banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2011, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
old fashion men je napisao:
Evo ti još jednom to pridržavanje lijevom rukom, a vjeruj mi nisam ništa ni tražio taj klip mi se našao pod nosom dok sam gledao onaj koji si ti stavio.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ml6PA5-uDdo[/youtube]

nisi mi odgovorio na pitanje, a drugo vidi se ne samo da se pridrzava rukom nego da ga i ovaj podize.
vektor sile definitivno nije isti kao sto bi bio na zemlji.
ti bi recimo na mjesecu mogao lako da skocis dvostruki salto IZ mjesta, al ajd pokusaj to na zemlji?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
nisi mi odgovorio na pitanje

Koje pitanje?
vidi se ne samo da se pridrzava rukom nego da ga i ovaj podize.

To očito samo ti vidiš jer mu ruka nije ni blizu, a ovaj ga ne podiže.
ti bi recimo na mjesecu mogao lako da skocis dvostruki salto IZ mjesta, al ajd pokusaj to na zemlji?

Kako u tom kontekstu objašnjavaš ponašanje prašine i kamenčića dok hodaju, a i predmeta koji im u par klipova ispadaju iz ruke?

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisi mi odgovorio na pitanje

Koje pitanje?
vidi se ne samo da se pridrzava rukom nego da ga i ovaj podize.

To očito samo ti vidiš jer mu ruka nije ni blizu, a ovaj ga ne podiže.

Kako u tom kontekstu objašnjavaš ponašanje prašine i kamenčića dok hodaju, a i predmeta koji im u par klipova ispadaju iz ruke?

ja sam prvi postavio klip u ovom dijelu rasprave i pitao te da objasnis kako su ga lazirali, a i procitaj ispod zasto sam postavio bas taj klip.
sto se tice ovoga da se pridrzavaju rukom, mislio sam na ruke koje se ne vide dok lik prakticno ne ustane - znaci lijeva ruka ovoga sto je pao i desna od ovoga sto stoji. a ne ove druge ruke. znaci jasno se vidi da ovaj sto ga podize cvrsto drzi svoju desnu i njegovu lijevu ruku i u uslovima ovakve male gravitacije taj pokret djeluje kao cvrst oslonac, sto na zemlji ne bi bio slucaj osim da ti ne pokusa pomoci neki dizac tegova najteze klase..

i budimo iskreni, nema sanse da bi ijedan detalj promakao profesionalcima koji bi to sve lazirali i znali gdje sve treba gledati u odnosu na vas sve pametnjakovice koji ste se nasli traziti detalje, a za polaznu osnovu analize i dalje u podsvijesti (ili svjesno) imate samo zemljinu gravitaciju...

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 14 Sep 2011, 00:09, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
ERROR je napisao:
A jel nije okrugla?

Nije, spljostena je na polovima zbog rotacije.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
E jbg svi mi nešto vjerujemo, ti vjeruješ da su ljudi hodali po mjesecu, a ja da postoji Hubble, možda smo obojica u krivu :wink:

Ако неко некад докаже да је теорија суперструна у ствари тачна и да објашњава природу свемира и свега осталог, показаће се да ништа материјално у ствари и не постоји, тј. да је све енергија а маса постоји само виртуелно. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 21:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Sep 2011, 21:20
Daj molim te pogledajte ovaj link. http://www.youtube.com/watch?v=tr2Dz5s0WBo

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 21:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Sep 2011, 21:20
Pogledajte ovaj link http://www.youtube.com/watch?v=tr2Dz5s0WBo

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Koji link?

