banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 24 Sep 2011, 09:35 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Banjalucki_Behar je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Nisam ja mlad, cilj imamo i ka njemu težimo, to što se to vama ne sviđa je već neki drugi problem, ali znate i sami da ka tom cilju teži 95% stanovnika Republike Srpske, stoga, strpljen spašen...

Naravno, dobro je imati cilj. Mislim de ce mo svi postici isti "cilj" na kraju, samo sto su nam putevi do "Cilja" razliciti. Ja mislim malo drugacije od tebe, a to je da ce mo roku "5 do 50 god" biti svi u EU, gdje nece biti granica, ni ostaih sranja, za koje se "krvimo" stoljecima. Najbolji prijmer ovoga su, Francuska-Njemacka, koje su se "krvile" mnogo, mnogo vise nego mi ovdje, sve radi granica, a danas te granice nepostoje i tek sada ljudi vide kolika je to bila "besmislica" nazalost.

Nego ja imam jedan "cilj" kojega zelim da ostvarimo veceras, a to je da nas Borac podere one "sibicare" veceras :D :D :D :D Jedva cekam tekmu, ubi me trema 8) 8) 8)

Kada prestane hajka na republiku Srpsku, tada će splasnuti i želja za razdvajanjem, to je poenta cijele priče, ne E.U. nego mi sami da živimo ko komšije, al da ne zavirujemo jedan drugom u stan, razumiješ me...

Većeras nam u grad dolazi jalija ćaršijska, nadam se da će nekako uspjeti da isprovociraju našu banjalučku jedinicu za podršku, pa da im ovi kosti izlome, recimo da na svojoj koži osjete kako izgleda kad murija mariše, kao što su oni skoro podržali svoje u premlaćivanju ustaša na njihovom stadionu...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Kada prestane hajka na republiku Srpsku, tada će splasnuti i želja za razdvajanjem, to je poenta cijele priče, ne E.U. nego mi sami da živimo ko komšije, al da ne zavirujemo jedan drugom u stan, razumiješ me..

RS, nemoze niko da ukine, ko god ima "trun" sloli u glavi to jako dobro zna. Medutim zasto se potencira ta prica, "ukidanje RS, Nezavisnost RS", pa samo iz jednoga jak prostoga razloga, a to su "milioni". Ti ljudi, njih 5-6 politicara, "valjaju" istu pricu, a umeduvremenu su postali multi-milioneri. To je puka istina, sve ostalo je cista "suplja demagogija".

Većeras nam u grad dolazi jalija ćaršijska, nadam se da će nekako uspjeti da isprovociraju našu banjalučku jedinicu za podršku, pa da im ovi kosti izlome, recimo da na svojoj koži osjete kako izgleda kad murija mariše, kao što su oni skoro podržali svoje u premlaćivanju ustaša na njihovom stadionu...

Ja pratim "Borac" jako, jako dugo. On je duboko u mome srcu, i uvjek ce biti tu, to su mnoge moje uspomene, mladost, putovanja, ja sam kao vatreni navijac "Borca" obisao cijelu Jugu, sada je ovo sve potpuno drugacije. U sustini sam protiv svakoga "vida" sovenizma, pjevanja glupsti koje nemaju veze za navijanjem. Ali zato nemislim da je "ispravno" premlacivati ljude, ali eto tako je nazalost.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 10:29 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
LemiGO je napisao:
Nema potrebe da se prepirete, od vas ne zavisi nista. Masa ima misljenje, i ja mislim da treba da se odvojimo od muslimana, ali bice onako kako odrede veliki. Dobro je poznato da se ovi prostori talasaju prema svjetskim tokovima, ja sam misljenja da ce bilo ko, ko zivi na balkanu u doglednoj buducnosti da najebe ko zuti, naravno to ce se desiti zbog resursa, a narocito vode, jer voda nestaje, izvori presusuju, a dobro znamo da je covjek najveca zvijer i na sta je spreman.

ja mislim da sve zavisi od nas,na izborima glasacemo za onu partiju koja obeca nezavisnu RS,a sto se tice velikih oni uvjek idu linijom manjeg otpora,da su srbi bili dovoljno istrajni i da nisu poletili da popunjavaju sipe,ose,dgsove,vojsku bih i druge muslimanske institucije BIH danas nebi ni bilo........ali takvi su ti srbi,20 000 ljudi izginulo,mnogi od nas proveli najbolje godine u blatu i krvi po cukama boreci se protiv te muslimanske BIH da bi danas sve zaboravili,ko da se nista nije desilo

