banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2011, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Svugdje čujem parole poput ''Ne kupujmo hrvatske proizvode'', a dolje ispod Starčevice otvorena dva supermarketa iz lanca uticajnog hrvatskog tajkuna Ivice Todorića!

Slika

Dotični gospodin, inače česta mušterija u Srbiji poznata po izjavi ''da ne bi ulagao u hrvatsku jer je Srbija vrlo podatan teren'', navodno je (koliko sam čuo, ne bavim se regionalnom ekonomijom) progutao i slovenski Mercator, pa će tako zasigurno imati još jednu trovačnicu praktički na jednom mjestu. :angry4:

Sve je više tih novih supermarketa koji furaju nove, tehnološki napredne načine kupovine, šta mislite o tome?
Zašto ne kupujete kod vrijednih seljaka na tržnici i time barem malo ne pomažete domaćoj ekonomiji?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zato što u doa kad je svaka marka bitna, bolje otići u hiper market...vredni seljak svaka njemu čast, ali poneklad svoje cjeni više nego što bi trebalo...shvatam da i njemu nije lako, al brate i oni pretjeruju...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 13:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Sep 2011, 13:59
A sta da kupim kod `vrijednih seljaka` na trznici?
Da oni na trznici prodaju svoje voce i povrce npr., rado bih ja kod njih pazarila, pa cak i zanemarila one sitne prevare sa vagama itd.
Ali, rijetki su oni koji prodaju svoje proizvode.
A da ne spominjem da na pijaci ne mogu kupiti ni 5% stvari koje su mi potrebne.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Meni komšinica pričala da je ovaj Todorić samo fiktivni vlasnik, a da ustvari Mišković drži Konzum. Po njenoj verziji, Konzum se samo reklamira kao prokatolički brend, a kapital je ustvari srpski.
P.S.
Žena je stvarno sklona teorijama zavjere pa sve ovo i ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo! ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Od našeg "vrijednog seljaka" ni oraha iz ruke ne bih uzeo, od njih nema većih zajeba, čim se ujutro probudi misli da ga neko hoće nešto zajebati, pa mu je glavna parola i misao da on nekoga zajebe prvi, zato i jesu tu gdje jesu i takvi kakvi su.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Todorić nije kupio Mercator....Još niko nije kupio Mercator....Nego,Helperte,jedeš li ti smoki?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odavno "vredni seljak" ne prodaje na tržnicama. Nekada je to bilo. Sada je to samo izuzetak da dođe seljak sa robom, pa je prodaje na pijaci. Čak ni na veliko. Sada fine trgovci dođu njemu kući ... unaprijed se dogovore o otkupu i sl.
Ipak se može na pijaci naći kvalitetnije i jeftinije voće i povrće. Prednost ultra-giga-super-hiper marketa što možeš sam da biraš. Na tržnici znaju svašta uvaliti. Radio nekada tamo pa dobro znam :) Ne mislim na nešto tvrdo u usta kao što Halpert piše :)))

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
..a što se samog konzuma tiče - ništa posebno! Cijene standardno skupe kao i u ostalim bratskim zelenaškim konkurentima.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Odnos ponude i potraznje. Svaka im cast ako uspiju da u ovoj konkurenciji nesto naprave. Bojim se da ce poslije Merkatora i Tropika (Tempa) vecina koji dodju proci kao "P(ij)evec". Pogotovo sto znamo da je hrvatska roba uglavnom skuplja, a i oni su dosta skupi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Domaći seljak baš i nema veze sa voćem i povrćem koje jedemo....On svoje proizvode uglavnom proda za preradu na nekoj otkupnoj stanici. Ovo što mi jedemo je voće uvezeno Bog zna odakle....Eventualno se slika mijenja u sezoni zimnice ali ne puno....Paprike i dalje dolaze iz Makedonije,kupus iz Varaždina ili Semberije...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Najjači su kad odu u konzum i kupe jabuke po marku, a onda ih dovuku na pijacu, ujadne se i kao prodaju oni domaće jabuke po marku i po, ubrali ih u svom selu :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Druže,što se ti ne pokupiš i odeš negdje daleko,na kraj svijeta,gdje su svi divni,niko nikoga ne zajebava i ne mrzi? Ono,kad smo mi takva stoka,šta ćeš sa nama?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koji blam za mene, pa ja mislio da ljudi poštuju seljake na jacpiju i njihov rad i trud, ali pojavio se OFM i nemilosrdno ih pljuje ko da su neki pederi ili izdajnici! :lol:
Ja imam iskustva sa nekoliko hvalevrijednih ljudi na pijaci i kod njih uvijek rado kupujem voće i povrće, obzirom da sam navikao na svakakve smicalice mene je teško zaje*ati i stoga ne odgovaram ako neko naiđe na nekog debelog umazanog rmpaliju iz Ramića sa šupljim tegovima.