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
За рођака: http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Side_ ... mentary%29

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 23:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Pa zašto jebote iz tog komandnog modula nisu snimali polijetanje lunarnog modula,

Misliš ovako nešto:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BMBcLg0DkLA[/youtube]

zašto nisu snimali spajanje ta dva jebena modula,

Npr. ovako:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uazzYgghQD4[/youtube] (negdje od 2. minute)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Pa zašto jebote iz tog komandnog modula nisu snimali polijetanje lunarnog modula,

Misliš ovako nešto:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BMBcLg0DkLA[/youtube]

zašto nisu snimali spajanje ta dva jebena modula,

Npr. ovako:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uazzYgghQD4[/youtube] (negdje od 2. minute)

Ma dzaba ti pokazivati snimke, kad ovi likovi uvijek mogu reci da su to "laznjaci".

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 07:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ti snimci su davno izanalizirani i većina stručnjaka za cam. i fotografiju se složila da su ti snimci obična sprdnja, mislio sam na neke konkretne snimke, a ne ovo.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 18:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ok, postavi link prema bar jednoj analizi tih strucnjaka koja pokazuje da su ovi snimci, kako ti kažeš, sprdnja.
I molim te razjasni šta podrazumijevaš pod "konkretnim snimcima"? Ja ne znam može li snimak polijetanja lunarnog modula biti konkretniji.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nil Armstrong: NASA je nacionalna sramota

Citiraj:
Prvi čovek na Mesecu, astronaut Nil Armstrong, je na saslušanju u američkom Kongresu ocenio da je svemirska agencija NASA nacionalna sramota. Armstrong i astronaut Džin Sernan, koji je takođe učestvovao u diskusiji, istakli su da Sjedinjene Američke Države rizikuju da izgube lidersku poziciju u svemirskim istraživanjima.

Kongresu su se, pored dva čuvena astronauta, obratili i bivši saradnik NASA-e Majk Grifin i profesorka Marija Zaber, vođa istraživanja robotske misije GRAIL.

“Američki svemirski program je sramotan i neprihvatljiv”, rekao je Armstrong. “Naš izbor je da budemo lideri, da držimo korak, ili da se sklonimo sa puta. Vođstvo, međutim, koliko god pošteno i skupo dobijeno, jednom kada se izgubi, skoro je nemoguće da se povrati.”

SAD očajnički trebaju način da pošalju astronaute u svemir i nazad, a jedno od mogućih rešenja bi bilo da se flota svemirskih šatlova NASA-e izvuče iz “penzije”, poručili su Armstrong i Sernan.

Bez nezavisnog puta za lansiranje astronauta u nisku orbitu Zemlje SAD rizikuju da ustupe svoje mesto svetskog lidera u svemiru drugim nacijama, poput Rusije i Kine, rekli su bivši astronauti “Apola.”

“Ako Kina može do Meseca, a mi ne možemo, ne vidim zašto bi nas druge države tretirale kao svetskog vođu”, ocenio je Grifin.

Razvoj takvog pristupa trebalo bi da bude glavni prioritet američke svemirske agencije NASA i SAD, uključujući druge ciljeve i mogućnosti istraživanja svemira.
Nedavno “penzionisani” šatlovi su jedan odgovor, tvrdi Sernan (77), koji je komandovao NASA-inom 17. misijom “Apolo” 1972. godine, poslednji čovek koji je ostavio otisak stopala na Mesecu.

Šatl program okončan je prošlog jula, nakon 30 godina. Tri preostala orbitera, “Atlantis,” “Endevor” i “Diskaveri,” sada su povučeni i pripremaju se za izlaganju u muzeju.

“Nije prekasno da se šatlovi vrate u akciju,” rekao je Armstrong (81), prvi čovek koji je hodao po Mesecu tokom istorijske misije “Apola 11,” 21. jula 1969.

“Postoje predlozi da se nastave letovi svemirskih šatlova pod komercijalnim ugovorima,” napisao je legendarni astronaut za današnju diskusiju u ljudskim svemirskim letovima. “Takvi predlozi treba da se pažljivo pregledaju, pre nego što se označe kao ‘letno bezvredni’”.

NASA se trenutno oslanja na letelice ruskog “Sojuza” da preveze svoje astronaute do i od Međunarodne kosmičke stanice (MKS). Svemirska agencija, međutim, želi da privatne kompanije za svemirske letove pruzmu ulogu “taksiste” do 2015. godine i finansira firme da razviju svoje mogućnosti.

