srdjanBL je napisao:
Iskreno, meni te pjesme idu na onu stvar, proslo je ljudi 16 god. od nesretnog rata, proslo je vrijeme tih sranja, hvala bogu u Borcu igraju igraci i drugih vjera (tek tada je krenuo uspjeh Borca, ko me zna zna da sam ja tvrdio da tek kada se to desi Borcu ce rezultatski biti bolje ne samo u fudbalu), sada ispoljavati tu mrznju i nacinalizam preko tribina i dole na terenu automacki vrijedjati nase igrace pa neke i simpatizere Borca na tribinama. Znam da ce sada paljba po meni, ali boze moj to je tako....
Skandiranje Borcu, Republici Srpskoj, Banjaluci i j.... Sarajevoooo po meni je sasvim ok, ali ostale stvari, ne slazem se nikako, i dzaba.....

Moram mali uvod pa onda na sustinu da predjem...
Rodjen sam 1973 godine u Banja Luci od kad znam za sebe navijam za Borac i odlazim na utakmice,odrastao sam na BL asfaltu,tu i ostao i dan danas,rat me uhvatio u najgorim godinama,u vojsku sam otisao sa 18g u julu 1992 g i to i ZASTITNI PUK lociran u Han Pijesku...znaci CUVAO sam Ratka Mladica
Sad sustina.
Da ne duzim previse pametnima ce biti jasno zasto sam ovo napisao,napisao sam jer se smatram normalnim,jer se smatram da su 90te bile godine za dokazivanje ko si i sta si,koliki si patriota i sve sto ide uz to.Ovo danas...blago receno mi se gadi,gledam klince koji su se muckali u jajima kad se desavalo ono cemu oni klicu,klicu necemu tako strasnom o cemu ne mogu ni da sanjaju,zato okanimo se toga i navijajmo za Borac.
KAo sto neko rece dolaze ljudi koji ne idu na stadion,sem kad dodju ''Sarajevski velikani''...ZASTO dolaze...jel zato sto vise mrze Sarajevo ili sto vole Borac????Vjerovatno dolaze zato sto vise mrze Sarajevo(mrzim ga i ja mozda najvise od svih gradova u bivsoj Yu)ali njih nije briga kad borac dobije kazu,kad nam uzmu tri boda...oni su dosli da se malo izivljavaju nad ''zelenima'' ,''balijama'', ''ustasama'' ''turcima''...za mene je covjek covjek,mrzim te sto si los covjek,mrzim te jer navijas za zelju ili sarajevo....ali te ne mrzim zato sto si musliman...e tako bi trebalo mada znam da tesko,ovima napaljenim sto su sa brda sisli,njima jos rata nije dosta a ni neznaju kakvo je to zlo,oni bi klali,ubijali a neznaju gdje su suplji....na kraju krajeva tu nam je Avduka,tu je Sejo,sta mislite kako se oni osjecaju kad balavci vicu ''ubi balliju'',a svi vidimo koliko znaci jedan Avdukic Borcu ,pa Sejo koji ce se dokazati siguran sam,zapita li se ko?????hajdemo da podrzimo Borac,ovi drugi me ne zanimaju,hajmo jebat Sarajevo jer je Sarajevo a ne muslimanski klub ili grad,ajmo jebat mater zeljeznicaru i manijacima jer su protivnici,konkurenti, a ne muslimani...
Ratko Mladic....cemu...svi znamo u sebi kako i zasto volimo,mrzimo,podrzavamo ili ne....JA ga podrzavam,zao mi je i krivo mi je sto se desava sve ovo,vojnicina je bio i sada je ...ali stadion nije mijesto za ispoljavanje ovih osjecanja,BORAC igra,kad bi morao da biram izmedju Ratka i Borca (nekom se mozda nece svidjeti) ali izabrao bi Borac,radije bi da se Ratko ne spominje a Borcu ne uzmu 3 boda ili da ga ne kazne nego da se pjeva Ratku a uzalud,nista se ne moze promijeniti,niko ga osloboditi nece....samo sranja mozemo klubu donijeti...eto toliko od mene...
Srdjane sad ocekujem i ja paljbu po sebi,ali odgovorio sam tebi da vidis da neko ne misli kao ovi sto bi jos da ratuju (ps. batali se njihovih foruma

)