Frisky_Dingo je napisao:
_зока je napisao:
Pa dobro,šta rade Rusi po tom pitanju?
biraju putina za predsjednika, prave evroazijsku uniju, stite svoje interese.
Мислим,шта раде у вези помоћи нама?
Frisky_Dingo je napisao:
ista stvar sa tibetom koji je meki trbuh kine. raspitaj se ko podrzava "nezavisini tibet"
Знам ја ко подржава независност Тибета али његова стратешка важност за Кину јој не даје право да га окупира.
Не контате ви мене....Нисам ја против Кине,у суштини подржавам њено јачање ради баланса снага у свијету.Само сам против било какве уније која би прелазиле границе Балкана....
Frisky_Dingo je napisao:
naravno, ovaj scenario je nemoguc jer zivimo u jednopolarnom totalitarnom svijetu gdje jedna strana provodi fizicki teror i ubija gdje stigne a i mentalni, sto se vidi iz tvojih stavova.
Ти си из мог противљења Евро-Азијској унији закључио да ја подржавам америчко шерифовање по свијету? Аналитика ти је јача страна,видим....
Elvis Presley je napisao:
Ja se pravim glup???
Ti meni kazes da je gore kada te neka drzava zatrpa robom sa svog trzista nego kada baca bombe po tebi??
Aj dobro

Да....Осим ако те гађају нуклеарним оружијем,бомбе су "краткотрајан" проблем...Неодстатак перспективе који доводи до масовних одлазака младих и биолошког нестанка нације са једног простора због немогућности онога што називамо нормалним животом (посао од кога можеш прехранити породицу,стан,ауто,бла,бла...) ,а до којег долази због немогућности одржавања сопствене привреде јесте већи проблем од бомбардовања....Кад би се,дао Бог,неким чудом ријешили јефтине кинеске робе и "отворене тржишне утакмнице",можда би нешто успјели и да произведемо,а онда и продамо....