comic relief iz turske serije,
porodicna scena, za stolom na okupu babo, maceha, sin cerka, i baba,
stize i 2.mali i vice;"uh nesto mi je zapelo, nece rajfeslus da mi se zakopca! ",
maceha;"kako nece???" Sad cemo mi to,,,,, Oooop!",,,,eto gotovo! "
Mali :"Aaaaaaaaaaaaaaaaaa! Baaaaabooooo! "
Babo;"sta je bilo sine??? "
Mali ;"Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! "
Babo;"brzo vodimo ga u hitnu!"
Baba kuka (ko sto je red) I vice;"vidi se da mu nije majka!, nema nimalo njeznosti samo cupa!,,, I vuce!"
nakon nekog vremena,,,, babo se vraca sa malim iz hitne,,,,, svi trce pred njega I pitaju "sta je doktor reko??? sta je bilo???"
A sestra kaze "imo je neplanirano sunecenje!"
Baba;opet kuka,
A Babo kaze; "nema veze svedno smo to morali obavt"
A sestra dodaje "ugovorili smo i za tebe". gleda na malogbratabr2 , a on pita" kad?? "
Poslje nekog vremena nova scena onako bas fino ko djeciji rodjendan, organizovali oni sunet party!
I djeca okolo trce igraju se, baloni na sve strane, a ova 2slavljenika leze na krevetu,,, svi im prilaze i cestitaju i donose poklone,,,,
Poslje i oni ustali iz kreveta igraju se sa drugom djecom ,,,,trce okolo,,, a baba vice;” nije ni sunet sto je nekad bio! ,,,Onda nisu ustajali iz kreveta po sedmicu dana! "
Eto sad se vi pitate sto ste ovo morali citat??? (osim zato sto ste "bolesno"radoznali)I kakve to ima veze??? nema nikakve, kad sam ja to morala gledat i vi morate citat eto!
tj neki narodi imaju razlicite ceremonije za "stupanje u zrelost" kad djecaci postaju muskarci, neki pripreme ovakve "partije", neki se bodu mravima ili skacu neku varijantu bandzi jumpinga, a kod nas??? kako i kad nasi nazovmuski postaju muskarci? ostaju dozivotno ostaju djeca, roditeljima na grbaci dok god su zivi,,,,