banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 06:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Neko je za to isao u skolu i ti semafori sigurno nisu bezveze postavljeni!!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Amin :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
smucek je napisao:

nadam se da se sprdas

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Више кружних токова. Код Чајевца, према болници, на транзиту. На булевару Ц. Душана, код пијаце, Леснине, код Пежо сервиса (ПИМ универзитета), итд...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
A šta onda da rade ove firme koje su otvorene samo da bi mijenjali sijalice na semaforima?
Da se to uradi i potrošnje goriva bi bila manja, nesmijem ni pomisliti kako bi se to negativno odrazilo na pumpadžije i njihovu finansijsku situaciju.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
smucek je napisao:

Bolje da ti ne pričam priču o školi, muškom polnom organu i majci koju moj stari redovno "priča" kada naiđe na te levatske semafore...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
nemz je napisao:
Више кружних токова. Код Чајевца, према болници, на транзиту. На булевару Ц. Душана, код пијаце, Леснине, код Пежо сервиса (ПИМ универзитета), итд...

Jesi li ti normalan? Bez uvrede, nemoj me pogrešno shvatiti ali kružni tok je kod nas najopasnije mjesto za vožnju u gradu.

Prije neko jutro, bio sudar na kružnom kod Gimnazije. Nije bilo ništa opasno, ali brate, stvorilo se takvo grotlo da je to bilo strašno. Zamisli takve situacije na svim prometnim raskrsnicama. :confused2:

Kad bi se spoljna traka koristila samo za skretanje u sledeću desno, to bi imalo smisla, ovako, ne. Uđe baja u spoljnu i i ide 3 izlaza u njoj ili se čak i vrati u istu stranu, i naravno, ne bi te pustio da izađeš iz unutrašnje, nema šeme.
Brat je jednom nekoliko minuta čekao da ga puste da se izađe iz unutrašnje na kružnom kod Gimnazije pošto nema dupla traka za izlaz kad se krene ka Hisetima.
Ja sam jednom mogla da poginem pri pokušaju izlaska iz unutrašnje trake jer je šleper ušao u spoljnu traku na istoj strani na kojoj sam ja izlazila. To što sam dala žmigavac prije skretanja nema nikakve veze. Naravno da nije sačekao da ja izađem ili zakočio da me propusti.

Bolje je napraviti velike i pregledne bulevare, po mom mišljenju bar. Ili ako već hoće kružne, onda kružne sa jednom trakom jer ovo je ludilo.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
[-( a ne nije za ovaj narod kruzni tok ... za njih je tor najbolji

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
najjaci kruzni tok je na slaviji u bg..

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 21:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
taj na Slaviji nije vidjelo kruzni tok...sitnica..

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moja poruka je bila sarkasticna, ali dobro..

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 22:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Misli spavac na kt po UK, a ne znam kakve veze ima slavija sa saobracajnim nedostacima u bl.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 22:05 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sani

i ja takodje sarkasticno...

vozio sam po Bosni dok su bile raskrsnice...dosao u zemlju gdje je uglavnom KT i odusevio se..problem je do vozaca jel pravilno usao u KT..

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
problem je do vozaca jel pravilno usao u KT..

da se vratimo na temu :)

slazem se..kod nas je rizicno voziti pravilno po kt..bas zbog tog odnosa unturasnja-vanjska traka..

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
Misli spavac na kt po UK, a ne znam kakve veze ima slavija sa saobracajnim nedostacima u bl.

ma nema veze sa bl..vec tamo je tek sex..nema traka oznacenih, sijece tramvaj, gomila ulica ulazi u tok itd..

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Pješačke zone u mnogim dijelovima grada a najčešće u strogom centru postale su mjesta gdje neodgovorni pojedinci jure biciklima ili mopedima ali i mjesta gdje nesavjesni vozači voze ili parkiraju svoja vozila.

Posebno je to izraženo u ulici Bana Milosavljevića, popularnom parkiću.

- To što voze bicikle između pješaka i niko ne reaguje, na to smo i navikli, ali neko veče sam bio svjedok kako dođoše dva vozila i parkiraše se neposredno uz Narodno pozorište. Omladina i oni nešto stariji šetači su se uredno sklonili da bi se gospoda parkirala - rekao je za "Glas Srpske" stanovnik Banjaluke Milenko Radovanović.

