banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2011, 15:57 
Citiraj:
Kakvim sportom se baviš ti Besparice?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Besparica je napisao:
@Zoka
[b]Ja se nemam vremena ozbiljno baviti sportom.
Vjezbam kod kuce kada stignem. Kada imam vremena , odem sa prijateljima na kik boks trening i na grappling, cisto rekreativno
[/b]

Znači ni jednim...Ono,ni jednim,barem ozbiljnije rekreativno...tipa tri puta sedmično barem? Zašto onda smatraš da ako je tebi doktor rekao da nema potrebe da koristiš proteine to odgovara i za nekoga ko trenira četiri puta sedmično udarničkim tempom?
Što se tiče komentara tj savjeta koje su dali klincu,mislim da sam već napisao da "internet pamet" koja se servira kod nas na forumima o sportu,prehrani i dodacima prehrani nema puno veze sa pravim znanjem.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Cekaj bolan, nisam ja isao namjenski kod doktora da ga pitam da li trebam piti suplemente. Koji ce mi to? :-?
To sam cuo iz neformalnih razgovora.

A vi ste kao neki ozbiljini spotisti, pa vam to treba?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisam ozbiljan sportista ali treniram četiri puta sedmično,a ova tri dana imam barem 4-5 kilometara brze šetnje mimo svih drugih aktivnosti.I ne koristim nikakve druge dodatke osim proteina,a i njega samo neposredno poslije treninga da mi ne bi organizam otišao u katabolizam....

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako cemo dizanje tegova ubrajati u trenig, onda i ja trenitam puta sedmicno nekada...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Zoka, ja treniram i do 5x sedmicno a zna se desiti i po 2x dnevno( u zavisnosti od raspolozivosti vremena) i to su ozbiljni treninzi i niko ali NIKO u fitnesu nije ni spomenuo bilo kakve dodatke. Pricam o iskusnim trenerima, sa godinama radnog staza. Uravnotezena prehrana je dovoljna.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Od čega sam se ja ovako napućio? Ne uzimam suplemente. :?
A tegove bih dizao al ne mogu, lijeno mi...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A nije vam padalo na pamet, ako ne mozete bez suplemenata, da manje trenirate? Mislim, ako niste sportisti, takmicari ili sta vec?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:16 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Zoka, ja treniram i do 5x sedmicno a zna se desiti i po 2x dnevno( u zavisnosti od raspolozivosti vremena) i to su ozbiljni treninzi i niko ali NIKO u fitnesu nije ni spomenuo bilo kakve dodatke. Pricam o iskusnim trenerima, sa godinama radnog staza. Uravnotezena prehrana je dovoljna.

Ti živiš u njemačkoj,imaš puno veća primanja od mene,možeš samim tim i da izdvojiš više novaca od mene za uravnoteženu prehranu....Suplementi su ipak jeftiniji od kvalitetne ishrane.Plus,ja odem u sedam ujutru na posao,sa posla u teretanu,onda čekam sat vremena bus i kući dođem u pola osam uveče....Hajde ti meni sad objasni kako ja da sve to postignem sa uravnoteženom prehranom? Da vučem neka kolica sa mini frižiderom? Ili da naspem protein u šejker i samo ga strusim kad mu dođe vrijeeme?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
aj zoka ne zajebavaj vamo stalno pises kako se zdravo hranis kako sam uzgajas povrce i onda odjednom njemacka je zemlja obecana tamo raste svako voce tamo su kuce od cokolade mani foluske ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Sam ću tek uzgajati povrće,ne pratiš šta pišem.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:24 
Kao sto Rasta rece stvar je izbora da li ce neko koristiti ili ne suplemente, samo je bezveze pljuvati po njima iz neznanja ili neupucenosti, tu je glavni problem ove diskusije...

Zoka ne bih bas rekao da je hrana jeftinija od proteina, sracunaj koliko kosta recimo 30-40 grama proteina iz praska, a koliko iz piletine ili jaja.
Ili sam se ja zeznuo negdje u racunici... :(

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Suplementi su ipak jeftiniji od kvalitetne ishrane.

A da mi prvo utvrdimo sta ko smatra kvalitetnom hranom :) A za taj tvoj proteinski sejk, ja bih radije pojela saku orasa ( koji su izuzetan izvor proteina) a orasa barem kod nas ima na izvoz. Ja ga ovdje placam kao suvo zlato.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:28 
Administrator
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Zoka ne bih bas rekao da je hrana jeftinija od proteina, sracunaj koliko kosta recimo 30-40 grama proteina iz praska, a koliko iz piletine ili jaja.
Ili sam se ja zeznuo negdje u racunici... :(

Hajde izbaci ti računicu...ja ne znam baš napamet koliko proteina ima u čemu,znam možda okvirno ali nikada nisam ni pokušavao zapamtiti....Plus,tvoj posao je idealan za ono što ti radiš.Možeš jesti kad koćeš,koliko hoćeš i šta hoćeš.Meni moj posao to ne dozvoljava,a posebno me ometa to što putujem busom na posao pa zbog prevoza znam izgubiti i po tri-četiri sata dnevno.
ajkula je napisao:
Citiraj:
Suplementi su ipak jeftiniji od kvalitetne ishrane.