“Proći će ova decenija dok te nove kompanije budu u mogućnosti da pošalju ljude bezbedno i sa što manje troškova u orbitu”, smatra Sernan.

“Nećemo imati američki pristup do i od niske orbite i MKS dugo vremena u budućnosti,” rekao je Armstrong. Za zemlju koja je toliko dugo i mnogo ulagala u lidersku poziciju u svemirskim istraživanjima i eksploataciji, ovo je sramotno i neprihvatljivo.”

Armstrong, Sernan i Grifin su izrazili žaljenje zbog odbacivanja programa NASA-e za Mesec, kojeg je prošle godine otkazao predsednik SAD Barak Obama. Cilj tog program bio je povratak ljudi na Zemljin satelit do 2020, ali je Obama, umesto toga, uperio NASA-u ka slanju ljudi na asteroid do 2025, a potom i na Mars do 2030-tih.

Astronauti smatraju da NASA treba da ima jasne ciljeve i da bi povratak ljudi na Mesec trebalo da bude jedan od njih.

“Ljudi mogu da budu veoma motivisani kad postoji nada. Previše mladih smatra da se premalo toga događa u američkim svemirskim naporima u sledećoj dekadi, za koju se pripremaju, pa mogu da se okrenu u drugim pravcima”, rekao je Armstrong.

Citiraj:
Izvadite šatl iz garaže
“Izvadite šatl iz garaže. On je na vrhuncu svog životnog veka. Kako možemo da ga samo tako odložimo?”, upitao je Sernan članove Komiteta za nauku, svemir i tehnologiju Donjeg doma američkog Kongresa.

Citiraj:
Plan za sledećih 25 godina istraživanja svemira
Američka svemirska agencija je objavila Svetsku istraživačku mapu, dokument u kome iznosi detaljni plan za sledećih 25 godina svemirskog istraživanja. Ovaj plan, od 38 strana, načinila je Međunarodna koordinaciona grupa za svemirsko istraživanje, koju čine 14 svemirskih agencija, uključujući ruski “Roskosmos”, britanski UKSA, kineski CNSA i NASA-u. Reč je o viziji robotskog i ljudskog istraživanja svemira u okviru Sunčevog sistema, sa pretpostavkom da će ljudi jednog dana živeti i raditi u svemiru, na Mesecu i možda čak i Marsu.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/279039/Ni ... na-sramota

:(

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

meni to nije nista cudno, preskupo je na ovaj nacin slati ljude u svemir, a bogami i prerizicno... dok seletkujes astronauta, ulozis u njega i sve to s tim ide, a rizikujes bukvalno da jedno 10 do 20% letova moze da zavrsi cak i smrtonosno onda se to ne isplati.
jedna od najboljih izjava u vezi tih letova je: "da je letenje avionom ovako rizicno, niko ne bi putovao avionima"...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 12:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
dark side od the moon sve objasnjava, moje misljenje je da nisu bili jer stvarno ima previse tih dokaza koji se ne poklapaju, najsmijesnije je ono vijorenje zastave na mjesecu koji uopste nema atmosfere a kamoli vjetra...a jos cudnija stvar mogli su prije 40 godina otici u svemir a danas ne idu (kad su zanji put bili pocetkom sedamdesetih '72, '73) i poslije nisu nikad otisli, aj kad su toliki profesionalci sto danas ne odu

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sagittarius je napisao:
dark side od the moon sve objasnjava, moje misljenje je da nisu bili jer stvarno ima previse tih dokaza koji se ne poklapaju, najsmijesnije je ono vijorenje zastave na mjesecu koji uopste nema atmosfere a kamoli vjetra...a jos cudnija stvar mogli su prije 40 godina otici u svemir a danas ne idu (kad su zanji put bili pocetkom sedamdesetih '72, '73) i poslije nisu nikad otisli, aj kad su toliki profesionalci sto danas ne odu

citas li ti? zastava se ne vijori.
cak i da je snimano u studiju, nadji mi studio (zatvoren prostor) u kojem se vijori zastava?