Inače sam redovni kupac u Sindiju (nadomak Borika, kod ekonomske škole) i sreća je što još uvijek ima privatnih prodavnica, ali ovo sa Konzumom mi ne miriši na dobro, radije ću jesti zlato iz nosa nego iz njegove radnje, tj. poslovnog carstva koje raste ko Grand nekada.
A što se njegovih poslovnih pothvata tiče, Zoka (prema mojoj procjeni ove godine sam samo 1 smoki pojeo :wink: ), ipak je Štark još uvijek u srpskom pogonu i nije se povampirio u crveno-bijele kockaste ambalaže i logoe. Uskoro će pasti i Takovo, pa hrvati više neće moći kukati za Eurokremom kao što su to činili prije 20 godina (kao i mi za cedevitom i vegetom :roll: )...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 15:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Štark više nije u srpskim rukama :wink:
A Sindi je gori od bilo kojeg hrvatsko-ustaško-izrabljivačko-trgovačkog lanca...

Citiraj:
Kupovinom „Droge Kolinske“ hrvatska „Atlantik grupa“ postala je vlasnik „Soko Štarka“, „Grand proma“ i „Palanačkog kiseljaka“, a time i jednog od najstarijih srpskih brendova, mineralne vode „Karađorđe“!

Zbog bliskih poslovnih veza vlasnika „Atlantik grupe“ Emila Tedeskija sa najbogatijim Hrvatom Ivicom Todorićem, upućeni „Atlantik“ vide kao trojanskog konja u pohodu Todorića na slovenačko, ali i srpsko tržište.
Naime, potpisivanjem kupoprodajnog ugovora sa slovenačkim “Istrabenzom”, hrvatska “Atlantik grupa” preuzela je stopostotni udeo u “Drogi Kolinskoj” za 382 miliona evra. Hrvati će cenu isplatiti u gotovini, ali umanjenu za oko 150 miliona evra, koliko iznosi zatečeni neto dug u kompaniji. Ovom akvizicijom, Hrvati su postali vlasnici najpoznatijih slovenačkih proizvoda poput “kokte”, “jupija”, “argete” i “barkafe”, ali i srpskih brendova “smoki”, “čokoladna bananica”, “najlepše želje”... koji su takođe, na ovaj način prodati hrvatskoj poslovnoj grupi. Inače, više od polovine prihoda “Droga Kolinska” ostvari u Srbiji, u kojoj ima i više od polovine ukupnog broja zaposlenih.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Onda će zasigurno postati istaknuta hrvatska tvrtka u Srbiji od sledeće godine, znaš da novi kupci odlažu restauracije novih plijenova kako bi se tržište pripremilo.

Sindi ne diraj, kultna prodavnica, parkić ispred, nek je govnima išaran al barem nije u službi NWO-a...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 16:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Halpert je napisao:

Sindi ne diraj, kultna prodavnica, parkić ispred, nek je govnima išaran al barem nije u službi NWO-a...

Druže,kad pljujem po Sindiju imam jedno 2500 puta većeg osnova nego ti kada ga hvališ....

Znači,od sledeće godine ne konzumiraš Štarkove proizvode?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 16:49 
Koji k nema nigdje konzum sa mesnicom...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
meni nije jasno sto se ljudi cude pa konzumovih prodavnica je bilo koliko hoces i prije rata prema tome samo nastavljaju gdje su stali nisu oni dosli u BL cijelo vrijeme su bili tu ( sa "kracim" godisnjim odmorom)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 17:28 
Administrator
Korisnikov avatar

I to što kažeš....Kod mene u naselju,u Titaniku, bila jedna zagrebačka,jedna beogradska i jedna banjalučka samoposluga...Bratstvo i jedinstvo na djelu :)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lista mojih potrepština, bez toga koliko i kada kupujem, ali uglavnom je to ovako:
(mislim da bi ovaj post mogao komotno staviti na onu temu ''koliko vam treba za gotivicu'' :D )

Domaća dobra:
= voće, povrće, mlijeko, sir, kajmak, jaja, maslac, meso u jednoj posebnoj mesnici, domaći hleb, kore za pitu, orasi, lešnjaci, kesteni, priglavci (njih sam toliki ljubitelj da ih nosim i ljeti, a kupujem ih često jer ih praktički trošim :D )...

Supermarketni prehrambeni proizvodi:
= sokovi (voćni, tetrapak), kisela voda, pivo, vino, slatkiši (određeni i samo srbijanski, makedonski, pa i oni arapski jer su bogati okusom :D ), začini, higijenska sredstva...

Stvari sa kioska:
= dopuna, jedan magazin od 5 maraka mjesečno, samo ponekad dnevne novine...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]