banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 65  Sledeća

Gay parada
Protiv parade 82%  82%  [ 68 ]
Podržavam paradu 18%  18%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 83
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2011, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
gasterbajterizam postoji samo iz jednog razloga - nesposobnost snalazenja i zivljenja u vlastitoj zemlji

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja sam samo iznio misljenje da ljudi koji odu studirati vani mahom odlaze zbog nesposobnosti i ljenosti da zavrse fakultete ovde, sto dalje govori o njihovim karakternim osobinama...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: joj, nemoj vise molim te, umrijecu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Evo ja se snašao ovde, završio fakultet, na magistarskom sam, i opet bi mjenjao svojih pet godina studiranja ovde, za pet godina studiranja tamo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja sam samo iznio misljenje da ljudi koji odu studirati vani mahom odlaze zbog nesposobnosti i ljenosti da zavrse fakultete ovde, sto dalje govori o njihovim karakternim osobinama...

A ha, znači ljudi su ovde nesposobni da završe fakultete ovde, pa idu u inostranstvo gdje je faks tri puta teži, a da ne spominjem i to što zahtjeva poznavanje stranog jezika jer predavanja nisu na materinjem.
A kad uzmemo u obzir da je Muško završio pravi fakultet (pravi fakultet, ne fakultete poput filozofskog, pravnog ili fililoškog) to baš govori da je nesposoban...
Tek sad iz svojih slova vidim koliko g-dina muškog poštujem...

*pauza dok izađem iz dupeta Muškog, jer sam se stvarno duboko uvukao*

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
i opet bi mjenjao svojih pet godina studiranja ovde, za pet godina studiranja tamo...

ljencugo i nesposobnjakovicu!

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

a i peder sam usput.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nego, sta cemo sa onima koji su zavrsili fakultete u RS, a onda postdiplomske u inostranstvu?
RSBPBiH, kako bi ih ti okarakterisao?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ja sam samo iznio misljenje da ljudi koji odu studirati vani mahom odlaze zbog nesposobnosti i ljenosti da zavrse fakultete ovde, sto dalje govori o njihovim karakternim osobinama... itd itd..

Da rezimiramo, ko izmedju nekog Tehnickog fakulteta u RS, i nekog u Cirihu, Becu, Amsterdamu, izabere ovaj drugi, to je zbog ljenosti i nesposobnosti? :lol: :lol: :lol:

Ajd nek ovo neko prebaci na Humor, pa da nastavimo gdje smo stali.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
a i peder sam usput.

a, u to nema nikakve sumnje. ti, elvis, evil_dead i ja redovno organizujemo pederske grupnjake. zar moze da postoji neko drugo objasnjenje zasto i u jednoj situaciji podrzavamo ikakva prava pedera?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da rezimiramo, ko izmedju nekog Tehnickog fakulteta u RS, i nekog u Cirihu, Becu, Amsterdamu, izabere ovaj drugi, to je zbog ljenosti i nesposobnosti?

pa naravno. ETF u banjaluci je znatno tezi od ETH u cirihu. F ide ispred H u abecedi (a i u azbuci), sto govori o tome da je ETF bolji

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Citiraj:
gasterbajterizam postoji samo iz jednog razloga - nesposobnost snalazenja i zivljenja u vlastitoj zemlji. to dalje povlaci razne stvari, koje ni pokojim kriterijumima nisu pozitivne.

ovo me podsjeti na to kako je danas iskrivljen sistem vrijednosti...ako krades, otimas-imas-snasao se, a ako si sirotinja a posten-budala.
Znaci, bolje i ovdje zavrsiti neki znj privatni fakultet, nego ici u inostranstvo i skolovati se na nekom renomiranom fakultetu?
I ja sam patriota al nisam toliko sletila.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Posebno me odusevljava kad neko opali teoriju kako je vani "lakse" zavrsiti fax. To mi je jedna od vecih misterija, otkud, kako, zasto?

Da ne pricam o situaciji kako neko ko je bio dio samo jednog obrazovnog sistema, zna bolje od onoga ko je ucestvovao u oba, gdje je bolje, lakse, kako je u tom drugom, itd, itd..Jbt, zamislim da ja nekome pricam kakav je safari u Keniji, a nikad nisam bio ni u Africi.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa zar ti ne znas da pravi srbi znaju sve o svemu? pravi srbin uopste nema potrebe da ide bilo gdje vani da vidi kako je, on ZNA kako je tamo (rekla mu tetka od strica njegovog cetvrtog rodjaka). sto bi se sad peglo sa tim da ide, recimo, da vidi kako izgleda racunarska laboratorija na cambridgeu u odnosu na onu na ETF-u. on jednostavno ZNA.

zbog toga mene izbacuje iz cipela kad neko kaze da nesto ZNA.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aj necemo vise o tome, bas je OT, predlazem da se to sve obrise, ova diskusija je generalno jedna od kvalitetnijih u zadnje vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Od studenata medicine, prava, arhitekture, biologije, iz Beca i Graca su mi svi 1/1 potvrdili da su fakulteti tamo laksi od nasih.
Jedino naravno sto trebas izgubiti do godine dana da savladas jezik.