Citiraj:
kad su toliki profesionalci sto danas ne odu

ajd ti na sjeverni pol malo, pjeske, onako iz zabave?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 05:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Citiraj:

vijori.
Citiraj:
cak i da je snimano u studiju, nadji mi studio (zatvoren prostor) u kojem se vijori zastava?

to je samo jedna od predspostavnki, ja nisam rekao bukvalno u studiju zatvoren prostor, moze i vani biti niko nije rekao da je to snimano u zatvorenom prostoru...

Citiraj:

kakvo je to glupo poredjenje, pa ako su '69 godine bili zasto ne mogu danas otici, jel idu gore pjeske oni? ne nego idu stotinu puta boljom tehnologijom u odnosu na '69, oni su to vec "uradili" samo to treba da ponove.
al kad vec poredis sjeverni pol, ja da sam prije 40 godina isao pjeske na sjeverni pol mislim da bi mi nakon 40 godina sa avionom bilo puno lakse otici na sjeverni pol (ponavljam proces sa minimalno 100 puta vecim tehnoloskim dostignucem-olaksavam sebi posao)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 12:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
jos cinjenica o ovoj temi sa jos1 strucnog aspekta! 8) :D :lol: :lol: :lol:
http://horoskop.hr/astro-horoskop/magaz ... io-stvaran

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sagittarius je napisao:
Citiraj:

vijori.
Citiraj:

to je samo jedna od predspostavnki, ja nisam rekao bukvalno u studiju zatvoren prostor, moze i vani biti niko nije rekao da je to snimano u zatvorenom prostoru...

Citiraj:

kakvo je to glupo poredjenje, pa ako su '69 godine bili zasto ne mogu danas otici, jel idu gore pjeske oni? ne nego idu stotinu puta boljom tehnologijom u odnosu na '69, oni su to vec "uradili" samo to treba da ponove.
al kad vec poredis sjeverni pol, ja da sam prije 40 godina isao pjeske na sjeverni pol mislim da bi mi nakon 40 godina sa avionom bilo puno lakse otici na sjeverni pol (ponavljam proces sa minimalno 100 puta vecim tehnoloskim dostignucem-olaksavam sebi posao)

Dakle jos jednom:
1. Zastava se ne vijori, zguzvana je, i ako nisi primjetio nije zakacena na stalak oblika " | ", nego oblika " Г "
2. Ja sam spomenuo studio jer se kod svih skeptika koji pisu na tu temu govori o snimanju u studiju. Dakle, nema vjetra u studiju, osim ako nisu snimali u nekom super jeftinom prostoru koji produvava na sve strane.
3. Nema vecih tehnoloskih dostignuca po pitanju raketnog inzenjerniga u odlasku van orbite. Vecinom se sve svodi na sirovu snagu i ogromnu potosnju (za potisak) unutar ili van geo-sinhrone orbite. Neki dan sam gledao planove za neke japanske satelite i jedino sto su oni postigli je da su malo olaksali tijelo rakete (karbon umjesto teskih metalnih legura ili celika), ali usteda i nije nesto super-relevantna. Znacajna, ali ne revolucionarna.

Uz to, na svakih 10 lansiranja jedno nece proci kako treba. 10% neuspjeha je poprilican trosak i rizik, da ne govorim da je konkretno lansiranje na Mjesec jos slozenije.

GLAVNO PITANJE: Koji Q opet ici na Mjesec? Da nece mozda vama da dokazuju opet, i da rizikuju zivote godinama treniranih naucnika, te ulazu sredstva koja su potrebnija bilo gdje drugo?
Na Mjesec ce se ici kad se nadje mogucnost da se u G-S orbitu udje na sigurniji i jednostavniji nacin. A tad ce to biti turisticki letovi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]