislim dizlo od 160 ks.

DS5 je perverzija koncepta, izgleda, opreme...
Sigurno nece biti jeftin. Taj Hybrid nije nesto bog zna sta novo. Eto samo je osnovni motor dizel.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Nisam ovih dana bio u BL, znači da mi je sutra zadnji tren, ako stignem.

A morao bih otići, da se ismijem (ne)kvalitetno.

Vi što ste bili, je li ima ikoga iz Sejari-ja (Scanije), ako ste gledali?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]