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
ozna je napisao:
ja mislim da sve zavisi od nas,na izborima glasacemo za onu partiju koja obeca nezavisnu RS,a sto se tice velikih oni uvjek idu linijom manjeg otpora,da su srbi bili dovoljno istrajni i da nisu poletili da popunjavaju sipe,ose,dgsove,vojsku bih i druge muslimanske institucije BIH danas nebi ni bilo........ali takvi su ti srbi,20 000 ljudi izginulo,mnogi od nas proveli najbolje godine u blatu i krvi po cukama boreci se protiv te muslimanske BIH da bi danas sve zaboravili,ko da se nista nije desilo

Свака част на посту. Потписујем!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sinny je napisao:
ozna je napisao:
ja mislim da sve zavisi od nas,na izborima glasacemo za onu partiju koja obeca nezavisnu RS

Свака част на посту. Потписујем!

Moze svako glasati za sta hoce, ali i da se pojavi takva partija i to obeca, to bi ostala samo obecanja jer ni jedna partija to ne moze sprovesti u djelo jer kad bi pokusala automatski bi bila smijenjena ili unistena od medjunarodne zajednice.
Dakle, kad bi i glasali za takvu partiju samo bi izgubili vrijeme, a ta obecanja o nezavisnosti niko ne moze sprovesti u djelo.
Na zalost, takva je realnost. I ja smatram da kad bi bila nezavisnost stvari bi se vjerovatno brze rijesile jer nebi vise bilo medjusobnih sukoba ili uslovljavanja, ali realnost je takva da je to nemoguce i ko god to obeca laze, jer to jednostavno ne daju velike sile koje bi mogle sve skrsiti u atome da hoce. A sa takvima se nije igrati, vidimo kako je Gadafi, Milosevic ili Sadam prosao

Citiraj:
a sto se tice velikih oni uvjek idu linijom manjeg otpora,da su srbi bili dovoljno istrajni i da nisu poletili da popunjavaju sipe,ose,dgsove,vojsku bih i druge muslimanske institucije BIH danas nebi ni bilo...

Da nisu isli linijom manjeg otpora zavrsili bi kao oni u Hrvatskoj. Ponekad treba i razmisljati, nije sve u borbi i suprotstavljanju. Evo prije Tadica su se svi borili pa sve izgubili.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Rat ili oruzani sukob je totalni crnjak
Ne zna niko ko nije ucestvovao
Sve miroljubive srpske varijante su dobrodosle a ako ne znate platite nekog pametnog amerikanca da vam to rijesi(od siptara
treba uciti dok god smo zivi)

samo mali dodatak na jedan gore post:
Sta ako je neko nekome poginuo u ratu ???
Kakve taj covjek ,zena,majka,otac,brat,sestra,zena,muz,dijete treba da imaju prema okupatorskoj strani

Ne znam kako ali sam navucen da ponekad postujem na ovoj temi!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Drzati van kontrole Sarajevo, kao sto su onomad neki pustili Zagreb, pa ih prvo izbrisase iz Ustava, pa nekoliko godina kasnije i iz zemlje, je vise nego glupost.
Ni Siptari ne bi napravili to sto su napravili da nisu bili u organima vlasti.

BiH se vec raspala, opstaje samo na papiru dok sustinskih veza izmedju naroda uopste nema. Cak ni nekih zajednicki interes ne postoji.
EU u svom ovom sjaju? :) Tesko.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
fantastikus1 je napisao:
Rat ili oruzani sukob je totalni crnjak
Ne zna niko ko nije ucestvovao
Sve miroljubive srpske varijante su dobrodosle a ako ne znate platite nekog pametnog amerikanca da vam to rijesi(od siptara
treba uciti dok god smo zivi)

samo mali dodatak na jedan gore post:
Sta ako je neko nekome poginuo u ratu ???
Kakve taj covjek ,zena,majka,otac,brat,sestra,zena,muz,dijete treba da imaju prema okupatorskoj strani

Ne znam kako ali sam navucen da ponekad postujem na ovoj temi!!!

I jos cu napomenuti da su pojedini pripadnici mog klana(familije) bili visoko odlikovani pripadnici VRS

Gade mi se pojedini komentari

Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Tema je bas bez ikakve veze

A pojedini komentari su znaci: aj zdravo

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ви изгледа уопште нисте схватили пост Озне.
Човјек фино написа да ће изборе да добија странка која се залаже за независну РС. Па на основу каквих шарених лажа је Додик добио толику већину? Управо стално потенцирајући ту причу. Референдум којег никад није а вјероватно и неће бити и слично.
Затим Озна говори о попуњавању разних заједничких институција. У чему гријеши?
Како се СНСД залаже за јачање позиција РС унутар БиХ кад је Предсједник Владе БиХ члан СНСД? Толико дуго смо се противили формирању заједничке војске, и пристали смо тек кад смо добили гаранцију да ће командант бити Србин.
Ф У Ј!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Томе ФУЈ!