A da mi prvo utvrdimo sta ko smatra kvalitetnom hranom :) A za taj tvoj proteinski sejk, ja bih radije pojela saku orasa ( koji su izuzetan izvor proteina) a orasa barem kod nas ima na izvoz. Ja ga ovdje placam kao suvo zlato.
A i masnoće ima u izobilju :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:33 
Ja pod kvalitetne izvore proteina smatram nemasno meso, ribu, sir i jaja (u prevodu proteine zivotinjskog porijekla), to je iz razloga jer imaju bolji aminokiselinski sastav i vece su bioloske vrijednosti.

Problem kada bih 5-6 puta na dan unosio proteine iz kikirikija i oraha su masti, one jesu dobre, ali ih je ipak previse skoro svaki obrok unositi.

Citiraj:
Hajde izbaci ti računicu...ja ne znam baš napamet koliko proteina ima u čemu

Huh ne da se racunati, jednom sam prije racunao i znam da je ispao skuplji whey nego protein iz piletine.

Nemam volje racunati, evo info pa ako se da nekome neka sracuna.

Poznate = 1 kila mesa kosta 8 km, i sadrzi 20 posto proteina, 1 kila praska kosta 38 km i sadrzi 87 posto proteina.

Pitanje = koliko kosta 30 grama proteina iz praska, a koliko iz mesa?

Vodio sam se ovim praskom (sigurno je medju najjeftinijim u BiH sto se tice cijena/kolicina):

http://www.amino.ba/index.php?dispatch= ... t_id=29815

Poslednji put menjao Milan dana 11 Sep 2011, 16:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Masti koje se nalaze u orasima, bademima i sl. nisu stetne i niko ne govori da bi trebalo jesti kilogram dnevno nego da se uravnotezi unos svega sto je potrebno za organizam. Tu su i zitarice ( proso, kinoa, kus kus itd) koje su hranljive i kvalitetne i uveliko zdravije od kojekavih praskova.. A nije tako tesko skuhati dan prije jednu od gore navedenih + saka orasica + neka vocka i eto kvalitetnog obroka koji se moze i u busu pojesti.

tensa, ja nisam pristalica prevelikog unosa zivotinjskih proteina.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:50 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
A nije tako tesko skuhati dan prije jednu od gore navedenih + saka orasica + neka vocka i eto kvalitetnog obroka koji se moze i u busu pojesti.

:lol: :lol: :lol: :lol:
U busu kod nas?
Pa mene čudno gledaju kad ponesem sendvič na posao (a imam hranu na poslu,doduše nezdravu)za užinu....
Protein u prašku ima jednu veliku prednost u odnosu na protein iz hrane.Brzu iskorištenje...a to je ono što organizmu treba poslije treninga.Dobar protein+brzo.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:00 
Prasak ima svoju svrhu koju ne moze zamijeniti ni jedna vrsta hrane (tacnije ni jedna vrsta hrane nema toliku brzinu apsorbacije kao whey protein), cak i jaje koje od hrane ima najvecu biolosku vrijednost i brzinu nije blizu whey proteinu.

Whey protein u prasku je u stvari surutka u prahu (whey = surutka na engleskom), tj. koncentrat bjeancevina surutke u prahu.

Sada se vjerovatno pitate sto se onda ne pije sirova surutka (jer je jelte prirodna i zdrava)?

Iz prostog razloga jer je puna laktoze i masti, tesko ce neko ko zeli da smrsa unijeti dovoljno proteina, a da ne unese hrpu nezeljenih masti i laktoze...

Citiraj:
U busu kod nas?

Da vidis kako mene seljacine one gledaju kada putujem za Doboj u vozu, pa izvadim rizu i piletinu da jedem...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:04 
Administrator
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:

Citiraj:
U busu kod nas?

Da vidis kako mene seljacine one gledaju kada putujem za Doboj u vozu, pa izvadim rizu i piletinu da jedem...

Druže imaš skroz loš stav....Isto bi te gledala i najveća gospoda u busu u gradu...To je do toga što naš narod nije naučio gledati svoja posla,a ne do toga da li je neko seljak ili ne.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko je onda obrisao?
Svejedno. Ne odgovoriste zasto trenirate toliko da ne mozete bez suplemenata. Znaci, ljudi se guraju u stiuacije koje ne mogu da izdrze. Sve mora biti turbo. Ovaj ima 100 kila, ovaj ima plocice i sl... To se jednostavno namece... Zbog toga i ovaj decko, koji je otvorio temu, razmislja da podje da koristi praskice. Jedostavno bez toga, ne ide da budes onakav, kakav bi trebao da budes... :-?
Ja samo vidim, da se na tome dobra lova zaradjuje...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]