banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 13:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2003, 12:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2003, 10:16
Svedočanstvo o ponašanju trenera i sportskog direktora Crvene zvezde otkako je stigao
Sagadin psuje majku
Srpsku košarkašima

Zmago Sagadin bio je direktor slovenačke reprezentacije 1997. godine, u doba kada je košarkom na Starom kontinentu gospodario Aleksandar Đorđević. Na Evropskom prvenstvu u Barseloni, zauvek upamćenom po istorijskoj trojci tadašnjeg kapitena plavih u utakmici protiv Hrvata, Sagadinovi "zmajčeki" osvojili su tek deveto mesto, iako su uoči takmičenja samouvereno najavljivali da mogu da se bore čak i za neku od medalja.

Pojedini slovenački novinari koji su izveštavali sa tog Eurobasketa, kasnije su pričali kolegama iz Beograda da je Zmago upravo njih optužio za neuspeh reprezentacije. Na pauzama za kafu otvarali su dušu i prepričavali da ih je Sagadin napadao da su sabotirali njegov rad, da su širili negativnu atmosferu u i oko nacionalnog tima, čak i da su špijunirali Slovence za Željka Obradovića i tadašnji jugoslovenski stručni štab (iako se plavi nisu sastali sa Slovenijom). U tim napadima Sagadin je često prelazio granicu dobrog ukusa - slovenačke novinare sa "vić" na kraju prezimena vređao je čak i na nacionalnoj osnovi, otkrile su kolegijalne ispovesti.

Pet godina kasnije, Zmago Sagadin stigao je u Crvenu zvezdu. Uprava kluba sa Malog Kalemegdana postavila ga je leta 2002. za sportskog direktora, a pred tekuću sezonu promovisan je i u prvog trenera ekipe.

Za godinu i po koliko je Sagadin u Zvezdi, klub nije osvojio nijedan trofej. Sa Malog Kalemegdana su, u istom periodu, otišli Milutin Aleksić, Velibor Radović, Zlatko Bolić, Goran Ćakić, Mlađan Šilobad, Vladimir Tica, Aleksandar Gajić, Vladimir Mašulović, Skuni Pen, Obina Ekezie, Majkl Kembel, Redži Frimen, Saša Stefanović… Većina od njih, znalo se to u javnosti ili ne, napustila je Zvezdu zbog sukoba sa slovenačkim trenerom koji neprestano ponavlja da je žestok rad osnova njegove trenerske filozofije.

Da li su, međutim, svi oni zaista otišli iz Zvezde samo zato što ih je Sagadin na treninzima terao da trče dva kruga više nego što su navikli? Neće biti.

Srpska košarkaška čaršija uveliko bruji o tome da Sagadin na treninzima vređa igrače na način koji je kažnjiv u svakoj civilizovanoj zemlji - recimo, da im psuje majku, ponekad i majku srpsku, ili cigansku. Vokabular koji prati svako gostovanje sportista iz Srbije po Hrvatskoj ili BIH, u ovoj i prethodnoj sezoni povremeno navraća i do "Pionira".

Kruži Beogradom i priča o tome da je Sagadin oštro zamerio košarkašima što su se radovali kada su pobedili Cibonu i Split usred Hrvatske u prošloj sezoni. Nezvanične informacije govorile su da je Slovenac nazivao igrače nacionalistima i šovinistima što su srpskim pozdravom - tri prsta - proslavili trijumfe nad velikim rivalima sa kojima smo, pre nekoliko ratova, bili u istoj zemlji.

KO JE BIO U PRAVU PRIJE MJESEC DANA?
JA ILI VI DELIJE???
ILI ULRIH :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 12:37 
Pripravnik
Pripravnik

I DA UMALO DA ZABORAVIM,DA ME NE BI OPTUZIVALI:
http://www.glas-javnosti.co.yu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 12:41 
Pripravnik
Pripravnik

Velibor Radović
Kaznio me zbog tri prsta
Ja sam bio kažnjen zbog toga što sam se radovao u Zagrebu i Splitu - priča za "Glas" Velibor Radović, košarkaš Nansija, koji je prošlu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi i, poput mnogih drugih, bio u nemilosti Zmaga Sagadina. - U Splitu smo, posle utakmice, kada su navijači sa tribina počeli da nas gađaju svim i svačim, pobegli sa terena u tunel. Dok smo trčali, udario sam u neku reklamu.