И дајете примјер Шиптара, а изгледа не знате да су управо они почетком 90-тих изашли из свих институција Србије и формирали паралелне органе власти, школства, здравства. Имали државу у држави.
Тешко је то кажете. Да, тешко, скоро и немогуће, али ко је упоран и стигне до циља.
Овако ће само да нас јебу у здрав мозак сваке године све више и више. Прошле године 30 милиона пореза, ове 30, сад већ знају систем па ће 2012. године то бити 50 милиона, 2013. 100 милиона и тако комадић по комадић. А ми ћемо да паламудимо по разним емисијама, новинама и форумима и да трпимо. И томе ФУЈ!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Do devedesetih je trebalo doci moj ti Sinny, a institucije se ne prave tek tako na poljani... Pa ni paralelne...

U suprotnom bi djelovali kao ''doslje'', a kad smo vecd tu gdje smo, neka se bar malo pitamo.
Sto se Bosnjaka tice, i previse. Ali sami sebi su u raku skocili.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2011, 19:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Citiraj:

Ok, postujem misljenje, ali da su Srbi istrajni i jedinstveni, to nikad nije bilo niti ce biti, pogledaj buraz samo blizu i dalju proslost. Ali meni je licno parodoksalno da na nezavisnost poziva lik koji je upravo zajedno za Biljanom razbio SDS, napravio vladu sa muslimanima, i masu stvari odradio za strance na razbijanju RS. Ja sam odavno rekao da mi zivimo nasu propast, jednostavno kao narod nemamo srece i to ce nas pratiti do kraja.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 01:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
nazalost moram se sloziti s tim da smo mi Srbi poprilicno neslozan narod, u prilog tome govori i vijekovna "4 eC", malo je naroda na svijetu koja se moraju bodriti takvim stvarima na svom grbu ili isticati slogu kao sto to mi radimo... da samo imalo slozni, ne bi bilo potrebe da se bodrenje sloge medju srbima stalno potencira...
al' jbg, kao sto rece jedna moja kolegica, "ne volim sto sam srbin, al sta cu ipak pripadam tom narodu"... dobro, malo ekstreman stav, ali poprilicno moze da se iskoristi za opisati sve nas...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
i vijekovna "4 eC", malo je naroda na svijetu koja se moraju bodriti takvim stvarima na svom grbu ili isticati slogu kao sto to mi radimo...

Ono na grbu nisu nikakva 4 "C".

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 17:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ma šta znaju djeca....

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.konzulat-srbije-rijeka.hr/sl ... 4-cmyk.jpg

koliko ja vidim ovde su 4 es.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 21:32 
Administrator
Korisnikov avatar

To nisu slova "s" nego ocila (služi za paljenje vatre uz pomoć kremena),a to je varijacija na vizantijski grb koji je imao četiri slova beta "B" što je značilo „Βασιλεὺς Βασιλέων Βασιλεύων Βασιλευόντων“-"Car Careva,Vladar nad Vladarima" (Vizantijski moto,odnosi se na Isusa).Despot Stefan Lazarević je uveo taj grb,a ocila bi trebalo da znače "Vatrom ćemo krst braniti". Četiri "S" su narodno tumačenje tog grba,mada neki krilaticu "Samo Sloga Srbina Spasava" pripisuju Sv.Savi,zabilježeno je da ju je prvi koristio Svetozar Pribičević u svojim govorima.
Dakle,nisu četiri "S"....

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa zar ima neki Srbin, koji se još uz to fura na nacionalistu, a da nije znao ovo o čemu Zoka govori :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 22:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Al' možeš misliti,još čistokrvni Srbin....a ja polutan znam....Užas!

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jedno je nesto sto je bilo, a drugo je sto je opste prihvaceno vec stotinama godina... moze to znaciti i kao sto Seselj kaze "*ebem vam majku svima", ali danas je to jednostavno 4 eS.

CIA se kod nas kaze "cia"
FBI se kaze "ef bi aj", iako obe skracenice imaju istu, da tako kazem, podlogu, iz istog su vremena i sl.

Izgovor i znacenja su podlozna promjenama, kao sto je izgleda i tvoje srpstvo zoka...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 22:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Značenje je podložno promjeni? Možda tumačenje....al' svejedno,to ne pokriva tvoju neobrazovanost što se tiče vlastite istorije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]