PS
Ne znam ko je komentarisao, ali kad sam rekao "studiranje ovde" ni u ludilu pod studiranje ovde nisam smatrao da u tu kategoriju spadaju privatni fakulteti. Privatni fakultet mi je cak u rangu ispod studiranja vani.

PPS
Postdiplomski vani - nemam misljenje o tome jer nemam povratnih informacija, osim nekih par sturih izjava, nedovoljnih da formiram misljenje.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: joj, nemoj vise molim te, umrijecu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Izvini, nije bila namjera da te direktno prozivam, govorio sam generalno, ako si se nasao uvrijedjen... Well... I couldn't care less ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 13:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Na medicini se polaze JEDAN ispit godisnje. Ispit koji traje nekih 8-10 sati, i to je ispit iz apsolutno svega sto si slusao tih godinu dana. Mozes li da zamislis tu kolicinu pritiska? Na to sve, nije dovoljno poloziti, nego moras biti medju prvih 20% po ocjenama na tom ispitu, testu, kako god zelis, da bi uopste imao pravo da slusas sledecu godinu. Ako polozis, a nisi medju 20%, pauziras godinu dana sa slusanjem predavanja. I neko ti je rekao da je to lakse nego kod nas? Ko ovde koga laze i zajebava?

A sto se tice jezika..Jel ti stvarno mislis da neko poslije ucenja godinu dana stranog jezika moze biti ravnopravan sa nekim kome je to maternji jezik? Logika? Zdrav razum?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Na medicini se polaze JEDAN ispit godisnje. Ispit koji traje nekih 8-10 sati, i to je ispit iz apsolutno svega sto si slusao tih godinu dana. Mozes li da zamislis tu kolicinu pritiska? Na to sve, nije dovoljno poloziti, nego moras biti medju prvih 20% po ocjenama na tom ispitu, testu, kako god zelis, da bi uopste imao pravo da slusas sledecu godinu. Ako polozis, a nisi medju 20%, pauziras godinu dana sa slusanjem predavanja. I neko ti je rekao da je to lakse nego kod nas? Ko ovde koga laze i zajebava?

A sto se tice jezika..Jel ti stvarno mislis da neko poslije ucenja godinu dana stranog jezika moze biti ravnopravan sa nekim kome je to maternji jezik? Logika? Zdrav razum?

konkretno znam za dvojicu poznanika, koji prije odlaska nisu znali njemacki nista vise od mene, a ja sam ga slabo znao kao drugi jezik u srednjoj.
jedan od njih je polozio jezik za pola godine, drugome je trebala citava godina... zavrsili su.... pa u roku (plus minus 6 mjeseci)...

to sto se neko za*ebava, lijen je ili sta vec, pa kvari prosjek to je vise izuzetak nego pravilo.

i nije tacno da se polaze jedan ispit godisnje.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 14:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
MuskoBre je napisao:

konkretno znam za dvojicu poznanika, koji prije odlaska nisu znali njemacki nista vise od mene, a ja sam ga slabo znao kao drugi jezik u srednjoj.
jedan od njih je polozio jezik za pola godine, drugome je trebala citava godina... zavrsili su.... pa u roku (plus minus 6 mjeseci)...

to sto se neko za*ebava, lijen je ili sta vec, pa kvari prosjek to je vise izuzetak nego pravilo.

i nije tacno da se polaze jedan ispit godisnje.

Niko nije pricao o polaganju jezika. Ja sam ga polozio u rijetko rekordnom roku, za 5 mjeseci, a nisam znao ni jednu jedinu rijec kad sam otisao. To sto polozis tamo jezik, i dobijes diplomu za to, to macku o rep. Ti ako mislis da svaki stranac sa tom diplomom, ne lista rijecnik trazeci prevod u prosjeku po par puta na jednoj stranici jer je polozio jezi moze se samo nazvati lisenosti osjecaja za realnost i stvarnost. Da ne pricam sto ne postoji NIKAKVA SANSA da naucis tacne rodove za sve i jednu jedinu imenicu, nema sanse. Pa kad te profesor vrati zbog toga, a ne zeli da prihvati da niko od nas u maternjem jeziku nije ucio rod neke imenice napamet, nego si jednostavno to usvojio od malena, i da nama nema nikakve logike da su USTA muskog roda, npr. To njega ne zanima. I sad ces mi ti reci da je pitanje moze li bilo koji covjek nauciti napamet rodove za stotinu hiljada imenica pitanje ljenosti, ili cega vec?

Sto se tice tog drugog, ne znam sta da ti kazem..Ja sam sa tim ljudima sa medicine zivio, jeo, radio, pomagao im oko ucenja par godina. Ali ti bolje znas.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tema offtopica nije brzina sposobnosti usvajanja novog jezika, nego tezina fakulteta...
ako npr. kod nas na fakultetu istorija umjetnosti broji 4-cifren broj stranica, a isti ispit u gracu se polaze nakon prelistavanja knjizice od 80ak strana, onda je sve jasno kakav je taj fakultet i koliki je obim znanja...
naravno da znam bolje, ja uvijek znam najbolje na temi na kojoj kazem da znam najbolje ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 65  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]