Sledeće nedelje igrali smo u Zagrebu, gde smo pobedili Cibonu. Na kraju utakmice, skočio sam i digao tri prsta u vis. Sagadin me je posle toga pozvao na sastanak i rekao mi je da nije trebalo da se tako radujem, jer tako širim netrpeljivost među narodima. Ne sećam se više ni šta je sve rekao…

Znam da je dodao da njega ne zanima politika i da ga ne zanimaju srpsko-hrvatski odnosi, već da me kažnjava zato što to nije u redu. Kaznio me je novčano, čak mi je u jednom trenutku rekao i da mogu da idem iz kluba. Mislim da je to bilo preterano. Radovao sam se, ali ništa neukusno. Postoje snimci na kojima se vidi da me je Šilobad podigao, a da sam ja pokazao čak ne ni tri prsta, mada je ličilo, nego pesnicu, kao znak radovanja. Nisam nikoga hteo da uvredim ili isprovociram tim činom, samo sam hteo da se radujem. Uostalom, nije mi to bio prvi put da igram u Zagrebu.

- Uprkos svemu, meni je izuzetno drago što sam prošle godine bio u Zvezdi. Mnogo mi je krivo što nisam više igrao i što nismo uzeli titulu, jer mislim da smo imali mnogo dobru ekipu koja je bila sposobna za trofej. Sa upravom sam ostao u najboljim odnosima, sa njima nikada nisam imao nikakve probleme. Rastali smo se prijateljski, ispunili su sve obaveze prema meni i o njima mogu da kažem sve najlepše. Oni nemaju veze sa ovom pričom o Sagadinu - zaključio je Radović.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ti si tezak bolesnik :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 14:30 
Pripravnik
Pripravnik

haha jel to sve?????
provjeri brate,provjeri :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
vidis da niko ne djeli tvoje misljenje. Covjek ima svoje metode rada i treba mu se 100% vjerovati. Zvezdu je digao iz mrtvih i za godinu dana usao u fajnlfor evrolige i bio treci u nacionalnom prvenstvu!!! Znas i koji je to uspjeh ako uzmes u obzir da je zvezda trebala ispasti iz lige.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 20 Nov 2003, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ne mogu da kažem da sam veliki Sagadinov fan i prosto ne mogu da vjerujem da u čitavoj Srbiji nema trenera nego moraju da ga dovlače iz Slovenije. A što se tih priča tiče, ne vidim zašto ne bi bile tačne, čak je i Rašo Nesterović nazvao Sagadina najgorim trenerom s kojim je ikad radio.

A to što je on došao do fajnal fora Jadranske lige, može da okači mačku o rep. Ta liga je morala da se OSVOJI, jerbo je Zvezda bila najbolji tim tu. Sad ima priliku da se izvadi, a ako opet ne osvoji trofej onda ga fino treba nogirati iz kluba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 08:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jun 2003, 14:46
Ulrich je napisao:
...za godinu dana usao u fajnlfor evrolige...

:o
Koja Evroliga? Mislis na Good year ligu ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 11:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 00:06
ma ti si sad nasao blatiti zvezdinog trenera. pa to sto neki sa provjeravaju da li je bilo ili ne, a ne kazem da nije istina, to je nista u poredjenju sa gospodom iz kk partizan. dok mi sad ovdje mozemo nagadjati da li je zmago psovao ili ne, svaku utakmicu partizana smo se uvjerili da je dusko vujosevic najveca seljacina medju trenerima. na utakmici nije bilo igraca kome nije sve j... po spisku i ti grobaru si sad nasao pricati o zvezdinim trenerima. ocisti kod svoje kuce prvo...!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik

VUJOSEVIC - MAJKU SRPSKU :o :o :o ,NIKAD

uostalom ni jedan igrac nije otisao iz partizana i rekao vujosevic ovo,ono!!! ali uostalom ja vujketa nikad nisam uzdizao u visine za razliku od vas koji ste se kleli,i dalje se kletete u zmaga.

kad smo kod kosarke ROMA - PARTIZAN 63-77 u Euroligi :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
pretjerujes sa ovim! ko se kleo u njega, ne bih rekao da su se delije klele u njeg! covjek ima svoj sistem i taok radi, svidjelo se to nekom ili ne! a sad ne pretjeruj sa tima kao on strog ovo ono... da ne pominjem mateusa sta on radi igracima, pa oni i ne znaju ni ko su ni sta su...
al ih je pritisnuo i ljudi su poceli da igraju... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 12:50 
Pripravnik
Pripravnik

NE,NE,NE NIJE RIJEC O PRITISKANJU,NEGO O
Sagadin psuje majku
Srpsku košarkašima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Procitajte zvanican odgovor KK Crvena Zvezda oko ovoga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 21:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2003, 21:18
meni je zmago smrad nevidjeni.
neko spomenu da odkako je on stigao u CZ da je usla u final four bila 3 u ligi........
to sve stoji pod uslovom da je on iz svog dzepa platio sve igrace koji su igrali za CZ(ne kazem da tu nema njegove zasluge,naprotiv),i koliki je njegov ugovor.
i na stranu sve ovo,ne mogu da vjerujem da ne postoji ni jedan dobar srpski trener,koji je u stanju da vodi CZ?ako je sve spalo na janeze onda... :oops:

istok je istocno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

St.George je napisao:
ne mogu da vjerujem da ne postoji ni jedan dobar srpski trener,koji je u stanju da vodi CZ?ako je sve spalo na janeze onda... :oops:

Exactly my thoughts, brother.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 00:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2003, 17:30
24/11/2003 | Izvor: B92, Večernje novosti
Sagadin:"Ja sam borac protiv nacionalizma"

Tri dana posle sinhronizovanog napada tri beogradska lista Zmago Sagadin je odgovorio na optužbe. U intervjuu za Večernje novosti trener Crvene zvezde porekao je da igrače vređa na nacionalnoj osnovi, istakavši da je upravo on jedan od najvećih boraca protiv šovinizma.

"To me je veoma pogodilo. Ja sam borac protiv nacionalizma, šovinizma, rasizma i ostalih 'izama'... Jedan od najljućih! Jedan sam od osnivača Goodyear lige. Čekao sam, borio se, prvo u Sloveniji, pa u Hrvatskoj. Kod igrača ne gledam godine, pasoš, boju kose, lica, ko mu je tata, ko mama. Ja sam profesionalac, od njih tražim da rade i da se ponašaju kao vrhunski sportisti. Sve ostalo me ne zanima. Tu sam možda povređen, jer da me neko napadne tim oružjem, to je nizak udarac! Ja nikoga ne vređam na nacionalnoj osnovi, to je laž. Drugo, da sam ja agresivan, tvrd, to stoji. I meni verovatno, kao i drugim ljudima, izleti poneka psovka. Ali, ništa na nacionalnoj osnovi".

Trener "crveno-belih" nije želeo da raspravlja o tome da li su optužbe bile politički motivisane. Što se tiče odnosa sa igračima, Sagadin kaže da je ključno da poštuju disciplinu.

