banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2011, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију
Министар Сребренка Голић разговарала са конзулом Републике Хрватске Дуњом Јевак

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић примила је данас (5.10.2011.) у службену посјету конзула Републике Хрватске у БиХ, г-ђу Дуњу Јевак.
...
Госпођа Јевак је обавијестила министра Голић да је у току израда пројектне документације за мост на Сави код Градишке те да је Влада Републике Хрватске донијела Закључак да изградња овог објекта почне 2013. године.

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... Jevak.aspx

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
The_new_Statesman je napisao:
Ma kvalietet nije sporan ako se dobro precizira ugovor koji ce se postovati. Kao sto u tekstu price, tu valjda postoje drzavni kontrolni organi, nezavisne firme koje se bave kontrolom kvaliteta i sta znam...

Vjerovatno ce kljucna radna snaga biti uglavnom kineska jer cisto sumnjam da im se isplati dovoditi brdo Kineza prasinara ovamo. Ce da vidimo i ovaj put.

P.S. Ne vjerujem previse ni portalu Capital.ba. Ima tu brdo interesa ;)

e moj TNS ja 2009 u El Geneini na samoj granici Sudana sa Cadom rupa teska imaju kilometar i po asvalta i to je to ostalo pustnija letis 6 sati iz Kartuma a slijeces na zemljanu pistu (ako padne kisa nema nista od slijetanja) elem
ujutro krenuo ja na posao i gledam vidim likove u narandzastim kombinezonima nisu crnci ( a nas bijelaca u cijelom mjestu ukupno mozda 30) pogledam bolje njih 15 stoji na ulici sa lopatama i metlama sve kinezi okrenem se soferu reko druze jesam ja izludio ili su ono kinezi na ulici kaze sofer kinezi stigli juce iz kartuma reko sto ce ovde kaze rade za cistocu ciste i recikliraju kako zasto kaze kineska vlada sklopila ugovor i salje zatvorenike na rad (nisu u kini ne moraju da ih hrane pobijec nemaju gdje sve pustinja okolo a oni zuti ) i eto ti radne snage tako da sto se tice kineza da zaposljavanju nase daj boze ali ne vjerujem

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nemam pojma, sve je to stvar love. Mada i ne treba im neka cifra. Do hiljadu ljudi?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Нема потребе да пуно размишљате око Кинеза, њиховог начина рада и њихове радне снаге. Раде јако добро и доводе радну снагу из Кине. Ево вам актуелан примјер из Србије!

Република Српска је потписала предуговор о изградњи аутопута Бања Лука - Добој са кинеском фирмом China Road And Bridge Corporation (CRBC), то смо сви чули. Шта ће од тога бити, видјећемо. Оно што је сигурно је да CRBC није нека леватска фирма, то им је вјероватно најјача фирма у тој области.

Ако им погледате референц листу на њиховом сајту (http://www.crbc.com/en/), видјећете јако пуно изграђених мостова, аутопутева и лука у Африци и Азији. Преко нас и Србије желе да уђу на подручје Европе.

Управо тај кинески CRBC већ пар мјесеци прави други мост преко Дунава у Београду (поред постојећег Панчевачког). Идеја је да коначно Београд добије транзитни прстен аутопутева око самог града, да се транзитни саобраћај измјести са Газеле и центра града.
Ко иде из Западне Европе (из Загреба) преко Београда за Ниш (за Грчку и Турску), треба да обиђе град јужном тангентом, а ко иде са запада за Банат и Румунију, треба да се на Новом Београду одвоји за тај нови мост и ето га у Борчи (дакле, у Банату).

Slika

Кинези су отворили градилиште у јулу ове године (ова слика је са SSC форума):

Slika

И прво су направили 7 барака за својих 200 радника:

Slika

Мост Земун - Борча треба бити дуг око 1500 метара, са 6 коловозних трака и 21 км приступних саобраћајница. Углавном, Кинези раде и током зиме:

Citiraj:
Počeli pripremni radovi na izgradnji mosta Zemun-Borča
05. 10. 2011.| 18:30

Pripremni radovi na izgradnji mosta Zemun-Borča počeli su početkom izgradnje 800 metara pomoćnog mosta sa koga će kineski radnici u januaru postavljati stubove glavnog raspona mosta, saopštila je Služba za informisanje grada Beograda.
Slika
Kako je saopšteno, trenutno se sa borčanske strane proverava opterećenje zemljišta.