Loša iskustva sa neodgovornim vozačima ima i Dario Jokanović.

- Vozio sam ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića kada je nesavjesni vozač automobilom iz pravca Narodnog pozorišta izletio preko pješačkog prelaza na glavnu saobraćajnicu i otišao u pravcu Narodne skupštine RS ne obazirući se na to da li će nekom presjeći putanju. Sreća pa sam vozio sporo i uspio na vrijeme da zakočim inače ne smijem ni da zamislim šta bi bilo da sam vozio brže - istakao je Jokanović.

U banjalučkoj Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja ističu da preduzimaju sve kako bi spriječili nepropisno parkiranje i vožnju u pješačkim zonama.

- To je kažnjivo ukoliko nije riječ o vozilu sa posebnim odobrenjem. Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH je predviđeno da je u pješačkoj zoni dozvoljeno kretanje motornih vozila isključivo sa posebnim odobrenjem. U slučaju da se prilikom kontrole policije utvrdi da vozač za kretanje koristi traku ili stazu koja nije namijenjena za saobraćaj ove vrste vozila kazniće se sa 30 maraka - rekao je zamjenik komandira stanice Dragan Milošević.

Prema njegovim riječima, tokom ove godine pokrenut je prekršajni postupak protiv 2.469 vozača zbog nepropisnog parkiranja.

- Za to je propisana novčana kazna u iznosu od 40 maraka. Dio grada u kojem je sankcionisano najviše vozača je najčešće urbano područje odnosno centar Banjaluke, gdje je problem stacionarnog saobraćaja ujedno i najizraženiji - istakao je Milošević.

U Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja ističu da je i vožnja bicikla pješačkim zonama ili mopeda kažnjiva, a onaj ko prekrši propise platiće kaznu od 40 KM.

U Udruženju za unapređenje bezbjednosti u saobraćaju su naglasili da je ovaj problem naročito prisutan u naseljima Nova varoš, Borik, Aleja Svetog Save odnosno u blizini važnih gradskih institucija i ustanova.

- Izgradnjom novih parking prostora i aktivnijim radom Pauk službe staće se na kraj ovoj pojavi koja kvari cjelokupnu sliku grada - pojasnio je predsjednik Milenko Jaćimović.

(BLLIVE, foto: BLLIVE arhiva)

:(

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Okt 2011, 15:03
Sve je haos u nasem saobracaju......nemamo znanja a ni kulture!
Tek sad kad sam postala mama pa cesto setam vidim koliko su nam trotoari losi ili ih nema uopste!!! Na potezu od mejdana prema Rebrovcu desnom stranom ne mozes proci od auta parkiranih na trotoaru i izrovanog trotoara, a lijevom stranom moze samo jedan covjek ici toliko je uzak trotoar, a i korjenje drveca je diglo to malo trotoara tako da je kolica nekim djelovima nemoguce progurati!
Kad krenem s kolicima u grad moram prvo skontati gdje idem, koji mi je najbolji put do tamo da ima trotoara da ne guram kolica po ulici!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
sani.etf je napisao:
spavac je napisao:
problem je do vozaca jel pravilno usao u KT..

da se vratimo na temu :)

slazem se..kod nas je rizicno voziti pravilno po kt..bas zbog tog odnosa unturasnja-vanjska traka..

nema to toliko veze sa pravilo unutrasnja vanjska traka koliko sa cinjenicom da kod nas ruljak uleti u kruzni tok 80 na sat kontajuci da je Bozo Vukadinovic i da ce ga svaki moment centrifugalna sila podignuti kao da je u kaci i onda naravno ne mozes da se prestrojis kad jaro leti oko tebe da voze malo sprije nikakve frke ne bi bilo

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
mama vucica je napisao:
Na potezu od mejdana prema Rebrovcu

Možeš samo da se smiješ od muke.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
danas jedan ker ispred sladabonija a drugi ispred lesnine , pisu li pisu, mater im yebem pa jel nema drugi nacin da se budzet napuni

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]