"Sagadin ne donosi pobedu, Sagadin donosi rad, red i disciplinu. Moje znanje i iskustvo su na evropskom nivou i ja sam to dao Zvezdi. Obično taj rad donosi rezulate, a ne da Sagadin dođe sa magičnom palicom i sad Zvezda dobije sve utakmice. Ne! On donosi sistem, koji u osnovi ima rad. Drugo, igrači sve svoje individualne interese moraju da podrede timu. Ovde nema "JA", ima samo "MI". Treće je – disciplina. Ja ih učim da je jedini oblik discipline – samodisciplina. Učim ih da dođu na vreme, da se pripreme za trening, zagreju, ako ih nešto boli da se bandažiraju, odrade svoj posao... Ja im stalno kažem: 'Ovo si uradio dobro, super, a ovo nisi i onda im nacrtam'. I to je sve za nekoga veliki pritisak!? A, ja im onda kažem da uveče idu malo napolje, da se prošetaju, da sednu negde, da budu među ljudima, ali da ne luduju, jer im je neophodno devet sati sna da bi izdržali taj sistem rada. U suprotnom si gotov – u dahu".

Svakako da je reakcija Zvezdinih navijača, koji su pred utakmicu GY lige protiv Zagreba ovacijama dočekali trenera, jasno pokazala kome više veruju.

"Ljudi pre ili kasnije vide da radim, da ne blefiram. Koliko je moguće, koristim domaće igrače, jer mislim da je to vrlo važno. Prošle godine su me optuživali da ja dovlačim igrače sa strane!? Kad god budem mogao, ja ću se osloniti prvo na domaćeg igrača. Ljudi to vide i poštuju. Znaju i da nisam bez grešaka, 'od krvi i mesa sam'", kaže prvi stručnjak kluba koji je na čelu Goodyear lige, a ULEB kup je počeo sa dve pobede. Sledeći meč Zvezda igra protiv Alikantea u Pioniru. Utakmica je na programu u utorak od 18:15.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 22:34 
Pripravnik
Pripravnik

Crvena Zvezda - Alikante 87:89

"Kosarkasi Crvene Zvezde nisu uspeli da u trecem kolu ULEB Kupa nastave svoj pobedonosni niz, posto su u hali "Pionir" pretrpeli poraz od Alikantea sa dva poena razlike."

evropski velikan :D :D :D

bez komentara :D :D :lol:

BOZE HVALA STO NISAM ZVEZDAS

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 26 Nov 2003, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I možeš to da kažeš poslije utakmice s Portom a da se ne zacrveniš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 07:09 
Pripravnik
Pripravnik

grobari bl je napisao:
evropski velikan :D :D :D

bez komentara :D :D :lol:

BOZE HVALA STO NISAM ZVEZDAS

PORTO - PARTIZAN 2-1 (KAO STO SAM I PRIJE SPOMENUO POBJEDNIK KUPA UEFA ZA OVU SEZONU)

ali aliksjuehdgjsa e ja za njih nisam cuo oprosti
BOZE HVALA STO NISAM ZVEZDAS BOZE HVALA STO NISAM ZVEZDAS BOZE HVALA STO NISAM ZVEZDAS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Slusaj druskane.Tvoji komentari ne samo da su nesuvisli nego su stvarno priglupi.Zar ne shvatas kako si jadan sa tim svojim komentarima?Sta tebe boli uvo kako se Sagadin odnosi prema svojim igracima, psuje li im majku ili im lize dupe na treninzima.To je interna stvar kluba, a na rukovodstvu je da takve stvari rijesi, ako uopste postoje takvi problemi, u sta duboko sumnjam.
Druga stvar je ovaj tvoj komentar na Zvezdin poraz od Alikantea.Ljudi su dosli u Beograd, bolje odigrali i pobijedili.Mi se bar dostojanstveno ponesemo u porazu i priznamo kad je neko bolji, za razliku od grobara kojima su za poraz uvijek krive sudije, los teren losa sreca itd.Ostavi se toga i pogledaj malo u svoje dvoriste.
Treca stvar.Ne znam kome toliko smeta Zmago Sagadin?Covjek je dosao da pomogne Zvezdi i zasad mu dobro ide.Uostalom kad je preuzeo tim nije obecavao nista drugo osim da ce dati sve od sebe da Zvezdu vrati na pozicije na kojim je nekad bila.Ako ne uspije preuzece odgovornost za rezultate.Ko garantuje da bi neki drugi trener bio bolji?Rezultati su zasad iskljucivo mjerilo njegovog rada.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]