Inženjeri istaknute kineske korporacije najavili su da će se pored pomoćnog mosta sa borčanske podići i jedan sa zemunske strane, kako bi se omogućila nesmetana izgradnja glavnog raspona mosta sastavljenog iz tri dela, navodi se u saopštenju.

Kineski stručnjaci su istakli da je potrebna mehanizacija, takođe, stigla na gradilište i dodali da ne treba sumnjati da će most biti kvalitetno i na vreme urađen.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/481991

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ja nesto cuo na alternativnoj da cemo se do 15 tog oktobra voziti autoputem do nove topole. Jesam li ja poludio ili je ovo istina?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako mene oci ne varaju, nema pojma o tome...
Mozda su mislili od Gradiske do Topole :)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 20:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
i ja mislim tako...jer mahovljanske petlja nema ni u opanicma...moze se samo do laktasa ...jedino livadom ja nisam vidio neki nastavak?...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Дјечаци, пробајте добити одговор овдје: http://www.autoputevirs.com/aprs/Doc.as ... id=87&br=0

8)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nisam toliki slijepac

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 08:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
I ja sam isto cuo da do 15.oktobra cemo ici do Topole. Kaze mi tata da je bio na sastanku kod Ministarstva saobracaja. Da ce biti naplatna rampa kod Laktasa ubrzo.

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Naplatnu kucicu su trebali staviti odmah posle rata i to negde pre prijedorske petlje... Vidi se da nesposobni ljudi vode drzavu ili se mozda vode cinjenicom da je bosna razvijena kao nemacka, pa se autoputevi ne naplacuju :?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta ''grade'' u Glamocanima izmedju Robota i Kestena?

Hertz, naplatna za put rezervisan za motorna vozila? I sta mislis, onako odokativno, kako se finansira mreza autoputeva u Njemackoj? :D

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Moj post je bio ironican crni profesore :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to do 15.10. mi je bas naucna fantastika, osim ako onako preko neke livade ne udare neki asfalt. Pa za ovih par dana se ne moze zavrsiti ni rekonstrukcija do Klasnica.

@H. ironija u pokusaju, ali ajd :D

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Наводно је постављен завршни слој асфалта од Саве до Маховљанске петље.

Остаје ту још доста посла (ограде, расвјета, прелази преко аутопута) и остаје основни проблем како ће неко ко иде из БЛ до Градишке аутопутем проћи "кроз" оно градилиште Маховљанске петље.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma od Save je odavno asfaltirano, ali ono kod Laktasa... Ma ono je teska baustela... Ni nazreti kako ce izgledati u konacnici, zato i kazem da nece mozda udariti neki servisni put...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Joj jesam se ismij'o juce. Gledam neku kartu na kojoj je auto-put roze boje. Slovenija, Hrvatska, Stbija ima solidno a u BiH samo dio BL-Laktasi.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
[Enterprise] je napisao:
ja nesto cuo na alternativnoj da cemo se do 15 tog oktobra voziti autoputem do nove topole. Jesam li ja poludio ili je ovo istina?
Није истина. Нећемо.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 00:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Whotanoob je napisao:
Joj jesam se ismij'o juce. Gledam neku kartu na kojoj je auto-put roze boje. Slovenija, Hrvatska, Stbija ima solidno a u BiH samo dio BL-Laktasi.

Има и Какањ - Зеница...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
kakanj i zenica nisu povezani autoputem. Kakanj i Sarajevo jesu.
Hertzog je napisao:
Naplatnu kucicu su trebali staviti odmah posle rata i to negde pre prijedorske petlje... Vidi se da nesposobni ljudi vode drzavu ili se mozda vode cinjenicom da je bosna razvijena kao nemacka, pa se autoputevi ne naplacuju :?

Pa taj dio nikada i nije bio autoput. Nece biti ni sada kada se zavrsi ovo renoviranje. Zna se sta autoput mora da ima

i sta bi na kraju? Jedni kazu da hocemo do 15 ici do topole a drugi da necemo.
Pa to je za 3 dana...
necemo :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]